Skocz do zawartości

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano
  • Autor

Chłop był twardy, pracował w Rare nawet w czasach gdy klepali gierki na Kinecta. Ale to już było za dużo.

• Odpowiedzi 34,2 tys.
  • Wyświetleń 2,2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Jak ja lubie to dodawanie sobie kompetencji z dupy. Urodził się na początku lat 90 i od razu staż gracza mu się zaczął liczyć, już jak berbeć bez umiejętności srania do nocnika sobie CV redaktora budo

• Ladnie Spencer obchodzi 25-cio lecie Playstation 

• Po całej generacji spędzonej z PS4 zakup klocka wydawał się jedynym sensownym rozwiązaniem. Głównie z uwagi na gamepass i całą bibliotekę nieogranych gier. Pierwsze wrażenie to radość z unboxingu, bo

Opublikowano

Jakby nie mogli klepać swoich gier i mieć exy na swój sprzęt. To zrobili burdel z jakimś gangbangiem.

Szkoda.

Opublikowano
  • Autor

Wtedy byłoby zapewne jeszcze gorzej xd

Ekspansja na PC pozwoliła Xboxowi znacząco ursonąć, zwiększyć przychody i zatrudniać nowych ludzi. Gdyby trzymali się tylko swojej konsoli to prawdopodobnie już dawno by nie istnieli podobnie jak Windows Phone, czy Mixer.

Opublikowano

Jak już kasują projekt, to mogliby pozwolić na jego dokończenie na własną rękę przez tych ludzi, którzy przy nim grzebią. Szkoda gdy gra w końcowym etapie jest uwalana. Chyba, że do tego była jeszcze daleka droga a my wszystkiego nie wiem. Myślę, że zbiórka plus ktoś z wydawców mógłby zainwestować pieniądze i uratować sprawę. Chociaż później jakby okazało się to wielkim sukcesem to orka dla własnej firmy, że są dzbanami.

Opublikowano
55 minutes ago, devilbot said:

Myślicie że na nowej konsoli Xbox odpalę gry ze steama?

@asx odpowiedz w stylu niezłomnego fana konsoli xbox

Opublikowano
19 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Ciekawe, czy Turn 10 zmieni nazwę na Turn 5.

Neogaf -> resetera -> forum psikstrim

Opublikowano
  • Autor
3 minuty temu, Sebas napisał(a):

@asx odpowiedz w stylu niezłomnego fana konsoli xbox

Nie nazwałbym się niezłomnym fanem konsoli, bo jej istnienie jest mi w dużej mierze obojętne.

Zależy mi tylko na grach, jeśli na swoim PC będę mógł odpalać moją pelną bibliotekę z Xboxa, a na to się zapowiada, to nie uronie nawet jednej łzy, gdy MS kiedyś tam przestanie produkować własne konsole.

Opublikowano

Spoiler alert: nie będziesz mógł

Opublikowano
4 minuty temu, ASX napisał(a):

Zależy mi tylko na grach, jeśli na swoim PC będę mógł odpalać moją pelną bibliotekę z Xboxa, a na to się zapowiada, to nie uronie nawet jednej łzy, gdy MS kiedyś tam przestanie produkować własne konsole.

Pewnie przez jakiś czas tak będzie a później skończy się to tak samo jak kupowanie gier na Games For Windows Live Marketplace albo Windows Phone :)

Opublikowano
  • Autor
7 minut temu, Sebas napisał(a):

Spoiler alert: nie będziesz mógł

No to najwyzej pożegnam się z Xboxem i całkowicie przenióse się na PC.

Odnośnie stanu branży to jeszcze to staje się coraz poważniejszym problemem:

W ostatniej prezentacji Sony była też grafika która pokazywała coś bardzo podobnego, że 53% przychodu z całego PSN pochodzi z zaledwie 8 gier i dwóch abonamentow. image.png.4ad93f118b02b671046edccb1576ad14.png

W tych realiach, jeśli nic się nie zmieni, coraz trudniej będzie zarobić nowym tytułom. Dlatego też Sony tak mocno inwestuje w swoje gry usługi.

Game Pass miał być przynajmniej czesciową receptą na to. Sprawiając że kasa np. z takiego CoDa pomoże finansować inne gry. Ale jego popularność jest ograniczona i na pewno mniejsza niż zakładały prognozy MS.

Opublikowano

Skasowanie PD który zapowiadał się kozacko i mógł wyjść w 2026, uj im w dupę a Rare będzie robić sezony do piratów przez kolejne 20 lat kekw

Opublikowano

Wykresy słupki ehh masakra

Dobrze że za 2 tygodnie wychodzi BANANZA

Opublikowano
37 minutes ago, ASX said:

No to najwyzej pożegnam się z Xboxem i całkowicie przenióse się na PC.

