Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

• Odpowiedzi 37 tys.
  • Wyświetleń 2,5 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Jak ja lubie to dodawanie sobie kompetencji z dupy. Urodził się na początku lat 90 i od razu staż gracza mu się zaczął liczyć, już jak berbeć bez umiejętności srania do nocnika sobie CV redaktora budo

• Ladnie Spencer obchodzi 25-cio lecie Playstation 

• Po całej generacji spędzonej z PS4 zakup klocka wydawał się jedynym sensownym rozwiązaniem. Głównie z uwagi na gamepass i całą bibliotekę nieogranych gier. Pierwsze wrażenie to radość z unboxingu, bo

Opublikowano
23 minuty temu, Chad Davski napisał(a):

No strasznie prywaciarzom steam deck dojebal.

Nintendo musiało pocić sie godzinami, zeby go koncu wyprzedzic w sprzedazy.

Niestety nie ma korelacji pomiędzy sprzedażą Steam Decka jako HW, a ilością sprzedanych gier w sklepie Gabena, bo bardzo dużo ludzi na S2 już nie kupuje indyków w ogóle, bo woli PC+ dowolny handheld (w tym Deck). Sprzedaż S2 napędzają już tylko evergreen exy. Steam Deck to takie urządzenie towarzyszące.

Generalnie chodzi mi o to, że tak, Gaben zabił sens indyków na konsolce Nintendo dla wielu grup ludzkich, zostali psychofani Nintendo i zbieracze pudełek.

Opublikowano
1 minutę temu, messer33 napisał(a):

fajnie jakby ten nowy xbox windows edition miał jeszcze jakiegoś EKSA na start

W sensie jakiś ekskluzywny serial :D?

Opublikowano
5 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Niestety nie ma korelacji pomiędzy sprzedażą Steam Decka jako HW, a ilością sprzedanych gier w sklepie Gabena, bo bardzo dużo ludzi na S2 już nie kupuje indyków w ogóle, bo woli PC+ dowolny handheld (w tym Deck). Sprzedaż S2 napędzają już tylko evergreen exy. Steam Deck to takie urządzenie towarzyszące.

Na switcha1 indyki sprzedawaly sie zayebiscie (u nas w stosunku 10:1 w porownaniu z ps4 czy ps5). Switch 2 pod tym wzgledem jest na te chwile totalnie ujebany.

Indyki sa w bieda wersji ze Switcha 1 (ragebound w 30 fps, serio? Shinobi wygladajace jak rozmazane gowno, itp, itd), a gier na gamekeycardach nikt nie chce kupowac. Szczerze mowiac zaskakuje mnie sprzedaz tej konsoli. Ciekawe jak dlugo to potrwa.

Wyobrazam sobie, ze z tych 150 milionow ludzi jest kilkanascie/kilkadziesiat procent ludzi, ktorzy kupia wszystko, bo zakochali sie w S1, ale co potem?

Opublikowano
9 minut temu, messer33 napisał(a):

Raczej napewno nie będzie miał, chociaż jeśli miałby być jak Mario Kart World to może i dobrze

Opublikowano
1 minutę temu, Chad Davski napisał(a):

Na switcha1 indyki sprzedawaly sie zayebiscie (u nas w stosunku 10:1 w porownaniu z ps4 czy ps5). Switch 2 pod tym wzgledem jest na te chwile totalnie ujebany.

Indyki sa w bieda wersji ze Switcha 1 (ragebound w 30 fps, serio? Shinobi wygladajace jak rozmazane gowno, itp, itd), a gier na gamekeycardach nikt nie chce kupowac. Szczerze mowiac zaskakuje mnie sprzedaz tej konsoli. Ciekawe jak dlugo to potrwa.

No właśnie to jest ciekawe, pewnie głównie były to zakupy oparte na hype :D, pewnie zauważyłeś, że Nintendo już nawet nie próbuje (a może to devsi) czarować, że na indykach im zależy, dalej wysokie ceny, dalej brak patchy, problemy z wersjami nawet dużych tytułów.

