Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Resident Evil 8 Village

Featured Replies

• Odpowiedzi 1,6 tys.
  • Wyświetleń 175,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Niby tylko 9h, ale treści jest tam od groma i ciut, ciut. Tak jak z RE2 Remake Capcom waliło trailerami i gameplayami pokazującymi 3/4 gry tak tutaj oglądając każdy gameplay, screen i trailer nie widz

• Ja tam jeszcze miałem spocone łapy w sekcjach z siostrami i ścigania mnie przez dużą Lejdi, aczkolwiek to było bardziej stresujące niż straszne. Tak czy owak fantastyczna gra.   Ostatnio sob

• W sumie, ten mem pasuje :v

Opublikowano
  • Autor

Wampirzycza, wczesniej wilkolaki. Kurva jak ja czekam :fsg:

Opublikowano

Podali kiedy jest premiera? Ja tylko mam nadzieję, że nie odwalą lipy, jak z RE3 Remake, mam na myśli czas grania, bo to była tragedia. Tak gdzieś z 12-15 godzin było by spoko.

Opublikowano
20 minut temu, Faka napisał:

Podali kiedy jest premiera? Ja tylko mam nadzieję, że nie odwalą lipy, jak z RE3 Remake, mam na myśli czas grania, bo to była tragedia. Tak gdzieś z 12-15 godzin było by spoko.

Ty Faka a Ty coś czaisz z tej serii że tak pytasz?

Jeśli nie czaisz to:

1. RE3 był krótki bo orginał był krótki oraz pierwotnie RE3 Remake był w produkcji jako część składowa RE2 Remake ale w pewnym momencie został oddzielony i wydany jako standalone + żeby troche złagodzić bój dupy fanów dodano RE Resistance

2. RE8 jest kontynuacją RE7 i spokojnie myśle można się spodziewać podobnego czasu gry - z mały przesunięciami w jedną lub drugą strone

:lapka:

Opublikowano

Akurat czajenie nie ma tutaj nic do rzeczy. RE3 powinno być znacznie dłuższe, bo ucięto wiele nawet względem oryginału, gdzie w RE2 rozszerzono lokacje. Tłumaczenie, że to większy dodatek za sto procent ceny na premierę to jakiś żart. Gra jest dobra, ale krótka.

Wystarczy taki czas jak w RE7, który za pierwszym podejściem zajął mi niecałe 10h. Jaram się. 

Opublikowano
  • Autor

O długość bym się nie martwił aż tak bardzo bo ma być najdłuższym RE wydanym na REngine(7,remake 2 i 3)

Opublikowano

Zdziwie się jesli bedzie to coś dłuższego niż 8-10h. Ale jeśli będzie to tak dobre jak pierwsza połowa Re7 to liga. 

Podoba mi sie też to eksperymentowanie z klimatem, teraz jakieś wilkołaki wampiry. Miła odskocznia. Tym bardziej że ostatnie dwa rimejki skupiały się na zombiakach, a w produkcji Re4 Remake. 

Myślę ze Village będzie bardzo dobre 

Opublikowano

Właśnie mogą z tego settingu zrobić coś, czego dawno nikt nie zrobił. Horror. Bo wilkołaki czy wampiry, wiedźmy od dawna nie straszą. 

Opublikowano
37 minut temu, Nemesis napisał:

łumaczenie, że to większy dodatek za sto procent ceny na premierę to jakiś żart.

To nie ja tłumacze. Sami twórcy tak twierdzili kiedyś w jakimś wywiadzie. Dwa zespoły, jeden od re2 drugi od re3 i mieli to w całośc spiąć. Ale w pewnym momencie plany się zmieniły.

Opublikowano

Zwyciężyła chęć łańcucha wydawniczego, więc rozbili. RE3 przyniosło zyki, mniejsze ale w pakiecie z RE2 wyszłoby znacznie drożej dla klientów, więc jest jak jest. 

Opublikowano

Nie no, taki pakiet na premierę RE 2+3 Remake za 300 zł jeszcze byłoby ok i nikt by już nie narzekał w sumie, a tak za pełną cenę tej trójki to jednak strzał w stopę. Taki THPS 1+2 miał masę contentu, a kosztował tylko 159 zł. Można? Można. Przede wszystkim pazerność przemówiła za Capcom.

Opublikowano

Gdyby jednak RE2 i RE3 wyszło jako całośc i jedna gra to wtedy chyba Capcom by wygrał dekade. Sam czasem sobie przechodze chronologicznie całość i zajmuje to kawał czasu. 

Opublikowano

RE2 Remake to w sumie jest długa gierka, jeśli chcemy zaliczyć wszystko, nawet dodatkowe tryby. Oby Village miało też troche popremierowego contentu. 

Opublikowano

Moje doświadczenia z Residentami ograniczają się do wersji demo remake'u 2 i 3. Pomimo tego ciągnie mnie do Village. Może to przez klimat - trochę mi zajeżdża Bloodbornem. :notbad:

A z drugiej strony chętnie bym wskoczył w serię i nadrobił poprzednie części.

Opublikowano

Zacznij sobie od 7 bo mimo wszystko bedzie jej najblizej do 8. Chociaz nowa odslona raczej nie bedzie miala tak gestego klimatu jak wiekszosc 7. 

Opublikowano

Polecam w takim razie zacząć od Zero i HD Remaster. Są do kupienia za grosze to prawdziwe perełki. 

Opublikowano

No to masz co robić. Zazdroszcze

Jak będziesz chciał nadrobić to polecam w takiej kolejności:

RE 0, RE 1 Remake, Re2 Remake, Re3 Remake, Re4, Re5, Re6 (przy czym 5 i 6 są wg mnie bardzo słabe i jak odpuścisz to przeżyjesz) Re7 i zaraz Re8

Opublikowano

Ja nawet nie grałem w Re5 i Re6 skoro są takimi kasztanami, że szkoda mojego czasu. Jeszcze dobre są spin-offy w postaci Revelations 1 i 2, no i znajdą się jeszcze inne, jak Code Veronica, jest tego masa takich gier.

Opublikowano

A no tak, w demka 5 i 6 też grałem. To drugie w ogóle było jakimś Michaelem Bayem, tyle się działo na ekranie. :D

Opublikowano

5 nie jest kasztanem, to calkiem solidna gierka ktorej zarzuca sie przede wszystkim to ze gdzies ulecial caly klimat, przez zmiane scenerii i wiekszosc akcji dziejacej sie za dnia. Nadal jest do calkiem fajny shooter.

Opublikowano

Jedynka i 0 zakupione. Obadam dzisiaj. ;)

Opublikowano

Mi z oryginalnych tylko jedynka została do przejścia ale próbowałem jakiś czas temu na PS4 no i jakoś nie wciągnęło na dłużej. :smutas: