Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano

Nie tylko, ja kapnąłem się poza zamkiem w jakimś dungeonie, że coś mi się runy nie spinają, ale myślałem, że tak ma być i to taka mechanika.

• Odpowiedzi 7,7 tys.
  • Wyświetleń 586,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• ja to bede cala gre spamowal beast claw, oby nie znerfili. bo nie umiem w soulsy, zawsze lamilem. w trojce to mi prawie wszystkich bossow pomocnicy internetowi poprzechodzili.   pamietam jak

• Nie wiem co Wam powiedzieć, kamraty. 4h na liczniku, gdyby ktoś mi w grudniu powiedział, że będę grał 4 godziny pod rząd w Soulsy i będzie mi się to podobać to raczej bym go obśmiał. Aj, przerw

• Jestem po prostu januszem, który nie musi nic udawać, nie musi siedzieć cicho na forum by nikogo nie urazić i gra po swojemu w grę 10/10 patrząc jak spece od satysfakcji odkrywania są już znudzeni i r

Opublikowano

A to fajnie takie coś ogarnąć po ponad połowie gry xD Jakbyście nie dali znać to bym do końca nie zauważył, bo w sumie nie zwracam uwagi na to ile podnoszę :reggie:

Opublikowano

ja w ogole nie wiem o czym piszecie. Ten gosc co proponuje isc bocznymi sciezkami do zamku? Ten z pierwszego gameplayu? 

Opublikowano

Na to wychodzi. Po pracce, teleportne się do placu Godricka i zobaczymy czy taki cwany będzie xD

Opublikowano
24 minuty temu, cotek napisał:

Na to wychodzi. Po pracce, teleportne się do placu Godricka i zobaczymy czy taki cwany będzie xD

Wieczorem też go ubije :D 

Opublikowano

Pisali tutaj, że on się później przenosi gdzie indziej. :rayos:

Opublikowano

Gra jest przytłaczająco ogromna... z jednej strony jestem jak ćpun i obwąchuje każdy kamień z drugiej, już bym chciał powoli dotrzeć do finishu, żeby potem sobie zrobić ng+ jakimś innym buildem.

Opublikowano

Miejscówka po wyjściu z zamku jest nie z tej ziemi :obama:

Mieszanka Disneylandu z upiornym lasem pełnym wisielców. Szacuneczek Panie Miyazaki :notbad: 

Opublikowano

Jak ktoś narzeka na dmg z ultraswordów to zróbcie sobie te twin ultrasy z Radhana. That's a lot of dmg! I jeszcze mega mocny aoe ash of war na nich jest.

Opublikowano
44 minuty temu, Bigby napisał:

Pisali tutaj, że on się później przenosi gdzie indziej. :rayos:

Niedopsz

Opublikowano
19 minut temu, Soban napisał:

Jak ktoś narzeka na dmg z ultraswordów to zróbcie sobie te twin ultrasy z Radhana. That's a lot of dmg! I jeszcze mega mocny aoe ash of war na nich jest.

No mi tam bers gs +12 daje rade ale po cos czlowiek zbiera te drugi rodzaj kamyków...:diablo:

Opublikowano
1 minutę temu, Rash napisał:

No mi tam bers gs +12 daje rade ale po cos czlowiek zbiera te drugi rodzaj kamyków...:diablo:

Ja go używałem do +14 przed Radhanem, a potem ten z niego jest dużym boostem. Trzeba tylko 15int dorzucić by korzystać, ale warto, bo brońka przy 2h zamienia się w dual swordy.

Opublikowano
3 minuty temu, Hubert249 napisał:

Który popiół warto założyć na zwykły miecz? W sumie po 27h sobie przypominałem o nich. 

Popioły to osobny temat. Fajnie za napisali co robi np. Okrzyk itp.

W tej grze samemu trzeba wszystko testować, tak samo jak to ile obrażeń zadaje broń trzymana w 1 i 2 rękach.

Slabe to.

Opublikowano

Bleed + blok -> kontra + talizman zwracający życie za krytki to istna maszynka do zabijania. Nie pamiętam już kiedy zaglądałem do flaszki, a nie zwykłem wylewać za kołnierz w souls-like'ach:yao:

Opublikowano
48 minut temu, Rash napisał:

Drugi rodzaj kamyków jest do broni specjalnych/legendarnych. 

9 minut temu, mozi napisał:

Odbicie?

Parry i critical hit nożem w jelita. 

Jeśli nie znasz tego, to jest to odbicie małą i średnią tarczą ataku przeciwnika w idealnym momencie. Otwiera wtedy takiego kolesia na specjalny atak krytyczny podobny to backstaba, ale od przodu i mocniejszy. 

Opublikowano
13 minut temu, C1REX napisał:

Parry i critical hit nożem w jelita. 

Jeśli nie znasz tego, to jest to odbicie małą i średnią tarczą ataku przeciwnika w idealnym momencie. Otwiera wtedy takiego kolesia na specjalny atak krytyczny podobny to backstaba, ale od przodu i mocniejszy. 

Nie parry - zawsze miałem problem z timingiem. Teraz jest łatwiejsza alternatywa: przyjęcie ataku na tarczę -> kontra R2 -> dobicie krytykiem. Wchodzi jak w masełko i jeszcze zwraca masę życia - easy mode na mobki.

Opublikowano

No to riposte tak zwane.

U mnie już trochę lepiej zagryzło, znalazłem Uchigatanę, ubiłem Agheela, miałem pojechać do zamku w końcu, ale sobie pojechałem na wschód, trochę ciężkie mobki się zrobiły, to chyba odpuszczę XD Za to dwa Erdtree Burial Watchdogi w katakumbach, to hardkor, przerażają mnie ich sztywne ruchy :/

Opublikowano

No to pisz ze ta kontra po bloku i już xD

malo z tego korzystam jako caster ale to pewnie przyzwyczajenia z poprzednich gier ze się zapomina.

Opublikowano

@Rozi zaznaczysz mi na mapce gdzie są te 2 watchdogi ? xd Kiedyś tam byłem i nie zaznaczyłem, a mam tych lochów dużo i nie ma szans, żebym wrócił tam bez błądzenia xD

Opublikowano

Elden Ring osiągnął szczyt jednoczesnie grających na Steamie tydzień po premierze. Normalnie w singlowych grach od dnia premiery jest zjazd w dół aż do DLC. Chyba mało kto się tego spodziewał

elden.JPG