Mario, teraz Poksy napędzają HW, ale właśnie Total Software Sales chyba będzie dużo niższy niż przy S1, HW pewnie nie aż tak bardzo.

W porównaniu z debiutem S1 i PS5 i Series nastąpiła prawdziwa rewolucja z rynkiem PC.

Opublikowano
Teraz, KrYcHu_89 napisał(a):

No właśnie to jest ciekawe, pewnie głównie był to zakupy oparte na hype :D, pewnie zauważyłeś, że Nintendo już nawet nie próbuje (a może to devsi) czarować, że na indykach im zależy, dalej wysokie ceny, dalej brak patchy, problemy z wersjami nawet dużych tytułów.

Mario, teraz Poksy napędzają HW, ale właśnie Total Software Sales chyba będzie dużo niższy niż przy S1, HW pewnie nie aż tak bardzo.

W porównaniu z debiutem S1 i PS5 i Series nastąpiła prawdziwa rewolucja z rynkiem PC.

Mam nadzieje, ze scenariusz 3DS sie powtorzy: chlopaki ladnie sie uklunia i przeprosza ze zjebali. Wysla devkity kazdemu kto wyrazi chec i wprowadza karty o roznej pojemnosci i nizszej cenie.

No ale sprzedaz musialaby siasc, a na razie na to sie nie zanosi. Zobaczymy w 2026.

Opublikowano
14 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Steam Decka jako HW, a ilością sprzedanych gier w sklepie Gabena

A SD czasem nie jest banalny do piracenia? Widać w statystykach, czy ludzie odpalają zakupione gry na konkretnym sprzęcie?

Opublikowano

Tych SD sprzedala sie jakas gowniana ilosc. Tzn kilka milionow, ale w dzisiejszym swiecie to zaden wynik. Valve mysle bardziej sie cieszy z sukcesu Steam OS niz samego HW bo dzieki temu coraz mniej uzaleznieni sa od systemu MS. Sam im kibicuje jakby Nutella, albo ktorys jego nastepca odjebal numer z OS oplacanym rocznie jak O365 (za stary jestem na piracenie takich rzeczy) bo wtedy przeskocze na system grubego. Spedzilem w desktop mode setki godzin (no zajebalem sobie przez wlasna glupote baterii SD przez to) i jest to dla mnie do codziennego uzytku tak samo komfortowe jak Winda w lapku.

O statsy sprzedazy gier na Steam bym sie nie martwil. Oni stabilnie dominuja i nie maja realnej konkurencji. Kto ma krasc to bedzie i zaden sklep go nie przekona do zmiany.

MS jest pazerny i kocha abonamenty bo tak najlatwiej o staly doplyw gotowki. Oni musza rosnac. Udzialowcy im nie pozwola na STAGNACJE. Musza doic coraz mocniej wiec kazda gowniana zagrywka z ich strony moze sie pojawic na stole.

Opublikowano
1 godzinę temu, Chad Davski napisał(a):

image.png

MS wypusci kompa z logo Xboxa, z windowsem na pokladzie i nakladka na interfejs, powie ze to konsola i bedzie mozna na nim grac w gry z peceta, ale nie we wszystkie. I to wszystko za jedyne 1500 dolarow!

Przelom! Ale beda kolejki banderas

Mi akurat cena nie przeszkadza jeśli rzeczywiście będzie to mocarny sprzęt. I proszę tylko nie pisać, że lepiej w pc zainwestować, bo prawda jest taka, że na PC jakiś ułamek cieszy się full detalami w najwyższym klatkarzu. Nie wiem jak obecnie, ale gdy kiedyś sprawdzałem statystyki, większość graczy komputerowych grała w full HD(steam). Wychodziło, że więcej konsolowców xbox/ps grało w wyższej rozdzielczości. Prawda jest taka, że wielu suwakiem przesuwa wszystko na low by tylko gra chodziła, a oni pierwsi krzyczą o pcmr.

