Opublikowano 14 maja 20231 r Zamków jest dużo, ale tak Spoiler Zamek Burzowego Całunu to pierwszy większy fabularny legacy dungeon. Eksplorowałeś południe Limgrave z takim mniejszym zamkiem na wybrzeżu ? Edytowane 14 maja 20231 r przez Szermac
Opublikowano 14 maja 20231 r Cos tam oblizalem Jakis kupcow przywitalem. No w sumie nic specjalnego nie pamietam. Kamieni szukalem do upgrade broni i tarczy. ALE zawsze moge sie cofnac. Wlasnie przez tak wiele tych ognisk rozsianych po mapie uwazam ze gra jest dosc latwa. Takie odnosze wrazenie. Cos konkretnego przegapilem w tym zamku ?
Opublikowano 14 maja 20231 r Quest Spoiler ,który sie odpala po drodze gadając z niewidomą niewiastą. Związany jest z królem tego zamku. Do zgarnięcia halabarda +8 dla builda z Faith. No i jest tam boss z którego wypada legendarny miecz pod trofik za legendarne bronie no i runy
Opublikowano 14 maja 20231 r W sumie Mevek lataj gdzie chcesz a jesli chcesz platyne to musisz grać w poradnikiem na kolanach.
Opublikowano 14 maja 20231 r 31 minut temu, Plugawy napisał: W sumie Mevek lataj gdzie chcesz a jesli chcesz platyne to musisz grać w poradnikiem na kolanach. Prawda absolutnie kluczowa. Gdybym nie skorzystał z poradnika to na miliard procent nie zrobiłbym pierwszej i jedynej jak dotąd mojej platyny.
Opublikowano 14 maja 20231 r Eksplorowalem sobie i w pewnym momencie po otwarciu skrzyni w jaskini... Spoiler Przenioslo mnie do krysztalowych komnat ... czy gdzies podobnie. Na szczescie mam ciezki miecz ze soba ktory sobie w miare radzi z tym przeciwnikiem. Wciaz gine ale na szczescie umiem sobie z nimi radzic
Opublikowano 15 maja 20231 r 21 godzin temu, Szermac napisał: Quest Ukryj zawartość ,który sie odpala po drodze gadając z niewidomą niewiastą. Związany jest z królem tego zamku. Do zgarnięcia halabarda +8 dla builda z Faith. No i jest tam boss z którego wypada legendarny miecz pod trofik za legendarne bronie no i runy Ta halabarda jest zajebista tbw
Opublikowano 15 maja 20231 r Jak narazie to o wiele za ciezka to kosa. Sprobuje cos podlevelowac ale ulepszajac caly czas swoje zabawki mam wrazenie ze nie bedzie sensu na zmiane oreza moze byc za malo surowcow ?
Opublikowano 15 maja 20231 r Spokojnie do końca gry można ulepszyć na maks kilka broni zwykłych jak i specjalnych, pewnie nawet więcej się da jakby ktoś miał potrzebę. Początkowo te co się ulepsza somber kamykami można szybciej zrobić.
Opublikowano 16 maja 20231 r Spoko. Ktos ma tutaj z Was platyne. Co moze pojsc nie tak? Wiem ze trzeba zrobic zapis w chmure przed zakonczeniem i nikogo nie zabijac z questow. Cos jeszcze moge wtopic? Naprawde pokochalem ta gre i chodzby to trwalo cala ta generacje to tak sie stanie. Mega kozak giera. Na PS5 chodzi jak zloto, nie moge sie oderwac na moment
Opublikowano 16 maja 20231 r 2 godziny temu, MEVEK napisał: Cos jeszcze moge wtopic? Ta, no tak jak wspomniałeś trza sejwa do chmury przed wybieraniem zakończeń. No i przed pewnym momentem fabularnym trzeba zebrać legendarną broń w stolicy Leyndell bo przepadnie wpizdu. I to tyle z takich co można przegapić. Edytowane 16 maja 20231 r przez Szermac
Opublikowano 17 maja 20231 r Nic ide teraz za sciezka bo cos zbladzilem eksplorujac i podlevelowalem postac. A dokladniej pasek zycia i stamine. Ale powiedzcie mi. Gra sie dopasowywuje do aktualnego mojego levelu czy zawsze wszystko jest takie same wiec jezeli pojde w swiat i wroce to bossowie powinni byc na strzala, czy jest jakis system skalujacy w tym wszystkim ???
Opublikowano 17 maja 20231 r Nie skaluje się. Odczujesz znaczącą różnicę po levelowaniu postaci. Oczywiście zależy od poziomu wylevelowania ale jak podbiłeś odpowienie parametry solidnie to nie będziesz miał większych problemów.
Opublikowano 17 maja 20231 r Nie, nie skaluje się do Twojego poziomu nic. Wszystko ma stałe "levele" bronka w stolicy, druga jak przegapisz w Farum to można ja zdobyć zaraz na początku NG+ z npc. Cała reszta jak będziesz dużo zwiedzał to znajdziesz, część jest dodatkowo za questami gdzie w niektórych przypadkach się nie obejdzie bez wiki. zamiast robić backup sejwa można przejść grę 3 razy taki runik po zakończenie na ng+ to kilka godzin bez pośpiechu się robi.
Opublikowano 17 maja 20231 r Poza tym zawsze mozna spytac ekoleji o dropa grajac co-opa Ale Wy mnie kusicie z tym farmieniem. Teraz jak juz wiem ze level nie nie skaluje to zaraz polece przed brame dalej ich tam katowac A tak powaznie to teraz przydal by mi sie jakis fajny rynsztunek wilka czy kogo tam polecacie Gram wloczega - jak w zycku.
Opublikowano 17 maja 20231 r Jest "wilczy" set ale dość daleko w grze, bdb w swojej klasie chyba najlepszy i spoko wygląda a wiadomo że wygląd > staty
Opublikowano 19 maja 20231 r A moze ktos mi dropnie bo dopiero dotarlem to kowala Spoiler Ten wielki troll przed zamkiem na wzgorzy. Jakies lasery tam mnie atakauja przed wejsciem a w srodku chodzace raczki To daleko jeszcze czy nie ?
Opublikowano 19 maja 20231 r W sumie zależy jak grasz no ale trochę jeszcze Ci zejdzie, chcesz ten Armor to musisz zrobić questa Ranni a nie jest krótki https://eldenring.wiki.fextralife.com/Ranni+the+Witch spojlery są oczywiście
Opublikowano 19 maja 20231 r Robie kazdego questa na jaki trafie kolego. Platynanto jest wisienka na torcie a nie speedrunowanie zeby tylko zdobyc i zaliczyc. Ja tu zagladam pod kazdy kamien i zakamarek. Cos nie idzie to odznaczam na mapce i ide dalej. Nie wyobrazam sobie grac inaczej Chyba kupie steela sobie do kolekcji z BB, Sekiro