Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Horizon II Forbidden West

Featured Replies

• Odpowiedzi 4,2 tys.
  • Wyświetleń 313,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano

Prawdopodobnie tym postem przechodzę do historii forum PSX Extreme, bo jako pierwszy wklejam odpowiedz sztucznej inteligencji z chatGBT :)

Jakie są szanse, ze Horizon 3, kontynuacja Horizon: Forbidden West będzie gra międzygeneracyjna na ps5 i Ps6, skoro jej cykl wydawniczy wynosi co 5 lat.
ChatGPT

Nie jestem w stanie dokładnie określić szans, że Horizon 3, kontynuacja Horizon: Forbidden West, będzie grą międzygeneracyjną na PlayStation 5 i PlayStation 6, ponieważ nie posiadam informacji na temat planów wydawniczych dla tej gry. Jednakże, ze względu na to, że cykl wydawniczy dla poprzednich gier z serii Horizon wynosił około 5 lat, można przypuszczać, że wydanie Horizon 3 nastąpi w ciągu kilku lat od wydania Horizon: Forbidden West, a tym samym zostanie wydane w czasie, gdy na rynku będą już obecne nowe konsole.

Jednakże, warto zauważyć, że decyzja ta zależy od wydawcy gry i producenta konsoli, którzy muszą podjąć decyzję, czy chcą skupić się na wydaniu gry tylko na najnowszej konsoli, czy też wydać ją na kilku platformach. Wszystko zależy od strategii biznesowej i planów wydawniczych dla gry. Będziemy musieli poczekać na oficjalne ogłoszenia, aby poznać więcej szczegółów na ten temat

Opublikowano
5 godzin temu, walek napisał:

Prawdopodobnie tym postem przechodzę do historii forum PSX Extreme, bo jako pierwszy wklejam odpowiedz sztucznej inteligencji z chatGBT :)

Jakie są szanse, ze Horizon 3, kontynuacja Horizon: Forbidden West będzie gra międzygeneracyjna na ps5 i Ps6, skoro jej cykl wydawniczy wynosi co 5 lat.

ChatGPT

Nie jestem w stanie dokładnie określić szans, że Horizon 3, kontynuacja Horizon: Forbidden West, będzie grą międzygeneracyjną na PlayStation 5 i PlayStation 6, ponieważ nie posiadam informacji na temat planów wydawniczych dla tej gry. Jednakże, ze względu na to, że cykl wydawniczy dla poprzednich gier z serii Horizon wynosił około 5 lat, można przypuszczać, że wydanie Horizon 3 nastąpi w ciągu kilku lat od wydania Horizon: Forbidden West, a tym samym zostanie wydane w czasie, gdy na rynku będą już obecne nowe konsole.

Jednakże, warto zauważyć, że decyzja ta zależy od wydawcy gry i producenta konsoli, którzy muszą podjąć decyzję, czy chcą skupić się na wydaniu gry tylko na najnowszej konsoli, czy też wydać ją na kilku platformach. Wszystko zależy od strategii biznesowej i planów wydawniczych dla gry. Będziemy musieli poczekać na oficjalne ogłoszenia, aby poznać więcej szczegółów na ten temat

Połowa długich postów na tym forum w ostatnim mięsiacu pisało AI. :problem:

12 godzin temu, Rtooj napisał:

Ja wczoraj zajalem się wschodnią stroną i doszedłem do kotła.

Śmieszne jest ile oni różnorodnych rzeczy zrobili w miejscach gdzie główny wątek nawet nie zagląda. Nawet miejscówka ze żmiją jest.187d51cde4924-screenshotUrl.thumb.jpg.67bcfbc418c9a99bf2952f0b305ae77b.jpg

187d51d028e97-screenshotUrl.thumb.jpg.abab1af3bbca01fd238763bf0e41d84b.jpg

Tak, pewnie większość graczy nawet tego kociołka nie zobaczy, a to najlepsza miejscówka w grze. 

Opublikowano

Szczerze?

Mam już trochę dosyć tych kotłów, w podstawce kojarzę że piękny był ten pod wodą, pozostałe na jedno kopyto.

