mugen 1 948 Opublikowano 2 października 2020 Udostępnij Opublikowano 2 października 2020 9 minut temu, C1REX napisał: Z jednej strony mówią, że 99% gier, a z drugiej, że nawet 100 tytułów niedługo po premierze. Mówiąc inaczej: nie wiemy jeszcze. Tylko ty ciągle o tych 100 tytułach piszesz. Cytuj Odnośnik do komentarza
C1REX 16 Opublikowano 2 października 2020 Udostępnij Opublikowano 2 października 2020 Just now, qraq_pk said: Weź już przestań powtarzać te brednie o 100 tytułach. Po raz kolejny: o 100 grach mówił Cerny na pierwszej prezentacji PS5: Że jak na razie przetestowali 100 tytułów i spodziewają się ze 99% WSZYTKICH gier z ps4 będzie chodzić na ps5. Normalnie głuchy telefon. Ja tylko mówię, co zostało na bank potwierdzone. Wiem, że będzie prawie cała biblioteka 4000 gier w BC, ale sony nie obiecywało tego na premierę. Po prostu to piszę, by być gotowym i nie dawać hejterom amunicji do atakowania sony. Cytuj Odnośnik do komentarza
Snake_Plissken 877 Opublikowano 2 października 2020 Udostępnij Opublikowano 2 października 2020 2 minuty temu, messer88 napisał: to niezła lipa np z takim Borderlands jak się nie da przenieść postaci. Da się. Sprawa z zapisami zależy od developera: https://www.gamesradar.com/borderlands-3-ps5-xbox-series-x-reveal/ Cytat It's unclear when the game will land on the new consoles, but Gearbox has confirmed that existing Borderlands 3 players will be able to transfer their saves over to the enhanced PS5 and Xbox Series X versions at no extra cost. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 300 Opublikowano 2 października 2020 Udostępnij Opublikowano 2 października 2020 9 minut temu, Figuś napisał: Z tego co można wyczytać to zapisy gier z PS4 nie będą działać z grami które dostaną upgrade do PS5, reszta zapisów przy wstecznej ma działać ma działać Mówiąc o upgrade masz na myśli podbicie gry do next gena (rozdzielczość np.) czy boostmode? Cytuj Odnośnik do komentarza
MBeniek 3 260 Opublikowano 2 października 2020 Udostępnij Opublikowano 2 października 2020 Godzinę temu, Square napisał: Trzeba poczekać co to oznacza w praktyce, bo to że za dwa lata ciągle coś będzie wychodzić na PS4 nie oznacza, że na PS5 nie będzie to prawdziwy nextgen. Bardziej mi chodziło o kreatywne wykorzystanie mocy ssd&dobrego procka i jak to wpłynie chociażby np. na sam desing gry/leveli. Bo jeśli gra jest pisana jeszcze pod starą generację, to wiadomo, że na next-genach możemy liczyć "tylko" na ładniejszą grafikę, więcej klatek i krótsze czasy ładowania - co w samo w sobie jest spoko, no ale chciałbym jednak coś więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 2 października 2020 Udostępnij Opublikowano 2 października 2020 Godzinę temu, C1REX napisał: Po prostu to piszę, by być gotowym i nie dawać hejterom amunicji do atakowania sony. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 550 Opublikowano 2 października 2020 Udostępnij Opublikowano 2 października 2020 19 minut temu, messer88 napisał: to niezła lipa np z takim Borderlands jak się nie da przenieść postaci. W BL3 normalnie sobie przeniesiesz sejwy tak jak to było z PS3->PS4 i X360->XOne. @MBeniek no to tak jak mówię, zobaczymy co to będzie oznaczać w praktyce. Bo na razie to takie gdybanie, a nikt nie wie czego się spodziewać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 161 Opublikowano 2 października 2020 Udostępnij Opublikowano 2 października 2020 17 minut temu, ListuniO napisał: Mówiąc o upgrade masz na myśli podbicie gry do next gena (rozdzielczość np.) czy boostmode? To pierwsze. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 426 Opublikowano 2 października 2020 Udostępnij Opublikowano 2 października 2020 Na razie oficjalnie wiadomo, że wsteczna będzie, ale na jakich zasadach i ile tytułów będzie się w niej znajdować - nie podano oficjalnej informacji i tego się trzymajmy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 550 Opublikowano 2 października 2020 Udostępnij Opublikowano 2 października 2020 1 minutę temu, Bzduras napisał: nie podano oficjalnej informacji i tego się trzymajmy Przecież podawali, że 99% gier z PS4. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 426 Opublikowano 2 października 2020 Udostępnij Opublikowano 2 października 2020 Ok. Ale czy będzie to 99% na premierę, czy ileśtam% na start i biblioteka będzie po prostu poszerzana w trakcie życia konsoli? I najważniejsze, co znajduje się w tym 1%? Bo jak jakieś gówienka 2/10 to tam pal sześć, jednak fajnie byłoby wiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza
