Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

XBOX (Series X|S, on PC, Cloud) - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano
8 minut temu, devilbot napisał(a):

Polecam posłuchać nowego GRUVA co mówią o tym disc to digital, przecież to są totalni kretyni.

Niemożliwe, Rysław przecież się zna na sprzęcie i grach

• Odpowiedzi 40,4 tys.
  • Wyświetleń 3,5 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Jak ja lubie to dodawanie sobie kompetencji z dupy. Urodził się na początku lat 90 i od razu staż gracza mu się zaczął liczyć, już jak berbeć bez umiejętności srania do nocnika sobie CV redaktora budo

• Ladnie Spencer obchodzi 25-cio lecie Playstation 

• Kilka słów o nowej strategii od Ashy Sharmy XBOX:

Opublikowano

Nic nie stoi na przeszkodzie zakończyć przygodę na PS5 jest napęd, jest biblioteka, a przerzucić się na X w kolejnej generacji. Wiadomo, że pewnie niewielu ludzi się na to zdecyduje ale kilku moich znajomych już na ps postawiło krzyżyk.

Opublikowano
25 minut temu, ASX napisał(a):

No tak. Podobne dyskusje miały miejsce przed premierą XSX i PS5, wtedy też Xbox miał pozytywny PR, tanią konsole dla casuali (XSS), Game Passa za 10 dolców, darmowe aktualizacje do gier, a i tak ludzie z PS4 wylądowali ostatecznie na PS5.

ale nie miał gier

Opublikowano
Teraz, GearsUp napisał(a):

Niemożliwe, Rysław przecież się zna na sprzęcie i grach

Od Rysława to wiele nie oczekuje lubię go posłuchać o retro ale zdziwiła mnie ignorancja tego łysego chuja

Opublikowano
Teraz, devilbot napisał(a):

Od Rysława to wiele nie oczekuje lubię go posłuchać o retro ale zdziwiła mnie ignorancja tego łysego chuja

Akurat o retro to tak samo pierdzieli z błędami. Nie wiem może o tej Amidze mówi prawdę ale na tym sprzęcie się nie znam.

Opublikowano
8 minut temu, Ukukuki napisał(a):

No tak miało to pewne różnice ale podobieństwo zauważone moim zdaniem trafnie. Nawet było trochę lepsze bo dostawałeś tak naprawdę dwa razy tę samą grę no ale dzisiaj przy kluczykowniach by to nie przeszło :)

jest tak jak napisał asx, oni nie stwierdzili podobieństwa, tylko z pozycji oświeconego pecetowca chcieli po raz kolejny pocisnąć z konsolami, tak jak to twarde pecetowe łby od dekad już mają w zwyczaju. tylko kolejny raz wyszło ignoranctwo, bo przecież normalnie konole ich nie interesują, to skąd mieli znać detale dotyczące jakichś nowinek

Opublikowano
32 minuty temu, mario10 napisał(a):

a przerzucić się na X w kolejnej generacji.

Tylko że tu też będzie tylko cyfra ;)

I pomyślisz że lepiej jednak będzie zostać tam gdzie się jest i tyle.

Już nawet największe internetowe klapy jak MBG deklarowały że "Fuck Sony i to moja ostatnia konsola od nich" a potem w sumie docierało do nich że do dupy pójdą

Opublikowano

przeceniana jest ta cyfrowa biblioteka na konsolach, bo przecież nikt jej nie zabiera. wystarczy nie kupować kolejnej konsoli, kolejnych gier na platformę sony i tyle, w zakupione już gry można sobie grać na ps5. pytanie, kto faktycznie wraca do tych ukończonych i ogranych na wylot gier, bo to jednak mniejszość graczy.

a platyny? nawet nie trzeba kupować xboksa-konsoli, można iść w pc i tam kontynuować zbieractwo osiągnięć. zwłaszcza, że już niedługo system xboksa nie będzie "gorszy" od ps i będzie miał odpowiednik platyny. już teraz ma ogólny gamescore i punkty, które są lepszy od jakichś brązowych i srebrnych pucharków, które nikogo nie interesują, jeśli nie są częścią drogi do platyny

Opublikowano
26 minut temu, drozdu7 napisał(a):

Tylko że tu też będzie tylko cyfra ;)

I pomyślisz że lepiej jednak będzie zostać tam gdzie się jest i tyle.

Już nawet największe internetowe klapy jak MBG deklarowały że "Fuck Sony i to moja ostatnia konsola od nich" a potem w sumie docierało do nich że do dupy pójdą

Wiesz co ja mam takie zaległości, że jeszcze mam na kilka lat grania, ale młodsi ode mnie gracze których znam widzą w X jakąś realną alternatywę. Bo i tu i tu będzie cyfra, ale opłacanie gp oferuje więcej gier na premierę niż w sony po kilku latach więc to jest realna korzyść dla graczy. Ale czy to jak zawsze się nie skończy na gadaniu zobaczymy.

Opublikowano

nie podjęli jeszcze decyzji i tyle. nie spieszy się, czas pokaże, bo do premiery to jeszcze sporo rzeczy się pozmienia. mówiła od początku, że będą podejmować decyzje indywidualnie. jak będą mieli potrzebę docisnąć sony (bo np sony zacznie dociskać ich, albo wyniknie coś niespodziewanego) to nie puszczą na plejkę, albo dopiero po czasie. powiedziała jasno, że w jej percepcji, każda platforma musi mieć w ofercie coś dostępnego ekskluzywnie.

Opublikowano

Dzisiaj w programie Insiders miał pojawić się Disc to Digital, no nie mogę się doczekać jaki będzie jego efekt i ile gier to wspiera.

