Skocz do zawartości

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Jak ja lubie to dodawanie sobie kompetencji z dupy. Urodził się na początku lat 90 i od razu staż gracza mu się zaczął liczyć, już jak berbeć bez umiejętności srania do nocnika sobie CV redaktora budo

• Ladnie Spencer obchodzi 25-cio lecie Playstation 

• Po całej generacji spędzonej z PS4 zakup klocka wydawał się jedynym sensownym rozwiązaniem. Głównie z uwagi na gamepass i całą bibliotekę nieogranych gier. Pierwsze wrażenie to radość z unboxingu, bo

Opublikowano
  • Autor

Wygląda na to że opinie są bardzo pozytywne, jedyną tak naprawdę wadą która przewija się w niemal wszystkich materiałach jest to że brakuje jakiś nextgenowych gierek, które mogłyby pokazać moc i możliwości tych sprzętów. Ale to pewnie z czasem się zmieni

Opublikowano

30 fps w Valhalli na Series S jest zaj.ebiście rozczarowujące. 

Opublikowano
11 minut temu, Bigby napisał:

30 fps w Valhalli na Series S jest zaj.ebiście rozczarowujące. 

Serio spodziewałeś się więcej? 

Opublikowano

Serio.

Gra działa w 4K60 na XSX i nie ma ray tracingu. Każdy myślał, że będzie 60 w 1080p.

Opublikowano

a gdzie to info o 30 klatkach? Myślałem, że 60 to pewniak.

Opublikowano
  • Autor

Moim zdaniem to też rozczarowujące. Roznice między Series X i S miały być w rozdzielczości, a nie w płynności wg zapowiedzi

Btw

Opublikowano
12 minut temu, Bigby napisał:

Serio.

Gra działa w 4K60 na XSX i nie ma ray tracingu. Każdy myślał, że będzie 60 w 1080p.

Ja nie myślałem, spodziewałem się raczej 30 własnie bo przecież to crossgen, do Odyssey np było mocno wymagającą grą. Na XSX nie działa w natywym 4K ponoć więc weź to pod uwagę. 

Opublikowano
4 minuty temu, 20inchDT napisał:

a gdzie to info o 30 klatkach? Myślałem, że 60 to pewniak.

Cytat

Let’s address this first: It is very disappointing to see “Assassin’s Creed Valhalla” not run at 60 frames per second on the Xbox Series S.

The great news for Series S is that the image resolution on “Valhalla” is sharp, likely holding to the promised maximum Series S resolution of 1440p. The bad news is that on two different 60hz screens, the Series S image had considerably more screen tearing.

https://www.washingtonpost.com/video-games/reviews/xbox-series-s-release/

Opublikowano

To serio ktoś na forum dla graczy myślał o Sce? Przecież to produkt dla każuali, których nie interesuje nic byle coś tam grało. 

Opublikowano

Ja myślałem żeby kupić jako drugą konsole do salonu, ale jednak zostawie po prostu one x.

Opublikowano

Rozważałem kupno. Chyba że każdy kto kupuje tańszy sprzęt to nagle nie gracz.

Opublikowano

Bardzo średnie jest kupowanie pół produktu, jakim jest S, przecież w specyfikacji widać jaka jest przepaść pomiędzy X. 

Opublikowano

Tak samo jak jest przepaść pomiędzy kartami graficznymi pokroju RTXa 2060 a RTX 3090. Każdy kupuje pod swoje potrzeby i budżet. ;)

Opublikowano

Konsola ma mniej TF niż XOX, który nie odpalał Odysseya w 60 fps i liczyłeś, że odpali nagle Valhalle? 

Opublikowano

No, ale cenowo to nie masz, co porównywać do kart, bo one to tak ze 2x więcej niż konsole i te 2.2k to są drobne za tak bardzo ciekawy i mocny sprzęt.

Opublikowano

Ale na czystą logikę to dopłacając 900zł czyli 99zł mniej niż kosztuje dodatkowe rozszerzenie pamięci dostajesz konsole w chuj mocniejszą i z 1TB dyskiem.

Series S jest dobrym rozwiązaniem dla "Januszy" (no offense Bigby) i na prezent komunijny z biblią. Kolega raczej chciał SS jako dodatek do PC bo tam ten gamepass jest trochę biedniejszy niż na konsolach. No i lepiej będzie wyglądał pod TV niż XSX

Opublikowano

Ta Ska może być serio sporym hamulcem dla exów od MS. Wydaje mi się ,że przesadzili trochę z różnicą mocy, mogli ją zrobić te 50-80 dolców droższą a dopchać lepsze podzespoły. U Sony nie będzie takiego problemu z eksami a tutaj muszą pisać gierkę uwzględniając 4 terafanki. 

Opublikowano

Nie będzie żądnego hamulca, ASX napisał jak wyglądają devkity do Series Xa. które po prostu emulują moc serie S, także i tak wszystko będzie najpierw powstawać na Series X i będzie downgrade do series S. U Sony będzie jeszcze większy problem w postaci 1.8 TF bazowej PS4, która ma być jeszcze długo wspierana. 

Edytowane przez Soul

Opublikowano

Nie odpalała Odyssey w 60 fps w dużej mierze z powodu CPU. Widoczne również w przypadku innych gier Ubi, które mocno siedzą na procesorze.

Nawet na PC ze starym Core i5, niezależnie od karty graficznej, nowe Asasyny za nic nie ruszą w 60 fps. Wystarczy jednak zmienić na coś pokroju 6-rdzeniowego/12-wątkowego Ryzena i jest to z łatwością osiągalne. Przerabiałem to.

Cytat

Series S jest dobrym rozwiązaniem dla "Januszy" (no offense Bigby) i na prezent komunijny z biblią. Kolega raczej chciał SS jako dodatek do PC bo tam ten gamepass jest trochę biedniejszy niż na konsolach. No i lepiej będzie wyglądał pod TV niż XSX

Spoko. Dla mnie to miał być głównie dodatek do PC - coś co pozwoli mi ograć dostępne w konsolowym Game Passie tytuły, gry ze wstecznej (jak RDR, Ninja Gaiden) a także te, które z jakiegoś powodu nie trafiają na pecety (Crash Bandicoot 4, Devil May Cry 5 Special Edition itd.).

Po prostu liczyłem, że Ubi nie pokpi sprawi i zoptymalizuje pod 60 klatek.

Opublikowano
  • Autor

na start rzucaja fallen order, jesli ktos nie ogral to polecam