Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Devil May Cry 5

Featured Replies

Opublikowano

Proto Angelo bardziej wytrzymały niż niejeden boss. Ogólnie masakra, co 2 godziny muszę robić przerwę, żeby mi mózg nie eksplodował. Nie wiem, ostatnim razem aż tak skupiony podczas grania byłem podczas platynowania Vanquisha  :reggie:

• Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Wyświetleń 129,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Najprościej powiedzieć, że na Ziemi, w każdym przypadku są to miejsca fikcyjne i nie bazujące na żadnych realnych odpowiednikach, w realiach w których przejście między światami ludzi a demonów nie jes

• BrandonLee_z_TheCrow
    BrandonLee_z_TheCrow

Dobra, to może moja pierwsza opinia na tym forum. Devil May Cry 5 to chyba najlepsza gra, w jaką grałem od lat. Serio. Jak napisał jeden z recenzentów: "maksimum gry w grze". Urzekła mnie ta z lekk

Opublikowano

Przeszedłem DMD. O ile jeszcze na SoS dałbym radę ogarnąć S wszędzie tak na DMD bez szans, nawet nie będę się bral za platyne bo jestem za cienki na to co się dzieje w późniejszych chapterach. A misje V na dmd to katorga - ten koleś systemowo nie jest przystosowany na ten poziom.

Edytowane przez XM.

Opublikowano

Przeciwnie, dla mnie kolo jest najłatwiejszy i autentycznie po misjach Nero sobie przy nim odpoczywam. Bezpieczna walka na dystans, jego OP pokemony (zwłaszcza Nightmare), dosyć krótkie misje z prostymi bossami - po ogarnięciu sterowania kolo miażdży przeciwników. Jedyny minus, że nie można sobie pozwolić na obrażenia, bo nie da się regenerować zdrowia jak u Dante i Nero, a wrogowie rzadko zostawiają zielone orby. Do 9 misji DMD wszystko na S, ale teraz dopiero się zacznie hardkor. 

Opublikowano

Tu uczucie, kiedy dajesz z siebie 110% grając Dante, robisz za(pipi)iste kombosy, łamiesz sobie palce, szalejesz jump cancelem i nie dajesz się zabić, a po 30 minutowej mordędze wita cię ocena A zamiast S :reggie:

Opublikowano
12 minut temu, Josh napisał:

Tu uczucie, kiedy dajesz z siebie 110% grając Dante, robisz za(pipi)iste kombosy, łamiesz sobie palce, szalejesz jump cancelem i nie dajesz się zabić, a po 30 minutowej mordędze wita cię ocena A zamiast S :reggie:

AAAyyyy lmao

Ja raczej nie bede probowal S rankowac DMD bo jednak szkoda psychiki, juz wystarczajaco kasztany w robocie mi ja niszcza, DMC5 ma pozostac w sferze zayebistosci do konca moich gamingowych dni.

Ale jak najbardziej szanuje za wysilek. Jak juz ogarniesz cala gierke na S bardzo chetnie zobacze filmiki z kilku misji, szczegolnie druga polowe gry.

Opublikowano

Spoko, całe DMD i później H&H będę wrzucał na YT.  Może do końca roku się wyrobię :yao:

Opublikowano
4 godziny temu, XM. napisał:

A misje V na dmd to katorga - ten koleś systemowo nie jest przystosowany na ten poziom.

Trudno się dziwic, bohater jest wyraznie slabszy od Nero/Dante i to zostalo systemowo ukazane.

Gram dalej, jest kosa :) Pan V wzial na swoje barki story i momenty z jego udzialem sa baaardzo dobre. Coraz bardziej podobają mi się tez rekawiczki.

Jestem dumny z siebie jak patrze na moja kopie.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

wszystko super git ksieciuniu...

ale co oni zrobili z Najtmerem??? z tak kozackiego bossa zrobili jakiegos golema... : | i pomyslec ze od niego wzial sie moj nick...

Opublikowano

Ta bezkształtna breja z DMC1 też nie kosiła designem. Inna sprawa, że powinni być bardziej konsekwentni co do wyglądu postaci / stworów. 

Opublikowano

W UK i Japonii gra się sprzedała najgorzej w serii :( (nie wiem jak z DmC). Mam nadzieję, że digital cieszył się w tym przypadku popularnością.

Opublikowano

Ehh

Teraz już wiadomo czemu się Capcom nie chwalił.

Opublikowano

Ta gierka to istny boner. Ja (pipi)e jak dobrze, ze wychodzą jeszcze takie gry, a nie same loot shootery!

Opublikowano

Pany jak to jest że w opcjach język i napisy mam ANG a wszystko lata po Polsku dalej ? Tylko w cutscenach po angolu napisy

EDIT: Już nieważne :P

Edytowane przez cotek

Opublikowano
7 godzin temu, Bzduras napisał:

Dlatego sprzedajesz na PT? :kaz:

Nie mam takiego skila w łapach, aby grać na wyższym poziomie :/

Opublikowano

Skilla się nabywa z czasem ;)

Misja 19, DMD, Ska wpadła - czuję, że mogę wszystko kurna!

Opublikowano

Jak zawsze u niego, uwaga na spoilery.

Opublikowano

Nero to jednak kozak.

btw na PC można już grać wiadomo kim, ma tak samo rozbudowany styl walki jak

inni - na ytbie już latają filmy.

Opublikowano
1 godzinę temu, Bzduras napisał:

Skilla się nabywa z czasem ;)

Misja 19, DMD, Ska wpadła - czuję, że mogę wszystko kurna!

Ja teraz gram HaH i niestety wychodzi u mnie brak cierpliwosci bo rozpier.dolic przeciwnika w parę chwil u mnie standard, ale jak nie mozna dostac hita to mam popblem z przejsciem etapow. Zdecydowanie będzie ciężej to zrobić na S niż DMD.

Opublikowano

Całą grę trzeba zrobić na no damage. Na HaH przeciwnicy są tak mocni jak na DMD?