Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

XBOX (Series X|S, on PC, Cloud) - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano

A pamiętacie jak na nowym Xboxie miało byc darmowe granie online?

• Odpowiedzi 40,4 tys.
  • Wyświetleń 3,5 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Jak ja lubie to dodawanie sobie kompetencji z dupy. Urodził się na początku lat 90 i od razu staż gracza mu się zaczął liczyć, już jak berbeć bez umiejętności srania do nocnika sobie CV redaktora budo

• Ladnie Spencer obchodzi 25-cio lecie Playstation 

• Kilka słów o nowej strategii od Ashy Sharmy XBOX:

Opublikowano

Czyli opłacając GPU od lat za 54.99zł zrobiłem dobry deal. Za tyle szkoda mi rezygnować ale wciąż uważam że tego fortnite powinni dać jako opcjonalnego, już wolał bym season pass do jakiejś gry od microsoftu np coda.

Opublikowano
Godzinę temu, drozdu7 napisał(a):

A pamiętacie jak na nowym Xboxie miało byc darmowe granie online?

Ja pamiętam. Ale to było w czasach gdy nowy Xbox miał być pc. Ale teraz gdy dominują na rynku plany się zmieniły i już wiemy że będzie to normalna zamknięta konsola.

Opublikowano
  • Autor

Godzinę temu, SpacierShark123 napisał(a):

Czyli opłacając GPU od lat za 54.99zł zrobiłem dobry deal. Za tyle szkoda mi rezygnować ale wciąż uważam że tego fortnite powinni dać jako opcjonalnego, już wolał bym season pass do jakiejś gry od microsoftu np coda.

Ja w ten sam sposób opłacam od ponad dwóch lat nieistniejący już Game Pass konsolowy za 43 zł i szczerze mówiąc patrząc na to jak wszystko drożeje i jakie gry trafiają do oferty to nie zapowiada się abym miał z niego zrezygnować.

A Ultimate u ciebie za te kilka złoty więcej to jeszcze lepszy deal

Opublikowano

No nie wiem, dla mnie dobry deal to były kody na miesiąc po 3 zł albo chociażby indie gdzie wychodziło 100zł za rok

Opublikowano
  • Autor

To indywidualna kwestia, każdy musi sobie sam ocenić patrząc na to ile korzysta z GP czy mu się opłaca.

Ja sobie to kalkuluje w ten sposób, płacę 43 zł miesięcznie, rocznie wychodzi więc 516 zł, czyli około 2 duże gry na premierę.

W tym czasie, licząc tylko ten rok skończyłem:

Forza Horizon 6 - o wartości 300 zł

Halo Campaign Evolbed - 250 zł

Resonance: A Plague Tale Legacy - 250 zł

Denshattack! - 70 zł

Aphelion - 160 zł

REPLACED - 80 zł

Mixtape - 60 zł

Planet of Lana 2 - 80 zł

Minishoot' Adventures - 70 zł

a w planach mam jeszcze na pewno Gearsy E-Day - 280 zł

czyli gry o łącznej wartości ponad 1500 zł i to licząc tylko nowości bo przecież grałem też w starsze gry. Wiec jak dla mnie się to opłaca. Jakbym grał mniej, albo w GP nie byłoby gier które mnie interesują to pewnie bym anulował, ale w tej cenie uważam i przy ilości i jakości gier jakie przeszedłem, myślę że to bardzo dobry deal i nie znajdę niczego lepszego

Opublikowano

Ja płacę 54,99 za Ultimate na konsoli. Mam GamePassa od 4 lat, ale gdzieś tak od półtora roku poważniej patrzę na ich ofertę grową i gram w więcej tytułów z abonamentu. Wcześniej ponad dwa lata kupiłem za 201 zł ze zdrapek itp.

Po ostatnich, nieciekawych zmianach cenowych raczej nie opłaca mi się przerywać płacenia szczególnie, że wczoraj dostałem maila of M$, że mnie ograniczenia w xCloud nie będą dotyczyć.

