Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano
W dniu 26.03.2018 o 22:36, nobody napisał:

No i jeszcze lepszy framerate, oraz tekstury :kaz: Krążą newsy że do tytułu ma być dorzucono także odświeżona dwójka. Więc prawdopodobnie będzie to zwykły remaster. Pytanie tylko czy poprawiona bedzie jedynie rozdziałka, tekstury i framerate, czy dostaniemy również na nowo zrobione scenki fmv i zmienione sterowanie. Dla mnie to minimum i za 120 zeta ujdzie. Bałbym się zyebania tego charakterystycznego nastroju i udanego game designu. W kwestii pełnoprawnych rimejków obecnie ufam tylko BluePoint.

Tak , skoro dorzucili tak wielki tytul jak medievil 2 do mega rozbudowanej i kolosalnych rozmiarow medievil 1 to napewno nie bedzie to remake tylko remaster xD

Wspaniale remake Ratchet i crash kosztowaly 139zl a tutaj gosc mowi ze wygladajacy juz jak guvno obe.srane na 14 calowych tv medievil ktorego maja puscic w lepszej rozdzialce na 60 calowych 4k tvkach za 120 bedzie ok xD

Ten na zdjeciu lezacy to ja ze smiechu co czytam

maxresdefault.jpg

• Odpowiedzi 744
  • Wyświetleń 109,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Heh... Widze ze niektorym w d... glowach sie poprzewracalo. Idzcie moze hejtowac remake Finala, co? Mnie tu wszystko sie podoba. Poczynajac od grafy, a konczac na walce. Z reszta poczytajcie sobie kom

• Będę sumienny i kupię w dniu premiery (oczywiście wrzucając zdjęcie na forumku), pod jednym warunkiem - obiecaj mi, że przestaniesz stawiać te randomowe przecinki. Całkowicie je olej, po prostu n

Opublikowano

Nie wierzę, nawet gry  z ps2 już ledwo  wytrzymuja tylko  odświezenie, gra z psxa w hd? To będzie wyglądac jak minekraft.

Oczywiscie jakby wydali Vagranta w HD, to łykam  za 200 zł i nawet nie jęczę.

Opublikowano

No jak widac po poprzedniej stronie kilku asow sie znalazlo.

Opublikowano

Oczywiście, że to będzie HD remaster po kosztach, ale nie z wersji z PSX a z PSP. Do tego dorzucą od razu remaster dwójki na tym samym silniku i już.

#takBędzie

Opublikowano

9 minut temu, kanabis napisał:

Tak , skoro dorzucili tak wielki tytul jak medievil 2 do mega rozbudowanej i kolosalnych rozmiarow medievil 1 to napewno nie bedzie to remake tylko remaster xD

Wspaniale remake Ratchet i crash kosztowaly 139zl a tutaj gosc mowi ze wygladajacy juz jak guvno obe.srane na 14 calowych tv medievil ktorego maja puscic w lepszej rozdzialce na 60 calowych 4k tvkach za 120 bedzie ok xD

Tak kanabis, pisząc "prawdopodobnie będzie to zwykły remaster" w rzeczywistości napisałem "na pewno".  :yao:

Za 120 zł, dla pakietu jedynki i dwójki spokojnie wystarczyłoby już coś takiego:

OoT-Comparison-1.jpg

Tak btw screen od ciebie  posiada tekstury w tej samej, niskiej jakości, o koniecznosci podbicia których również pisałem, ale rozumiem, że wolałeś przeczytac , to co sam chciałeś przeczytać. Mówię ci, świetnie odnalazłbys się CW. :usmiech:

Opublikowano

Nie mam czasu na prztyczki z planktonem z cw ziomeczku

Opublikowano

Przypominam tylko że square wydało finale z psxa na ps4 w niezmienionej formie xD

Ale że to medievil to dam się im ogolić niezależnie od tego co zrobią :( 

Opublikowano

Sterowanie w tej grze na dzien dzisiejszy to tragedia. Szczegolnie skakanie. Nie moga tego wydac w takiej formie. 

4 godziny temu, Rayos napisał:

Oczywiście, że to będzie HD remaster po kosztach, ale nie z wersji z PSX a z PSP. Do tego dorzucą od razu remaster dwójki na tym samym silniku i już.

