Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PlayStation 5 - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano
2 godziny temu, ogqozo napisał(a):

Taki remake Demon's Souls sprzedał kilka milionów sztuk

A sprzedał? Jak wpisuje w Google to mi wyskoczyło 1.4 bańki ale generalnie to mnie nie dziwi bo to tytuł startowy, na konsole których nie szło dostać. Do tego mimo wszystko remake pod jakiegos mocno skrojonego odbiorcę i nie poluzowali sznura zeby poszedł na PC, a nawet chyba byly plany na ps4 które zaorali.

Kij w oko Sony, Jim z Hulstem zaorali marke. MS pogrzebał Xboxa. Zostaje nintendo ktore patentuje mechaniki robiąc pod górę całej branży i PC ze swoimi problemami.

Edytowane przez Kangus

• Odpowiedzi 26,3 tys.
  • Wyświetleń 2,2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• O wlasnie, niektórzy zmieniają telefon co roku na kolejny klon Samsung Galaxy za 4 klocki, a ja będę się zastanawiał kiedy będzie ten najlepszy moment, by kupić konsolę, która wychodzi raz na 7 lat.

• Przejebane będą teraz te rozprawki niektórych czy i za ile warto brać Pro konsolę, a za ile nie warto, a czy będą gry i czy ładna czy brzydka, a w ogóle jaka będzie stopa zwrotu z zainwestowanej złotó

• Piękny jest, nie wiem o co chodzi   

Opublikowano

ALE ALE ALE BANDZI ZA 3,6 MILIARDA ZIELONYCH

Opublikowano

Pewnie nie lol. Sorry, ja zazwyczaj jak słyszę że gra sprzedała 2 miliony w początkowym okresie na PS5 to w głowie sobie dodaję "ok, czyli nie podadzą ale pewnie w miarę lat drugie tyle na Steamie". Zapomniałem, co to EKSKLUZYW.

Według leaku z Insomniac, z początku 2022, gra miała puścić do sklepów ponad 2 miliony sztuk (i prawie 2 mln sprzedane). Czyli do dzisiaj pewnie niewiele więcej ponad to, ale pewnie trochę więcej. Sony oficjalnie podało oficjalnie sprzedaż detaliczną 1,4 mln w czerwcu 2021. Oczywiście PS5 przez dobrych kilka lat zdobywało klientów, bo i ciężko było dostać konsolę, a ta gra to EKSKLUZYW.

Na pewno jak na koszt musiało być przyzwoicie. Nie można było oczekiwać wiele więcej, to nie remake Silent Hilla czy God of Wara.

Opublikowano

Ale też zauważcie, że prezesi takich spółek jak bluepoint sprzedają te firmy ot tak? Ea kupilo mase marek i każda skończyła tak samo.

Jak taki moloch nie jest zadowolony z pracy takiej firmy to nie może jej znowu wystawic na sprzedaż i firma będzie dalej robić gierki pod szyldem innej firmy?

Jaki jest sens ubijania takich marek? Chyba ze te firmy są kupowane za małą kasę bo nie są w stanie się sami utrzymać na rynku bez nowych gier?

Opublikowano

Jakie marki miało Bluepoint Games? Ludzie... Oni przez 20 lat nie zrobili gry.

Opublikowano

No trochę niektórzy przesadzają z reakcją. To nie Naughty Dog czy Santa Monica tylko wyrobnicy robiący remastery i dwa remaki z czego SotC to mało napracowanka. Może brak im było polotu by stworzyć coś własnego.

Opublikowano

Dlatego ich Sony kupiło w 2021 po zrobieniu rimejka DS. Bo nie zrobili gierki od 20 lat. kekw Co złego to nie Sony.

Opublikowano
3 minutes ago, Bartolinsky said:

Dlatego ich Sony kupiło w 2021 po zrobieniu rimejka DS. Bo nie zrobili gierki od 20 lat. kekw Co złego to nie Sony.

No kupiło ich by klepali kolejne remaki i remastery po kosztach ale po drodze zachłysnęli się marzeniami o grach usługach co doprowadziło studio do zguby.

Opublikowano

Nadchodzi flop w postaci Horizona Fortnite Edition więc sobie znowu zrekompensują zamknięciem jakiegoś studia od singli.

Jak zwykle ktoś spojrzał w tabelkę i stwierdził, że lepiej wynająć kogoś do stworzenia gierki na swojej licencji (Sons of Sparta) czy przeportowania staroci jak (Patapony od Namco Bandai) niż utrzymywać studio tylko po to by zadowolić garstkę graczy, bo ich zremasterowane gierki i tak nie sprzedają się wystarczająco dobrze.

Przypomnijcie sobie jaki był płacz w necie o Medievila, a jak przyszło co do czego to sprzedaż była śmiesznie mała. Sony wybrało taktykę zero sentymentu skoro jest w tym miejscu gdzie Micro wydaje swoje wszystkie nowe gierki na plejkę i nie trzeba wogóle się starać.

Jest ujowo ale na pocieszenie powiem, że będzie jeszcze gorzej.

Opublikowano

Klauny za pisanie prawdy. IMG-20260219-WA0010.jpg

No ja tutaj nie widzę jedną oryginalną grę - Blast Factor. Ale Graczyki z forum widzieli w nich większy potencjał niż korpoludki z Sony. Sony to takie same korpo jak MS więc zarzynanie nie przynoszących zysku inwestycji to codzienność i tak będzie nadal.

Opublikowano
2 minuty temu, Czoperrr napisał(a):

Klauny za pisanie prawdy. IMG-20260219-WA0010.jpg

No ja tutaj nie widzę jedną oryginalną grę - Blast Factor. Ale Graczyki z forum widzieli w nich większy potencjał niż korpoludki z Sony. Sony to takie same korpo jak MS więc zarzynanie nie przynoszących zysku inwestycji to codzienność i tak będzie nadal.

No własnie co gracze widzieli. Legenda Bluepoint to akurat branżowa zagadka. Oni nawet żadnej nowej mechaniki nie wprowadzili w żadnym remake'u, tylko graficzka i tyle.

Opublikowano

Ale potencjał nie siedział już na barkach studia od 5 lat, bo uja mieli do gadania. Dałem klauny, bo im wytykacie zaplecze jakby to był powód ich zamknięcia. Nie, nie był.