Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

XBOX (Series X|S, on PC, Cloud) - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano
1 minutę temu, devilbot napisał(a):

A nawet te śmieci plastikowe nie warto kupić specjalnie pod program bo i tak wszystko tańsze na przecenach w dzikich regionach itp

tak, ale jak coś jest zdelistowane (w niektórych przypadkach działa, a może jeszcze dorzucą) to różnica w cenie może być spora

• Odpowiedzi 40,4 tys.
  • Wyświetleń 3,5 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Jak ja lubie to dodawanie sobie kompetencji z dupy. Urodził się na początku lat 90 i od razu staż gracza mu się zaczął liczyć, już jak berbeć bez umiejętności srania do nocnika sobie CV redaktora budo

• Ladnie Spencer obchodzi 25-cio lecie Playstation 

• Kilka słów o nowej strategii od Ashy Sharmy XBOX:

Opublikowano

Okazuje się że parę osób jednak może kupi tego Helixa, z dziesięć to na forumku uzbieramy

Opublikowano
17 minut temu, krzysiek923 napisał(a):

przenieść licencję i wywalić plastik do kosza

Coś mi się nie chce wierzyć, że to będzie działało w nieskończoność bez potrzeby odnawiania

Opublikowano
Teraz, GearsUp napisał(a):

Coś mi się nie chce wierzyć, że to będzie działało w nieskończoność bez potrzeby odnawiania

znasz angielski? przecież wrzuciłem info, że właśnie będzie wymagać, a ty część tego wpisu zacytowałeś

Opublikowano
  • Autor
21 minut temu, drozdu7 napisał(a):

Asia gotuje pięknie jednak

Sharma ma pozytywny PR

ale w sumie jedzie głównie na tym co przygotowali jej poprzednicy (Disc to Digital, wsteczna na PC, nacisk na Play Anywhere, Helix). Z jej własnych zasług można wymienić jak na razie tylko obniżkę ceny GPU i powrót konsolowej ekskluzywności

Opublikowano
1 minutę temu, krzysiek923 napisał(a):

znasz angielski? przecież wrzuciłem info, że właśnie będzie wymagać, a ty część tego wpisu zacytowałeś

Przeczytałem na szybko, mam zapierdol w pracy. Czyli w przyszłości jak będę miał podpiętego Helixa pod TV to będę musiał wyciągać XSX tylko po to żeby włożyć do niego płytkę aby odnowić licencję, słabo

Opublikowano
4 minuty temu, ASX napisał(a):

Sharma ma pozytywny PR

ale w sumie jedzie głównie na tym co przygotowali jej poprzednicy (Disc to Digital, wsteczna na PC, nacisk na Play Anywhere, Helix). Z jej własnych zasług można wymienić jak na razie tylko obniżkę ceny GPU i powrót konsolowej ekskluzywności

jeszcze pozwalniała partaczy, żeby budżetu nie przepalać

co do heliksa, po odejściu spencera i bond mieli przemyśleć sytuację i raczej w identycznej formie na rynek nie trafi, ale to się okaże

tak w ogóle, gracze ze zmian zadowoleni, tylko to jeszcze nie jest sukces. łatwo jest przypodobać się graczom, a trudniej nutelli, bo trzeba dostarczyć mu wyniki finansowe

Edytowane przez krzysiek923

Opublikowano
8 minut temu, ASX napisał(a):

Sharma ma pozytywny PR

Nie ma pozytywnegoPRu, a jej poprzednicy rozjebali Xboxa.

Opublikowano
  • Autor
9 minut temu, krzysiek923 napisał(a):

co do heliksa, po odejściu spencera i bond mieli przemyśleć sytuację i raczej w identycznej formie na rynek nie trafi, ale to się okaże

może będą jakieś zmiany, ale wciąż zapowiadana jest jako konsola hybrydowa zdolna odpalać gry z konsoli i PC, a to była wizja Spencera i Bond.

Opublikowano
9 minutes ago, GearsUp said:

Przeczytałem na szybko, mam zapierdol w pracy. Czyli w przyszłości jak będę miał podpiętego Helixa pod TV to będę musiał wyciągać XSX tylko po to żeby włożyć do niego płytkę aby odnowić licencję, słabo

To raczej takie pierdolenie w regulaminie, na wypadek jakbyś wyrzucił płytę do kosza, a później ktoś by ją z kosza wygrzebał i uruchomił u siebie na Xboxie a Ty stracisz dostęp do cyfrowej licencji.

Opublikowano
Teraz, ASX napisał(a):

może będą jakieś zmiany, ale wciąż zapowiadana jest jako konsola hybrydowa zdolna odpalać gry z konsoli i PC, a to była wizja Spencera i Bond.

zapowiadali zewnętrzne sklepy, a może skończyć się na ms store, to duża różnica

Opublikowano
2 minuty temu, Czoperrr napisał(a):

To raczej takie pierdolenie w regulaminie, na wypadek jakbyś wyrzucił płytę do kosza, a później ktoś by ją z kosza wygrzebał i uruchomił u siebie na Xboxie a Ty stracisz dostęp do cyfrowej licencji.

trafna uwaga, ale okaże się, bo obecne wytłumaczenie działania positrona to takie niedprecyzowane "work in progess"

To maintain access to certain disc to digital licensing benefits, you may be required to demonstrate continued possession of the qualifying disc. For example, if you lose, sell, give away, or otherwise no longer possess a qualifying disc (dop. kradzież?), access to associated disc to digital licenses may be limited or revoked.

najprawdopodobniej jest tak, jak napisałeś, bo inaczej helix musiałby mieć napęd

Teraz, devilbot napisał(a):

To co nie będzie steama na helixie?

to, co mówiła bond w nagraniu jeszcze za swoich rządów mogło się zdezaktualizować, ale tego nie wie nikt spoza xboksa. od tego czasu sony zrezygnowało z wydawania na pc, xbox wrócił do eksów, wrócił do konsoli w centrum... były tylko plotki, że mogą nastapić zmiany.

