Opublikowano 20 czerwca 20195 l Jakby ktoś chciał PALowe ładne pudełka do RetroArcha to zrobiłem pod siebie takie: https://www.sendspace.com/file/hwkvtn CRC32: 18069960 MD5: D171665148CFEE4536AFAC7FD29FCE33
Opublikowano 20 czerwca 20195 l Autor Jedyna okładka jaką zamienię na PAL to będzie chyba pierwszy Suikoden. Amerykańska to jakiś żart: USA: PAL:
Opublikowano 20 czerwca 20195 l To tak jak z Mega Manami na NES/Famicom. Japońska fajna, gustowna, odpowiadająca temu co w rzeczywiście w grze jest, zaś amerykańska jak z niskobudżetowego klona komiksu spajdermana czy co tam było wtedy popularne. Tylko widzisz, taka decyzja nie wzięła się znikąd. Pudełko ma zachęcać do zakupu, a przeciętny Amerykanin raczej nie sympatyzował z mangą, rysowników Marvela też nikt nie zatrudniał bo za drogo. I było jak było. Do tej zbrodni dorzucę jeszcze zmiany nazw gier, bo temat pokrewny. Na szczęście ten rak już wycięto i przerzutów nie stwierdzono. PS: Te moje to nie okładki tylko pudełka z okładkami. Wszystkie ręcznie edytowane aby były nieuszkodzone, bez syfów po skanowaniu chyba w fabryce trocin, spójne i odzwierciedlały stan faktyczny (czyli np. logo PS zawsze w tym samym miejscu, we wszystkich kombinacjach na jakie Sony pozwalało w NDA, pudełka zarówno jedno-dwupłytowe jak i trzy-czteropłytowe, które się przecież różniły). Edytowane 20 czerwca 20195 l przez Berion
Opublikowano 21 czerwca 20195 l Jak jest sformatowane na Fat32 USB16 GB(GoodRam Twister) i na bleemsyncu pojawia się komunikat "nie można rozpoznać pada" tzn. że trefny pendrak? Takie coś będzie śmigać? Spoiler https://www.mediaexpert.pl/pamieci-przenosne-flash-pendrive-/pamiec-toshiba-transmemory-u202-64gb-thn-u202w0640e4,id-612349 Ładowarkę mam taką jak tutaj polecano, więc moc powinna się zgadzać: Spoiler https://allegro.pl/oferta/mega-szybka-ladowarka-micro-usb-do-telefonu-3-1-a-7978872584 Edytowane 21 czerwca 20195 l przez SlimShady
Opublikowano 21 czerwca 20195 l Autor 4 godziny temu, SlimShady napisał: Jak jest sformatowane na Fat32 USB16 GB(GoodRam Twister) i na bleemsyncu pojawia się komunikat "nie można rozpoznać pada" tzn. że trefny pendrak? Takie coś będzie śmigać? Ukryj zawartość https://www.mediaexpert.pl/pamieci-przenosne-flash-pendrive-/pamiec-toshiba-transmemory-u202-64gb-thn-u202w0640e4,id-612349 Ładowarkę mam taką jak tutaj polecano, więc moc powinna się zgadzać: Ukryj zawartość https://allegro.pl/oferta/mega-szybka-ladowarka-micro-usb-do-telefonu-3-1-a-7978872584 ad1 Może i trefny, a może nie lubi się z systemem fat32 wtedy przeróbkę robimy innym starym stickiem. a po skończeniu wrzucamy zawartość ze starego na nowego sformatowanego już na np exfat. ad2 ktoś w temacie pisał, że kupił taką toshibę 32gb i nie działała chyba ale nie pamiętam. ad 3 mam taką ładowarkę i korzystam na niej z dysku 1TB więc na pewno jest ok. Edytowane 21 czerwca 20195 l przez devilbot
Opublikowano 21 czerwca 20195 l Rozumiem, że jak mam tą ładowarkę to ten kabel micro usb z zestawu do niczego nie jest potrzebny? Może zarzucajcie jakieś pewniaki jeśli chodzi o dyski USB(czyli kupione i przetestowane) i te urządzenie do działania 2-óch padów, bo tak się bujać ze zwrotami to tak średnio. Tak sobie myślę, że może być też kwestia jakichś detali typu odłączone kable, power off konsoli, formatowanie szybkie/pełne, no i fat exfat ntfs itd. Będzie trzeba sprawdzić parę rzeczy. Edytowane 21 czerwca 20195 l przez SlimShady
Opublikowano 21 czerwca 20195 l Autor 3 minuty temu, SlimShady napisał: Rozumiem, że jak mam tą ładowarkę to ten kabel micro usb z zestawu do niczego nie jest potrzebny? Do niczego nie jest potrzebny.
