GearsUp 124 Opublikowano 22 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2023 To fakt skalowanie można zastąpić coraz to nowymi poziomami trudności. W Immortalu było to tak rozwiązane, że co jakieś 100 paragonów następował przeskok na wyższe piekło. Jak kończyłem grać to było chyba Hell VIII. Cytuj Odnośnik do komentarza
UberAdi 2 284 Opublikowano 22 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2023 Na level scaling tutaj się zdecydowali ze względu na open world którego założeniem ma być możliwość dowolnej ścieżki progresji przez kampanię więc stawiając na brak scalingu gracz zmuszony by był iść zawsze tą samą ścieżką. Czy to dobrze czy źle tego jeszcze nie wiem, wiem za to że są lokacje i bossowie którzy są poza level scalingime jak np Butcher albo ci z world eventów. Jak to wygląda później w endgamie trzeba będzie zobaczyć. W grze która ma liniową progresję jak na przykład PoE lvl potworów się skalować nie może żeby nie dało się przebiec gry w pół h. Tam skaluje się za to ilość XP który dostajemy za bicie mobów na konkretnym levelu. Im większa różnica między naszym levelem a levelem mobów tym mniej XP dostajemy. I działa to w dwie strony więc nawet jak jesteś w stanie bić moby o 10 leveli wyżej od siebie to będziesz dostawać mniej XP niż gdybyś bił te zbliżone levelem do ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza
number_nine 1 317 Opublikowano 23 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2023 te world eventy wymagające grania w ekipie będą opcjonalne, czy trzeba to zrobić żeby np przejść dany akt albo coś odblokować? Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 23 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2023 17 godzin temu, UberAdi napisał: Na level scaling tutaj się zdecydowali ze względu na open world którego założeniem ma być możliwość dowolnej ścieżki progresji przez kampanię więc stawiając na brak scalingu gracz zmuszony by był iść zawsze tą samą ścieżką. Czy to dobrze czy źle tego jeszcze nie wiem, wiem za to że są lokacje i bossowie którzy są poza level scalingime jak np Butcher albo ci z world eventów. Jak to wygląda później w endgamie trzeba będzie zobaczyć. No na pewno niektóre questy czy tam wydarzenia mają ustalony level, bo wpadłem w becie do jakies wioski gdzie byłem sporo słabszy od mobow, gdyby nie to, że grałem summoner necro to bym nie dał rady. Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 23 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2023 Jest cross progresja między PC i konsolami? Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 23 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2023 11 minut temu, KrYcHu_89 napisał: Jest cross progresja między PC i konsolami? jest cross play i cross save jesli o to ci chodzi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 23 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2023 3 minuty temu, Shen napisał: jest cross play i cross save jesli o to ci chodzi Jeszcze by się cross buy przydał, ale o tym raczej można pomarzyć :P. Cytuj Odnośnik do komentarza
szurubur 113 Opublikowano 24 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2023 ktoś orientuje się jak to wyglada w przypadku fizycznego wydania diablo na konsole, mozna odsprzedac czy w pudelku jest kod ktory zostaje przypisany? Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 475 Opublikowano 24 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2023 4 minuty temu, szurubur napisał: ktoś orientuje się jak to wyglada w przypadku fizycznego wydania diablo na konsole, mozna odsprzedac czy w pudelku jest kod ktory zostaje przypisany? Nie spotkałem się z taką informacją. Pewnie bliżej premiery dowiemy się od ludzi z kopią spod lady, ale nic nie wskazuje na takie odklejenie. Takie info powinni umieścić na okładce zresztą. Cytuj Odnośnik do komentarza
number_nine 1 317 Opublikowano 24 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2023 Wczoraj dostałem powiadomienie o ciekawej akcji Allegro - grę będzie można odebrać z ich paczkomatu w dniu premiery minutę po północy także jak ktoś czeka ze sraczką, to może skorzystać, bo wysyłka za darmo i ta wersja gry ma jakieś bonusy (w innych sklepach taki nie widziałem) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shankor 1 595 Opublikowano 24 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2023 Cytat limitowany Diabelski zestaw gadżetów zawierający: 1 dwustronną pocztówkę z grafiką 3 karty tarota (przeszłość, teraźniejszość i przyszłość) 1 plakat 1 kupon na 20% rabatu do sklepu Blizzard Cytuj Odnośnik do komentarza
