Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

XBOX (XBOX Series X|S, XBOX on PC, XBOX Cloud) - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano
Godzinę temu, Ukukuki napisał(a):

No po sprzedaniu plejki zostawiłem sobie pada pod PC i jak ostatnio chciałem pograć w ich eksa na PC to się nie miło zaskoczyłem.

Przy padach od ps-a to najbardziej denerwuje po czasie to dryfowanie, gumki o dziwo lepsze niż te od ps4.

• Odpowiedzi 39,9 tys.
  • Wyświetleń 3,3 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Jak ja lubie to dodawanie sobie kompetencji z dupy. Urodził się na początku lat 90 i od razu staż gracza mu się zaczął liczyć, już jak berbeć bez umiejętności srania do nocnika sobie CV redaktora budo

• Ladnie Spencer obchodzi 25-cio lecie Playstation 

• Kilka słów o nowej strategii od Ashy Sharmy XBOX:

Opublikowano
Godzinę temu, SnoD napisał(a):

Dlatego tym razem kupiłem pad od 8bitdo :p

na kabel czy są już jakieś działające bez?

Opublikowano

Na kabel ale chociaż kosztuje grosze a ma już gałki halla co jest nieosiągalne i producentów konsol

Opublikowano
21 minutes ago, messer33 said:

Teraz są też pady Ultimate działające bezprzewodowo. Ja mam jeszcze po kablu, ale mój następny pad będzie właśnie 8bitdo Ultimate bezprzewodowy.

https://allegro.pl/oferta/kontroler-bezprzewodowy-8bitdo-ultimate-3-mode-dla-xbox-x-s-one-pc-ios-40th-18162111563

Opublikowano
25 minut temu, devilbot napisał(a):

Na kabel ale chociaż kosztuje grosze a ma już gałki halla co jest nieosiągalne i producentów konsol

Kiedyś było osiągalne, Dreamcast i analog controller do Saturna miały a nawet niektóre pady do PS3 były wyposażone w o wiele lepsze potencjometry których drift się nie tykał. Obecnie nie muszą używać tak kosmicznej technologii bo lepiej sprzedać 3 pady niż jeden.

Opublikowano
56 minut temu, Czoperrr napisał(a):

Teraz są też pady Ultimate działające bezprzewodowo. Ja mam jeszcze po kablu, ale mój następny pad będzie właśnie 8bitdo Ultimate bezprzewodowy.

https://allegro.pl/oferta/kontroler-bezprzewodowy-8bitdo-ultimate-3-mode-dla-xbox-x-s-one-pc-ios-40th-18162111563

przyjaciel ma tego pada już ładnych kilka tygodni i chwali go. dobrze mu się na nim gra. jedyny śmieszny "bug" jaki odkryliśmy to że wpływa czasami na jakość rozmowy w grupie. pada trzeba podpiąć donglem do konsoli i czasami się to gryzie z headsetem przez co trochę brzmi jakby mówił pod wodą. natomiast co do samego pada to mocna polecajka.

Opublikowano

Pady od 8bitdo są zajebiste. Za jakieś śmieszne pieniądze 140zł kupiłem dwa lata temu wersję bm wukong i elegancko opierdalam na nim gierki do dzisiaj. Bateria długo trzyma, szybko się ładuje i ma halla w gałkach i chyba w spustach, a na dodatek ma dwa dodatkowe przyciski.

Opublikowano

Tylko niepotrzebnie mają dodatkowe przyciski przy bumperach, zamiast po ludzku 4 na tyle.

Opublikowano
1 minute ago, rafanus2 said:

Pady od 8bitdo są zajebiste. Za jakieś śmieszne pieniądze 140zł kupiłem dwa lata temu wersję bm wukong i elegancko opierdalam na nim gierki do dzisiaj. Bateria długo trzyma, szybko się ładuje i ma halla w gałkach i chyba w spustach, a na dodatek ma dwa dodatkowe przyciski.

Ten mój Ultimate ma domyślnie jakieś pojebanie mocne wibracje że słychać na całą chatę, trzeba jedną opcję zmienić w aplikacji do pada (dostępna też na Xboxie jak ktoś nie ma PC) i jest już git. Dodatkowo można zapisać sobie kilka profili i szybko pomiędzy nimi przełączać.

Just now, Atherius said:

Tylko niepotrzebnie mają dodatkowe przyciski przy bumperach, zamiast po ludzku 4 na tyle.

Które? Chyba ten za 600 zł bo inne Ultimate mają standardowo LB, LT, RB, RT i 2 przyciski na tyle.

Opublikowano
9 minut temu, Czoperrr napisał(a):

Które

Ten mój ma przyciski obok bumperów, ale dla mnie to mega wygodne, bo mam tam przypisane l3 i r3.

Opublikowano

Jakiś czas temu opisywałem padzik od 8bitdo do kloca, do perfekcji brakuje mu tylko dodatkowych dwóch guziorów na pleckach. Jakby zamiast dwóch miał cztery to byłby sprzęcik kompletny.

Opublikowano

Są w ogóle jakieś usb dongle do sparowania dowolnego pada z x, ale nie kosztujące tyle co pad?

Opublikowano

Nie, oni udzielają licencji na ten protokół komunikacji bezprzewodowej każdemu producentowi z osobna i nikt nie stworzył dongla tak jak do Switcha. Każdy taki dongielek jest dedykowany konkretnemu modelowi pada 3rd party.

Opublikowano
Nie, oni udzielają licencji na ten protokół komunikacji bezprzewodowej każdemu producentowi z osobna i nikt nie stworzył dongla tak jak do Switcha. Każdy taki dongielek jest dedykowany konkretnemu modelowi pada 3rd party.
A takie coś? https://amzn.eu/d/0dPlpp37
Opublikowano

A to nie wiem, nie miałem z tym styczności. Sądząc po recenzjach chyba działa.

Opublikowano
2 godziny temu, messer33 napisał(a):

Ja wziąłem na kablu, ale jest też bezprzewodowy, ale prawie dwa razy droższy. Ja w MM dałem za przewodowy 160 zł.

Piękny padzik :)

20260713_170757.jpg

Edytowane przez SnoD

Opublikowano
A to nie wiem, nie miałem z tym styczności. Sądząc po recenzjach chyba działa.
Nawet jest na liście wspierany mój nadpad manba one V2 z temu za 16 zł, chyba wezmę na testy, zawsze można oddać.
Opublikowano

No i gdzie ten project position? Czyżby znowu Jez nas zrobił w chuja

Opublikowano

A w tym Pole Position płytka po przypisaniu do konta będzie jeszcze się później do czegoś nadawała?

Opublikowano

No tak przecież jej nie zniszczą. Można będzie sprzedać i ktoś inny sobie przypisze do swojego to u ciebie licencja cyfrowa wygaśnie.

Opublikowano
Teraz, devilbot napisał(a):

ktoś inny sobie przypisze do swojego to u ciebie licencja cyfrowa nie wygaśnie.

No właśnie jak ktoś inny przypisze to tobie zabiorą. Dopóki nie pożyczysz/sprzedasz płyty to masz.

Opublikowano

Już poprawiłem pisałem szybko bo chce szybko uświadamiać forumowiczów

Opublikowano

Tylko czysto teoretycznie czy jak straciłbym dostęp do konta po przypisaniu wszystkich płyt do niego jako cyfrówki to ten co przejął konto musi wygasić cyfrową licencję czy automatycznie to się zadzieje po włożeniu tej płytki do innej konsoli z innym kontem. Takie smaczki mnie ciekawią