Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PlayStation 5 - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano

Pupcio nie daj się zwieść, cofnij się o rok, pół roku. Sony to najlepsze miejsce do grania, 90mln konsol, exy, dusza, dual sens, gry na płytkach. Mówisz konsola, myślisz PlayStation

• Odpowiedzi 30,2 tys.
  • Wyświetleń 2,7 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• BRY@N
    BRY@N

To my mamy nie mieć wyboru bo Ty masz burdel w pudełkach

• O wlasnie, niektórzy zmieniają telefon co roku na kolejny klon Samsung Galaxy za 4 klocki, a ja będę się zastanawiał kiedy będzie ten najlepszy moment, by kupić konsolę, która wychodzi raz na 7 lat.

• Przejebane będą teraz te rozprawki niektórych czy i za ile warto brać Pro konsolę, a za ile nie warto, a czy będą gry i czy ładna czy brzydka, a w ogóle jaka będzie stopa zwrotu z zainwestowanej złotó

Opublikowano

Widać, że state of play zrobione tylko z obowiązku, bo zawsze jest we wrześniu. Nie mieli teraz nic do pokazania, więc zapchali jakimiś filmami i lego.

Co nie znaczy, że jeśli chodzi o tytuły wewnętrzne, przyszły rok nie będzie rekordowy pod tym względem. Until Dawn 2 w styczniu, Szlaufey w lutym, gdzieś pewnie na wiosnę Kena 2 i na jesień Intergalactic. Jak na biedę jaka panowała dotąd pod tym względem, to przynajmniej w teorii 2027 wygląda całkiem nieźle.

Opublikowano

A Kena nie była zapowiedziana na ten rok?

Byłoby szkoda jakby ją opóźnili, to w sumie jedyna gra Playstation Studios na jaką czekam

Opublikowano
1 minutę temu, ASX napisał(a):

A Kena nie była zapowiedziana na ten rok?

Byłoby szkoda jakby ją opóźnili, to w sumie jedyna gra Playstation Studios na jaką czekam

Miał być na ten rok, ale chyba szanse coraz mniejsze. Wrzesień i październik wypchany premierami, listopad wiadomo co. No chyba że ewentualnie grudzień, ale coś czuję przesunięcie na 2027. A że sony na styczeń i luty ma gry, to obstawiam, że najwcześniej marzec.

Opublikowano

ale wydana przez Playstation

image.png

Opublikowano

No i chyba konsolowy ex na plejkę. Nawet jeżeli czasowy.

Opublikowano
Godzinę temu, ASX napisał(a):

ale wydana przez Playstation

image.png

Ale kiedy sony kupiło Ember Lab? Wydaje mi się że oni nadal są niezależni, więc to nie jest gra "Playstation Studios".

Edytowane przez Kangus

Opublikowano

to jest bardziej pytyanie do Sony niż do mnie, musisz ich zapytać dlaczego traktują Kene jako grę Playstation Studios

image.png

PlayStation Studios | PlayStation (Polska)

jeśli Playstation ma pełną kontrolę, finansuje grę i jest wydawcą nowej Keny to przyjęło się już w branży że traktuje się to jako gry first party czyli od Playstation Studios, mimo iż nie są właścicielem studia.

Opublikowano

PlayStation ma na swojej stronie tą grę jako PlayStation Studios i tak ją traktują ale oczywiście gracze kurwa wiedzą lepiej xd

Opublikowano
3 minuty temu, drozdu7 napisał(a):

PlayStation ma na swojej stronie tą grę jako PlayStation Studios i tak ją traktują ale oczywiście gracze kurwa wiedzą lepiej xd

To co z tym że gry single od sony nie wychodzą na PC? :P

Opublikowano

Ich IP od ich wewnętrznych studiów nie wychodzą.

Dlatego death stranding 2 i kena 2 wyszły.

Mogli sprecyzować.

Opublikowano

Może jakieś zapisy w kontraktach mieli, że jak jedynka będzie przez dłuższy czas exem to przysponsorują dwójkę

Opublikowano

Sony finansuje i podejrzewam, że inne studia first party sony pomagają ember lab z produkcją. Tak samo jak Death Stranding 2 ma w creditsach sporo ludzi z Guerilla Games

Opublikowano

Myślę, że Intergalactic zostanie przeniesione na PS6 jako tytuł startowy mający zachęcić do zakupienia tej konsoli nastawionej tylko na cyfrową wypożyczalnie gier PlayStation Store. Tym samym Naughty Dog, niegdyś świetne studio, nie stworzy żadnej gry w ciągu całej generacji.

Opublikowano
15 minut temu, devilbot napisał(a):

Ich IP od ich wewnętrznych studiów nie wychodzą.