Opublikowano 21 czerwca 20195 l Autor nie używam biosa gba w retroarchu i wszystko działa. Zależy pewnie od rdzenia jakiego używasz. Spróbuj innego.
Opublikowano 21 czerwca 20195 l Ważna sprawa przy używaniu OTG: należy NAJPIERW podłączyć do przejściówki dysk/pendrive, a DOPIERO POTEM ładowarkę. 4 pendrajwy w domu marki no name x2, Patriot i Hama, kazdy działa.
Opublikowano 21 czerwca 20195 l 21 godzin temu, Berion napisał: Jakby ktoś chciał PALowe ładne pudełka do RetroArcha to zrobiłem pod siebie takie: https://www.sendspace.com/file/hwkvtn CRC32: 18069960 MD5: D171665148CFEE4536AFAC7FD29FCE33 Masz już konsolkę?:)
Opublikowano 21 czerwca 20195 l Tak jeszcze wracając do tematu USB....A problemem czasem nie jest, że zamiast zacząć od razu czarować, to na starcie wybrałem język konsoli, a póżniej sprawdziłem kazdą z 20 gier i mam tak takie jakby autosavy których nie idzie usunąć w zakładce memory card?
Opublikowano 21 czerwca 20195 l Autor Nie ja mam te autosejwy od początku, a hacka już zmieniałem setki razy. Autosavy przechodzą są zawsze w pamięci konsoli. Nie mają nic wspólnego z USB.
Opublikowano 21 czerwca 20195 l 22 godziny temu, Bzduras napisał: Ej, ale miało być mało i biznes spod znaku cebuli na święta Lubię wracać czasem do tego posta no dobrze, a bylo wtedy wiadomo, ze ta konsola bedzie miala gry w PALu, ktore dzialaja gorzej niz 20 lat temu i menu jak polystation z bazaru? Wtedy nikt nie myslal, ze sony moze to spyerdolic, pierwszy rzut wyprzedal sie w kilka h. Do tego powiedzieli ze bedzie mgs, tekken 3 i ff7. Sony chyba tez nie myslalo, ze to spyerdoli, skoro naprodukowani tyle milionow Microsoft pewnie tez nie chial spyerdolic Xboxa One, etc. ELO.
Opublikowano 21 czerwca 20195 l 2 godziny temu, devilbot napisał: nie używam biosa gba w retroarchu i wszystko działa. Zależy pewnie od rdzenia jakiego używasz. Spróbuj innego. faktycznie, zmiana core'a pomogła wreszcie jakaś porządna gra na tym kawałku plastiku
Opublikowano 21 czerwca 20195 l 47 minut temu, Dave Czezky napisał: no dobrze, a bylo wtedy wiadomo, ze ta konsola bedzie miala gry w PALu, ktore dzialaja gorzej niz 20 lat temu i menu jak polystation z bazaru? Wtedy nikt nie myslal, ze sony moze to spyerdolic, pierwszy rzut wyprzedal sie w kilka h. Do tego powiedzieli ze bedzie mgs, tekken 3 i ff7. Sony chyba tez nie myslalo, ze to spyerdoli, skoro naprodukowani tyle milionow Microsoft pewnie tez nie chial spyerdolic Xboxa One, etc. ELO. Żartuję, nie śmiałbym nabijać się z frontmana Perfekcyjnej Niebieskości ELO
Opublikowano 21 czerwca 20195 l Można założyć, że wszystkie sandisk(64GB cruzer FIT ponoć pewniak) będą banglać? np. coś takiego: Spoiler https://www.mediaexpert.pl/pamieci-przenosne-flash-pendrive-/pamiec-sandisk-cruzer-blade-32-gb,id-58737 To z linka będzie śmigać. Edytowane 22 czerwca 20195 l przez SlimShady
Opublikowano 21 czerwca 20195 l Autor Nikt Ci tego nie powie na 100%. Wiem, że niektóre identyczne sticki działają, a inne takie same nie bo mają inny numer seryjny i są wyprodukowane w innym czasie. Ludzie pisali to na redditcie. Nic nie jest pewne.
Opublikowano 21 czerwca 20195 l Autor Mi działają wszystkie 4 usb sticki i 1 dysk usb, a 1 dysk nie działa. Czyli loteria ale z dużą szansą na wygraną.