Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano

Chapter 7 B-side? 

Człowiek myśli, że mechanikę ma już w jednym palcu, a tu gierka podrzuca kolejną rzecz, z której zawsze mogłeś korzystać, a o której nawet nie miałeś pojęcia.
Autentycznie czuje się, jakby gra sama mnie uczyła wszystkich tricków do speedrunowania.

• Odpowiedzi 251
  • Wyświetleń 33,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Trud skończony. Co prawda są jeszcze złote truskawki za przejście każdej wersji rozdziału bez śmierci, ale to już sobie daruje xd C-side w The Summit jest poyebany. I dopiero tutaj giereczka

• zdrowywariat
    zdrowywariat

Pierwsze przejście:   Drugie:   Trzecie:    

• zdrowywariat
    zdrowywariat

Kto przeszedł więcej, niż raz? Bo ja gram 4 raz po dłuższej przerwie, najpierw skończyłem 3 razy pod rząd. Kończę b-sidey, ale wiem, że jeszcze do gry kiedyś wrócę. W zasadzie włączyłem na chwilę, żeb

Opublikowano

:obama: 

Spoiler

"I...don't... like... scaring myself...I.....don't...."

I niech ktoś mi powie, że to nie jest gra robiona z pasją.

Edytowane przez ragus

Opublikowano

Pozycja to nietuzinkowa i mam nadzieje, że wersja fizyczna(Switch), to tylko kwestia nieodległego czasu - ta gra na to zasługuje.

Opublikowano

Trud skończony.

INk92qP.png

Co prawda są jeszcze złote truskawki za przejście każdej wersji rozdziału bez śmierci, ale to już sobie daruje xd

C-side w The Summit jest poyebany.
I dopiero tutaj giereczka odkrywa przed nami ostatnią mechanikę, także ciągle coś nowego do absolutnie samego końca :obama:

Edytowane przez Dahaka

Opublikowano

Skończone - ~11h. Nie było rage quitu żadnego więc nie było tak trudno. Polecam. 

Opublikowano

To uczucie, jak się wraca do 1 chaptera i przechodzi od strzała :banderas: Widzieliście acziwa 1UP? Zrobił ktoś?

Opublikowano

dzisiaj sobie kupilem, gram i jest po prostu miazga :obama:  trafilem do takiego miejsca

gdzie sa ptaki i satelita i chyba cos trzeba zrobic ? dobrze kombinuje ? a nic sie nie da wcisnac czy cos

albo to uczucie gdy jestes przekonany ze wyczyscilo sie caly chapter a tu paru truskawek brakuje xD

Edytowane przez kubson

Opublikowano

No i skończone :) złote truskawy zostawię dla masochistów, mi szkoda czasu i nerwów. 

Z5zEkkj.jpg

Na Twittera @rayospl rzucałem trochę filmików z celeste jakby ktoś chciał obaczyć :lapka: 

Opublikowano

Tak, w tym miejscu możesz zdobyć Crystal Heart. 

Opublikowano

:|

Edytowane przez MAJOCHEY_PL

Opublikowano

Widzę, że wszyscy kończą grę w lekko ponad 20h, ja dopiero mam 6 chapterów zrobionych ze wszystkimi truskawkami i 5 b-sideów, a już przekroczyłem 20h, więc nie wiem, czy się w 40 zmieszczę :). Chyba wszystko zostało już napisane o grze, geniusz po prostu z psychodeliczną muzą.

Opublikowano

Co za gierka poki co jestem w 4 chapterze a najwiecej do tej pory zginąłem pod koniec w chapterze 3 xD  sterowanie jest tak responsywnosci ze :obama: i zero nerwów póki co

Opublikowano

Obejrzałem kilka krótkich  gameplayów z Celeste. Gra na pierwszy rzut oka jakich wiele. Gdzie tkwi sekret tego 10/10? 

Opublikowano

Sterowanie, muzyka, klimat, projekt poziomów, satysfakcja, napełniająca serduszko pasja.

