Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

XBOX (Series X|S, on PC, Cloud) - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano
23 godziny temu, ASX napisał(a):

Sharma ma pozytywny PR

No rozjechała id soft i ma pozytywny PR. Co ja czytam. Odwróciła kota ogonem wywalajac coda z gp ale nadal robiac podwyżkę względem tego co było i pewnie szykując sie do zgównowacenia tej usługi. Przywróciła exy... no po tym jak nie potrafia sprzedawać gier typu Halo i Gears reloaded na playstation to moze na tym mało stracą, ale to jak z ostatnimi wypustami PlayStation na PC.

• Odpowiedzi 40,4 tys.
  • Wyświetleń 3,5 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Jak ja lubie to dodawanie sobie kompetencji z dupy. Urodził się na początku lat 90 i od razu staż gracza mu się zaczął liczyć, już jak berbeć bez umiejętności srania do nocnika sobie CV redaktora budo

• Ladnie Spencer obchodzi 25-cio lecie Playstation 

• Kilka słów o nowej strategii od Ashy Sharmy XBOX:

Opublikowano
  • Autor

No niestety rzeczywistość jest taka że zwykłych ludzi nie interesują zwolnienia developerów. Interesują ich gry, a jeśli wyjdzie kolejny Doom, to prawda jest taka, że nikt nie będzie pamiętał że zwolniła połowę ID Software.

Opublikowano

Do gier spod Asi to jeszcze daleka droga.

Edytowane przez Kangus

Opublikowano
  • Autor

racja, myślę że może już jej nie być jak te gry zaczną wychodzić xd

Opublikowano
36 minut temu, ASX napisał(a):

No niestety rzeczywistość jest taka że zwykłych ludzi nie interesują zwolnienia developerów. Interesują ich gry,

I prawidlowo.

Opublikowano
6 minut temu, wojtas011 napisał(a):

Ghosts to był cod cross generacyjny więc możliwe że pierwszy wypust nie był jeszcze oznaczony

Opublikowano
  • Autor

Była już mowa o tym w artykule na WC, że jakaś mała partia pierwszych płyt na Xboxa One nie miała tego indywidulanego kodu identyfikacyjnego i nie będą działały z Positronem. Ghost to tytuł startowy więc pasuję.

Z innych informacji, to nie potrzeba XSX aby digitalizować płyty z gier z aktualnej generacji, wystarczy stary Xbox One.

Opublikowano

Bardzo dobrze, strata zasobow i jak trzeba się nie szanować żeby grać przez streaming

Opublikowano

Buahhaha no tak, ledwo wczoraj mówiłem ze zgównowacenie gp za Asi będzie postępować, nie trzeba było dlugo czekac.

A tutaj w temacie scrollsów ;).

Opublikowano

Czyli tyle by było jeśli chodzi o przyszłość należącą do grania w chmurze. W ogóle co to za limity z d, nawet nie godzina dziennie w ultimate xboxssie

Opublikowano

Znaczy mi by najbardziej pasowało jakby nareszcie dali tego GP w wersji custom, czyli mógłbym wywalić np. gry day one, wywalić chmure, wywalić te gówno fortnite crew i miec minimalna cene by z GP ogrywać tylko jakieś indyki/multiplatformy starsze.

Opublikowano

Przepiękne gotowanie żaby, za chwilę pewnie to samo Playstation zrobi.

Opublikowano

Niby raptem 4% graczy gra więcej niż 15h w chmurze na xboxie reggie z drugiej strony taki geforce now ma chyba 100h limit w miesiacu wiec to trochę żenujące liczba. Nie wyglada na to że streaming ma jakąś rzeczywistą przyszłość, poza streamowaniem z własnego urządzenia oczywiscie.

Opublikowano

no ja na rogu niedawno jakąś grę w chmurze przeszedłem, na handheldzie w życiu bym nie powiedział, ze jest stremowana, z tym ograniczeniem może by się już nie udało...

15h to zdecydowanie za mało.

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, Mustang napisał(a):

Czyli tyle by było jeśli chodzi o przyszłość należącą do grania w chmurze. W ogóle co to za limity z d, nawet nie godzina dziennie w ultimate xboxssie

To zawsze była mrzonka traktowanie tego jako przyszłości gamingu.

Czytałem o tym, że każda gamingowa chmura jest teraz subsydiowana z nadzieją że kiedyś stanie się ona popularna i kiedyś w przyszłości będzie można na niej zarabiać.

Budowa i utrzymanie tej infrastruktury jest bardzo droga więc jeśli ktoś wiąże przyszłość z takim graniem to może się spodziewać tylko kolejnych podwyżek i kolejnych ograniczeń z korzystania, jak np. ta.

Dlatego też wbrew straszeniu nic nie zapowiada końca natywnego grania. Firmom wciąż jest na rękę aby przerzucać te koszty na klienta, żeby sam sobie zapłacił za konsole/pcta i sam opłacał rachunki za prąd.

Opublikowano

Ale co to konsumenta obchodzi, płacić 85 zł czy ile to teraz kosztuje żeby sobie pograć 15h na miesiąc to chyba żarcik.

Opublikowano
  • Autor

Konsumenta powinno interesować to co napisałem, że to jest tylko początek tego typu ograniczeń i podwyżek jeśli chodzi o granie w chmurze, bo wszyscy prędzej czy później będą chcieli zacząć na tym zarabiać

Opublikowano

Idiotyzm z tymi limitami. Kiedyś sporo korzystałem na telefonie.

Opublikowano

Mmm marketingowo piękna sprawa

PLAY ANWYWHERE*

*ale tylko 15 godzin.

Kiedyś nawet sporo używałem na decku, przesiadka na Geforce now spowodowała, że z xcloud nie korzystam. Zabrakło zdecydowanie tego zera do tych cyferek chociaż. Szarma znowu gotuje, tym razem udawana baranina.

Opublikowano
  • Autor

Play Anywhere nie ma żadnych ograniczeń czasowych, bo nie dotyczy chmury, to zupełnie inna funkcja.

Jest wiele gier w Play Anywhere, które nie wspierają grania w chmurze.

Opublikowano
  • Autor

Nie wiem czy ktoś tu korzysta z chmury, ale Xbox rozsyła maile do ludzi w Europie i kilku innych regionach, że aktualnych klientów nie będą dotyczyć te ograniczenia czasowe grania w chmurze

Opublikowano

Tyle lat miałem Golda+GPU, ale przerwałem, no co za peszek, dałem się wydymać ;)