Opublikowano

Ja nabiłem jak się dało poniżej 30zł/miesiąć. Korzystam na tyle że za tyle mi się jeszcze opłaca, ale jakbym miał płacić 50, to wole poczekać i grę kupić później bez abo.

Opublikowano
11 minutes ago, Kangus said:

Ja nabiłem jak się dało poniżej 30zł/miesiąć. Korzystam na tyle że za tyle mi się jeszcze opłaca, ale jakbym miał płacić 50, to wole poczekać i grę kupić później bez abo.

No ale to w takim razie mówimy tylko o grach pod singla, bo multi i tak trzeba opłacić oddzielnie, plus warto w nie grać w okolicach premiery.

Opublikowano
9 minut temu, Mustang napisał(a):

No ale to w takim razie mówimy tylko o grach pod singla, bo multi i tak trzeba opłacić oddzielnie, plus warto w nie grać w okolicach premiery.

Ja jestem graczem PC/Xbox(o innych platformach nie mówiąc ofc) więc ja za multi osobno płacić nie muszę, a jedyna gra multi w którą więcej grałem to Arc Raiders więc i tak kupiłem ją oddzielnie.

Edytowane przez Kangus

Opublikowano
3 godziny temu, ASX napisał(a):

a w planach mam jeszcze na pewno Gearsy E-Day - 280 zł

To jest Xbox console exclusive wyprodukowany za 400 baniek. To trzeba kupić z wdzięczności za powrót console wars a nie ogrywać w gp.

Opublikowano

No Gearsy to będzie pierwszy test i odrazu oblany :) ja biorę ale spodziewam się bardzo przeciętnego wyniku i wydania na inne konsole

Opublikowano
  • Autor
37 minut temu, Czokosz napisał(a):

To jest Xbox console exclusive wyprodukowany za 400 baniek. To trzeba kupić z wdzięczności za powrót console wars a nie ogrywać w gp.

Zobaczymy, nie mam poczcua żebym miał być za coś wdzięczny bo gra nie wyjdzie na inną konsole. W pierwszej kolejności patrzę przede wszystkim na swój interes i co mnie się najbardziej opłaca.

Ale jak gra mi się spodoba to chętnie kupię i to może nawet w Perfect Blue w pudełku jak będzie dobra cena. Bo ulubione gry zawsze potem kupuje na własność

Opublikowano
20 minut temu, ASX napisał(a):

Bo ulubione gry zawsze potem kupuje na własność

Oo a jakie to np

Opublikowano
  • Autor
29 minut temu, drozdu7 napisał(a):

Oo a jakie to np

Np. wspomniane Campaign Evolved, Halo Infinite, Ori and the Will of the Wisps, Sea od Thieves, Forza Horizon 4

Opublikowano

HRe2rRebwAEl1hq?format=jpg&name=large

Ponoć Halo Infinite zarobiło między 300 a 500 mln dolarów (przychód) w pierwszym roku na rynku, czyli chyba całkiem nieźle, co koliedzy?

Edytowane przez Resident Debil

Opublikowano

Ale co to za dane "między 300 a 500" xd

To 300 czy 500?

Bo 200 mln to trochę sporo

Opublikowano

Halo Infinite nie było jeszcze tak okropne, ten otwarty świat był fajny a multi przez chwilę bawiło. Fabułe po 3 części nie śledzę bo tam już kolorowe łby wleciały do akcji, na pewno Infinite był przyjemniejszy niż ostatni remaster który dawał vibe gry stukanej przez 1 osobę na kolanie na assetach z UE5. Natomiast wracając co chmury, czy przypadkiem chmury nie można odpalić na PC? Więc byłaby to najtańsza opcja w obecnej sytuacji na ogranie GTA VI dla mas patrząc na ceny rynkowe konsol więc może poczuli pieniądz.

Opublikowano
  • Autor

Byłoby tak, jakby GTA VI było dostępne w chmurze. Ale jak na razie nic o tym nie wiadomo