Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

• Odpowiedzi 35,1 tys.
  • Wyświetleń 2,3 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Jak ja lubie to dodawanie sobie kompetencji z dupy. Urodził się na początku lat 90 i od razu staż gracza mu się zaczął liczyć, już jak berbeć bez umiejętności srania do nocnika sobie CV redaktora budo

• Ladnie Spencer obchodzi 25-cio lecie Playstation 

• Po całej generacji spędzonej z PS4 zakup klocka wydawał się jedynym sensownym rozwiązaniem. Głównie z uwagi na gamepass i całą bibliotekę nieogranych gier. Pierwsze wrażenie to radość z unboxingu, bo

Opublikowano

No to jest dziwne od zawsze. Kumam że taka sega nie zrobi gry, ale już swój tytuł by mogli dać z informacją, że myszka i klawiatura wymagana, jak vr właśnie, kinect kiedyś itp.

Opublikowano

Do pudełka pewnie podepniesz LAN a tutaj to dosyc kluczowe na tym etapie tej technologii. Często daje to dużo lepsze rezultaty niż 5g.

Opublikowano
  • Autor

10 stycznia kolejny pokaz gier niezależnych zmierzających na Xboxa, na ostatnim zapowiedzieli kilka interesujących tytułów więc będę obserwował temat

Opublikowano

Już od dawna miałem o tym wspomnieć, ale wczoraj mi się przypomniało...
Trochę wk#rwiające jest to uzależnienie XBOXa od online - bez sieci ta konsola traci połowę funkcjonalności, co jest śmieszne.
Nie można sprawdzić achievementów, a nawet pstrykać screenshotów :yao:
Wczoraj odpaliłem stareńkie PREY i byłem pod wrażeniem, jak ten zabytek ładnie i ostro wygląda, więc chciałem pstryknąć parę screenów, a tu error za errorem i okazało się, że akurat internet miał jakąś zadyszkę (po 3:00 w nocy, więc ogólnie luzik).

Opublikowano
  • Autor

No niestety ostatnią konsolą M$ przystosowaną do grania offline był Xbox 360.

A teraz bez podłączania do sieci chyba nawet osiągnięcia nie wpadają :reggie:

A Prey, super gierka i do tego pięknie chodzi w 60 fpsach dzięki FPS boost :banderas:

Opublikowano

Ja dlatego przesiadłem się z One S chyba w 2016 na PS4, miałem wtedy słabego neta a do GoW4 trzeba było ściągać kosmiczne ilości danych a nawet mnie multiplayer nie interesował. A bez tej łatki nie dało się gry uruchomić, kumpel mi powiedział ,że na PS4 nie ma takich problemów to kupiłem a One S sprzedałem. Przy Halo 5 też jakieś cyrki miałem z tym pobieraniem. Łącze 10Mb dawało wtedy w kość. Mocno się wtedy zniechęciłem. 

Opublikowano
W dniu 1.08.2021 o 14:23, Donatello1991 napisał:

Jest jakiś sens przechodzić z XoX na XSS? Po tym jak padła moja PS5 i zanim pójdzie i wróci z gwarancji ( pewnie z 4-6 tyg) postanowiłem o kilka miesięcy wcześniej zaopatrzyć się w nową konsolę od MS. Tylko właśnie XSX nie idzie nówki sztuki w normalnej cenie dostać, a czy dla posiadacz XoX odczuje przesiadkę na XSS?

Przecież na Amazon są po 2300, to chyba normalna cena?

Opublikowano

No ten stream box ciekawy. Taka hybryda może ulepszyć granie w chmurze.

Opublikowano

Jest jakaś opcja żeby grać w chmurze na iPhone ? Wchodząc na stronę mam info ze jest to niedostępne w moim kraju :/ (iOS)

Opublikowano
7 godzin temu, Wredny napisał:

Wczoraj odpaliłem stareńkie PREY i byłem pod wrażeniem, jak ten zabytek ładnie i ostro wygląda, więc chciałem pstryknąć parę screenów, a tu error za errorem

OK, tym razem to nie wina XBOXa i braku internetu - okazuje się, że PREY ma chyba jakąś blokadę i nie można robić zrzutów ekranu w tym akurat tytule :dunno:

Opublikowano
13 godzin temu, Wredny napisał:

Już od dawna miałem o tym wspomnieć, ale wczoraj mi się przypomniało...
Trochę wk#rwiające jest to uzależnienie XBOXa od online - bez sieci ta konsola traci połowę funkcjonalności, co jest śmieszne.
Nie można sprawdzić achievementów, a nawet pstrykać screenshotów :yao:
Wczoraj odpaliłem stareńkie PREY i byłem pod wrażeniem, jak ten zabytek ładnie i ostro wygląda, więc chciałem pstryknąć parę screenów, a tu error za errorem i okazało się, że akurat internet miał jakąś zadyszkę (po 3:00 w nocy, więc ogólnie luzik).

Dodałbym do tego zjebane udostępnianie screenów/klipów z gier poza konsolą + śmiesznie mała ilości miejsca na zapisy w konsoli i czas nagrywania. 

Opublikowano

Patrzyłem na miejsce zajmowane na dysku wewnętrznym konsoli. Ciągle nie mogę dojść co zabiera mi 8 GB danych. Od dostępnej pamięci odejmowałem zainstalowane gry oraz miejsce zarezerowane przez gry na zapis danych i dalej mi wychodzi 8 GB widmo.

Sprawdziliście kiedyś? xd

Opublikowano
  • Autor
3 minuty temu, MaiorZero napisał:

Patrzyłem na miejsce zajmowane na dysku wewnętrznym konsoli. Ciągle nie mogę dojść co zabiera mi 8 GB danych. Od dostępnej pamięci odejmowałem zainstalowane gry oraz miejsce zarezerowane przez gry na zapis danych i dalej mi wychodzi 8 GB widmo.

Sprawdziliście kiedyś? xd

Quick Resume? 

Opublikowano
4 minuty temu, ASX napisał:

Quick Resume? 

O nie pomyślałem o tym. Jak wrócę do domu to usunę gry z Quick Resume i dam znać.

Opublikowano
  • Autor
Teraz, MaiorZero napisał:

O nie pomyślałem o tym. Jak wrócę do domu to usunę gry z Quick Resume i dam znać.

Znaczy z tego co mówili architekci części pamięci z tego 1  terabajta jest na stałe zarezerwowana dla Quick Resume. Więc usunięcie gier i tak chyba nic nie pomoże.

Opublikowano
14 minut temu, ASX napisał:

Znaczy z tego co mówili architekci części pamięci z tego 1  terabajta jest na stałe zarezerwowana dla Quick Resume. Więc usunięcie gier i tak chyba nic nie pomoże.

Teraz ponoć można usuwać.

https://www.google.pl/amp/s/www.eurogamer.net/amp/2021-04-20-xbox-series-x-s-update-lets-you-see-which-you-can-quick-resume

Opublikowano
  • Autor

no możesz je usunąć, ale pamięć SSD wciąż będzie zarezerwowana dla tej funkcji i nie będziesz mieć do niej dostępu

Opublikowano

YouTube mi podpowiedziało taki filmik to z ciekawości sobie obejrzałem i wychodzi na to, że posiadając XBOX Series X zaliczam sie do szczęśliwców, bo teraz zdobycie tej konsoli w cywilizowanych krajach (tutaj Kanada) graniczy z cudem. Co ciekawe PS5 napotykał w nich dość często.