Odnośnie stanu branży to jeszcze to staje się coraz poważniejszym problemem:

W ostatniej prezentacji Sony była też grafika która pokazywała coś bardzo podobnego, że 53% przychodu z całego PSN pochodzi z zaledwie 8 gier i dwóch abonamentow. image.png.4ad93f118b02b671046edccb1576ad14.png

W tych realiach, jeśli nic się nie zmieni, coraz trudniej będzie zarobić nowym tytułom. Dlatego też Sony tak mocno inwestuje w swoje gry usługi.

Game Pass miał być przynajmniej czesciową receptą na to. Sprawiając że kasa np. z takiego CoDa pomoże finansować inne gry. Ale jego popularność jest ograniczona i na pewno mniejsza niż zakładały prognozy MS.

To ty?

Opublikowano
3 godziny temu, Beelzeboss napisał(a):

skasowali gry bedace w produkcji 7+ lat to co stoi na przeszkodzie anulować plany dotyczace sprzetu? To i tak bedzie wtopa, nie eiem po co w ogole probują.

A niech próbują. Przynajmniej AMD i Sony za kasę MS mogą projektować nowe chipy i technologie

Opublikowano

Ja jestem tego zdania co suteq. Dla mnie nienormalna jest sytuacja że istnieje jakieś projekt 7 lat i nic z niego nie wynika a pieniądze są przepalane dalej. Jakis MMO od Bethesda, Everwild, kto to rucha w ogóle? Ja wiem że to wina głównie tych kierowniczkow i project managerów od siedmiu boleści i to oni powinni polecieć też, ale jeśli jakiś developer sobie dłubał przy jednej grze 5-7 lat i nie widział że to do niczego nie zmierza a teraz ma poker face że wylatuje z firmy no to hello. Ja sam pracuje w zimnym międzynarodowym korpo, oczywiście przy nieporównywalnie mniejszych projektach, ale widzę też mnóstwo szaraczków którzy dłubią coś dla samego dłubania byleby dociągnąć do kolejnego piątku albo kolejnej wypłaty i robią bare minimum, więc jestem pewien że wśród tych zwolnionych z MS też mnóstwo jest takich gagatków. Z tego co czytałem to HR ma im jakoś pomóc przy zwolnieniu z pracy w postaci benefitów (coś co jest chyba takim standardem w korpo świecie przy masowych zwolnieniach), więc poradzą sobie dalej. Szkoda jedynie że to kolejny rok, gdzie nie widać by były wyciągane wnioski z fatalnie zarządzanymi projektami.

Turn 10 to w ogóle mi nie jest żal po tym jak oszukali fanów przy ostatniej Forzy. Sytuacja z Rare to jest tzw suffering from success bo kto by pomyslal 10 lat temu że im gierka o piratach z której na początku ludzie mieli bekę będzie drukować pieniądze tyle czasu.

Opublikowano

Bańka gamingowa, która miała rekordowe przychody w latach 2020-2022 z uwagi na COVID pękła, więc nie ma co się dziwić, że korpo redukują liczbę pracowników i anulują niektóre projekty. Nie zdziwię się, jak następnie Sony i MS będą powoli odchodzili od gier 3xA, żeby zaoszczędzić pieniądze, albo przynajmniej wydawanie owych gier będzie co kilka lat, czego już dzisiaj widzimy pierwsze objawy najgorszej generacji w historii.

Dzisiejsza branża to i tak niezła pralnia pieniędzy. Kto normalny wydawałby rok w rok po 600-700 milionów dolarów na jeden projekt jakim jest Call of Duty, które też ma coraz mniejsza liczbę graczy? Albo Blizzard, który bierze po 10k ludzi do Diablo 4, które wcale nie potrzebuje aż takich nakładów ludzkich i finansowych? Żeby nie było, to Sony, które wydało ponad 300 milionów dolarów na Spidermana 2 i żyje tylko z gier usług 3rd party i PS Plusa do grania online.

Ta branża nie ma prawa przetrwać w obecnych warunkach. Jedyne co powiem, to życzę powodzenia dla osób pracujących w gamedevie - studia indie wytrzymają, ale kolosy będą upadać.

Opublikowano
3 hours ago, suteq said:

Myślicie że skasowali Fable i State of Decay 3?

Nie sądzę. Playground to jednak konkretne studio, a sama gra wygląda na to, że jest w dobrym stanie i projekt zmierza w określonym kierunku. Więc Fable wygląda mi na bezpieczne. A co do State of Decay 3 to tu już taki pewien bym nie był...