Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

• Odpowiedzi 35,3 tys.
  • Wyświetleń 2,4 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Jak ja lubie to dodawanie sobie kompetencji z dupy. Urodził się na początku lat 90 i od razu staż gracza mu się zaczął liczyć, już jak berbeć bez umiejętności srania do nocnika sobie CV redaktora budo

• Ladnie Spencer obchodzi 25-cio lecie Playstation 

• Po całej generacji spędzonej z PS4 zakup klocka wydawał się jedynym sensownym rozwiązaniem. Głównie z uwagi na gamepass i całą bibliotekę nieogranych gier. Pierwsze wrażenie to radość z unboxingu, bo

Opublikowano
  • Autor

testują ile są w stanie wydoić od graczy przed nextgenem, który pewnie będzie jeszcze droższy

Opublikowano

To jest tylko zmieniony ekran startowy, zamiast explorera i masy zbędnych do grania usług, jest prosty FSE. Mechanika działania systemu pozostaje bez zmian.

Opublikowano
18 minut temu, Atherius napisał(a):

To jest tylko zmieniony ekran startowy, zamiast explorera i masy zbędnych do grania usług, jest prosty FSE. Mechanika działania systemu pozostaje bez zmian.

Hmmm spodziewałem się, że pozostawienie jedynie wymaganych usług zmieni wydajność, ale wychodzi na to, że jeszcze nie jesteśmy w domu.

Opublikowano

Pojebało ich z tymi cenami. 900 euro za najlepszą wersję, czyli defacto będzie kosztowała 4k zł, albo może 4.5k.

Opublikowano

Ceny wysokie, ale niestety stosunkowo normalne jak na tego typu produkty. Chociaż można było mieć nadzieję, że sprobują jakoś zwiększyć konkurencyjność i zalać rynek czymś bardziej przystępnym cenowo. No cóż, zobaczy się jak te ceny będą ewoluować w przyszłym roku kiedy już minie ekscytacja nowością oraz święta.

Opublikowano
2 godziny temu, Ukukuki napisał(a):

Przecież od wczoraj są preordery w Polsce i wiadomo jaka jest cena.

3.8k ta najlepsza wersja, właśnie zobaczyłem na ich głównej stronie. W sumie nie ma jeszcze takie tragedii cenowej.

Opublikowano

Wszyscy obstawiali ponad 4.000 zł a jest 3.800 zł.

Biorąc pod uwagę, że za Z1 Extreme w zeszłym roku dałem 2.700 zł, a w tym czasie X stał po prawie 4.000 zł, to polska cena jest naprawdę spoko

Edytowane przez SnoD

Opublikowano

Kupujcie od ręki bo ceny szybko pójdą w górę i przed wakacjami może robić do 5k za lepszą wersję. M$ banda pojebów.

Opublikowano
W dniu 26.09.2025 o 15:51, Beelzeboss napisał(a):

sweet baby jesus, te ceny

Ty się przedwczoraj urodziłeś od dzisiaj na forum?

Steam Deack w najdroższej opcji kosztuję 3k.

Poprzedni ROG kosztował też 2,5, a najdroższy X 3999zł.

Najdroższy Lenovo:

eLenovo.pl
No image preview

Konsola Lenovo Legion Go 2 | AMD Ryzen Z2 Extreme | 8.8"...

GPD to przedział 4-7k.

Asus z MS daję nam X za 3799zł. Bardzo dobra cena gigabeta

W dniu 26.09.2025 o 15:53, ASX napisał(a):

testują ile są w stanie wydoić od graczy przed nextgenem, który pewnie będzie jeszcze droższy

Ciekawe....

Ale że kto testuję Asus? Czy Ms który dorzucił do Asusa przycisk Xbox? Przecież to kupi garstka ludzi względem dużej konsoli. Kompletnie nie wiem w którym miejscu ten test następuję.

Opublikowano

image.png

Ja wziąłem. Nie wiem czego się spodziewać bo mało grałem na handheldzie, ale trochę grałem na cloudzie używając iPada i było spoko całkiem (poza input lagiem, ale to zależy od dnia i gry).

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, iluck85 napisał(a):

Ciekawe....

Ale że kto testuję Asus? Czy Ms który dorzucił do Asusa przycisk Xbox? Przecież to kupi garstka ludzi względem dużej konsoli. Kompletnie nie wiem w którym miejscu ten test następuję.

Głównie MS, chociaż to sprzęt Asusa.

Ten Xbox ROG Ally to pierwszy (ale podejrzewam że nie ostatni) xbox który nie jest wyceniony jak konsola ale bardziej jak PC. I podejrzewam że następne Xboxy pójdą w tym kierunku, zarówno pod względem wysokiej ceny jak i funkcjonalności. Oraz współpracy z producentami zewnętrznymi, bo jeśli test przebiegnie pomyślnie, to należy się spodziewać że nie będzie to ostatni xbox od producenta third party.

Opublikowano
image.thumb.png.83b58e9daa246205099d5703992a359f.png

Ja wziąłem. Nie wiem czego się spodziewać bo mało grałem na handheldzie, ale trochę grałem na cloudzie używając iPada i było spoko całkiem (poza input lagiem, ale to zależy od dnia i gry).
Tu za 3400.
https://www.pepper.pl/promocje/przedsprzedaz-rog-xbox-ally-x-2025-rc73xa-2-lata-ochrony-przed-przypadkowymi-uszkodzeniami-za-1zl-oficjalny-sklep-asus-1120619
Opublikowano
2 godziny temu, MaZZeo napisał(a):

image.png

Dlaczego nie Nintendo? ;)

Dużo te 3700. Chociaż jeszcze do 5000zl za Legiona 2 trochę brakuje (ale tam ekran OLED). Nadal moim zdaniem najlepszym wyborem jest Legion Go S Steam OS za 2599, chociaż wiadomo że są ludzie którzy wolą Windowsa i Gamepassa

Opublikowano
2 godziny temu, MaZZeo napisał(a):

image.png

Dzwoniłem do Media Expert i powiedziałem żeby anulowali zamowienie o takim numerze. A na serio to raczej bym nie wrzucał numeru zamówienia publicznie :lapka: