Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano

No właśnie, ale żeby taki screen wkleić na forum lub wysłać komuś nie potrzebujesz takiej jakości i wolałbym mieć możliwość wyboru niż bawić się w konwersję na . jpg

• Odpowiedzi 35,2 tys.
  • Wyświetleń 2,4 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Jak ja lubie to dodawanie sobie kompetencji z dupy. Urodził się na początku lat 90 i od razu staż gracza mu się zaczął liczyć, już jak berbeć bez umiejętności srania do nocnika sobie CV redaktora budo

• Ladnie Spencer obchodzi 25-cio lecie Playstation 

• Po całej generacji spędzonej z PS4 zakup klocka wydawał się jedynym sensownym rozwiązaniem. Głównie z uwagi na gamepass i całą bibliotekę nieogranych gier. Pierwsze wrażenie to radość z unboxingu, bo

Opublikowano

A nie można ustawić na 1080p tak jak nagrywane filmiki?

Opublikowano

Zaczynam się zastanawiać nad rozszerzeniem pamięci bo nie lubię kasować gierek i potem na nowo pobierać tylko kurde czemu tak karta taka droga dalej jest. 

Opublikowano

Ja mam rozszerzone zwykłym dyskiem 1tb i tak większość gier z niego działa a jak w coś gram to trzymam na wewnętrznej i też planuje poszerzyć zewn na 4tb bo mam cienki net a nie będę kupował oficjalnego w cenie nowej konsoli.

Opublikowano

No w sumie tysiak za 1tb które i tak zaraz się zapcha. Na plejce z 500gb jakoś całą generację miałem spokój z miejscem, wszystko przez gejpasa. 

Opublikowano

Gierki XSX odpalają się z zewnętrznego dysku pod usb czy tak jak na Pleju tylko wewnętrzna pamięć?

Opublikowano

Natywne pod XSSX nie odpala sie z zew. dysku, chyba że to jest ta karta rozszerzająca od MSu za 1k

Opublikowano

Te typowe ze znaczkiem series x/s i te co dostały update pod sx tylko z wewnętrznej a reszta z poprzedniej generacji w 99proc chodzi ze zwykłego podpiętego. 

Jak jest lista gier w mojej bibliotece to te co musza być na wewnętrznej mają specjalną ikonke i też w sumie nie ma reguły bo np halo mcc mimo wersji series x ostatnio wlaczylem z zewnętrznego dysku.

Edytowane przez devilbot

Opublikowano
1 godzinę temu, messer88 napisał:

No w sumie tysiak za 1tb które i tak zaraz się zapcha. Na plejce z 500gb jakoś całą generację miałem spokój z miejscem, wszystko przez gejpasa. 

imo chyba lepiej kupic jakis wiekszy wolniejszy  niz ten ssd oficjalny a gierki przerzucac sobie miedzy dyskami 

Edytowane przez Szymek

Opublikowano

Ja mimo wszystko nie szedłbym juz w talerzowego przenośniaka, za cene tej karty powinno dać radę wyrwać jakieś zew. SSD 2TB dzięki czemu w przyszłości przenoszenie gierek między dyskami nie powinno być uciążliwe ze względu na prędkości zew. SSD

Opublikowano

Ja tylko przypomnę, że w temacie o dyskach wrzuciłem własne pomiary i "zwykły" zewnętrzny SSD był w (nadal popularniejszych) grach bez patcha pod Series równie wydajny jak pamięć wewnętrzna. Więc takich nawet nie ma po co przerzucać. Równocześnie granie w jakiekolwiek gry z zewnętrznego HDD wydaje mi się bez sensu przez straty na loadingach, więc taki dysk to już tylko na storage, przy czym transfer też będzie gorszy niż z SSD.

Opublikowano

Ja tam planuje zwykły na storage 4tb za 360zl. Ssd z taką pojemnością to pewnie z tysiak. Czas przerzucenia nie jest aż taki długi. Jasne ssd jest troszkę szybciej bo mam 500gb podpięte do series S ale imo nie warto.

Edytowane przez devilbot

Opublikowano

Ile czasu trwa przenoszenie ze storage na główny ssd, gierka z 50 gb (bo średnio teraz takie są)?

Opublikowano

Sprawdzę ze stoperem jak wrócę do domu. Ale tak naprawdę to jak często będziecie przerzucać. Pójdziesz zrobić herbatę i będzie.

Edit: nie chce mi się sprawdzać że stoperem bo na bank ktoś już to zrobił i wrzucił na youtube 

Znalazłem w necie np Assasin Creed origins 2m 18 sec z SSD na wewnętrzny. Szybko. Z HDD 7min 48sec.

Edytowane przez devilbot

Opublikowano

Ile to waży?

Zrobiłem teraz test, NFS 22,05 GB 1m15s z wewnętrznego na SSD i koło minuty odwrotnie.

Czyli dla uproszczenia można przyjąć mniej więcej pół minuty na transfer 10 giga.

Opublikowano

Chyba około 40gb. No 42gb.

Edytowane przez devilbot

Opublikowano

No jednak lepiej te 5 minut, niż jakieś 5 godzin ściągania (zależy jakiego neta się ma).

Opublikowano

Jak przenoszenie gierki o wielkosci 50GB trwa max 10 minut to w zasadzie zamyka temat. Myślałem, że to duzo dłużej trwa przy zwykłych dyskach.

Opublikowano
2 godziny temu, pawelgr5 napisał:

Jeśli już koniecznie dysk magnetyczny to nie rób błędu i nie bierz 2.5".

Ja wiem że jest mniejszy, poręczniejszy i nie wymaga dodatkowego zasilania ale jest b. Wolny... 

Jak już to weź 3.5" i tak przecież będzie stał obok konsoli to nie musi być mały, a i pewnie dodatkowy zasilacz problemu nie zrobi. 

Jednak będziesz miał wyższe transfery, a to na pewno będzie dużym plusem jak będziesz przeżucał gry z jednego na drugi. 

Opublikowano

zapytam tu..zmienilo sie cos w zwrotach cyfrowych ? przy zadnym zamowieniu nie mam zazadaj zwrotu. Nie mozna juz przez strone i zostaje tylko infolinia czy co?

Opublikowano

ostatni raz robiłem zwrot z miesiąc temu i wszystko było po staremu

Opublikowano

Na podstronie gdzie są zazwyczaj refundy na samym dole jest sekcja 'żadne z powyższych nie ma zastosowania bla bla bla' i tam możesz przejść do formularza zwrotów gdzie 'ręcznie' wpisujesz za jaką gierkę chcesz hajs. Też przez jakiś miesiąc nie mogłem nic zrefundować - tym sposobem się udawało, a po jakimś czasie lista gierek sama wróciła.

706046883_Zrzutekranu2021-06-29o16_08_04.thumb.png.7da96c0367c339b21be364538aed1ffc.png