Opublikowano
8 godzin temu, chris85 napisał:

Obejrzałem kilka krótkich  gameplayów z Celeste. Gra na pierwszy rzut oka jakich wiele. Gdzie tkwi sekret tego 10/10? 

Ja też obejrzałem najpierw trailer, dopiero za namową wziąłem i nie mogę się oderwać. Gdzie tkwi sekret? To jest ta gra, w której widać włożone serce, levele są bardzo pomysłowe, nie tyle zręczność palców się liczy, co samo myślenie. Po przejściu każdego, czy zdobyciu truskawki, gra nagradza satysfakcją - po prostu, szczegolnie levele w b-side. Do samego końca gra zaskakuje nowymi pomysłami, więc o nudzie nie ma mowy. Do tego ost potęguje klimat, bo jest zwyczajnie znakomity, zawsze leci, co trzeba, i gdzie trzeba, że tak powiem. Do tego poziom trudności, który wzrasta bardzo stopniowo, i który jest, przynajmniej dla mnie, w sam raz. Mimo, że grę skończę pewnie w 50h gra nie frustruje, tylko zachęca do kolejnej próby, a ginę często :).

Dodam jeszcze, że jestem wybredny, mało co mi podchodzi z indyków, ostatnio tylko to i SV. Moim zdaniem mesjasz indyków, mały niepozorny hit.

Edytowane przez zdrowywariat

Opublikowano
8 godzin temu, chris85 napisał:

@Amer też nie rozumiał fenomenu, kupił, przeszedł i aż avatar zmienił na pochodzący z gry. Myślę, że wystarczająca rekomendacja.

Opublikowano

Nom, reszta blefuje, a ragus ma absolutną rację. Polecam Celeste z pełną odpowiedzialnością. Najlepiej nie gdybaj, nie zastanawiaj się, tylko kup i graj. Opcje na rozczarowanie są tu naprawdę minimalne. Nie twierdzę, że to gra 10/10 (moim zdaniem nie), ale w swojej kategorii naprawdę ścisła czołówka.

Opublikowano

no i skonczylem 10h za pierwszym razem bylo C U D O W N I E teraz trzeba pozbierac truskawki kasety i serca do kompletu, wracam do gry :lapka:

Opublikowano
1 godzinę temu, kubson napisał:

no i skonczylem 10h za pierwszym razem bylo C U D O W N I E teraz trzeba pozbierac truskawki kasety i serca do kompletu, wracam do gry :lapka:

Teraz się dopiero zaczyna gra, b-side są mega, mózg i ręce się pocą. Jestem po szóstym b-side i zaliczyłem jedyne 1137 zgonów :). A najlepsze jest to, że gra w ogóle nie frustruje.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

That's all folks :banderas:

OBUezj3.jpg

Wiele już było mówione o tej gierce, więc nie pozostaje nic innego tylko się zgodzić, że jest sztosik. Pod względem fizyki i precyzji ustępuje znacząco takim gierkom jak The End is Nigh czy Super Meat Boy, ale za to ost i otoczka to czysta P O E Z J A. Czuć tutaj wielką pasję i serce włożone w produkcję tej czarującej gierki.

Wspaniale spędzony czas 350?cb=20180517012957

Opublikowano

Switch idealny do takich gier. Tak chwalicie, że będzie trzeba kupić pudełko :)

Opublikowano

A ja dzisiaj zakupiłem cyfrę. Szkoda czasu na żonglowanie pudelkami

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Kupiłem, przeszedłem dwa rozdziały. Ociepanie, jaka gierka! Byłem sceptycznie nastawiony do niej z jakiegoś nieznanego mi powodu, ale teraz widzę że to perełka, nie, PERŁA wśród platformerów. Zaskakująco wciągająca, pomysłowa, grywalna aż strach, wymagająca kombinowania... Czapka z głowy i kapeć ze stopy. No i ten ost...