Opublikowano 1 listopada 20232 l Instalka to jest masakra. Chyba 3 dni nad tym siedziałem razem z różnymi tematami na reddicie aż udało mi się to odpalić. Nie pamiętam już nawet jak
Opublikowano 2 listopada 20232 l Udało się. Aby móc w to zagrać trzeba ściągnąć wszystko co jest dostępne. Część rzeczy pobrałem z poziomu menu gry, gdzie mogłem wybrać jaką zawartość chcę zainstalować. Tam nie dało się jednego trybu multi pobrać, bo wyskakiwał jakiś błąd. Należy wejść na M$ $tore, wybrać tą wersję z ceną, zjechać na dół strony gdzie jest do zainstalowania zawartość "w tym pakiecie" i stamtąd ściągnąć to czego brakuje. W ten sposób zadziałało. No a zapomniałbym najważniejszego. Kampania jest zajebista. Pewnie zaraz się skończy ale warto tego doświadczyć. Lata temu grałem w oryginał ale aż tak dobrze jej nie zapamiętałem i teraz co chwile jestem pod pozytywnym wrażeniem. Polska wersja wypada naprawdę dobrze w porównaniu z infantylnym Vanguard i podobną jakością Black Ops. Edytowane 2 listopada 20232 l przez Elitesse
Opublikowano 12 listopada 20232 l Bardzo udana kampania. Bardzo mi się podobała. Zapłaciłem za grę coś poniżej 100 zł i jak na takie pieniądze to super deal w relacji cena - jakość. Strzeliłem kilka rundek w multi ale tak na szybko, bo przede mną była druga część. Teraz wrócę chyba do pierwszej, bo w drugiej nie ma trybu zombie, a chciałem tak się pobawić. W drugiej części kampania też dobra ale w tej bardziej mi podeszła.
Opublikowano 23 marca23 mar Jest promocja na steamie na MW2019, można za 25ziko nabyć, co też zrobiłem.No i co tu mowić, ostatni dobry codzik boży, dalej gra się zajebiście. W ogóle w weekend na steamie gra robiła lepszy wynik niż BO7 i Warzone razem wzięte xDjak widać ludzie nadal chcą zwykłego coda bez terminatorów i nicki minaj
Opublikowano 23 marca23 mar Ja nadal w tym roku nadrabiam serię. Ostatnio przyszedł czas na Modern Warfare z 2019 roku. Co prawda zastanawiałem się nad tym, czy nie kupić na promocji i nie ograć na PC, ale postanowiłem odkurzyć swoje PS4 i tam ukończyć tę grę, którą kiedyś kupiłem na jakieś wyprzedaży pudełkowej Generalnie już na samym początku miałem duży problem i gra mnie zirytowała. Wszystko przez zje... instalację. Włożyłem płytę do PS4, instalacja, potem dwa duże update z sieci i jedziemy. No nie do końca, bo potem okazuje się, że trzeba coś jeszcze dociągnąć z PS Store, bo nie ma normalnie paczki kampanii. Dobra, ściągnąłem, przygotowuję się do gry, okazuje się... że nadal nie działa. Dopiero po szukaniu w sieci dowiedziałem się, że trzeba ściągnąć jeszcze dwa pliki z operacjami specjalnymi (!), żeby odpalić tryb fabularny. Szkoda, że nikt tego nie raczył wytłumaczyć w samej produkcji, bo w życiu bym na to nie wpadł. Po godzinnej irytacji, można było rozpocząć przygodę...Już w WW II twórcy wrócili do formy po średnio udanych i nudnych częściach futurystycznych. Modern Warfare spokojnie tę tendencję podtrzymuje. Sama historia jest przyjemna, wciąga, ma taki "akcyjny styl". Mamy kilku bohaterów, ich losy się splatają, mamy kapitana Price'a w najwyższej formie. Sam gameplay wypada spoko, strzela się nieźle i przyjemnie, choć mam pewien zarzut, że kampania ma pewne przestoje, rzeczy, które wybijają z rytmu jak np. nauka strzelania ze snajperki czy konieczność krótkiego skradania się. Po prostu od CoD-a oczekuję akcji i strzelania, a nie innych wymysłów Ale broń boże oczywiście nie jest to coś, co znacząco obniża jakość kampanii. Pod kątem audio-wideo: spoko, wygląda OK, brzmi też dobrze. Dziwnie grało się z dubbingiem, bo raczej zawsze mieliśmy tu angielskich aktorów, ale polska wersja daje radę.Po jakichś pięciu-sześciu godzinach dobrnąłem do końca. I to odpowiedni czas na całą historię - krótko, ale treściwie. Końcówka zapowiedziała kontynuację, więc domyślam się, że te wydarzenia będą się dziać w drugiej odsłonie serii. Ja już na dysku mam zainstalowany Black Ops- Cold War, pewnie niedługo wrócę do tego tematu z opisem wrażeń z tej części. Jedno już jest na plus - instalacja była zdecydowanie prostsza i bardziej intuicyjna. Co do Modern Warfare - 8/10.
Opublikowano 23 marca23 mar 8 minut temu, Figaro napisał(a):zakładam nie ma sensu grać na PC padem online?ja tak gram i jest okej, dużo ludzi z PC też gra na padzie, widać to w lobby
Opublikowano 23 marca23 mar 11 minutes ago, MaZZeo said:Jest promocja na steamie na MW2019, można za 25ziko nabyć, co też zrobiłem.No i co tu mowić, ostatni dobry codzik boży, dalej gra się zajebiście. W ogóle w weekend na steamie gra robiła lepszy wynik niż BO7 i Warzone razem wzięte xDjak widać ludzie nadal chcą zwykłego coda bez terminatorów i nicki minajO miałem jakieś luźne środki na steamie uzbierane za weekly dropy w CSie to żal nie wziąć, zwłaszcza, że w samo multi grałem dość mało, bo wtedy wszyscy grali w OG Warzone w pandemii.
Opublikowano 23 marca23 mar 35 minut temu, Figaro napisał(a):zakładam nie ma sensu grać na PC padem online?Z CODem to jest błędne założenie, ta seria przez mega mocarny aim assist jest typowo padowa, jak swojego czasu oglądałem trochę Warzone to ludzie co od zawsze grali na M&K przechodzili na pady, jak były jakieś turnieje z topowymi graczami to ponad 90% to pady
Opublikowano 23 marca23 mar A tutaj nie ma czasami tego zagrożenia, że ktoś zhackuje system przez tego exploita rce, o którym swego czasu było głośno w codach? Nie ukrywam, że cena kusi a pograłbym sobie w to, ostatnio w MW grałem na PS4 pro, ostatni dobry cod, może jeszcze cold war.
Opublikowano 25 marca25 mar Nie załatali z tego co wiem, ja pograłem godzinkę i dałem refunda, jednak przyzwyczajenie do movementu czy to późniejszych części (nie mówię, że to lepiej, bo nie) czy BF6 to dziwnie się w to gra. No i nie umiem grać na myszce w CoD'a Jednak ta gra jest już od lat tak mocno robiona pod pada, że trzeba być turbo wymiataczem, żeby ogarniać vs pady, plus nie chce mi się siedzieć godzinami teraz i dostosowywać sensitivity itd. Śmiesznie, że po połączeniu konta activision mam wszystkie unlocki broni kamuflaży itd z czasów gry na Xboxie, ale level już się nie wrócił i startowałem z levelu 1 mając wszystkie swoje customove klasy z dojebanymi brońmi