Dlatego death stranding 2 i kena 2 wyszły.

Mogli sprecyzować.

No ale Playstation Stiudios zawiera też studia nie wewnętrzne? To jest lista Playstation Studios z ich oficjalnej strony:
image.png

image.png

Nie ma tu ani deva od keny ani Kojimbo. Studio Kojimbo będzie Playstation Studio dla Death Stranding ale na potrzeby tego nowego IP co sobie robi na dealu z Microsoftem to już nie będzie Playstation Studio? Oni tam sami tworza narrację pod to co im akurat pasuje.

Opublikowano
1 minutę temu, Czoperrr napisał(a):

Myślę, że Intergalactic zostanie przeniesione na PS6 jako tytuł startowy mający zachęcić do zakupienia tej konsoli nastawionej tylko na cyfrową wypożyczalnie gier PlayStation Store. Tym samym Naughty Dog, niegdyś świetne studio, nie stworzy żadnej gry w ciągu całej generacji.

Odpuścić prawie 100 milionów użytkowników PS5? ND potrzebuje zastrzyku gotówki po przepaleniu grubych milionów na skasowane multi. Nie ma szans, że ograniczą Intergalactic do PS6

Opublikowano
2 minutes ago, Kangus said:

No ale Playstation Stiudios zawiera też studia nie wewnętrzne? To jest lista Playstation Studios z ich oficjalnej strony:
image.png

image.png

Nie ma tu ani deva od keny ani Kojimbo. Studio Kojimbo będzie Playstation Studio dla Death Stranding ale na potrzeby tego nowego IP co sobie robi na dealu z Microsoftem to już nie będzie Playstation Studio? Oni tam sami tworza narrację pod to co im akurat pasuje.

Kojima Productions nigdy nie było PlayStation Studio.

Opublikowano

Kena to wg Sony gra Playstation Studios

Ale Ember Lab czyli developerzy Keny nie są częścią Playstation Studios

to nie jest takie trudne ;)

Opublikowano
Just now, Pix said:

Odpuścić prawie 100 milionów użytkowników PS5? ND potrzebuje zastrzyku gotówki po przepaleniu grubych milionów na skasowane multi. Nie ma szans, że ograniczą Intergalactic do PS6

No ale ilu spośród tych 100 milionów kupi Intergalactic? Pewnie maksymalnie 5.

Opublikowano
1 minutę temu, Czoperrr napisał(a):

Wszystko zależy od jakości. Może 5, może 10. O grze na pewno będzie głośno, zobaczymy czy jakościowo dostarczą.

A rok później oczywiście remaster na ps6

Opublikowano
Godzinę temu, ASX napisał(a):

to jest bardziej pytyanie do Sony niż do mnie, musisz ich zapytać dlaczego traktują Kene jako grę Playstation Studios

image.png

PlayStation Studios | PlayStation (Polska)

jeśli Playstation ma pełną kontrolę, finansuje grę i jest wydawcą nowej Keny to przyjęło się już w branży że traktuje się to jako gry first party czyli od Playstation Studios, mimo iż nie są właścicielem studia.

A pytałeś się Xboxa czemu Ninja Gaiden 4 to gra Xbox Game Studio?

Opublikowano
Teraz, Patapon napisał(a):

A pytałeś się Xboxa czemu Ninja Gaiden 4 to gra Xbox Game Studio?

Nie pytałem się bo to wiem, tak jak napisałem w poście który cytujesz. Przyjęło się już w branży traktować gry które się wydaje i finansuje jako gry first party. Zarówno Kena jak i Ninja Gaiden są tego przykładem.

Opublikowano
1 minutę temu, ASX napisał(a):

Nie pytałem się bo to wiem, tak jak napisałem w poście który cytujesz. Przyjęło się już w branży traktować gry które się wydaje i finansuje jako gry first party. Zarówno Kena jak i Ninja Gaiden są tego przykładem.

A przepraszam, szybko przeleciałem temat, a to inna osoba zadaje pytanie, które wypadałoby wiedzieć na forum o grach.

Opublikowano
9 minut temu, Czoperrr napisał(a):

Na pewno więcej niż użytkowników PS6. Wszystko zależy od tego jak dobra to będzie gra, oceny 90+ i dobrze napisane postacie to i 10 mln opchnie w rok ale jak będzie nagonka jak na TLOU2 to nawet dostarczenie rozgrywki 9+/10 nie pomoże. Jakikolwiek sens wydania tylko na PS6 jest tylko wtedy gdy są pewni mega hitu który każdy będzie chciał ograć ale nawet Nintendo nie zrobiło takiej akcji z Breath of the Wild.