Opublikowano

Wszystkie od premiery XOne, które mają cyfrę w sklepie?

Wyszło w ogóle coś tylko na fizyku?

Opublikowano
  • Autor

Wszystkie na pewno nie będą wspierane, bo wydawca musi wyrazić zgodę żeby jego gra była w tym programie.

W oficjalnym komunikacie mówili o tysiącach i większości biblioteki XO i XSX/XSS, ale dokładnej listy jeszcze nie ma. Mnie najbardziej interesują Forza Horizon 2 i 3 które mam w pudełkach, ale im dłużej o tym myślę tym bardziej wątpie czy będzie można przywrócić gry zdelistowane ze sklepu cyfrowego.

Opublikowano
3 minuty temu, ASX napisał(a):

Mnie najbardziej interesują Forza Horizon 2 i 3 które mam w pudełkach, ale im dłużej o tym myślę tym bardziej wątpie czy będzie można przywrócić gry zdelistowane ze sklepu cyfrowego.

dlaczego nie? to nie jest ponowny zakup, tylko PRZENIESIENIE LICENCJI. trzeba odróżniać, czym jest licencja na użytkowanie, a czym zakup.

a od siebie mogę dodać PES-a 2021. płyta kosztuje jakieś 200 zł i gdybym nie miał w cyfrze, to teraz bym brał. taka ostatnia, ultimate piłeczka od konami. nieaktualna, ale do pogrania lokalnie wciąż spoko. no i jednak lepiej mieć w cyfrze, niż za każdym razem pierdzielić się z płytą

ps. dostała update pod xox i jest w 4k

Edytowane przez krzysiek923

Opublikowano
  • Autor

No ja się na tym nie znam, nie wiem czy można sobie tak przenosić licencję które wygasły. Na szczęście niedługo się przekonamy

Opublikowano
1 minutę temu, ASX napisał(a):

No ja się na tym nie znam, nie wiem czy można sobie tak przenosić licencję które wygasły

one wygasły w tym sensie, że nie można ich już dłużej sprzedawać. ale przecież kto nabył, ten ma ją w bibliotece.

Opublikowano

Jaki ZAKUP? Jaka SPRZEDAŻ? Przecież dostajesz tylko licencję na użytkowanie, więc nigdy niczego nie kupiłeś, ani nikt niczego ci nie sprzedał gayos

Przecież zawsze, od zawsze tak było, tylko graczyki nie czytali umowy.

Ehh oszuści.

Opublikowano

jaki zakup? zakup licencji na użytkowanie gry. proste. milion razy tłumaczyłem dłuższymi postami, chcesz to poszukaj u mnie na profilu.

Opublikowano

Od dawna nie używałem xboxa ale od zapowiedzi sony 90% czasu spędzam na nim i nadrabiam giereczki. Przecież ten microsoft jest szalony, mówię sobie kurde przeszedłbym RDR1 ale mam tylko wersję na x360, wchodzę do sklepu i BANG jak obuchem w łeb gra 100% za darmo w wersji xsx bo mam grę w wersji x360. Myślę sobie jak to będzie działać z innymi grami które aby ograć w lepszej wersji na ps5 musiałbym kupić patch-a za 10e więc sprawdzam Darksiders i znów BANG obuchem w łeb gra 100% za darmo. Człowiek zapomniał jak to jest być traktowanym jak człowiek przez lata z sony. No i jeszcze okazało się że mam dużo punktów w rewards i mogę sobie zniżki kupić do msstore albo młodemu robluxy, żyć nie umierać.

Opublikowano
38 minutes ago, SpacierShark123 said:

Od dawna nie używałem xboxa ale od zapowiedzi sony 90% czasu spędzam na nim i nadrabiam giereczki. Przecież ten microsoft jest szalony, mówię sobie kurde przeszedłbym RDR1 ale mam tylko wersję na x360, wchodzę do sklepu i BANG jak obuchem w łeb gra 100% za darmo w wersji xsx bo mam grę w wersji x360. Myślę sobie jak to będzie działać z innymi grami które aby ograć w lepszej wersji na ps5 musiałbym kupić patch-a za 10e więc sprawdzam Darksiders i znów BANG obuchem w łeb gra 100% za darmo. Człowiek zapomniał jak to jest być traktowanym jak człowiek przez lata z sony. No i jeszcze okazało się że mam dużo punktów w rewards i mogę sobie zniżki kupić do msstore albo młodemu robluxy, żyć nie umierać.

No i spoko, niestety niewielu jest chętnych wyjść ze swojej strefy komfortu by spróbować czegoś innego.

Opublikowano
39 minut temu, Czoperrr napisał(a):

No i spoko, niestety niewielu jest chętnych wyjść ze swojej strefy komfortu by spróbować czegoś innego.

To nie strefa komfortu tylko zasiedzenie i lenistwo 😀

Opublikowano
6 godzin temu, ASX napisał(a):

Wszystkie na pewno nie będą wspierane, bo wydawca musi wyrazić zgodę żeby jego gra była w tym programie.

W oficjalnym komunikacie mówili o tysiącach i większości biblioteki XO i XSX/XSS, ale dokładnej listy jeszcze nie ma. Mnie najbardziej interesują Forza Horizon 2 i 3 które mam w pudełkach, ale im dłużej o tym myślę tym bardziej wątpie czy będzie można przywrócić gry zdelistowane ze sklepu cyfrowego.

One cały czas są na serwerach, tylko kupić ich nie możesz, więc nie widzę problemu żeby pobrać digital. Gdyby to były jakieś większe fikołki licencyjne, to tylko garstka gier by to wspierała, a nie tysiące.