Opublikowano 22 października 20177 l Od ekranu do oczu mam gdzieś z 240-250 cm. ^^. Szkoda że nie ma OLEDow 60 cali, bo byłby idealny! Edytowane 22 października 20177 l przez easye
Opublikowano 22 października 20177 l Przymierzam się do zakupu PS4 Pro i telewizora Sony KD-55XD7005. Chcę wydać na ten zestaw 5000 z hakiem,warto? Czy szukać jakiegoś innego TV?
Opublikowano 22 października 20177 l Bad piksele są już naprawdę rzadkie czy przez wyższe rozdziałki oraz większe rozmiary TV trafienie na jakiś pojedynczy czarny jest powszechne?
Opublikowano 22 października 20177 l Znalazłem jeden ale muszę być naprawdę blisko aby zauważyć go przy 65calach. Przy 4k po prostu praktycznie tego nie widać przy normalnym uzytkowaniu (jak nie masz twarzy przy ekranie). ;)
Opublikowano 23 października 20177 l Mam pytanie Majstry - akcja z rabatami technologicznymi to się kiedy pojawia?? Po świętach Bożego Narodzenia? Po Nowym Roku? Edytowane 23 października 20177 l przez Kris77
Opublikowano 23 października 20177 l Nie było w zeszłym roku chyba żadnych promocji na Oledy. Wyprzedaż technologiczna przeważnie była w listopadzie - grudniu.
Opublikowano 23 października 20177 l Znalazłem jeden ale muszę być naprawdę blisko aby zauważyć go przy 65calach. Przy 4k po prostu praktycznie tego nie widać przy normalnym uzytkowaniu (jak nie masz twarzy przy ekranie). ;) Kupiłem 55MU8000 i też trafił się jeden ciemny. Najpierw nie zauważyłem, wyszedł na planszy testowej. Widać go na jasnym, jednolitym tle, patrząc bezpośrednio na fragment ekranu, ale przestaje być widoczny z odległości na jakiej siedzę. Niewidoczny przy normalnym oglądaniu nawet z bliska, a w filmach nawet łapie się dolny czarny pas. Teoretycznie mógłbym oddać jeszcze TV i liczyć na idealną sztukę, ale zakładam, że nie ma sensu, skoro wszystko inne jest w porządku. Poza tym wrażenia dobre, chociaż o takim skoku jakościowym jak po przesiadce 10 lat temu ze zwykłego CRT na HD nie ma mowy, nawet w materiałach HDR. No cóż, przy obecnej jakości na rewolucje pokroju koloru i HD już nie ma miejsca. Niemniej ciekaw jestem jaka różnica w grach będzie po zmianie fata na Scorpio. Edit: Chociaż są jednak źródła, które robią większe wrażenie. Właśnie odpaliłem poniższy filmik na TV i rzeczywiście wygląda dużo bardziej realistycznie niż na monitorze: Co do odległości hdtvpolska podaje śmiało niby od 1.16 do 2.31m. Ja siedzę oddalony o jakieś 1.80 i to w zasadzie minimum żebym był w stanie bezproblemowo objąć wzrokiem cały ekran przy graniu. Rtings zwraca z kolei uwagę po prostu na kąt do rozdzielczości i tutaj przy 55 wychodzi IMO bardziej realistyczne 1.68 do 2.28m. Edytowane 23 października 20177 l przez Mustang
Opublikowano 23 października 20177 l Kupiłeś jednak znacznie gorszy tv tylko ze względu na ilość hdmi?
Opublikowano 23 października 20177 l Czy znacznie gorszy? Pomijając nawet te HDMI, w testach X900E ma nieco lepszy obraz, lepszy HDR, ale gorszy czas reakcji. X930E chociaż poprawia czas reakcji, ale kosztowałoby w moim przypadku o połowę drożej od Samsunga. Do tego nie jestem przekonany do Androida w TV, a podoba mi się nowy pilot w Samsungu. Nie chce mi się kłócić, rozważałem też Sony - rodzicom poleciłbym X900E, sam wahałem się nawet nad tym X930E.
Opublikowano 24 października 20177 l Mustang między ps4 a pro widać sporą różnice w takim bf1 (też mam mu8000 tylko w 65). Na scorpio będzie tylko lepiej. Na youtube odpal sobie the hdr channel, tam są fajne filmiki aby zobaczyć możliwości tv. A propo sonego, też myślałem o nim, ale właśnie ten android mnie martwił, a i do tego musiałbym dołożyć 1,5 tysia więc zdecydowałem, że nie warto, a poza tym mu8000 w pełni mnie zadowala ;)
Opublikowano 24 października 20177 l Co jest nie tak z tym androidem? BTW tizen odpala te wszystkie popularniejsze formaty video? Edytowane 24 października 20177 l przez chris85
Opublikowano 24 października 20177 l Z tego o kojarzę Samsung odpala najwięcej formatów wśród wszystkich producentów. A co do android to jest to android. Potrafi przyciąć nawet na bardzo dobrym telefonie tak więc w tv też może.
Opublikowano 24 października 20177 l Twój model ma wyjście optyczne? . Czytam recenzję i One Connect w tym modelu, go nie posiada. https://hdtvpolska.com/samsung-mu8002-test-ultra-hd-120hz-tizen/
Opublikowano 24 października 20177 l Cyklmaton tak na szybko znalazle w sferis za 4320 samsunga 55mu7002. 10bit, 100hz, hdr średnio ponad 500, nic lepszego nie znajdziesz i warto dołożyć.
Opublikowano 24 października 20177 l Cześć, szukam monitora do prosiaka, może ktoś podrzuci jakiś ciekawy model, albo poradzi na co zwracać uwagę przy wyborze. Moje wymagania to przekątna - 23-24 cale, jedno/dwa złącza HDMI, matowa powłoka matrycy i wyjście audio 3.5mm, żebym mógł podłączyć głośniki. No i budżet, który jest dość ograniczony. Chciałbym wydać 400-600 złotych.
Opublikowano 24 października 20177 l Dobra to co polecacie do PROsiaka w kwocie do 4000zł? Poczekaj na rabat technologiczny i bierz XE90 49'.
Opublikowano 24 października 20177 l Mam pytanie Majstry - akcja z rabatami technologicznymi to się kiedy pojawia?? Po świętach Bożego Narodzenia? Po Nowym Roku? W listopadzie powinna być.
Opublikowano 25 października 20177 l Witam. Najlepszy monitor 4K pod PS4 Pro do 3 tysiecy. Jaki polecacie? Ma byc jak najmniejszy input lag i najlepsza jakosc obrazu. Edytowane 25 października 20177 l przez iDAK