Perez 1974 Posted September 19, 2019 Posted September 19, 2019 PSX Extreme #266 Październikowy numer dostępny od środy 25.09 Prenumerata - wysyłka 23.09 (poniedziałek) Roger: Jeśli Myszaq nie spóźnia drugiego tekstu z rzędu, Kali pisze bez wymówek i ponaglania Hyde Park, a Zax odmawia recenzji The Surge 2, bo już za dużo wziął na ten numer, to chyba nadchodzi koniec świata, jaki znamy. Póki co jednak postapo ma się dobrze głównie w grach. Np. w Borderlands 3, za którego zabrałem się sam, wtrącając całą resztę chętnych na recenzję osób do redakcyjnego lochu. A co, naczelnemu też się czasem coś należy od życia! Butcher nie odpuścił za to Gears 5, a jeśli chcecie poznać streszczenie fabuły poprzednich części (tym zajął się Rozbo) oraz to, czy Monika na widok podsiwiałego Marcusa zrobiła się miękka, to w 266. numerze mamy to wszystko. Podobnie jak recenzje innych wrześniowych premier: GreedFall, The Surge 2, coroczne starcie FIFY z eFootball PES (tak, to nowe Pro Evo), The Legend of Zelda: Link’s Awakening, River City Girls (Kunio Kun wraca i to jak!) czy konsolowego Torchlight II. Ba, do recenzji Blair Witch przygotowaliśmy nawet tekst o tajemnicach uniwersum i całego gatunku found footage. Tych najbardziej przerażających rzecz jasna. Tematy numeru są aż trzy. Spotkaliśmy się z osobą, która siedziała w więzieniu i opowiedziała nam, jak wygląda granie za kratami, jak przygotować konsolę, by można ją było wnieść do zakładu karnego, oraz wiele innych ciekawych anegdot z życia gracza w celi. Komodo wziął na celownik serwisy zbierające i uśredniające oceny, jak Metacritic. Okazuje się, że ich działanie nie jest wcale takie oczywiste, jak nam się wydaje, a i wydawcy podpisujący umowy z deweloperami stosują brudne zagrywki, powołując się na takie portale. Ostatni materiał ze znaczkiem TN skupia się na byciu złym w grach. Sprawdzamy, w których tytułach trzeba było schować wyrzuty sumienia i wcielić się w najgorszego sortu złola. A czasami nasze czyny w grze były tak „zepsute”, że nawet producenci po latach się tego wstydzą… Dla rozluźnienia mamy też coś bardziej lekkiego, żeby nie napisać rubasznego. Recenzji nowej wersji Catherine towarzyszy tekst o historii symulatorów randkowych oraz tym, jak do seksu i związków podchodzą współcześni Japończycy. Sobek, w swoim niezawodnym stylu, przyjrzał się Transformersom – tym komiksowym, animowanym i filmowym. W Retro znajdziecie materiały o kultowym Moon Patrolu (to był prawdziwszy hit w polskich salonach) i niezwykle ciekawych kulisach powstania serii Ratchet & Clank. A na dokładkę wypociny Myszaqa (niech rekomendacją będzie tytuł „Smoła bulgocząca w głowie, czyli czy to źle być złym?”) oraz test minikonsolki PocketGo, przenośnego systemu, na którym odpalimy kultowe produkcje retro. Tradycyjnie życzę miłej lektury! A już za miesiąc wracają Zgrentgen i Rewizja. W tym pierwszym szykuje się gorąca dyskusja. PROSIMY NIE PODAWAĆ OCEN GIER ZRECENZOWANYCH W TYM NUMERZE! TEMAT NUMERU Granie za kratami Agregatory recenzji Źli, brzydcy i zdegenerowani CO NOWEGO Yakuza: Like a Dragon Once Upon A Time In Roswell Skater XL Logitech G PRO X – test PocketGo – test RECENZJE Blair Witch Blasphemous Borderlands 3 Bulletstorm: Duke of Switch Edition Catherine: Full Body Creature of the Well Daemon X Machina Deadlings eFootball PES 2020 Erica FIFA 20 Final Fantasy VIII Remastered Gears 5 GreedFall Jet Kave Adventure Monster Hunter World: Iceborne NBA 2K20 Oninaki Remnant: From the Ashes River City Girls Space Cows The Legend of Zelda: Link’s Awakening The Surge 2 Torchlight II Vambrance: Cold Soul WRC 8 HARDKOR O co chodzi jakby... – Gears of War Found footage i gry wideo Gry miłosne Transformers – bajki robotów Myszaq lubi RETRO Ratchet & Clank – autostopem przez galaktykę Moon Patrol – jasna strona Księżyca FELIETONY Z uKosa [Koso] Fabularna tawerna [Zax] Savepoint [Michał Walkiewicz] Dwóch zgryźliwych tetryków [Zooltar / Marcellus] Achievement Unlocked [Krooger] Od gracza dla graczy [Mazzi] Okiem maniaka [Roger] STAŁE RUBRYKI Prenumerata Co nowego Ohayo Nippon Dobre, bo polskie Hyde Park Headshot Region Filmowy Comix Zone Graczpospolita Listy Głos Ludu PROSIMY NIE PODAWAĆ OCEN GIER ZRECENZOWANYCH W TYM NUMERZE!PRENUMERATA zostanie wysłana w poniedziałek, 23.09. W przypadku jakichkolwiek kłopotów z dostawą, opóźnień lub innych problemów - prosimy o maile na prenumerata@psxextreme.pl lub posty w tym temacie.Informacje o najnowszym PE znajdziecie także na naszym profilu facebookowym. Quote
Roger 2117 Posted September 19, 2019 Posted September 19, 2019 @Perez cieszę się, że wróciłeś z tej okazji stawiasz jutro flaszkę 1 Quote