Edytowane przez krzysiek923

Opublikowano
  • Autor

trzymam kciuki za te Horizony

4 godziny temu, GearsUp napisał(a):

Opublikowano
7 minutes ago, ASX said:

trzymam kciuki za te Horizony

No czyli tak jak pisałem wcześniej, ten komunikat jest po to by ktoś potem nie srał żarem jak zgubi płytkę albo ktoś mu ją ukradnie i aktywuje u siebie. Mam nadzieję, że reszta graczy dostanie dostęp do programu jak najprędzej bo pograłbym sobie RE Village tym razem na kompie w Ultrawide i od czasu do czasu wskoczył w świat CP i RDR2 na konsoli bez konieczności wkładania płyt.

Opublikowano

Teraz tylko pytanie co na to wydawcy, wiele osób kupuje gry w pudle ale po jakimś czasie jak pojawia się jakaś promka w cyfrze za grosze to kupują ponownie by sobie przejść i mieć w konsolce. Sam takie gry jak wiesiek/rdr2/gta5 mam w pudle ale i cyfrowo w jakiejś promocji za grosze bo często do nich wracam.

Opublikowano
7 minutes ago, SpacierShark123 said:

Teraz tylko pytanie co na to wydawcy, wiele osób kupuje gry w pudle ale po jakimś czasie jak pojawia się jakaś promka w cyfrze za grosze to kupują ponownie by sobie przejść i mieć w konsolce. Sam takie gry jak wiesiek/rdr2/gta5 mam w pudle ale i cyfrowo w jakiejś promocji za grosze bo często do nich wracam.

No jak widać niektórym wydawcom nie jest to na rękę takim jak Ubisoft, szkoda. Nawet takie pazery jak Take Two albo EA się zgodzili a Ubi nie.

Opublikowano

Na szczęście gry ubi są gówno warte w cyfrze, w sensie tanie, nisko się cenią

Opublikowano

Nawet chciałem kupić tego wildlands ostatnio ale nie miałem drobnych a ze stówy nie mieli jak wydać

Opublikowano
W dniu 31.08.2026 o 11:10, krzysiek923 napisał(a):

a od siebie mogę dodać PES-a 2021. płyta kosztuje jakieś 200 zł i gdybym nie miał w cyfrze, to teraz bym brał. taka ostatnia, ultimate piłeczka od konami. nieaktualna, ale do pogrania lokalnie wciąż spoko. no i jednak lepiej mieć w cyfrze, niż za każdym razem pierdzielić się z płytą

ps. dostała update pod xox i jest w 4k

Tyle że na XBOXie nie ma opcji wgrania Option File niestety, więc z automatu odpada.

Opublikowano

No właśnie chłop namówił i jadę z tutorialem na kąkutrze.

Opublikowano

Haaatfuu! na DF.

Trzeba jeszcze dodać że w ciągu miesiąca po byciu niezależnym studiem DF wykopało 1/3 ekipy a teraz żebranie o 100mln żeby 60osobowe studio zrobiło BL2 mimo że przez 6 lat mieli idealne warunki w MS.

Skończył się dobry wujek Spencer i przepalanie hajsu to Tim zderzył się ze ścianą a kolejne hiciory jak gra o latarni i glinianych garnkach nie pozwolą dzisiaj na utrzymanie się tego burdelu.

Asia zrobiła dobre robotę pozbywając się takich ekip innych nierobów.

Opublikowano

Ja tam generalnie lubię Double Fine (tzn ich gry), ale to jest mocne. Przecież pewnie na Psychonauts3 czy Brutal 2 to by dostali kasę i pracowali sobie w spokoju xd

Ale po co jak można realizować się grą o dzbankach

Opublikowano
  • Autor

Pamiętam jak dużo osób było zadowolonych jak kupowali Double Fine, bo ich gry są takie artystyczne i kreatywne, wydawało się że tego Xbox potrzebował.

Potem dostali kasę i zrobili kilka gier dokładnie takich z jakich Double Fine jest znane, czyli oryginalne ale słabo sprzedające się i nie przyciągające ludzi do GP i ich pogonili. Jak dla mnie to jest porażka zarówno Double Fine (które mogło lepiej wykorzystać fundusze i czas od xboxa) jak i Xboxa (który zatwierdzał im takie projekty jak Kiln i Keeper)

to jak wyglądała ta współpraca dobrze pokazuje ten klip:

Widzę że XCT przetestował już ponad 1000 gier, jak na razie 912 wspiera disc to digital, a 284 nie. Daje to średnią na poziomie jakiś 76% nie tak źle, ale mam nadzieje że ten wskaźnik będzie jeszcze wyższy. No i zdelistowana Forza Horizon 4 zaczęła być wspierana.

image.png