Opublikowano 14 lipca14 lip 24 minuty temu, devilbot napisał(a):ciężko mi będzie wyjebać 5-6tys zł na nową konsolę.Ale Ty masz świadomość że jak oni powypuszczaja te konsole w przyszłym roku to one mogą kosztować 4tys czy tam więcej. I że to będzie taki standard już raczej? Czy to w covidzie czy z powodu wojny, ceny ropy itp multum branż, usług i wszystkiego podniosło ceny i nigdy już do poprzednich nie wróciło.
Opublikowano 14 lipca14 lip 19 minutes ago, drozdu7 said:Ale Ty masz świadomość że jak oni powypuszczaja te konsole w przyszłym roku to one mogą kosztować 4tys czy tam więcej. I że to będzie taki standard już raczej?Czy to w covidzie czy z powodu wojny, ceny ropy itp multum branż, usług i wszystkiego podniosło ceny i nigdy już do poprzednich nie wróciło.No przecież to właśnie pisał i nie będzie płacił tyle za konsolę. Ja też nie dam 5 tysięcy za konsolę do gier i nie ważne, że to będzie nowy standard. Nie czuję potrzeby posiadania nowego sprzętu za taką kasę i zostaję z tym co mam na kolejne lata.
Opublikowano 14 lipca14 lip 4tys to zaraz będzie kosztował series x i ps5.Następna generacja będzie najdroższa w historii z najmniejszym skokiem mocy i technologii w historii.
Opublikowano 14 lipca14 lip normalną konsolę, następce series z wyjebaniem gp tzn. bez wrzucania gier na premierę a już na pewno "dużych" tytułów. do tego napęd, wydawanie dalej gier na płytach i napisałbym Girsy ale te zaraz będą.
Opublikowano 14 lipca14 lip Ja moge dać 5k jak będzie Desktop mode z pełnym windowsem żeby Steam wjechał elegacnko. Jak nie bedzie takich opcji to nie bedzie u mnie kolejnego xboxa.
Opublikowano 14 lipca14 lip Imo minimum 6 tysi. Nie wyobrażam sobie mniej. Ale mój PC jest xboxem, wiec coz ja nie wezmę.
Opublikowano 14 lipca14 lip No bo tu ludzie raczej podchodzą racjonalnie. A nie biorą każde guwno z logo
Opublikowano 14 lipca14 lip 36 minut temu, pawelgr5 napisał(a):Ja moge dać 5k jak będzie Desktop mode z pełnym windowsem żeby Steam wjechał elegacnko. Jak nie bedzie takich opcji to nie bedzie u mnie kolejnego xboxa.pc ze steam, na którym dodatkowo będzie tryb xbox z pełną wsteczną dostepną obecnie na series x? tak, wtedy bym sprzedał obecnego series x, dołożył i wymienił. inaczej chyba jednak rozbudowa pc w przyszłości i series x pod tv. ale chciałbym, żeby to były rzeczywiste dwa tryby: klasycznej konsoli i pc z desktopem, uruchamiane na zasadzie dual boot
Opublikowano 14 lipca14 lip Teraz, krzysiek923 napisał(a):ale chciałbym, żeby to były rzeczywiste dwa tryby: klasycznej konsoli i pc z desktopem, uruchamiane na zasadzie dual bootI na czym MS zarobi sprzedając taki sprzęt? Opłaty za online wyparują, prowizje z gier też bo mając wybór MS Store czy Steam większość wybierze Steam. Jak pisałem przy pierwszych plotach o nowym Xboxie taka hybryda ale z dostępem tylko do sklepu MS ma jakiś sens (chociaż nadal będą musieli znieść opłaty za granie online) ale w pełni otwarte środowisko, no nie widzę tego.
Opublikowano 14 lipca14 lip MS to moze juz powinien przestać marzyć, że coś wygra. Musieli by iśc na noże na exy i po tych mitycznych 10 latach zabrać nawet CoDa.
