Opublikowano 25 września 20231 r I lepiej nie będzie bo z tego wycieku dokumentów wynika, że MS zaprzestał dalszych inwestycji w chmurę.
Opublikowano 25 września 20231 r Plakal nie bede bo malo uzywam, na konsoli mega sporadycznie a do telefonu nie chce mi sie pada co chwile parowac.
Opublikowano 25 września 20231 r Jak masz pada od series x/s to możesz mieć sparowane dwa urządzenia. https://www.reddit.com/r/xboxone/comments/jwcdhp/new_xbox_controller_multiple_device_sync/
Opublikowano 7 października 20231 r W dniu 25.09.2023 o 15:05, MatekDM napisał: Niestety to prawda, też czasem czekam po 3-5 minut na możliwość pogrania w Horizon 5 czy Halo. Najgorsze, że pomijając kolejki, jakość jest okropna jak dla mnie. Może nie ma opóźnień (za dużych, bo jakieś tam są wyczuwalne), ale boli 1080p i ten fatalny bitrate, bo całość streama dosyć często robi się rozpikselowana. W porównaniu do GeForce NOW Ultimate to w ogóle jest 4 klasy niżej. Microsoft, jako czołowy dostawca takich rozwiązań, mógłby nad tym jeszcze popracować. Kolejki to pewnie wina starfielda, kiedyś tak nie było. Jakość to loteria - raz jest dobrze i płynnie, raz jest pikseloza. Przed sf nie miałem żadnych zastrzeżeń, teraz to gorzej działa ale już się trochę uspokoiło bo się czeka minutę a nie pół godziny. Co do parowania pada to pewnie dało by się połączyć kabelkiem usb-c po obu stronach
Opublikowano 17 października 20231 r Pytanie za sto punktów: nie mam Xboxa, ale właśnie się dowiedziałem, że dzięki PC Game Pass Ultimate można grać w chmurze, w której dostępna jest m.in. trylogia Gears of War. Pytanie - czy bez konsoli dam radę na kompie odpalić dwójkę, trójkę i Judgment?
Opublikowano 17 października 20231 r Tak, tylko pamiętaj ze to max full hd i to w przegladarce. Poza tym po prostu powinno działać.
Opublikowano 31 stycznia 20241 r Gram ostatnio w Cocoona przez chmure na Steam Decku i musze napisać że bardzo dobrze to działa, nie widzę różnicy od grania natywnego, zero odczuwalnego laga, artefaktów graficznych i dźwiękowych, a niska rozdziałka (1080p) nie przeszkadza, bo Steam Deck i tak natywnie ma niższą rozdzielczość
Opublikowano 1 lutego 20241 r To teraz dla porównania włącz to przez aplikację na tv albo nawet z samej konsoli na tymże tekewizorze, niski bitrate i rozdzielczość masakruje radość z grania. Do GeForce now daleka droga w kwestii jakości streamingu.
Opublikowano 1 lutego 20241 r 4 minuty temu, Bielik napisał: To teraz dla porównania włącz to przez aplikację na tv albo nawet z samej konsoli na tymże tekewizorze, niski bitrate i rozdzielczość masakruje radość z grania. Do GeForce now daleka droga w kwestii jakości streamingu. Ale dlaczego mam sobie to robić? doskonale wiem jak wygląda granie przez xcloud na dużym ekranie i że GeForce Now to nie jest. Dlatego o wiele lepiej korzysta mi się z tej usługi na Steam Decku
Opublikowano 1 lutego 20241 r Pecetowcom polecam wtyczkę Tampermonkey (dla Chrome, Edge czy innej przeglądarki jakiej używacie) i skrypt Better xCloud: https://better-xcloud.github.io/chromium/ . Można wymusić rozdzielczość, bitrate, zmapować klawiaturę i myszkę, a nawet włączyć sobie Remote Play z własnej konsoli i grać w swoje zakupione gierki przez przeglądarkę. Fajna rzecz.
Opublikowano 3 lutego 20241 r W dniu 1.02.2024 o 22:30, ASX napisał: Ale dlaczego mam sobie to robić? doskonale wiem jak wygląda granie przez xcloud na dużym ekranie i że GeForce Now to nie jest. Dlatego o wiele lepiej korzysta mi się z tej usługi na Steam Decku Dzisiaj brat przyniósł do rodziców Legiona Go i puszczał z chmury Hi Fi Rush i Starfielda. Jeśli chodzi o laga to zajebiście było w sumie. Obraz też spoko pomimo że u ojca ohujały internet. No te małe ekrany chyba lepsze do xclouda bo w domu potestowałem i no tak różnie. Taka Persona 3 to nawet bym nie wiedział że gram w chmurze, Forza Motorsport też bardzo pozytywnie, ale już Starfield czy Gotham knights tak sobie(tv 4k 55"). Jeszcze jeśli chodzi o kolejki to miałem prawie do każdej gry, ale taką Persone 3 normalnie uruchamiałem, pomimo że dopiero premiera i no więcej ludzi pewnie gra niż w takie Gotham. Może przy premierach jakieś serwery są dodatkowe czy cuś. Jeśli tak to na plus. I krótka recenzja Legiona. Zajebiście leży w rękach, duży ekran robi wrażenie. Tylko ten Windows xdd jakbym miał się z tym pierdolic jak mój brat to bym umar. Nie dla mnie taka zabawka jednak chyba
Opublikowano 16 marca 20241 r Dawno nie grałem przez xCloud i muszę przyznać, że na telefonie śmiga to teraz kapitalnie. Gry wyglądają już jak puszczone natywnie, z rok temu różnie z tym było, ale co najważniejsze, to bardzo mały lag - teraz na telefonie z padem grałem sobie bezproblemowo w Halo 5.
