Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

XBOX (Series X|S, on PC, Cloud) - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano
  • Autor

Miejmy nadzieje że Sony weźmie przykład i uruchomi coś podobnego.

Wciąż nie mogę uwierzyć jak ironiczna jest ta sytuacja, Don Mattrick gość który swoimi pomysłami przypisywania fizycznych gier do konta niemal ukatrupił xboxa, teraz po kilkunastu latach jak okazuje okazuje się w pewien sposób wybawicielem płytek xd

GMIpr2SXkAAPZts.jpg

• Odpowiedzi 40,4 tys.
  • Wyświetleń 3,5 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Jak ja lubie to dodawanie sobie kompetencji z dupy. Urodził się na początku lat 90 i od razu staż gracza mu się zaczął liczyć, już jak berbeć bez umiejętności srania do nocnika sobie CV redaktora budo

• Ladnie Spencer obchodzi 25-cio lecie Playstation 

• Kilka słów o nowej strategii od Ashy Sharmy XBOX:

Opublikowano

Czyli co? Skoro ruszają z takim programem, to Helix jednak będzie miał napęd? No i co z grami na płytach po 2028 roku?

Opublikowano
2 minuty temu, MacLeSkr napisał(a):

Czyli co? Skoro ruszają z takim programem, to Helix jednak będzie miał napęd? No i co z grami na płytach po 2028 roku?

Przecież nie ma żadnych informacji na ten temat ale obstawiał bym że nie będzie ani napędu ani płyt a program jest po to żeby każdy kto ma kolekcje przeniósł ją sobie na następną generację

Opublikowano

Matric juz do konca swiata bedzie kojarzony z przeje.baniem przez MS najwazniejszej generacji i zadne naciagane fikoly fanatykow marki pod teze tego nie zmienia.

1 minutę temu, MacLeSkr napisał(a):

No nie bedzie mial napedu. Teraz masz sobie z plytki zrobic cyfre zeby potem te cyfre odpalic we wstecznej na haluksie.

Opublikowano
  • Autor

Nie wiadomo, ale jeśli miałbym zgadywać to ten program jest raczej po to aby ludzie przenieśli sobie fizyczną biblioteke do cyfry i żeby nie bolało ich to jak przyszłe Xboxy nie będą miały napędu

Opublikowano

Chyba o to w tym chodzi, żeby pozwolić graczom zabrać swoją kolekcje na kolejną generacje za te kilka lat i to mi się podoba. Nie oczekuję że następna generacja to będą fizyki ale jak teraz nabędę grę na XSX to ogram ją sobie za kilka lat na następnej konsolce Microsoftu albo po prostu na PC przez apke.

Opublikowano

Oczywiście jest też opcja, że helix będzie miał napęd, a gry na płytach będą produkowane, Microsoft nie ma swoich tłoczni płyt nie musi utrzymywać całej fabryki, a składa zamówienia w kilku fabrykach więc jak jakiś wydawca chciałby jakiś mniejszy nakład to nie byłoby problemu.

Obstawiam, że żadnego napędu oczywiście nie będzie.

Opublikowano

To jest właśnie skrojone pod to, że nie będzie, żeby nieco załagodzić temat, ale chciałbym się mylić.

Opublikowano
5 minut temu, devilbot napisał(a):

a składa zamówienia w kilku fabrykac

a mi się wydaje, że składali zamówienia właśnie w fabryce soniaczowej, ale niech mnie ktoś poprawi

Opublikowano

Z jednej strony supcio z tym wiedźminem z drugiej trochę mi zniwelowali plan grania na PC + handheld bo jakoś nie wierzę, że to pójdzie na podstawowym xbox ally. Mam nadzieję, że nie zrobią takiej głupoty jak indiana jones i doom gdzie się nie da wyłączyć RT.