#takBędzie

Czyli dostaniemy pakiet remastera jedynki i remake dwójki (skoro na silniku remake’u jedynki z PSP, to gra musi byc zrobiona od podstaw)? Taka teoria kupy sie nie trzyma.

Opublikowano
19 minut temu, Pupcio napisał:

Przypominam tylko że square wydało finale z psxa na ps4 w niezmienionej formie xD

alez oczywiscie ze sa zmienione, malo bo malo ale obiekty 3d wygladaja o wiele lepiej i ciut tla podciagneli, na pewno nie mozna mowic, ze to niezmieniona forma

Opublikowano
  • Autor

Jeżeli Spyro, tak wspaniale wygląda, a wydaje je Activison robione przez Toys 4 Bob to MediEvil nie może zawieść. Sony na pewno trzyma lejce nad tym projektem.

Mam nadzieje, ze tez coś dzisiaj wypłynie w temacie :whyyy:

Opublikowano

Najwiekszym problemem będzie  odtworzenie  klimatu z jedynki, a oprócz tego obawiam się, ze będą chcieli ja ugrzecznić. Tak jak zrobili to  w rimejku na PSP.

Opublikowano
  • Autor

Cos mi sie wydaje, ze Sony jest zaskoczone tym remakiem Spyro i cicho siedza z tematem. Info mialo byc soon a tu cisza. Moze dopieszczaja gierke na nowy rok, zeby nie wystrzelac sie z wszystkiego w starym roku. Dla mnie to i lepiej, bo zdecydowanie siegnalbym po MediEvil'a, zamiast Spyro. 

Opublikowano

Ty sobie dopowiadasz jakieś niestworzone  rzeczy jeśli chodzi o te grę. Bedzie e3, pokażą gameplay i trailer i tyle a ty serio myślisz ze sony jest zaksoczone remakiem spyro o którym samo Sony pewnie wiedziało zanim zaczęło na dobre jeszcze powstawać.

Opublikowano

Dlaczego akurat Sony ma być zaskoczone, skoro wedle trailera gra wychodzi na dwie platformy?

Opublikowano
  • Autor
1 godzinę temu, Bzduras napisał:

Dlaczego akurat Sony ma być zaskoczone, skoro wedle trailera gra wychodzi na dwie platformy?

Bo jakby nie patrzeć to Classic z ery PSX i do tej społeczności jest głownie kierowany imo. 

W dniu 7.04.2018 o 16:40, XM. napisał:

Ty sobie dopowiadasz jakieś niestworzone  rzeczy jeśli chodzi o te grę. Bedzie e3, pokażą gameplay i trailer i tyle a ty serio myślisz ze sony jest zaksoczone remakiem spyro o którym samo Sony pewnie wiedziało zanim zaczęło na dobre jeszcze powstawać.

Fajnie, ale jeszcze do niedawna nic nie wiedzieliśmy o żadnym Spyro. A juz zdążyliśmy dostać oficjalna zapowiedz, cenę i datę wydania - cos pięknego, tak sie to robi.

Sony tymczasem  od zapowiedzi pod koniec zeszłego roku milczy, a to ich soon może sie ciągnąc jeszcze miesiącami. Troszkę nieładnie z ich strony, tak trzymać wiernych fanów w niepewności. Zwłaszcza tych, którzy sie napalili, jak szczerbaty na suchary. 

Opublikowano

edit: dobra, zwracam honor - pomyliłem temat ze Spyro.

Edytowane przez Bzduras

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Petycje w sprawie gierek to ten sam poziom użyteczności co mundrek na forum - tylko i wyłącznie dla beki, nikt poza podpisującymi nie bierze tego na poważnie.

Opublikowano

Jedyną zachętą dla Sony do stworzenia kolejnej części będzie bardzo dobra sprzedaż tego "remastera". W innym wypadku seria znowu sobie odpocznie na kilka(naście) lat. 

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

jest jakaś przybliżona data premiery?

Opublikowano
  • Autor

Nie ma, jak narazie.

Może coś ogłoszą na 20' lecie.. jakiś trailer rzucą, może gameplay, ewentualnie coś padnie na PSX :dunno: 

Dla mnie ważne, żeby nie wydawali tej gry w tym roku. Premiera gry jest kluczowa dla przyszłości marki. Mocno wierze! 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Sean Layden w podcastcie powiedział ze w ciągu dwóch tygodni dostaniemy jakieś info o remasterze.