Sobies 173 Opublikowano 24 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2023 Godzinę temu, number_nine napisał: Wczoraj dostałem powiadomienie o ciekawej akcji Allegro - grę będzie można odebrać z ich paczkomatu w dniu premiery minutę po północy także jak ktoś czeka ze sraczką, to może skorzystać, bo wysyłka za darmo i ta wersja gry ma jakieś bonusy (w innych sklepach taki nie widziałem) Ciekawe, jak poznam swój grafik w pracy na czerwiec to może się zdecyduję na takie rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza
jimmy 1 163 Opublikowano 26 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2023 Embargo schodzi we wtorek 30.05. Blizz albo pewny swego albo dobrze posmarował za recki. Cytuj Odnośnik do komentarza
PanKamil 1 108 Opublikowano 27 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2023 Lata gdzieś w necie zawartos tego battlepassa? Na YouTube niby coś jest ale to co można tam zdobyć to turbo chujnia która nie chce się wierzyć, że jest legit. Cytuj Odnośnik do komentarza
wodny1988 41 Opublikowano 29 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2023 Urlop na piątek zaklepany. Będzie grane. Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 373 Opublikowano 29 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2023 Kusi wziąć na piątek. Nigdy w żadne Diablo nie grałem. Cytuj Odnośnik do komentarza
jimmy 1 163 Opublikowano 29 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2023 Też się skusiłem. Damy szansę Zamieci przez wzgląd na dawne czasy. Niestety fizyczne wydanie jak zawsze udupione, trzeba czekać do wtorku. Może chociaż dzięki temu serwery nie klękną Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 29 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2023 Kurde dopakowane wersje grają już w piątek, bieda wersje dopiero we wtorek, trzeba bedzie chyba dopłacić Cytuj Odnośnik do komentarza
Shankor 1 595 Opublikowano 29 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2023 Serwery klękną niemal na 100%. Jeśli o mnie chodzi, to brak fizycznego wydania na PC i zaporowa cena skutecznie mnie zniechęciły, tym bardziej że po Becie nie zapowiada się żaden mesjasz gatunku. Poza tym w sierpniu wychodzi BG3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 475 Opublikowano 29 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2023 Po becie D3 też nic nie czułem, tak D4 bardzo fajnie mi się grało. Mam nadzieję tylko, że grafika w cutscenkach nie będzie tak straszyć xd Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 29 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2023 6 godzin temu, Shankor napisał: Serwery klękną niemal na 100%. Jeśli o mnie chodzi, to brak fizycznego wydania na PC i zaporowa cena skutecznie mnie zniechęciły, tym bardziej że po Becie nie zapowiada się żaden mesjasz gatunku. Poza tym w sierpniu wychodzi BG3 Może ten podzial na bieda wersje i deluxe coś pomoze. W weekend beda grac tylko Ci z cyfra deluxe, reszta w tym pudełkowcy we wtorek. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 854 Opublikowano 29 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2023 Do sierpnia to ja się dawno diabełkiem znudzę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shankor 1 595 Opublikowano 29 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2023 A ja do listopada (przy dobrych wiatrach) skończę BG3 i cyk na black friday D4 -25% Cytuj Odnośnik do komentarza
Lochu 58 Opublikowano 30 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2023 Dzisiaj recenzje, jak obstawiacie? Według mnie to tak 84-87 Cytuj Odnośnik do komentarza
PanKamil 1 108 Opublikowano 30 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2023 (edytowane) 32 minuty temu, Lochu napisał: Dzisiaj recenzje, jak obstawiacie? Według mnie to tak 84-87 Pytanie czego te recenzje będą dotyczyć. Czy recenzenci mieli dostep do całego endgamu i wymęczyli go dobrze, czy tylko kampania i olali sprawę. Jeśli to drugie to te recenzje będzie można sobie w dupe wsadzić. Edytowane 30 Maja 2023 przez PanKamil Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi