Skocz do zawartości

Console Wars 13: chujnia ale dobrze

Featured Replies

Opublikowano
  • Autor

Nie żebym bronił, ale jak dla mnie kasując konto poddałeś ten zakład walkowerem.

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Wyświetleń 362,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano

Coś w tym jest, to trochę tak jakby ktoś się założył o wynik pamiętnego meczu Milan-Liverpool, po pierwszej połowie zapłakany daje walkowera , ale wraca zaraz po Dudek Dance i wyskakuje "a nie mówiłem?".

Opublikowano

Trzeba doczytac warunki, ktore napisal ragus ale byc moze tego zapisu tam nie ma. Przypadek?

Opublikowano

Tą sprawą musi się zająć jakiś dobry prawnik...a nie, czekaj.

Opublikowano

Wszyscy mają to daleko w tyłku. Idąc tym tokiem rozumowania Yeti powinien wylecieć z tego forum wiele lat temu, bo przegrał zakład z Dejvem.

Opublikowano

A skończyło się na tym że yeti wyleciał nie tylko z forumka ale i z wyścigu zwanego życiem :( pokrytyspermą [*]

Opublikowano

eh sony zabiło kolejnego dobrego wariacika (*) 

Opublikowano

Ale to już trzeba mieć pod kopułą nas.rane żeby w imię plastiku popełnić sieciowe seppuku

Opublikowano

Jeden post nietrzeźwego oFi`ego spowodował guvnospad blacharskiego szamba nie notowany w CW w ciągu ostatniej dekady:yano:

Opublikowano

3D audio plejśmieciarki 4.5 tylko dla wybranych słuchawek i tyle? :yao:

Opublikowano

Kij ich wie bo używają w tym samym wpisie dwóch zdań które trochę się wykluczają.

On the PS5, you’ll be able to experience 3D Audio with the headphones that many of you already own, either through USB connection to the console, or by plugging your headphones into the DualSense wireless controller’s 3.5mm headset jack.

In the meantime, I’m happy to say that you’ll be able to enjoy the PS5’s Tempest 3D AudioTech through your compatible headphones in many PS5 games.

Być może mają na myśli "większość" słuchawek "kompatybilnych" czyli takich na USB lub jack - brak obsługi optyka.

Jak zwykle nic nie jest jasne. Typowe Sony...

W pierwszym zdaniu piszą o 3D Audio, a w drugim o Tempest 3D AudioTech. Być może kompatybilne słuchawki będą obsługiwały specjalne "Tempest" 3D jak np. apka w PS4 teraz, a zwykłe będą miały po prostu VSS?

Opublikowano

@WisnieR - to jest język korpo. Bardzo ostrożnie się wypowiadają. Ja podobnie do innych rozumiem ten tekst, że wiele słuchawek z opcją 3D sound będzie działać przez jacka i usb.

Jeśli dźwięk 3D byłby na zwykłych słuchawkach, to po co płacić ekstra za słuchawki 3D?

Opublikowano

Skończy się na tym, że pełne tempest 3d do wykorzystania tylko za z ich słuchawkami. Ciężko ładnie podać konkrety, a nie jakieś pół słówkami gadają. Marketing tak kuleję pi.zdę, że tu nie ma co komentować. 

W ogóle to zapytam odnośnie xboxa, tam to mają pełne 3d w słuchawkach takich jak arctis 3 i 5, bo takowe posiadam?

Edytowane przez Faka

Opublikowano

Jest właśnie o tym rozmowa w dedykowanym temacie bo dziś pogonilem swoje goldy i szukam czegoś pod Xboxa, na Xboxie nie ma chyba 5.1 czy tam 7.1 przynajmniej nie daje to takiego wrażenia jak na goldach,ale z drugiej strony piszą ze dźwięk jest mimo wszystko w pytke.

Opublikowano

W pytke to sobie może być, ale bez 7.1 to trochę jak zwierzęta :sir:

Opublikowano
17 minut temu, Wredny napisał:

W pytke to sobie może być, ale bez 7.1 to trochę jak zwierzęta :sir:

Goldy też nie mają 7.1 przestrzenność dźwięku jest emulowana.

Opublikowano

No co Ty? :facepalm:
Wiem o tym - ważne jak to działa i jak oszukuje moje ucho :reggie:

Opublikowano
47 minut temu, Wredny napisał:

No to powinieneś wiedzieć ze na Xboxie występuje DA ktore robi to podobnie :reggie:

Po prostu nie nazywają tego nigdzie oficjalnie 5.1 czy 7.1

Opublikowano

Imo dobry stereo headset z dobrym soundstage > wirtualne, emulowane 7.1 na słuchawkach 

słuchawki to najtrudniejszy sprzęt do polecenia bo każdy inaczej odbiera dźwięki i dla każdego jest co innego ważne 

Opublikowano

No dla mnie są ważne odgłosy otoczenia i możliwość oceny, z której konkretnie strony dobiegają - w gierkach multi to niezwykle istotne.

Opublikowano

Jakoś nie chce mi się wierzyć w to 7.1 w słuchawkach. Bez siedmiu głośników i subwoofera, to przecież jest zwykłe stereo z emulacją dźwięku przestrzennego. Software tylko za tym stoi.

Na PC można nawet sobie kupić takie programy do dźwięku przestrzennego działającego na każdych słuchawkach. 

Opublikowano
5 godzin temu, C1REX napisał:

Jakoś nie chce mi się wierzyć w to 7.1 w słuchawkach. Bez siedmiu głośników i subwoofera, to przecież jest zwykłe stereo z emulacją dźwięku przestrzennego. Software tylko za tym stoi.

I właśnie o tym pisaliśmy:

10 godzin temu, Wredny napisał:

9 godzin temu, eX4cT_PL napisał:

No to powinieneś wiedzieć ze na Xboxie występuje DA ktore robi to podobnie :reggie:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.