Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

XBOX (Series X|S, on PC, Cloud) - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

• Odpowiedzi 40,4 tys.
  • Wyświetleń 3,5 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Jak ja lubie to dodawanie sobie kompetencji z dupy. Urodził się na początku lat 90 i od razu staż gracza mu się zaczął liczyć, już jak berbeć bez umiejętności srania do nocnika sobie CV redaktora budo

• Ladnie Spencer obchodzi 25-cio lecie Playstation 

• Kilka słów o nowej strategii od Ashy Sharmy XBOX:

Opublikowano

However, not all XBOX One or XBOX Series X game discs are eligible for this licensing. Eligibility may vary due to technical, licensing, publishing, manufacturing, or other factors. Microsoft may also change eligibility over time.

If you see messaging that says This disc doesn’t support a digital license, then unfortunately you cannot claim a digital license of that specific disc. This could be due to a variety of reasons such as a damaged disc, the digital license of the game being delisted, or technical limitations of the disc.

wychodzi na to, że ms rozdaje dodatkowe cyfrowe licencje dla ludzi posiadających płyty, to nie jest do końca przeniesienie licencji z płyty do cyfry

To maintain access to certain disc to digital licensing benefits, you may be required to demonstrate continued possession of the qualifying disc. For example, if you lose, sell, give away, or otherwise no longer possess a qualifying disc, access to associated disc to digital licenses may be limited or revoked.

If you lose access to your license, you will need to either regain possession of the disc and play it while signed into your account or purchase a new digital version from the Microsoft store

czyli płytki lepiej nie zniszczyć

Edytowane przez krzysiek923

Opublikowano
9 godzin temu, SpacierShark123 napisał(a):

Jeszcze mocno trzymam kciuki za osiągnięcia w grach z xbox original, mimo że trofea mnie specjalnie nie obchodzą to osiągnięcia zawsze sobie podbijałem. Marzy mi się Morrowind GOTY z osiągnięciami.

Ja też. Wtedy tym bardziej nie będzie trzeba bulić za jakieś głupie remastery. Ogólnie to o czym często mówię, pokupowali studia a nawet nie potrafią ogarnąć głupich osiągnięć. Gry Ubi, EA, Blizzard dalej nie mają xboxowych osiągnięć na PC. Podejrzewam, że dopiero się za to wezmą na premierę Helixa ale może jest szansa wcześniej bo ostatnio się coś ruszyło w temacie. Powinni się też wziąć za niedziałające osiągnięcia, np Fable Anniversary albo Sea of Thieves, przykładów jest na pęczki.

Opublikowano
18 minut temu, krzysiek923 napisał(a):

czyli płytki lepiej nie zniszczyć

1776657256880?e=2147483647&v=beta&t=WoIY

Opublikowano

jeśli płyta potrzebna do weryfikacji, jest to argument za tym, że helix będzie miał napęd. no bo jakoś nie wyobrażam sobie, żeby przygotowali to tylko dla graczy xbox series x/s

Opublikowano
  • Autor

Tutaj ludzie na bieżąco testują i aktualizują listę

Google Docs

XCT.live XBOX Disc 2 Digital Compatibility List

Niestety zadna Forza Horizon od dwójki do czworki nie działa, więc dla mnie to spore rozczarowanie bo najbardziej na tym mi zależało. Ale niektóre gry zdelistowane są dostępne, więc jest jakiś promyk szansy że jeszcze zostanie dodana

Opublikowano
32 minuty temu, ASX napisał(a):

Niestety zadna Forza Horizon od dwójki do czworki nie działa, więc dla mnie to spore rozczarowanie bo najbardziej na tym mi zależało. Ale niektóre gry zdelistowane są dostępne, więc jest jakiś promyk szansy że jeszcze zostanie dodana

na pewno nie jest to zła wola ms, bo forza to ich seria, ale licencje na samochody, muzykę... trochę tego jest w grze.

forza horizon ma sporo dlc, których na płycie nie ma, więc tak czy inaczej płyta wybrakowana względem cyfry, ale podobo jeśli na płcycie jest dlc, to i dlc dostaje się cyfrowo (nie każde, też zniuansowane)

Opublikowano

Ale gówno ten positron, najwięksi wydawcy jak ubi, bandai namco itp wysrali się nawet widzę Forza Horizon 6 nie działa.