W ogóle to niech zrobią Play Anywhere to będzie można grać komsola + piecet + hh idealny ekosystem wub

edit: a okej, ma być PA, elegancko

Edytowane przez Chewie

Opublikowano

nie wyobrażam sobie, żeby sony nie wykonało analogicznego ruchu przenoszenia licencji, jeśli ps6 będzie konsolą bez jakiegokolwiek napędu. mają wystarczająco przeorany pr, żeby bez napędu i bez podobnego rozwiązania wchodzić w nową generację

znając sony, ostatecznie skończy się więc pójściem na bezpieczną łatwiznę, czyli będzie ten napęd dla ludzi z kolekcją płyt - jako zewnętrzne akcesorium dla chętnych

Opublikowano
11 minut temu, krzysiek923 napisał(a):

nie wyobrażam sobie, żeby sony nie wykonało analogicznego ruchu przenoszenia licencji, jeśli ps6 będzie konsolą bez jakiegokolwiek napędu.

Nie ma fizyczniej możliwości aby tak się stało, płyty na PS nie mają indywidualnego numeru tak jak płyty na Xboxa One czy XSX gdzie każda płyta ma indywidualny numer. Tak samo są numerowane gry na Switcha 1 i 2 ale tam to jest używane do banowania graczy korzystających z piratów.

Z tego samego powodu programem nigdy nie będą objęte płyty z 360 czy xboxa classic.

Opublikowano
12 minut temu, krzysiek923 napisał(a):

nie wyobrażam sobie, żeby sony nie wykonało analogicznego ruchu przenoszenia licencji, jeśli ps6 będzie konsolą bez jakiegokolwiek napędu. mają wystarczająco przeorany pr, żeby bez napędu i bez podobnego rozwiązania wchodzić w nową generację

znając sony, ostatecznie skończy się więc pójściem na bezpieczną łatwiznę, czyli będzie ten napęd dla ludzi z kolekcją płyt - jako zewnętrzne akcesorium dla chętnych

Sony przecież nie może tego zrobić bo technicznie jest to niemożliwe ze względu że gry na xsx mają unikalny klucz na płycie. Natomiast patrząc na bezczelność sony śmiem wątpić aby nawet dali napęd.

Opublikowano

partacze z sony (po raz kolejny przypominam sytuację, gdy po włożeniu płyty do konsoli ps5, z automatu pobierała się wersja ps4) to by nie ogarnęli sprawy nawet w sytuacji, gdyby płyty miały podobne oznaczenia

dlatego jasnym jest, że napęd (w formie zewnętrznej najprawdopodobniej) będzie i to jest właśnie znaczenie konkurencji. bez konkurencji mogliby sobie na tą bezczelność pozwolić.

Edytowane przez krzysiek923

Opublikowano
25 minut temu, krzysiek923 napisał(a):

reggie

współczuje takiej naiwności

Opublikowano
Teraz, MYSZa7 napisał(a):

reggie

współczuje takiej naiwności

zakładzik jakiś może?

Opublikowano

Znów okazuje się że MS pomimo kurewskich porażek w wielu kwestiach technicznych jest lata przed innymi, a Jason Brodacz to niezły kozak.

@MYSZa7 a Ty jak tam się zapatrujesz na to co robi Sony i MS w kontekście kolejnych konsol? Przeszedł wkurw?

Opublikowano

Nawet nie musieli, przecież nikt tego nie oczekiwał, a i tak wrócili do materiałów premium w przypadku limitki. Mam na myśli miedzianą płytę odprowadzającą ciepło.

Opublikowano
55 minut temu, drozdu7 napisał(a):

Znów okazuje się że MS pomimo kurewskich porażek w wielu kwestiach technicznych jest lata przed innymi, a Jason Brodacz to niezły kozak.

@MYSZa7 a Ty jak tam się zapatrujesz na to co robi Sony i MS w kontekście kolejnych konsol? Przeszedł wkurw?

jebać sonkę w tym momencie, śmigam na XSX w gierki z Xboxa 360 i Kirbasa na Switchu ojebałem, jest dobrze lapka

Godzinę temu, krzysiek923 napisał(a):

zakładzik jakiś może?

tygodniowy limit plusików na forum kaz

Opublikowano
42 minuty temu, MYSZa7 napisał(a):

tygodniowy limit plusików na forum kaz

limit plusików to ja ci mogę roczny dać jak przegrasz, żeby ci smutno nie było lul

Opublikowano

Zgodnie z forumowymi tradycjami zaklad powinien byc o konto.

Opublikowano

prawie sam je usunąłem niedawno, z własnej woli, więc wartość w tym niewielka dla użytkownika mysza7