Opublikowano 16 marca 20241 r nie wiem od czego to zależy, bo testuje co jakis czas na komputerze i tam skolei grac sie nie da. Lagi zabijają jakiekolwiek granie, nawet w durnym Vampire Survivals.
Opublikowano 17 marca 20241 r Nie wiem jak na konsolach, TV czy PC, ale jeśli chodzi o telefony, to tu progres jest ogromny. Grać w dynamiczną grę jak Halo 5 na telefonie z minimalnym lagiem, to jest naprawdę coś. Myślę, że z uwagi na to, że ten rynek nie rośnie, to może skupili się tylko na telefonach właśnie. Podejrzewam, że jak ktoś już używa chmury, to w 90% właśnie na telefonach. Zobaczymy jak będzie dalej, jeśli faktycznie planują jakiegoś handhelda, to tutaj ta chmura jednak powinna dalej się rozwijać.
Opublikowano 17 marca 20241 r Na działce ze słabym zasięgiem tylko na telefonie to było używalne. W domu na światłowodzie natomiast nie ma różnicy na czym się odpala, czasami coś zlaguje ale to już loteria serwerowa
Opublikowano 18 marca 20241 r Osobiście dużo używam ostatnio na decku, obraz widać, że wersja youtubowa, pojawiają się artefakty, ale pod względem laga jestem zadowolony. Aktualnie ogrywam Personę, powróciłem do ponownego przejścia Pentimenta i o dziwo bardzo wygodnie mi się gra w Starfielda. Ogólnie chyba gry w 30 fps lepiej chodzą jeżeli chodzi o laga, bo same w sobie mają opóźnienie, więc chyba dlatego Edytowane 18 marca 20241 r przez Moldar
Opublikowano 18 marca 20241 r No ja wczoraj w nocy grałem ze 3h najpierw w FM, a później w Persona 3. Ale zauważyłem, że po północy mi jakość w Personie spadła. Natomiast jeśli chodzi o laga jest BDB.
Opublikowano 26 marca 20241 r W końcu pojawia się zapowiadana obsługa myszy i klawiatury, narazie dla insiderow
Opublikowano 27 marca 20241 r 6 godzin temu, wojtas011 napisał: W końcu pojawia się zapowiadana obsługa myszy i klawiatury, narazie dla insiderow ja pierdziele, zapowiadali to już 2 lata temu
Opublikowano 8 kwietnia 20241 r Ktoś się orientuje jaki uchwyt do pada jest najlepszy? Podobno ten jest dobry bo lepiej można rozłożyć masę i nie powinno ciążyć do tyłu https://allegro.pl/oferta/uchwyt-do-padow-kontrolerow-pro-2-8bitdo-mobile-clip-na-telefon-smartfon-15047836132 Jeszcze myślę nad razer kishi ale drogie i jak mam dwa pady do xboxa to wolę je wykorzystać
Opublikowano 8 kwietnia 20241 r No ale ten uchwyt z linku jest do pada 8Bitdo. Mam i pada i ten uchwyt, jest całkiem ok ale bez rewelacji ale ja ogólnie nienawidzę grać w streamingu na telefonie przez czarne pasy po bokach więc pograłem może pół godziny.
Opublikowano 8 kwietnia 20241 r 44 minuty temu, Chewie napisał: Ktoś się orientuje jaki uchwyt do pada jest najlepszy? Podobno ten jest dobry bo lepiej można rozłożyć masę i nie powinno ciążyć do tyłu https://allegro.pl/oferta/uchwyt-do-padow-kontrolerow-pro-2-8bitdo-mobile-clip-na-telefon-smartfon-15047836132 Jeszcze myślę nad razer kishi ale drogie i jak mam dwa pady do xboxa to wolę je wykorzystać Ja mam ten, zajebisty jest: https://www.8bitdo.com/mobile-gaming-clip-for-xbox-controllers/
Opublikowano 28 kwietnia 202428 kwi Ja mam ten, za(pipi)isty jest: https://www.8bitdo.com/mobile-gaming-clip-for-xbox-controllers/Tylko środek ciężkości jest u góry, więc średnio ergonomiczne.Lepiej takiej coś, środek ciężkości tam gdzie powinien. https://www.mediaexpert.pl/gaming/akcesoria-do-konsol/uchwyty/akcesoria-kons-xboxone-cobra-smartfonowy-uchwyt-gamingowy-do-kontrolera