Skocz do zawartości

Microsoft Flight Simulator

Featured Replies

Opublikowano

Ja zainstalowałem grę na zwykłym dysku 10TB i znowu widzę ten niebieski pasek, jakby sie gra aktualizowała...

Gierka mimo tego,z e u mnie chodzi w 30-60 fpsach na wysokich ustawieniach - gierka sprawia mi dziwna frajde- cos jak symulator kuriera od Kojimy, na pewno bedzie łatane dłużej!

Edytowane przez easye

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Wyświetleń 183,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Aż mi się ta pasta przypomniała  

• W MFS nawet okolice polskiego morza wyglądają pięknie.   

• Sylvan Wielki
    Sylvan Wielki

Ja również jestem pod wrażeniem całości. Rozmach tej pozycji, to coś wprost niebywałego. Wizualnie robi ogromne wrażenie. Lata się wspaniale i jestem pewny, że z grą spędzę jeszcze dłuuuugie godziny.

Opublikowano

Aaa, Tobie chodziło o samo wejście do menu. No to jest faktycznie dłuższe od wczytania lotu, ale nadal to jakieś 2-3 min, a nie 10. Ty masz ssd czy hdd?

Opublikowano

troche beka ze gra sie sciaga w kliencie gry i stimowcy sobie juz zwrotu nie zrobią xd

Opublikowano
8 minut temu, PiPoLiNiO napisał:

Aaa, Tobie chodziło o samo wejście do menu. No to jest faktycznie dłuższe od wczytania lotu, ale nadal to jakieś 2-3 min, a nie 10. Ty masz ssd czy hdd?

No pewnie przesadziłem, chodzi mi o 1 uruchomienie gry, trwa to naprawdę długo. Przeniose pewnie na SSD.

Opublikowano
3 godziny temu, easye napisał:

No pewnie przesadziłem, chodzi mi o 1 uruchomienie gry, trwa to naprawdę długo. Przeniose pewnie na SSD.

Na ssd nvme też się długo wczytuje. U mnie procek i7 8700 bywa, że na 100% leci, ale zwykle koło 60-70%, a karta (2080) mordowana nonstop powyżej 97%. 4K ze skalowaniem 70%, mix ultra/high, paski na 150 i te 28-50 fps jest. 

Opublikowano

Niestety nie cyknąłem screenów z Krakowa... bo odwrotnie ustawiłem trasę i skapnąłem się po przylocie na okęcie :shieeet: Ale parę innych fotek trzasnąłem, enjoy.

Spoiler

UF4MXHZ.png

tTxoW3w.png

eqzDYOi.png

sYpUNNV.png

6L3ynYq.png

8sn8qbX.png

XyConMb.png

392iIFn.png

PtOTbHc.png

ZT0bo0c.png

VQUoN2M.png

L9NmPSP.png

6t8jEDq.png

WTmUd2b.png

Rs7bs0J.png

rZNZj2q.png

RFtJiVF.png

Opublikowano

A ja mam inna prośbę, jestem ciekaw jak odwzorowane są atrakcje turystyczne.

ciekaw jestem jak wyglądają moherowe klify - największa atrakcja Irlandii, ktoś chce się przelecieć? :-)

Klify Moheru
Lislorkan North, Co. Clare
https://goo.gl/maps/uqUWuRBUGEzUzkVh9

Szukałem po youtubach ale nigdzie nie widziałem jeszcze odwzorowania miejsc turystycznych, każdy skupia się na szukaniu swojego domu :-), nie ukrywam ze to mnie chyba najbardziej ciekawi w tym tytule, lot do Vietnamu, Malediwy czy Japonia, musi być fajna przygoda.

Z drugiej strony skoro nie są odwzorowane jakoś świetnie takie miejsca jak Wawel to chyba oczekuje za duzo od tej gry :-)

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

Zaraz zacznę pobierać opłatę za te przeloty jak rasowy pilot i dopiero kurła będzie Flight Simulator xD

1 godzinę temu, eX4cT_PL napisał:

Klify Moheru
Lislorkan North, Co. Clare

Niestety ten region w mapach Binga jest w niskiej rozdzielczości - próbowałem pobrać go na dysk, ale same klify ustawiają się na low quality i wygląda to tak:

Spoiler

AmY4CuA.png

@pawelgr5 Kraków: https://imgur.com/a/xxob2RI
@Paolo de Vesir Stolica Xboxa: https://imgur.com/a/cmx15Ob

Opublikowano

Nie wyglada to chyba aż tak zle, trudno coś więcej powiedzieć, jak dla mnie to porównywalnie z Warszawa xD

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

Robi robote ten symulator. Kiedyś musze to dorwać chociazby na chwilę. Dzięki Bzduras!

