Opublikowano 17 czerwca 20195 l Tak czytam ten temat i nie wierze xd niech jakiś konsolomaniak z tego tematu napisze, że granie na pc jest skomplikowane. wydaj 120zł na konsole, 20zł na pendrivy, przejściówki, ładowarki by pograć w gierki, które już emulują lodówki na androidzie. kupcie sobie raspberry pi, obudowe szaraka, podłączycie każdego możliwego pada na kuli ziemskiej, wszystko w jednym pudełeczku bez kabli i przejściówek, albo te pady pod komputer, bez kombinacji alpejskich. Nawet telefony emulują psone i mniej z tym roboty.
Opublikowano 17 czerwca 20195 l taka prawda xd Ale chuy, sprobuje jeszcze autobleem zanim wyyebie to na smietnik.
Opublikowano 17 czerwca 20195 l Rozumiem sztukę dla sztuki, ale kupić psclassic pod kątem emulatora imo bez sensu, bo na rynku jest 415231423 innych urządzeń, które sie lepiej do tego nadadzą.
Opublikowano 17 czerwca 20195 l Jest teraz tylko jeden problem. O ile RASP jest świetny i jest jak piszesz orzech to jednak nie kosztuje 129 pln a za tyle można to badziewie wyrwać. Więc w takiej cenie już jest sens kupowania tego. O raspie pisałem kiedyś w temacie NES Classic ale on w pewnym momencie wystrzelił na jakiś 1000 pln xD
Opublikowano 17 czerwca 20195 l Autor Miałem pisać właśnie to co użytkownik wyżej. Za tę cenę nie ma nic lepszego. No i żeby przerobić wystarczy jakikolwiek stick i to wszystko. To wystarczy. Wszystko inne to opcje które świetnie że są. A pasjonaci jak DaveCzezky spędzą całe tygodnie w marketach poszukując tej idealnej przejściówki. Dla każdego coś.
Opublikowano 17 czerwca 20195 l 1000zl za emu xD No orzechowi sie w dopie od tej kanady poprzewracalo. Dorobkiewicz yebany jeden.
Opublikowano 17 czerwca 20195 l Cooooo.jp2 jakie raspberry pi wy macie za 1000zł? ja miałem pi 3bplus i za samą płytkę 320zł dałem RS Components Raspberry Pi 3 Model B+ Motherboard https://www.amazon.ca/dp/B07BFH96M3/ref=cm_sw_r_cp_tai_xx5bDb602T26N sama płytka 55 kanadyjski rupii Edytowane 17 czerwca 20195 l przez Orzeszek
Opublikowano 17 czerwca 20195 l 27 minut temu, Orzeszek napisał: Tak czytam ten temat i nie wierze xd niech jakiś konsolomaniak z tego tematu napisze, że granie na pc jest skomplikowane. wydaj 120zł na konsole, 20zł na pendrivy, przejściówki, ładowarki by pograć w gierki, które już emulują lodówki na androidzie. kupcie sobie raspberry pi, obudowe szaraka, podłączycie każdego możliwego pada na kuli ziemskiej, wszystko w jednym pudełeczku bez kabli i przejściówek, albo te pady pod komputer, bez kombinacji alpejskich. Nawet telefony emulują psone i mniej z tym roboty. no powiem ci, że ten sprzęt to mocno fałszywy mesjasz. żałuję że nie wziąłem jakiegoś raspberry - zdecydowanie lepsze rozwiązanie, nawet jeżeli droższe
Opublikowano 17 czerwca 20195 l Accreate Mini PC Intel Cherry Trail Computer Stick Windows10 WiFi Intel Atom WiFi/USB3.0 10 (64-bit)[Intel Atom x5-Z8350/2GB/32GB/WiFi/USB3.0/4K/Bluetooth] US regulations https://www.amazon.ca/dp/B07L93KB4N/ref=cm_sw_r_cp_tai_uz5bDbRRNXHWJ albo pełnoprawnego kompa (sam mam POTĘŻNE KIANO STICK) za 300zł i przestańcie bronić tego szrota xd. Podłaczycie wszystko pod to, nawet dysk 4tb i będzie śmigać tak jak pan jezus powiedział.
Opublikowano 17 czerwca 20195 l Autor Raspberrypi w niczym nie jest lepsze. To te same programy i emulatory.
Opublikowano 17 czerwca 20195 l 4 minuty temu, devilbot napisał: Raspberrypi w niczym nie jest lepsze. To te same programy i emulatory. Xd jak to nie jest? Wygląda bardziej estetycznie, na upartego masz tylko jeden kabel podłączony, zasilający do konsoli, nie trzeba przejściówek, wystających pendrivów, czy padów na kablu. A i nie ma loterii, że coś działa, albo nie działa.
Opublikowano 17 czerwca 20195 l Autor Masz rację. Teraz pozwól innym się świetnie bawić ze swoimi biednymi ps classicami z wystającym stickiem.
Opublikowano 17 czerwca 20195 l I tym rodzinnym akcentem zamykam mordę. Tylko czekam na te raspberry za 1000zł od nemo, bo chyba palec mu się omskną o te jedno zero.
Opublikowano 17 czerwca 20195 l Smutno czytac te batalie ze sprzetem a orzech to kosmita. Zamowilem ps classic otg kupilem pena i tyle. Wszystko dziala poza parappa.
Opublikowano 17 czerwca 20195 l <rzuca_argument_u_mnie_działa> <uśmiech_grzybiarz> Jak cos raspberry pi zero kosztuje 35zl i uciągnie emulator psone. Edytowane 17 czerwca 20195 l przez Orzeszek
Opublikowano 17 czerwca 20195 l Rasberry brzmi jak pismo dla pedałów. Ale fakt, moze lepiej kupic prostszy w obsludze sprzet ktory nie wyglada ordynarnie jak psx i nie ma retro padow.
Opublikowano 17 czerwca 20195 l 28 minut temu, milan napisał: Rasberry brzmi jak pismo dla pedałów. Ale fakt, moze lepiej kupic prostszy w obsludze sprzet ktory nie wyglada ordynarnie jak psx i nie ma retro padow. Cytując prezesa @Dave Czezky spróbuj powiedzieć gaming bez słowa gej. Nie da się.
Opublikowano 17 czerwca 20195 l Za 120zł nie znalazłem tak estetycznej maszynki z dwoma padami w zestawie (a i swoje można podłączyć po kablu). Minusem jest konieczność dokupienia tego hosta otg i - opcjonalnie - adaptera do bezprzewodowych padów. Stosunek cena-jakość-zawartość zestawu wychodzi tu po prostu najlepiej jeśli ktoś chce mieć takie "emustejszyn do N64 włącznie". Są rozwiązania lepsze, ale i droższe. A, u mnie chiński kabelek OTG za 5zł nie robi problemów
Opublikowano 17 czerwca 20195 l Nie mam PS Classic ale mialem R Pi i nie ma w nim zadnej „magii” nawet w najefektowniejszej obudowie. Kupujac PS Classic masz PS Classic a nie rzezbiarstwo - to co z nim pozniej zrobisz to kwestia indywidualna.
Opublikowano 17 czerwca 20195 l XDDDDD hore ludzie magia, dusza i gusła nad plastikiem do emulacji Edytowane 17 czerwca 20195 l przez Paolo de Vesir
Opublikowano 17 czerwca 20195 l Pewnie ,że są lepsze rzeczy do emulacji ale kurde czepiacie się ludzi co za 120 zł kupili fajny zgrabny, estetyczny sprzęt do emulacji z dwoma padami w zestawie w nostalgicznej obudowie dla większości konsolomaniaków w Polsce xd
Opublikowano 17 czerwca 20195 l forum dla graczy i nikt nie ma pada w domu, że te dwa plastikowe kasztany bez gałek gloryfikuje? to doliczmy do ceny konsoli telewizor bo nie każdy ma. przeyebane tak emulować gierki z ps one na psone classic jak milan i mejm. Edytowane 17 czerwca 20195 l przez Orzeszek
Opublikowano 17 czerwca 20195 l orzeszek, ale jak ty chcesz raspberry kupic to bedziesz musiasł sprzedac pralke, a pozniej jak bedzie trzeba cos wyprac, to bedziesz musial latac po forum i sprzedawac rasberry, czy warto?