Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PlayStation 5 - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano

Sony wykłada kasę na grę, więc piszą sobie co chcą. Być może też ich inne studia first party pomagają przy produkcji, żeby to dodatkowo uzasadnić. Najlepiej pewnie do takiej gry pasuje określenie second party, które w sumie rzadko się stosuje.

• Odpowiedzi 30,2 tys.
  • Wyświetleń 2,7 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• BRY@N
    BRY@N

To my mamy nie mieć wyboru bo Ty masz burdel w pudełkach

• O wlasnie, niektórzy zmieniają telefon co roku na kolejny klon Samsung Galaxy za 4 klocki, a ja będę się zastanawiał kiedy będzie ten najlepszy moment, by kupić konsolę, która wychodzi raz na 7 lat.

• Przejebane będą teraz te rozprawki niektórych czy i za ile warto brać Pro konsolę, a za ile nie warto, a czy będą gry i czy ładna czy brzydka, a w ogóle jaka będzie stopa zwrotu z zainwestowanej złotó

Opublikowano

5 minut temu, Patapon napisał(a):

A przepraszam, szybko przeleciałem temat, a to inna osoba zadaje pytanie, które wypadałoby wiedzieć na forum o grach.

Nie ma problemu, już przywykłem że obsadza się mnie w roli shwarz charaktera, nawet jak pisze rzeczy oczywiste dla osób kto interesuje się tą branżą )

Opublikowano
3 minuty temu, łom napisał(a):

Na pewno więcej niż użytkowników PS6. Wszystko zależy od tego jak dobra to będzie gra, oceny 90+ i dobrze napisane postacie to i 10 mln opchnie w rok ale jak będzie nagonka jak na TLOU2 to nawet dostarczenie rozgrywki 9+/10 nie pomoże.

Z drugiej strony nagonka na TLOU2 nie przeszkodziła im sprzedać ponad 10 milionów. Czasami kontrowersje potrafią równie dobrze napędzić sprzedaż

Opublikowano

Przecież nie ma najmniejszej opcji że intergalactic będzie exem tylko na ps6. Patrząc jak to wyglądało w tej generacji to myślę że nawet te rimejki gowa jeszcze się załapią na ps5 xD

Opublikowano

Już można nawet listę remasterów robić. GoY, Wolverine, Laufey, Until Dawn 2.

Cross to wiadomo Intergalactic, Aloy i pewnie Spiderman 3. Dopiero pewnie nowy Ratchet czy coś od Astrobotów będzie exem.

Opublikowano

Gry napewno będą ale lepiej takiego Intergalactic przytrzymać do premiery ps6 wraz z kilkoma największymi markami na pierwsze dwa trzy lata konsoli.

Bo teraz to sam Totoki mówi że nie muszą pozyskiwać klientów

Opublikowano

Imo muszą mieć przynajmniej jednego exa na start nowej konsoli jak to było z Demon's Souls żeby ludzie chcieli ją kupić bo wiadomo, że największa sprzedaż czy to gry czy sprzętu zawsze jest przy premierze. Czy to będzie Intergalactic czy jakiś Bloodborne 2 ale coś muszą mieć. Nintendo nie miało problemu z odcięciem 150 milionów użytkowników Switcha 1 od Bananzy.

Opublikowano

Sporo jeszcze zależy od premiery PS6. Jeśli się wyrobią na listopad 2027, to taki Intergalactic mógłby wyjść jednocześnie na piątkę i szóstkę. Ale coś czuję, że PS6 najwcześniej w 2028

Opublikowano
5 minut temu, Pix napisał(a):

Z drugiej strony nagonka na TLOU2 nie przeszkodziła im sprzedać ponad 10 milionów. Czasami kontrowersje potrafią równie dobrze napędzić sprzedaż

W tym przypadku kompletnie się nie zgadzam. TLOU2 sprzedało jakoś 2x mniej egzemplarzy od TLOU1. Wiadomy wyciek a później opinie na internecie kompletnie podcięły sprzedaż, gra zalegała na półkach i strasznie szybko zeszła z ceny. Debiut 19 czerwca 2020 za 60$, 4 miesiące później już za 30$.

tlou.jpg

Opublikowano
1 minutę temu, GearsUp napisał(a):

Imo muszą mieć przynajmniej jednego exa na start nowej konsoli jak to było z Demon's Souls żeby ludzie chcieli ją kupić bo wiadomo, że największa sprzedaż czy to gry czy sprzętu zawsze jest przy premierze

Obserwując jak pozbawione logiki decyzje podejmuje Sony w tej generacji, to nie byłbym wcale taki pewny czy wzięli to pod uwagę

Edytowane przez Josh

Opublikowano

MGS Remake na start PS6 exclusive, róbcie screeny.

Opublikowano
Godzinę temu, Patapon napisał(a):

A przepraszam, szybko przeleciałem temat, a to inna osoba zadaje pytanie, które wypadałoby wiedzieć na forum o grach.

No dla mnie gra od "Playstation Studios" powinna być ze studia wewnętrznego. Tak to może być "Playstation Console Exclusive" czy Sony Partner Game. Jak nie ma studia w Playstation Studios(skoro sami na tej liście listują tylko studia wewnętrzne) to mydlenie oczu takim komunikatem, nie pierwsze nie ostatnie u niebieskich, nie zeby u innych korpo nie było takiego samego mydlenia oczu na innych frontach.