No ale taki był zamysł kotłów, nie miały być wysublimowane dla gawiedzi.

Co mi pan ropuch z pomagierami napsuł krwi to mało powiedziane, szkoda że Guerilla wrzuciła takich przeciwników do gry, frustrujące moskity, no ale pewnie chodziło o to by używać broni zenitów.

Opublikowano

I tak w sumie w Forbidden west kotły były bardziej zróżnicowane niż w jedynce np w jednym po jego ukończeniu mamy możliwość 

Spoiler

zdominowania żyrafa i inaczej niż przez ukończenie tego kotła zrobić się tego nie da

Opublikowano

Popsuli parę rzeczy w dodatku:

- ekrany ładowania przed "sklepikami", czasami nawet logo się pokazuje, w podstawce nie do pomyślenia.

- linka przyciąga chyba znacznie wolniej,

- photo mode w wiosce uniemożliwia zmianę kąta kamery, dziwne to,

- więcej trochę nudnych terenów gdzie nie ma nic do zebrania.

Solarptaki mają chyba zmienione ataki plazmą, teraz robią to wyginając ogon i robiąc przewrót.

Opublikowano

Jest i wyczekiwana łatka, będzie można w końcu wbić 100%. Ale o brakującym Błyszczaku nie wspominają.

Opublikowano

Jakie rzeczy się pojawiają na starej mapie po skończeniu DLC?

Wspominałeś square o arenie, a jakieś dialogi, inne zadania?

Opublikowano

Nowe wyzwania na Arenie i  sześć zapisów towarzyszy, tylko tyle.

Opublikowano

Jeszcze można poprawić, ale sporo od szczęścia zależy czy wejdzie crit czy nie. Wyzwanie z Żabiakiami najgorsze.

187e36a289e100-screenshotUrl.jpg

187e36a5e2889-screenshotUrl.jpg

187e36a88fd95-screenshotUrl.jpg

187e36adb8419-screenshotUrl.jpg

Opublikowano

@Square tobie odpaliło skrypt przy brakującym północnym przechwycie w powietrzu? U mnie nadal tak jak przed patchem, nic się nie dzieje. 

Opublikowano

Po interakcji z nadajnikiem dałem dwa razy restart od ostatniego zapisu i się pojawiło miejsce startowe. GG pisało, że dostali zgłoszenia, że u niektórych dalej nie działa i sprawdzają.

Opublikowano
55 minut temu, czarek250885 napisał:

Ładny wynik, szkoda tylko że porzucili serię Killzone:/

Mam ogromną nadzieję, że jednak znajdzie się tam przynajmniej jeden mądry na wyższym stanowisku i ożywią KZ.

Opublikowano
2 godziny temu, Square napisał:

Cała seria? Przecież tego horizona VR to może z 100k sprzedali więc wychodzi że z 24mln poszło samego zero down. 24mln vs 8,4mln do mnie mimo wszystko wynik dwójki jest zaskoczeniem dość negatywnym, a teoretycznie mamy 104mln PS4 i 40mln PS5 na rynku więc miał kto to kupić, a gierki Sony raczej nigdy nie są evergreenami.

Opublikowano

Wystarczy ruszyć głową aby uświadomić sobie, że horizon 1 jest na rynku już 6 lat gdzie pewnie można go już kupić za groszę, a horizon 2 ma niewiele ponad rok. Horizon 2 na pewno sprzeda się gorzej bo wylądował w ps+ gdzie pewnie wiele osób go ogra.

Opublikowano

Horizona jedynkę w wersji z dlc to nawet za darmo dawali przy okazji pandemii.

Opublikowano

Sprzedaż sprzedaży też nie jest równa, bo z tego jak takie Days gone niby zakręciło się w okolicy Cuszimy(jeden z twórców miał pretensje) jeżeli sporo z tego zostało pewnie wygenerowane na dużych obniżkach i promkach, gdzie Cuszima trzymała cenę i schodziła w najważniejszym momencie, czyli premierowym i chwilę po. To są właśnie te detale. Niby to samo, ale nie do końca.