C1REX 16 Opublikowano 2 października 2020 Udostępnij Opublikowano 2 października 2020 https://www.gamespot.com/articles/ps5-backwards-compatibility-sony-boss-says-99-of-ps4-games-will-work/1100-6482283/ Tak więc sorki za zamieszanie. Sam CEO potwierdza 99% gier. To jakieś 4000 gier. Więcej niż xbox ma z trzech konsol. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 068 Opublikowano 2 października 2020 Udostępnij Opublikowano 2 października 2020 32 minuty temu, MBeniek napisał: Bardziej mi chodziło o kreatywne wykorzystanie mocy ssd&dobrego procka i jak to wpłynie chociażby np. na sam desing gry/leveli. Szczerze mówiąc już średnio wierzę w tę bajkę. Powstaną pojedyńcze tytuły stawiające na aspekty niemożliwe do realizacji na obecnej generacji, ale cała reszta będzie już bezpiecznym "bigger, better, badass". 9 minut temu, C1REX napisał: https://www.gamespot.com/articles/ps5-backwards-compatibility-sony-boss-says-99-of-ps4-games-will-work/1100-6482283/ Tak więc sorki za zamieszanie. Sam CEO potwierdza 99% gier. To jakieś 4000 gier. Więcej niż xbox ma z trzech konsol. O jezu... myślałem, że trollujesz ale ty naprawdę masz coś z rycerza. Na PS4 wyszło niecałe 3k gier. Na XOne mniej niż 2.5k, na X360 było to ok. 2.1k gier. Cytuj Odnośnik do komentarza
C1REX 16 Opublikowano 2 października 2020 Udostępnij Opublikowano 2 października 2020 12 minutes ago, Paolo de Vesir said: Na PS4 wyszło niecałe 3k gier. Na XOne mniej niż 2.5k, na X360 było to ok. 2.1k gier. To sobie sprawdź, jaki procent tych gier działa na wstecznej. Tip: Daleko do 99%. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 068 Opublikowano 2 października 2020 Udostępnij Opublikowano 2 października 2020 Z One wszystkie. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 617 Opublikowano 2 października 2020 Udostępnij Opublikowano 2 października 2020 Wszystkie oprócz kinecrowych produkcji 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
bluber 1 183 Opublikowano 2 października 2020 Udostępnij Opublikowano 2 października 2020 Godzinę temu, qraq_pk napisał: Weź już przestań powtarzać te brednie o 100 tytułach. Po raz kolejny: o 100 grach mówił Cerny na pierwszej prezentacji PS5: Że jak na razie przetestowali 100 tytułów i spodziewają się ze 99% WSZYTKICH gier z ps4 będzie chodzić na ps5. Normalnie głuchy telefon. No spoko jak się spodziewają to jest luzik Cytuj Odnośnik do komentarza
qraq_pk 371 Opublikowano 2 października 2020 Udostępnij Opublikowano 2 października 2020 7 minut temu, bluber napisał: No spoko jak się spodziewają to jest luzik Jeny to była techniczna prezentacja prowadzona przez inżyniera. Nie powie ci że na 100% wszystko zadziała ani też sony nie przetestuje 4000 gier byś się cieszył że wszystkie zadziałają. Nie działać będą pewnie jakieś popierdółki pisane na kolanie jak to coś o tygrysie czy co tam udało się jakimś (pipi)studiom wydać. Cytuj Odnośnik do komentarza
bluber 1 183 Opublikowano 2 października 2020 Udostępnij Opublikowano 2 października 2020 No ale nadal nie wiemy jak działa, co działa i tego się trzymam. Do premiery zostało mało a z XSX przynajmniej pokazali jak gierki śmigają z BC w przypadku PS5 to jeszcze wiadomo tyle co nic oprócz tego, że "będzie" Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 300 Opublikowano 2 października 2020 Udostępnij Opublikowano 2 października 2020 To będzie super generacja. Mi na początku starczy boooscik i dokończę giery w które właśnie sobie mloce albo zaraz zacznę. Wsteka mnie tylko dlatego cieszy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 064 Opublikowano 2 października 2020 Udostępnij Opublikowano 2 października 2020 15 minutes ago, ListuniO said: To będzie super generacja. Mi na początku starczy boooscik i dokończę giery w które właśnie sobie mloce albo zaraz zacznę. Wsteka mnie tylko dlatego cieszy. Kupujesz next gena, żeby grać w gry ze wstecznej? Żałosne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 300 Opublikowano 2 października 2020 Udostępnij Opublikowano 2 października 2020 Będę je kontynuował a jak skończę będę grał w nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza
Moldar 2 246 Opublikowano 2 października 2020 Udostępnij Opublikowano 2 października 2020 Ot przesiadka na lepszy sprzęt, robię bardzo podobnie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 455 Opublikowano 2 października 2020 Udostępnij Opublikowano 2 października 2020 (edytowane) 3 minuty temu, Czoperrr napisał: Kupujesz next gena, żeby grać w gry ze wstecznej? Żałosne. Pececiarze tak robia cale zycie i co z tego ? P.S No ja bede zaliczal DG bo jeszcze z opakowania nie wyjalem Edytowane 2 października 2020 przez MEVEK Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 550 Opublikowano 2 października 2020 Udostępnij Opublikowano 2 października 2020 2 minuty temu, Czoperrr napisał: Kupujesz next gena, żeby grać w gry ze wstecznej? Żałosne. A to coś w tym złego? Ja biorę PS5 na premierę, bo mogę ograć zaległości z PS4 w lepszej formie, plus od razu mam dostęp do nowych tworów jak mnie jakiś zaciekawi. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi