Opublikowano 24 lipca 20195 l To wtedy zadajesz dodatkowe pytania, i tak devil dużo zrobił, przecież nie zrobi poradnika wielkości książki telefonicznej.
Opublikowano 24 lipca 20195 l Interesuje mnie jeszcze jak to jest z tymi penami. Wiem, ze jest zaleznosc odnosnie pradozernosci. A co w przypadku gdy mam dwa rozne peny, roznych marek na usb 2.0? Jeden dziala z ps classic, drugi nie tzn. Z jednego moge zabootowac konsole, a z drugiego nie. Oba sa w 100% sprawne. Chetnie bym sie dowiedzial o co tu chodzi. Czytam ze chodzi o kontroler pena, a jakies szczegoly ktos zna?
Opublikowano 24 lipca 20195 l @Miki2000 a może porównaj te dyski jakimś programem diagnostycznym? https://www.softpedia.com/get/System/System-Info/Flash-Drive-Information-Extractor.shtml Daj znać, czym się różnią, bo lubię takie ciekawostki:)
Opublikowano 24 lipca 20195 l 1. Panowie czy taki kabel OTG spełni swoją funkcję (tj. umożliwi grę na 2 padach) : https://allegro.pl/oferta/kabel-adapter-otg-host-micro-usb-zasilanie-power-7441881207 ? 2. Obecnie korzystam z autobleema, ale jak rozumiem muszę najpierw "wgrać" bleemsynca (tj podłączyć go i pozwolić się zainstalować), potem sformatować pena i wgrać autobleema co dopiero umożliwi mi korzystanie z OTG? 3. OTG jak rozumiem podłączam z tyłu (tam gdzie jest zasilanie) i podłączam do tego pendrive + kabel zasilający ? 4. Czy jest prawdą, że napięcie z zasilacza ma wpływ na to jakie pendraki będą prawidłowo działać (korzystałem z ładwarki 1A, ale mam też 2A)?
Opublikowano 24 lipca 20195 l A ja przestrzegam przed takimi programami. Kontroler USB można zainfekować, nic tego nie wykryje i niemożliwa jest dezynfekcja (ponieważ producenci nie udostępniają fw, ani narzędzi do wgrania). Ten wyżej to oprogramowanie rosyjskie, co już powinno zapalać lampkę ostrzegawczą (tak jak chińskie i innych krajów, które nie są synonimem praworządności). Najlepszym sposobem jest rozebranie urządzenia i spisanie oznaczeń kości i płyty które wklepuje się w google'a. Tylko że nikt takiej listy kompatybilności z PSC nie prowadzi bo nikogo scena już nie interesuje. Edytowane 24 lipca 20195 l przez Berion
Opublikowano 24 lipca 20195 l Autor Godzinę temu, Jointua napisał: 1. Panowie czy taki kabel OTG spełni swoją funkcję (tj. umożliwi grę na 2 padach) : https://allegro.pl/oferta/kabel-adapter-otg-host-micro-usb-zasilanie-power-7441881207 ? 2. Obecnie korzystam z autobleema, ale jak rozumiem muszę najpierw "wgrać" bleemsynca (tj podłączyć go i pozwolić się zainstalować), potem sformatować pena i wgrać autobleema co dopiero umożliwi mi korzystanie z OTG? 3. OTG jak rozumiem podłączam z tyłu (tam gdzie jest zasilanie) i podłączam do tego pendrive + kabel zasilający ? 4. Czy jest prawdą, że napięcie z zasilacza ma wpływ na to jakie pendraki będą prawidłowo działać (korzystałem z ładwarki 1A, ale mam też 2A)? Ogólnie odpowiedź na wszystkie pytania to "tak".
Opublikowano 26 lipca 20195 l Drodzy użytkownicy PSClassic mam problem. Używam najnowszego Bleemsynca. Nie zmieniałem absolutnie żadnych opcji jadę na domyślnych ustawieniach. Ogrywam sobie Xenogears spolszczone dodane w wersji .eboot. Z tego co się orientuję jestem jakoś w połowie gry i napotkałem problem, który uniemożliwia mi dalszą rozgrywkę. Dodaję screenshot w miejscu kiedy to gra dalej nie rusza. Co robić? https://zapodaj.net/ffece15a37222.jpg.html
Opublikowano 27 lipca 20195 l Autor To spolszczone iso. Spróbuj zamienić obraz na oryginalny i przejść ten fragment na nim.
Opublikowano 27 lipca 20195 l Czyli wgrać sobie oryginalny obraz po angielsku? Save będzie działać na innym obrazie?
Opublikowano 27 lipca 20195 l Autor Tego nie wiem raczej tak. Musiałbyś ręcznie nadpisać ISO polskie na angielskie nazwane tak samo.
Opublikowano 27 lipca 20195 l 2 godziny temu, devilbot napisał: Tego nie wiem raczej tak. Musiałbyś ręcznie nadpisać ISO polskie na angielskie nazwane tak samo. Zadziałało. Dzięki za podsunięcie takiego rozwiązania.
Opublikowano 29 lipca 20195 l Wskaże ktoś pena 64GB działającego z konsolką, czy szukać według tego? https://modmyclassic.com/wiki/index.php?title=PlayStation_Classic#Compatible_USB_Drives
Opublikowano 29 lipca 20195 l No nie wiem, zrobiłem przeróbkę Bleemsync według pierwszego posta. Mam teraz do wyboru menu retro arch, czy to stockowe. Wgrałem Tekkena 3 USA (bin i cue, ale mam jakąś wersję z trzema plikami bin) i nie widzę nigdzie tej gry. W menu stockowym mam do wyboru jakieś 2 ikonki związane z retroarchem (nie pamiętam teraz ale chyba samo włączenie retroarch + boot do menu głównego). Powinien być jeszcze Tekken 3 bez okładki i nima Da się ukryć, czy usunąć te domyślne gry? Edytowane 29 lipca 20195 l przez grzybiarz
Opublikowano 29 lipca 20195 l Miałem 3 peny od Patriota (32, 64 i kupiłem sobie 128GB), każdy działa bez zająknięcia.
Opublikowano 29 lipca 20195 l @grzybiarz Gry wrzuasz do folderu transfer, ale nie wiem ja kto konkretnie działa bo nie używam tej funkcjonalności. ReDump wylicza sumy dla każdej ścieżki z osobna i dlatego piraci, którzy udostępniają grę z "romsetu" ReDump, nie łączą ich w całość. Sporo gier na PSX ma ścieżki CD-Audio i takie gry właśnie będą mieć więcej niż jeden *.bin. Wszystko jest opisane w *.cue... To zwykły plik tekstowy. Polecam Ci eksmitować z pendrive'a BS (nie odinstalowuj z konsoli payloadu, po prostu usuń zawartość pendraka) i wrzucić tam RetroBoot. Ma lepsze emulatory bo optymalizowane pod PSC. Playlisty robisz ręcznie lub skanujesz miejsce gdzie masz gry, i RA(RB) na podstawie swoich baz i wyliczanych sum kontrolnych, sam je nazwie i wybierze domyślny emulator (dla PSX są cztery, więc w razie problemów warto sprawdzić inny).
Opublikowano 29 lipca 20195 l Autor 6 godzin temu, grzybiarz napisał: Da się ukryć, czy usunąć te domyślne gry? W retrobootcie i autobleemie się da, bleemsync został trochę z tyłu jeżeli chodzi o funkcjonalność.
Opublikowano 1 sierpnia 20195 l Mam retroboota, ale to brzydkie menu imitujące XMB... jak ustawić, by było stare menu, a emulator ten z retroarch? Devilbot, jak Ty masz to ustawione? Chcę mieć tak samo:) tutaj gość nawet se muze z demka podłożył... Edytowane 1 sierpnia 20195 l przez grzybiarz
Opublikowano 1 sierpnia 20195 l Autor Najwięcej customizacji tematów i muzyczek ma autobleem. Wystarczy go wgrać na sticka. To jak ustawić w bleemsyncu emu RA jest w pierwszym poście. Edytowane 1 sierpnia 20195 l przez devilbot
Opublikowano 1 sierpnia 20195 l Jakby kogoś to interesowało, dodałem nowe okładki. Razem jest 502 (18 NTSC/J; 247 NTSC/U, 230 PAL, 7 nieoficjalnych) + 37 szablonów. https://www.dropbox.com/sh/2c9x1i872akkmq0/AADhw157llUw1XJSo5-DkXiQa?dl=0 - - - @grzybiarz "/media/retroarch/config/retroarch.cfg" Edytowane 1 sierpnia 20195 l przez Berion
Opublikowano 2 sierpnia 20195 l Panowie kupiłem sobie rozdzielacz o którym wspominałem w poprzednim poście (https://allegro.pl/oferta/kabel-adapter-otg-host-micro-usb-zasilanie-power-7441881207) i po podłączeniu pena do gniazda usb (przejściówki między kablem zasilającym a tyłem konsolki) konsola nie widzi pena i startuje normalne menu (nie autobleem). Pomocy !
Opublikowano 3 sierpnia 20195 l A na rozdzielaczu OTG Ci działało? Najlepiej kup to: https://allegro.pl/oferta/adapter-otg-host-micro-usb-zasilanie-power-prawy-7511998165?snapshot=MjAxOS0wNy0yOVQxMTo1NTozOC40NjVaO2J1eWVyOzVhMTFmNmU1MmU2YjllNWZmMTdhNzcyNzc2Mjc1YjdiMzhiZTc0MTI5NTY0N2ZhZjJlNDQzNDVlNGEyN2E5M2Y%3D mam i polecam, działa. Oki, mam Autobleem, chyba najlepszy hack (najładniejszy:), ale co w nim jest za emu, że nie mogę wejsc do RetroArcha (start+select nie działa w grze). W menu głównym (startowym) jest menadżer gier i tam można zwiększyć rozdzielczość, zmienić wtyczkę graficzną, czy zegar konsoli. Ale to tylko zapewne dla danej gry, a gdzie główne ustawienia?
Opublikowano 3 sierpnia 20195 l Właśnie dlatego pytałem przed zakupem na forum czy będzie ok. Teraz kolejna końcówkę muszę kupować - co jak nie będzie znowu działać? Czy to może być kwestia za słabego zasilania? Edytowane 3 sierpnia 20195 l przez Jointua