Opublikowano 19 sierpnia 20204 l Ja zainstalowałem grę na zwykłym dysku 10TB i znowu widzę ten niebieski pasek, jakby sie gra aktualizowała... Gierka mimo tego,z e u mnie chodzi w 30-60 fpsach na wysokich ustawieniach - gierka sprawia mi dziwna frajde- cos jak symulator kuriera od Kojimy, na pewno bedzie łatane dłużej! Edytowane 19 sierpnia 20204 l przez easye
Opublikowano 19 sierpnia 20204 l Aaa, Tobie chodziło o samo wejście do menu. No to jest faktycznie dłuższe od wczytania lotu, ale nadal to jakieś 2-3 min, a nie 10. Ty masz ssd czy hdd?
Opublikowano 19 sierpnia 20204 l troche beka ze gra sie sciaga w kliencie gry i stimowcy sobie juz zwrotu nie zrobią xd
Opublikowano 19 sierpnia 20204 l 8 minut temu, PiPoLiNiO napisał: Aaa, Tobie chodziło o samo wejście do menu. No to jest faktycznie dłuższe od wczytania lotu, ale nadal to jakieś 2-3 min, a nie 10. Ty masz ssd czy hdd? No pewnie przesadziłem, chodzi mi o 1 uruchomienie gry, trwa to naprawdę długo. Przeniose pewnie na SSD.
Opublikowano 19 sierpnia 20204 l https://gamesgds.com/microsoft-flight-simulator-how-to-boost-and-increase-performance-fps/ @PiPoLiNiO - a to probowales?
Opublikowano 19 sierpnia 20204 l 3 godziny temu, easye napisał: No pewnie przesadziłem, chodzi mi o 1 uruchomienie gry, trwa to naprawdę długo. Przeniose pewnie na SSD. Na ssd nvme też się długo wczytuje. U mnie procek i7 8700 bywa, że na 100% leci, ale zwykle koło 60-70%, a karta (2080) mordowana nonstop powyżej 97%. 4K ze skalowaniem 70%, mix ultra/high, paski na 150 i te 28-50 fps jest.
Opublikowano 19 sierpnia 20204 l Niestety nie cyknąłem screenów z Krakowa... bo odwrotnie ustawiłem trasę i skapnąłem się po przylocie na okęcie Ale parę innych fotek trzasnąłem, enjoy. Spoiler
Opublikowano 19 sierpnia 20204 l A ja mam inna prośbę, jestem ciekaw jak odwzorowane są atrakcje turystyczne. ciekaw jestem jak wyglądają moherowe klify - największa atrakcja Irlandii, ktoś chce się przelecieć? :-) Klify Moheru Lislorkan North, Co. Clarehttps://goo.gl/maps/uqUWuRBUGEzUzkVh9 Szukałem po youtubach ale nigdzie nie widziałem jeszcze odwzorowania miejsc turystycznych, każdy skupia się na szukaniu swojego domu :-), nie ukrywam ze to mnie chyba najbardziej ciekawi w tym tytule, lot do Vietnamu, Malediwy czy Japonia, musi być fajna przygoda. Z drugiej strony skoro nie są odwzorowane jakoś świetnie takie miejsca jak Wawel to chyba oczekuje za duzo od tej gry :-) Edytowane 19 sierpnia 20204 l przez eX4cT_PL
Opublikowano 19 sierpnia 20204 l @Bzduras mordko, a jest szansa na Białystok plz? :prosi: Może być niezły blast from the past jak zobaczę dzicz rodem z 1970.
Opublikowano 19 sierpnia 20204 l Zaraz zacznę pobierać opłatę za te przeloty jak rasowy pilot i dopiero kurła będzie Flight Simulator xD 1 godzinę temu, eX4cT_PL napisał: Klify Moheru Lislorkan North, Co. Clare Niestety ten region w mapach Binga jest w niskiej rozdzielczości - próbowałem pobrać go na dysk, ale same klify ustawiają się na low quality i wygląda to tak: Spoiler @pawelgr5 Kraków: https://imgur.com/a/xxob2RI@Paolo de Vesir Stolica Xboxa: https://imgur.com/a/cmx15Ob
Opublikowano 19 sierpnia 20204 l Nie wyglada to chyba aż tak zle, trudno coś więcej powiedzieć, jak dla mnie to porównywalnie z Warszawa xD Edytowane 19 sierpnia 20204 l przez eX4cT_PL
Opublikowano 19 sierpnia 20204 l Robi robote ten symulator. Kiedyś musze to dorwać chociazby na chwilę. Dzięki Bzduras!