Przyjaciel m$ Sega też olała

Opublikowano
  • Autor

Dobrze widać po wynikach którzy wydawcy nie chcą wspierać, a którzy nie mają problemu z tym by przenieść sobie licencje

image.png

Opublikowano

kurde szkoda tej forzy, odpaliłby człowiek 2 np.

Opublikowano
2 minuty temu, MYSZa7 napisał(a):

kurde szkoda tej forzy, odpaliłby człowiek 2 np.

trzeba było kupować jak wrzucałem dobrą okazję na forum, kolega @Bzduras kupił i jeszcze zwrot hajsu dostał za zakup kaz

Opublikowano

niby 3 i 4 działa

1 minutę temu, krzysiek923 napisał(a):

trzeba było kupować jak wrzucałem dobrą okazję na forum, kolega @Bzduras kupił i jeszcze zwrot hajsu dostał za zakup kaz

tak to sobie z napędu odpalę

Opublikowano
1 minutę temu, MYSZa7 napisał(a):

tak to sobie z napędu odpalę

tak to znaczy jak? ja nie pisałem o płycie, wrzucałem na forum link do zakupu kluczyka po taniości

Opublikowano

No kiepska ta lista póki co, połowa z tego co mam zadziała. Dobrze chociaż że takie molochy jak CP2077, RDR2 czy Mass Effect Legacy są w programie to nie będę musiał zmieniać płytki bo planuje ich replay. Residenty też cieszą, ciekawe czy dostanę dla nich PA.

Opublikowano
12 minut temu, krzysiek923 napisał(a):

tak to znaczy jak? ja nie pisałem o płycie, wrzucałem na forum link do zakupu kluczyka po taniości

no mam wydanie płytowe i mówię o 2, bo ten link do zakupu cyfry o którym wspominasz to chyba na 3

Opublikowano
26 minut temu, MYSZa7 napisał(a):

no mam wydanie płytowe i mówię o 2, bo ten link do zakupu cyfry o którym wspominasz to chyba na 3

nie, wrzucałem dla 2, ale to było już jakiś czas temu. amazon znalazł u siebie jakieś klucze aktywacyjne dla horizon 2 na xboksa (wersja na xone). niektórzy użytkownicy kupili działający klucz, inni dostali zwrot, a bzduras kupił działający klucz, a do tego dostał zwrot kekyayaya

Opublikowano

Ale bym se poprzenosił licencje, gdybym tylko miał jakieś płyty..

Asia gotuje pięknie jednak

Opublikowano

ja jestem rozczarowany tym, że nie mogę sobie kupić jakiegoś porysowanego szrota za 10 zł, przenieść licencję i wywalić plastik do kosza. ale też nie ma co skakać ze skrajności w skrajność, to wciąż zajebista akcja dla użytkowników xboksa. jeśli ktoś jeszcze siedzi na xboksie, to i bez tego dodatku by na nim został, a tutaj jednak miły dodatek

smart delivery, backward compatibility, play anywhere, teraz positron, a niektórzy i tak by panu hiroki totoki gałę zrobili

Opublikowano
7 minut temu, drozdu7 napisał(a):

Niestety też nie mam płyt więc nic dla mnie.

A nawet te śmieci plastikowe nie warto kupić specjalnie pod program bo i tak wszystko tańsze na przecenach w dzikich regionach itp

Opublikowano
6 minutes ago, drozdu7 said:

Mam lekko ponad 20 gier na płycie i z nich obsługiwane mam w sumie większość więc dobrze mi się trafiło: RE2,RE3,RE4R,RE Village, DMC5 SE, Callisto Protocol, Dead Space, The Quarry, Hogwart Legacy (spoko bo przechodzę już to od paru lat i zawsze idzie na bok jak mam GP a tak sobie odpale z Quick Resume co jakiś czas i ukończę), Dyling Light 2, Bloodstained, Cyberpunk, Mass Effect Legacy, Rage 2, TEW2, Halo Infinite, Vampyr, RDR2. Szkoda, że Ubi tak poleciało w chuja bo kupiłem ostatnio Star Wars Outlaws za 50 zł i fajnie gdybym mógł w to grać bez płyty.