Opublikowano
25 minut temu, eX4cT_PL napisał:

Nie wyglada to chyba aż tak zle, trudno coś więcej powiedzieć, jak dla mnie to porównywalnie z Warszawa xD

Czym wyżej tym lepiej to wygląda, choć - ze względu na naturę tej gry - to akurat zrozumiałe. Niesamowite wrażenie to robi, naprawdę - nawet bez 60 żelbetów fun z latania mam przeogromny i tak jak ściągnąłem jako popierdółkę do polatania tak teraz jest banderas nad tą szpilą. Sama zmiana pogody w czasie rzeczywistym robi nieziemskie wrażenie. A te Malediwy to jakby ktoś mi namalował :banderas:

Spoiler

GgTVG1H.png

pcglvoC.png

6PvyxAk.png

RyyPH2f.png

X47uRSn.png

CesRgL6.png

Opublikowano

Ja sobie nie pogram. Aktualizacje ściągam-91GB. Po odpaleniu sprawdza aktualizację i leci sobie paseczek niebieski na dole ekranu. Stoi w połowie i to tyle z gierki. Sporo osób ma ten sam problem, ale te czary mary nie działają. 

Odpalam z MS Store, apki Xbox, odpalam jako admin- to samo.

Usunięcie i ponownie zainstalowanie/ściągnięcie 91GB- to samo

wyłączony firewall windowsa- to samo

odpalenie kilka raz żeby się połączyło i zaskoczyło- to samo

odłączony joystick, bo u niektórych działa- to samo

itp itd.

:yao:

sYDriTd.jpg

Edytowane przez iluck85

Opublikowano

Ten paseczek to loading, także coś jest nie w paski u Ciebie. Gra na SSD? U mnie pojawiał się tylko przy pierwszym loadingu, potem wszystko już szło bez problemu. Chociaż i tak gra ma dałna z tym ściąganiem, zamiast pobrać gierkę normalnie jak każdy inny tytuł to tu jest na przemian pobieranie, zapisywanie i dekompresja tysięcy małych pliczków, więc nawet szybkie łącza nie są w stanie rozwinąć skrzydeł :yao: Instalacja to zdecydowanie najgorszy element tej gry i najgorszy proces, jaki widzialem w gierkach od dekady, jeśli nie lepiej. Jedyne co ratuje wrażenie to bajlando po odpaleniu rozgrywki właściwej.

Opublikowano

Ssd, nie mam talerza. 
Problem opisywany i wszędzie piszą żeby nie czekać, bo nic się nie stanie. 
Drugi problem który często opisują, to samo ściąganie aktualizacji. Stoi na 3GB. 

Opublikowano

Po 3 dniach dałem sobie spokój z tym tytułem. Współczuje tym ze Steama co wydali 100 euro i nadal sobie nie pograli :kaz:

Opublikowano

Jakbyś brał 16gb ramu to by ci działało, tak jak mi. :kaz: 

Edytowane przez suteq

Opublikowano
Godzinę temu, iluck85 napisał:

Po 3 dniach dałem sobie spokój z tym tytułem. Współczuje tym ze Steama co wydali 100 euro i nadal sobie nie pograli :kaz:

Jak dobrze że nie siedzę już w tym PCetowym bagnie.

Opublikowano

Ja po kilkunastu godzinach przeleconych, wziąłem tytuł na steam. Chcę go mieć na stałe, gra mi się świetnie. Ten tytuł pożera całe 16gb ram i domaga się więcej na detalach w których gram, gdy przelatuje nisko wielkiego miasta, albo lotniska z 50 graczami w pobliżu :E. Nawet cała komunikacja z kontrolą powietrzną leci przez Azure, gadają do mnie po imieniu, słyszę komunikaty innych graczy gdy jestem na tej samej częstotliwości, bajka.

Opublikowano
Ehh te problemy pctowców :usmiech:
Po co ta bezsensowna gadka? Przecież na konsolach tej generacji, ta gra odpali w low, 720p i będzie się ładować 20 minut, a potem i tak będzie klatkować.