Opublikowano 19 sierpnia 20204 l 25 minut temu, eX4cT_PL napisał: Nie wyglada to chyba aż tak zle, trudno coś więcej powiedzieć, jak dla mnie to porównywalnie z Warszawa xD Czym wyżej tym lepiej to wygląda, choć - ze względu na naturę tej gry - to akurat zrozumiałe. Niesamowite wrażenie to robi, naprawdę - nawet bez 60 żelbetów fun z latania mam przeogromny i tak jak ściągnąłem jako popierdółkę do polatania tak teraz jest banderas nad tą szpilą. Sama zmiana pogody w czasie rzeczywistym robi nieziemskie wrażenie. A te Malediwy to jakby ktoś mi namalował Spoiler
Opublikowano 20 sierpnia 20204 l Ja sobie nie pogram. Aktualizacje ściągam-91GB. Po odpaleniu sprawdza aktualizację i leci sobie paseczek niebieski na dole ekranu. Stoi w połowie i to tyle z gierki. Sporo osób ma ten sam problem, ale te czary mary nie działają. Odpalam z MS Store, apki Xbox, odpalam jako admin- to samo. Usunięcie i ponownie zainstalowanie/ściągnięcie 91GB- to samo wyłączony firewall windowsa- to samo odpalenie kilka raz żeby się połączyło i zaskoczyło- to samo odłączony joystick, bo u niektórych działa- to samo itp itd. Edytowane 20 sierpnia 20204 l przez iluck85
Opublikowano 20 sierpnia 20204 l Ten paseczek to loading, także coś jest nie w paski u Ciebie. Gra na SSD? U mnie pojawiał się tylko przy pierwszym loadingu, potem wszystko już szło bez problemu. Chociaż i tak gra ma dałna z tym ściąganiem, zamiast pobrać gierkę normalnie jak każdy inny tytuł to tu jest na przemian pobieranie, zapisywanie i dekompresja tysięcy małych pliczków, więc nawet szybkie łącza nie są w stanie rozwinąć skrzydeł Instalacja to zdecydowanie najgorszy element tej gry i najgorszy proces, jaki widzialem w gierkach od dekady, jeśli nie lepiej. Jedyne co ratuje wrażenie to bajlando po odpaleniu rozgrywki właściwej.
Opublikowano 20 sierpnia 20204 l Ssd, nie mam talerza. Problem opisywany i wszędzie piszą żeby nie czekać, bo nic się nie stanie. Drugi problem który często opisują, to samo ściąganie aktualizacji. Stoi na 3GB.
Opublikowano 20 sierpnia 20204 l Po 3 dniach dałem sobie spokój z tym tytułem. Współczuje tym ze Steama co wydali 100 euro i nadal sobie nie pograli
Opublikowano 20 sierpnia 20204 l Jakbyś brał 16gb ramu to by ci działało, tak jak mi. Edytowane 20 sierpnia 20204 l przez suteq
Opublikowano 20 sierpnia 20204 l Godzinę temu, iluck85 napisał: Po 3 dniach dałem sobie spokój z tym tytułem. Współczuje tym ze Steama co wydali 100 euro i nadal sobie nie pograli Jak dobrze że nie siedzę już w tym PCetowym bagnie.
Opublikowano 20 sierpnia 20204 l Ja po kilkunastu godzinach przeleconych, wziąłem tytuł na steam. Chcę go mieć na stałe, gra mi się świetnie. Ten tytuł pożera całe 16gb ram i domaga się więcej na detalach w których gram, gdy przelatuje nisko wielkiego miasta, albo lotniska z 50 graczami w pobliżu :E. Nawet cała komunikacja z kontrolą powietrzną leci przez Azure, gadają do mnie po imieniu, słyszę komunikaty innych graczy gdy jestem na tej samej częstotliwości, bajka.
Opublikowano 21 sierpnia 20204 l Ehh te problemy pctowców Po co ta bezsensowna gadka? Przecież na konsolach tej generacji, ta gra odpali w low, 720p i będzie się ładować 20 minut, a potem i tak będzie klatkować.