Opublikowano 14 lipca14 lip Jeśli chodzi o nowe ps6 czy Xboxa problem będzie ten sam. My sobie możemy gadać , dam 5k czy tam ile.Ale weź sprzedaj takie coś tej olbrzymiej większości nie hardkorów, ojca który idzie kupić dla dziecka zabawkę xdTo jest już teraz poza zasięgiem cenowym w wielu przypadkach a co dopiero jakieś nowe sprzęty
Opublikowano 14 lipca14 lip Godzinę temu, drozdu7 napisał(a):No bo tu ludzie raczej podchodzą racjonalnie. A nie biorą każde guwno z logoMają 1,5 roku na przetrawienie że te ceny takie bedą.42 minuty temu, drozdu7 napisał(a):Ale weź sprzedaj takie coś tej olbrzymiej większości nie hardkorów, ojca który idzie kupić dla dziecka zabawkę xdTrue. Sprzęt niszowy, czy to PS6 czy Helix.Nie wierzę że strategia Bond przetrwa(wszystkie sklepy, normalny otwarty PC). Ja nie kupię bo mam mocny sprzęt i potrzebuję swobody w konfiguracji(mam teraz podłaczone 6 dysków w sumie przykładowo), ale to by było rozwiązanie zarówno dla szukających upgrade PC jak i uciekających ze statku niebieskich. Tyle, że MS na pewno by nie mógł wtedy do samej maszynki dopłacać, a jedynie co to by mógł pewnie interface jakoś skłaaniać do zakupów w ich sklepie. Edytowane 14 lipca14 lip przez Kangus
Opublikowano 15 lipca15 lip Pewnie tam gdzie zapowiadana na kwiecień wsteczną kompatybilność na Xbox mode pc
Opublikowano 15 lipca15 lip Autor 46 minut temu, devilbot napisał(a):Pewnie tam gdzie zapowiadana na kwiecień wsteczną kompatybilność na Xbox mode pcKto coś takiego zapowiadał na kwiecień? Skąd ta informacja?
Opublikowano 15 lipca15 lip W dniu 14.07.2026 o 19:33, devilbot napisał(a):Helix to będzie zwykła konsola jak series x. Ale dla developerów pod spodem będzie to zwyczajne pc i portowania będzie tańsze z tego co pokazał brodacz kiedyś tam na prezentacji.Ja nie rzucę się na premierę, mam w co grać i pewnie będę miał przez najbliższe lata na series x, a ciężko mi będzie wyjebać 5-6tys zł na nową konsolę.Oczywiście nic mnie już nie zdziwi nawet to jakby anulowali Helixa itpA to że przegra generację średnio mnie obchodzi ważne że ja znowu wygram tanimi kodami na gamepassa i kluczykami gier z innych regionów.No i potężne exy się szykują.W dniu 14.07.2026 o 20:20, Czoperrr napisał(a):No przecież to właśnie pisał i nie będzie płacił tyle za konsolę. Ja też nie dam 5 tysięcy za konsolę do gier i nie ważne, że to będzie nowy standard. Nie czuję potrzeby posiadania nowego sprzętu za taką kasę i zostaję z tym co mam na kolejne lata.Chłopaki jak coś to konsolę można wziąć na raty pozdrawiam.
Opublikowano 15 lipca15 lip https://www.gamesradar.com/games/fps/there-are-no-benefits-to-being-owned-by-microsoft-says-doom-dev-they-have-destroyed-immense-amounts-of-value-that-i-dont-even-think-that-theyre-aware-of/There are no benefits to being owned by Microsoft," says Doom dev: "They have destroyed immense amounts of value that I don't even think that they're aware of
Opublikowano 15 lipca15 lip 1 minutę temu, Masorz napisał(a):Chłopaki jak coś to konsolę można wziąć na raty pozdrawiam.No wiem ktoś chyba nawet pada brał na raty ale ja zawsze brałem za gotówkę konsole a teraz tak dziwnie zabawkę trzeba będzie na raty brać xd
Opublikowano 15 lipca15 lip 56 minut temu, Masorz napisał(a):Chłopaki jak coś to konsolę można wziąć na raty pozdrawiam.A co mają raty do tego że ktoś nie uważa żeby pudełko do gierek pod TV było warte takich pieniędzy? Ja PC potrzebuję do pracy, więc ten wydatek ma sens. Póki konsole pod TV były tanie i jeszcze była opcja zagrania na płycie bez ryzykowania ponad 200zł na wtopę to matematyka wyglądała inaczej.
Opublikowano 15 lipca15 lip To raty mają, że można się nie zgadzać co do ceny, ale pozwalają to pudełko od razu postawić przy tv i grać.
Opublikowano 15 lipca15 lip 1 minutę temu, Masorz napisał(a):To raty mają, że można się nie zgadzać co do ceny, ale pozwalają to pudełko od razu postawić przy tv i grać.Raty rozwiązują zupelnie inny problem niz nie zgadzanie sie co do ceny. Jak sie nie zgadzam co do ceny to nie ma znaczenia czy moge wziąć na raty czy mam dosc hajsu do zakupu za gotówkę. To ze mnie na cos stac i chciałbym to miec, to nie znaczy ze jest warte zakupu w danej cenie. Edytowane 15 lipca15 lip przez Kangus