W branżuni siedze od niestety grubych lat, ale nie doszło do mnie że Sony sobie to tak z dupy nazywa, ojej :).

Edytowane przez Kangus

Opublikowano

Obawiam się, że jedynym exem na start będzie co najwyżej coś w stylu Astro Playroom, ktoś tam też pisał, że jednym z pierwszych exów będzie Ratchet, a prędzej same cross geny. Chciałbym, żeby ten Ratchet był prawdą, ale nie będę zdziwiony jak plan Insomniac, który kiedyś wyciekł się nie zmienił i przed tym tytułem najpierw mają do ukończenia Venoma, grę o X-Menach (nie o samym Wolverine !) i Spider-man 3, więc Ratchet to albo końcówka generacji PS6 albo dopiero PS7 jeśli taka konsola jeszcze wyjdzie

Opublikowano
Godzinę temu, GearsUp napisał(a):

Imo muszą mieć przynajmniej jednego exa na start nowej konsoli jak to było z Demon's Souls żeby ludzie chcieli ją kupić

Obecnie wystarczy aby było zauważalnie ładniej.

Opublikowano
Godzinę temu, funditto napisał(a):

plan Insomniac, który kiedyś wyciekł się nie zmienił i przed tym tytułem najpierw mają do ukończenia Venoma, grę o X-Menach (nie o samym Wolverine !) i Spider-man 3,

To brzmi jak kreatywny koszmar

Opublikowano
1 hour ago, funditto said:

Obawiam się, że jedynym exem na start będzie co najwyżej coś w stylu Astro Playroom, ktoś tam też pisał, że jednym z pierwszych exów będzie Ratchet, a prędzej same cross geny. Chciałbym, żeby ten Ratchet był prawdą, ale nie będę zdziwiony jak plan Insomniac, który kiedyś wyciekł się nie zmienił i przed tym tytułem najpierw mają do ukończenia Venoma, grę o X-Menach (nie o samym Wolverine !) i Spider-man 3, więc Ratchet to albo końcówka generacji PS6 albo dopiero PS7 jeśli taka konsola jeszcze wyjdzie

Jakie to ma znaczenie co będzie tytułem startowym skoro PS6 nikt już nie kupi, a już na pewno nikt z tego forum. Prawda?

Opublikowano

Ja pewnie wezmę na premierę, bo w obecnych czasach wtedy jest najkorzystniejsza cena ;d

No chyba że zażyczą sobie jakieś kosmiczne 6 tysi, to podziękuję.

Obstawiam, że na premierę PS6 będzie duża gra z Astro i crossgenowy Venom.

Opublikowano
15 minut temu, Pix napisał(a):

No chyba że zażyczą sobie jakieś kosmiczne 6 tysi, to podziękuję.

Chyba nikt tu nie łudzi się, że będzie taniej.

Opublikowano
22 minuty temu, devilbot napisał(a):

Chyba nikt tu nie łudzi się, że będzie taniej.

Gdzieś tam mam głupią nadzieję na jakieś 4999 zł

Opublikowano

Ja pewnie jak opchne grubasa i pro to niewiele doloze do ps6 wiec co mi tam, day one

Opublikowano

No dybry, może i temat ten się jakoś w tym wątku przewinął, no ale to co napiszę jest dla mnie istotne, bo przymierzam się do zakupu takiego ,,cosika":

także tego, mam zamiar kupić Google VR do konsoli Ps5. Krótko i konkretnie: warto sobie o to cztery litery zawracać głowę? A gry spełniają wymagania graczy: wrażenie przestrzeni, ten efekt ,,wirtuala" wychodzi w praniu? Czy w to można grać długo, czy dostaje się później od tego jakiegoś ,,pierdolca"? Wydawać te 1500 czy 2000zł na coś, w co pogra się trochę i tyle? Jak z grami, które tytuły warto uwzględnić, a które nie?

Opublikowano
19 minut temu, JaskinieTerrigenoweMarvela napisał(a):

No dybry, może i temat ten się jakoś w tym wątku przewinął, no ale to co napiszę jest dla mnie istotne, bo przymierzam się do zakupu takiego ,,cosika":

także tego, mam zamiar kupić Google VR do konsoli Ps5. Krótko i konkretnie: warto sobie o to cztery litery zawracać głowę? A gry spełniają wymagania graczy: wrażenie przestrzeni, ten efekt ,,wirtuala" wychodzi w praniu? Czy w to można grać długo, czy dostaje się później od tego jakiegoś ,,pierdolca"? Wydawać te 1500 czy 2000zł na coś, w co pogra się trochę i tyle? Jak z grami, które tytuły warto uwzględnić, a które nie?

Nie warto. Ewentualnie używane, pobawić się i sprzedać dalej.

Opublikowano

Masz oddzielny temat VR2. Mam i nie żałuję ale polecam pożyczyć przed zakupem i samemu sprawdzić chociaż masz dwa tygodnie na zwrot po zakupie jak delikatnie potraktujesz. Generalnie nie zastąpi to grania na TV( wygoda na dłuższą metę taka sobie) ale daje kopa w inny sposób.

Opublikowano
The Game Post
No image preview

Bungie Puts Its Massive 211,000 Sq. Ft. Bellevue HQ Up fo...

Bungie HQ in Bellevue is up for sublease after major layoffs, with 210,984 square feet of game-development space available through September 2035.

Destiny 3 będą robić w warszawskim mikroapartamencie 11,7 metrów kwadratowych, potwierdzone info