Yakubu 3047 Posted September 19, 2019 Posted September 19, 2019 Październik -> paździerz na okładce. Przypadek? 2 3 Quote
Guest _Be_ Posted September 19, 2019 Posted September 19, 2019 5 minut temu, Yakubu napisał: Październik -> paździerz na okładce. Przypadek? Przecież nie ma forcika na okładce Quote
Yakubu 3047 Posted September 19, 2019 Posted September 19, 2019 Gadaj tak dalej to zaparzę herbatę w twoich ustach Quote
grzybiarz 10368 Posted September 19, 2019 Posted September 19, 2019 58 minut temu, Yakubu napisał: Październik -> paździerz na okładce. Przypadek? Recka FIFY i fify brak na okładce. Super 1 1 Quote
Kmiot 13999 Posted September 19, 2019 Posted September 19, 2019 Faktycznie. Coś poszło ewidentnie nie tak. Sprawa ma z pewnością interesujące kulisy i za sto numerów dowiemy się w ramach "wspominek" jak do tego doszło, że w 2019 zabrakło Fify na okładce. Aha, dobrze, że Perez wrócił. Solidny człowiek na swoim miejscu. Quote
aux 3813 Posted September 19, 2019 Posted September 19, 2019 (edited) Chciałbym dożyć numeru 666, żeby też była czerwona okładka i ten sam skład redakcji. Ech te rozkminy gracza w okolicach 40tki Tym razem okładki mi nie leżą, wolałbym koksa z drużyną lub solo jak było w grudniu 2006. Zawartość widzę tłusta, najbardziej jestem ciekaw tekstu o graniu za kratkami i agregatorach recenzji. Ciekawe jak tam kolejny tekst Myszaqa i jak oceniliście Borderlands 3. PS: liczyłem troszkę na okładkę z Fifą i Zeldą do wyboru. PS2: również cieszy mnie powrót Pereza bo to porządny człowiek jest Edited September 19, 2019 by aux Quote
Perez 1974 Posted September 19, 2019 Author Posted September 19, 2019 666. numer ledwie za 33 lata ;). Dopiero co do 70-ki będę dobijał! 1 1 Quote
PiotrekP 2054 Posted September 19, 2019 Posted September 19, 2019 Obie okładki fajne, środek też zapowiada się ciekawie. Znajdzie się któryś odważny do recenzji Truck Drivera? Quote
Mejm 15502 Posted September 19, 2019 Posted September 19, 2019 Powrot Pereza to dla mnie potwierdzenie, ze z nowym wydawca jest cos wiecej niz tylko opoznione pdfy. Quote
Pix 1048 Posted September 23, 2019 Posted September 23, 2019 Zaraz, to Perez gdzieś odszedł? Myślałem, że tylko nie zajmował się już forumkiem. Quote
grzybiarz 10368 Posted September 24, 2019 Posted September 24, 2019 z fejsa: "No to zabieramy się za testy. A żeby było jeszcze lepiej - na łamy PSX Extreme wraca Kilu!" No właśnie się zastanawiałem, jak Kilu tak po cichutku odszedł z PE. Quote
MYSZa7 8999 Posted September 24, 2019 Posted September 24, 2019 Perez wraca do starych obowiązków i Kilu wraca na łamy magazynu. Same dobre wieści. 1 Quote
Roger 2117 Posted September 24, 2019 Posted September 24, 2019 1 godzinę temu, grzybiarz napisał: z fejsa: "No to zabieramy się za testy. A żeby było jeszcze lepiej - na łamy PSX Extreme wraca Kilu!" No właśnie się zastanawiałem, jak Kilu tak po cichutku odszedł z PE. Wesz pojawia się dwójka szkrabów i nagle czas się kurczy Quote
dee 8816 Posted September 24, 2019 Posted September 24, 2019 o, Kilu to odpowiedni człowiek na odpowiednim miejscu. Swietna wiadomosć. Quote
Perez 1974 Posted September 25, 2019 Author Posted September 25, 2019 Nowy numer od dzisiaj w sprzedaży. Znajdziecie nas w punktach z prasą na terenie całego kraju. Quote
PiotrekP 2054 Posted September 25, 2019 Posted September 25, 2019 Ani pdfu, ani papieru. Żegnajcie piękne czasy, kiedy nowy PSX lądował w mojej skrzynce we wtorki, a czasem nawet w poniedziałki. Quote
grzybiarz 10368 Posted September 25, 2019 Posted September 25, 2019 Pixel też ma takie problemy? W sumie nie siedzę już w ich grupie na fejsie. Quote
PiotrekP 2054 Posted September 25, 2019 Posted September 25, 2019 11 minut temu, grzybiarz napisał: Pixel też ma takie problemy? W sumie nie siedzę już w ich grupie na fejsie. Pixel od 2016 nie przychodzi mi na czas, przeważnie jest w czwartki-piątki. Quote
raven_raven 12014 Posted September 25, 2019 Posted September 25, 2019 Kolejny miesiąc, kolejny raz bez PDF-a. Brak słów na was. Moja ostatnia prenumerata PE, zdecydowanie. Quote
grzybiarz 10368 Posted September 25, 2019 Posted September 25, 2019 Dla wydawcy to kasa z góry, więc opłacalny biznes, ale jak czytelnik ma brać prenumeratę i co miesiąc dostawać numer z opóźnieniem, prosić się o pdfa, to się nie opyla. 2 minuty temu, Plugawy napisał: To na ch.uj komu prenumerata? Quote
ZakOnIck 22 Posted September 25, 2019 Posted September 25, 2019 Dobra kto dostał pdf bo ja już czwarty miech bez ...Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Quote
Recommended Posts