Opublikowano 28 lipca 20222 l Tak, 3080 Ti Suprim na idlu nie kręci. Przy obciążeniu ogólnie nie narzekam, idealnie cicho nie jest, ale nie kombinowałem dalej z ustawieniami wentylatorów, bo i tak zawsze gram w słuchawkach.
Opublikowano 28 lipca 20222 l 14 hours ago, Ukukuki said: Mogłeś zrobić podobnie jak ja i kupić wentylator bez pwm lub podłaczyć tak żeby nie działał. Przykładowo bezpośrednio pod zasilacz. Wtedy masz cały czas maksymalne obroty na fanie. Masz mega głośno na idle. Z jakiej odległości mierzysz? Ja tyle nie mam na testach pod pełnym obciazeniem. Mogłem ale nie wiedziałem, pierwszy raz w życiu kupowałem AIO jak i wentylatory i wszystkie mam PWM, mierzyłem z bliskiej odległości w sensie przy samej obudowie aplikacją na komórki. Może coś źle podłaczyłem nie wiem, wszystko działa i się nie przegrzewa. Wentylatory GPU na idle nie pracują i ogólnie to jestem zadowolony i hałas jakoś mi nie przeszkadza jako że i tak natywnie piszczy mi w uchu, a wieczorem gram na słuchawkach
Opublikowano 19 sierpnia 20222 l https://www.purepc.pl/karta-graficzna-nvidia-geforce-rtx-3080-z-12-gb-pamieci-vram-nieoczekiwanie-wrocila-do-produkcji Kurde kusi, dobra opcja. A 4080 to nie wiadomo w jakiej cenie i dostępności/
Opublikowano 21 sierpnia 20222 l Byczqi co lepsze będzie https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/podzespoly-komputerowe/karty-graficzne/karta-graficzna-pny-geforce-rtx-3060-xlr8-gaming-revel-dual-fan-12gb-gddr6 czy https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/podzespoly-komputerowe/karty-graficzne/karta-graficzna-sapphire-pulse-radeon-rx-6600-8gb chodzi o relacje ceny do jakości ?
Opublikowano 21 sierpnia 20222 l najlepiej rx 6600 xt jak jest gdzieś za 1800 zl, jest lepsza od zwyklej 6600 chyba o 17% rtx w tej cenie na pewno nie, pny to chyba najgorsza wersja jaka może być
Opublikowano 31 sierpnia 20222 l Ma ktoś takiego kompa jak MSI Creator P50? Obecnie przeceniony na RTV EURO z 7499 na 4999 https://www.euro.com.pl/komputery-stacjonarne-pc/msi-komputer-msi-i511-16gb-512gb-3060-w10_1.bhtml Procesor i5 11400, 16GB RAM, RTX 3060, Win 10 Pro z updatem do Win 11 Pro. Dość ładna, mała obudowa, trochę jak konsola, np. xbox series s. A i RTX to pełnowymiarowy MSI Geforce RTX 3060 Aero ITX 12gb Z tego co czytałem procesor i RAM są trochę wolniejsze niż normalnie (procesor o ok 20%), co rekompensuje mniejszy rozmiar urządzenia i pobór energii. Edytowane 31 sierpnia 20222 l przez beardo0
Opublikowano 31 sierpnia 20222 l ale na co ma za mało miejsca? Na budę która w 90% przypadków leży na podłodze pod biurkiem?
Opublikowano 31 sierpnia 20222 l To zmierz swoją "budę" z łaski swojej i podaj wymiary Bo ten hultaj ma 35 cm wysokości, 10 cm szerokości i 25 cm głębokości w pionowym ustawieniu na podstawce
Opublikowano 31 sierpnia 20222 l no moja jest znacznie większa bo jest Middle Tower i leży pod biurkiem. Pamiętaj ze im mniejsze wymiary tym głośniejszy sprzęt podczas grania. Niestety, ale komputery to nie Xbox.
Opublikowano 31 sierpnia 20222 l Pokaż jaką masz. Karta też jest cicha? No i pamiętajmy ze gotowe zestawy to raczej najniższy koszt chłodzenia Sam chorowałem na Corsair One, do póki nie zobaczyłem jak to działa w stresie i jakie ma temperatury.
Opublikowano 31 sierpnia 20222 l A wklejałem gdzieś tutaj, Cooler Master MasterBox NR200, i5 12600, 3070, 16GB DDR5. Kulturka pracy jak i procka super. Ogólnie po przesiadce z AMD po latach użytkowania jestem w sumie zaskoczony tym jak intel jest chłodny.
Opublikowano 4 września 20222 l Ta obudowa ma dobre opinie ogólnie, intele dopiero od i7 się grzeją Jak tam po prezentacji amd? Może nie będzie to opcja tylko dla informatykow 15k jak wychodzi 299$ za procek a mobo b650 beda sie zaczynac od 125, czyli jakieś sensowne płyty powinny kosztować z 180 dolcow Edytowane 4 września 20222 l przez Chewie
Opublikowano 4 września 20222 l Czekam co Intel pokaże, bo ja PC tylko pod gierki i pewnie Intel w tym aspekcie będzie lepszy.
Opublikowano 6 września 20222 l na razie wychodzi na to że będzie gorszy, zobaczymy co się będzie bardziej opłacać
Opublikowano 6 września 20222 l Ciekawe kiedy? Ma 3/4 rynku a do tego na rynku deskop zyskał względem AMD w ostatnim czasie. I nie ma co się dziwić, ostatnia generacja była bardzo udana.
Opublikowano 12 września 20222 l w 12 generacji intela byli rowno, teraz wychodzi na to ze amd bedzie lepsze ale drozsze bo na ddr5 a raptor lake chyba ma jeszcze wspierać ddr4 i tak cpu nikogo, liczy sie grafa z wyjatkiem paru gier
Opublikowano 14 września 20222 l Panowie za tydzień zapowiedź nowych kart ale widzę już w sieci zostały wykopane ich specyfikacje . Mój obecny 3080/12900k lata na 750w corsair-a , w sumie zawsze wymieniałem cały zasilacz ale zastanawiam się by nie pieprzyć się z okablowaniem da rade w przypadku zasilacza modularnego kupić po prostu zasilacz coraair tej samej serii ale 1000w i po prostu wymienić sam zasilacz bez wymiany kabli?
Opublikowano 14 września 20222 l 14 minut temu, SpacierShark123 napisał: Panowie za tydzień zapowiedź nowych kart ale widzę już w sieci zostały wykopane ich specyfikacje . Mój obecny 3080/12900k lata na 750w corsair-a , w sumie zawsze wymieniałem cały zasilacz ale zastanawiam się by nie pieprzyć się z okablowaniem da rade w przypadku zasilacza modularnego kupić po prostu zasilacz coraair tej samej serii ale 1000w i po prostu wymienić sam zasilacz bez wymiany kabli? Kable są uniwersalne, więc raczej bez problemu.