Opublikowano
12 minut temu, pawelgr5 napisał(a):

O statsy sprzedazy gier na Steam bym sie nie martwil. Oni stabilnie dominuja i nie maja realnej konkurencji.

Ludzie czekają na wyprzedaże Steam i kupują gry do kolekcji, dla uzupełnienia biblioteki, do zagrania "kiedyś tam". Wielu z tych gier latami nawet nie uruchamiają. Wyprzedaże gier na Steam to takie FOMO.

12 minut temu, pawelgr5 napisał(a):

Kto ma krasc to bedzie i zaden sklep go nie przekona do zmiany.

Dokładnie. GOG nie upadł, wpadają nie tylko starocie, ale też nowe gry w wyższych cenach i jakoś się kręci, chociaż do gier nawet cracka nie potrzeba. Gdyby tym krzykaczom płyciarzom zależało na własności, to wspieraliby tę platformę, a nie kupowali wybrakowany plastik, bo w rzeczywistości też bardziej chodzi o zbieractwo i "cieszenie oka" niż o własność po sam grób.

Opublikowano
22 minuty temu, krzysiek923 napisał(a):

Ludzie czekają na wyprzedaże Steam i kupują gry do kolekcji, dla uzupełnienia biblioteki, do zagrania "kiedyś tam". Wielu z tych gier latami nawet nie uruchamiają. Wyprzedaże gier na Steam to takie FOMO.

I nabijają statsy- fizyki UMIERAJOM.

Opublikowano

Ja korzystam z goga, ale to przez to, że czasami mam atak sentymentu do gier ze swojej młodości i tak ostatnio ogrywam majesti 2, settlers ów 3 i 4 (moje ulubione części). No i chciałbym zakupić sobie Dunger Keeper 1 i 2. Takich gier brakuje na konsoli. Dzięki Bogu chodzą bez problemu na zwykłym lapku.

Opublikowano

Nie wiem jakby to technicznie miało działać że będzie tryb konsoli z konsolowymi grami i tryb peceta z Windowsem. No tak się nie uda, szczególnie tym programistycznym partaczom z MS. To będzie po prostu Windows z nakładką Full Xbox Experience a gry pewnie dostaną znaczek Optimized for Xbox Coś tam i tyle.

Opublikowano

Jedyne co widzę w sieci to to:

image.png

1 godzinę temu, iluck85 napisał(a):

I nabijają statsy- fizyki UMIERAJOM.

No tak samo jak forumowi zbieracze pudełek w tym i ja, większość dalej w folii. Nie oszukujmy się jak ktoś kupuje po 10-20 pudełek miesięcznie a w podsumowaniu roku ukończył 15 gier.

Opublikowano
3 godziny temu, messer33 napisał(a):

Eksem od pierwszego dnia będzie telemetria, której nie będzie się dało wyłączyć oraz przeglądarka edge i copilot, których również nie będzie się dało odinstalować :)

Opublikowano

i będzie WORD. Padem się wklepię ukończone gierki. Potem się wrzuci na forum w podsumowanie roku banderas

Opublikowano
15 minutes ago, iluck85 said:

i będzie WORD. Padem się wklepię ukończone gierki. Potem się wrzuci na forum w podsumowanie roku banderas

Będzie, tyle, że płatny. Pakiet Office365 trzeba dodatkowo opłacać.

Opublikowano
4 godziny temu, KrYcHu_89 napisał(a):

, Gaben zabił sens indyków na konsolce Nintendo dla wielu grup ludzkich, zostali psychofani Nintendo i zbieracze pudełek.

Przecież sprzedaż decka to kropla w morzu. To ma minimalny wplyw na rynek. Juz nawet nie mówiąc o tym ze ficzur switcha po prostu swietnie i bezobsługowo działa. Większość gierek na s1 i tak przechodziłem na tv.

Życzę Nintendo najgorzej, ale HH pctowe to naprawde jest obecnie mega nisza.

Edytowane przez Kangus