Opublikowano 11 godzin temu11 godz. 25 minut temu, messer33 napisał(a):Fajne te skiny za pre order, i nie musi mała na bosaka latać psz psz pszA powinna :) W grze jest nawet wytłumaczone czemu dla niej lepiej, jak śmiga na bosaka.SpoilerChodząc boso po stacji ładuje sobie baterię. Edytowane 11 godzin temu11 godz. przez wrog
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. W dniu 16.04.2026 o 08:14, messer33 napisał(a):Tutaj z ciekawości właśnie patrzyłem na allegro to po reckach ceny skoczyły o 20-30zł.To już jutro A po ile były?
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. 15 minut temu, Luqat napisał(a):20-30 złotych mniej Wiem smieszne zd to byly nizej niz 190?
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. Wszystkie poziomy trudności są dostępne od razu?Bo widzę, że jest pucharek za (chyba) najwyższy poziom:
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. 10 minut temu, MichAelis napisał(a):Wiem smieszne zd to byly nizej niz 190?Nie widziałem.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. Ale zdupiłem Mogłem zamówić z odbiorem w sklepie a chciałem sobie oldschoolowo podjechać i w żadnym markecie w okolicy nie ma
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. 20 minut temu, Wredny napisał(a):Wszystkie poziomy trudności są dostępne od razu?Bo widzę, że jest pucharek za (chyba) najwyższy poziom:2 są. Łatwy i standardowy.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. 2 minuty temu, Donatello1991 napisał(a):2 są. Łatwy i standardowy.Szkoda, nie lubię, kiedy twórcy dają pucharek na najwyższy poziom, ale ten blokują za koniecznością dodatkowego przejścia
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Do tego to nawet nie jest New Game+ tylko po prostu kolejne przejście na wyższym poziomie trudności. Ale to Capcom, oni bardzo chcą żeby ludzie grali więcej niż raz.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Włączyłem na trochę przed wyjściem.Gra od początku jest zanurzona w większej narracji, powolnym postępie i sensie, co sprawia, że wkręca znacznie bardziej, niż to czysto tutorialowe demko w korytarzu. Tutaj nie ma takich korytarzy że tylko do przodu, to był tylko pokaz na demko by w 10 minut zademonstrować wszystkie mechaniki.Wiele już było gierek/sekcji że chodzimy w skafandrze po stacji kosmicznej i nie można niby wiele tu wnieść, ale Pragmata nie jest nastawiona specjalnie na horror czy strzelankę, jest sporo elementów RPG i przygody. Nie jest to gra, w którą nie można grać w dzień (a słuchawki tyle dają, że pomagają zlokalizować znajdźki typu "strzel w lalkę"), choć niby chwilę ustawia jasność i HDR itd. przy włączeniu, to nie miałem na razie ani razu wrażenia, że cokolwiek jest jakoś specjalnie ładne czy poruszające. Ot, jest rozrywkowo i sympatycznie. Mamy bazę do rozwijania się i luźnych gadek z Pragmatą (która oczywiście gada i tak cały czas). Listy znajdziek do wypełnienia i wracanie do starych lokacji z nową umiejętnością, by otworzyć przejścia. Ogólnie wszelkie trendy grania są tu włożone naraz. Mamy skaner rozchodzący się od naszej postaci, mamy ultimate attack gdy napełnimy pasek i wciśniemy obie gałki itd. Nie jest to nic oryginalnego, wciągająca formuła.Walka nadal ciężka, gdy muszę myśleć o kilku rzeczach naraz. Trzeba się nauczyć łączyć to z unikaniem. Na szczęście to chyba jedyne wymaganie, bo tak w sensie samych ataków i HP, przeciwnicy wydają sie ciency. Z czasem, gra robi się jako tako wymagająca w pewnych momentach, w każdym razie sufit robienia rzeczy szybko i efektywnie jest.Scenariusz niby banalny, sporo znanych standardów popularnego sci-fi (np. roboty którym się tłumaczy rzeczy dla człowieka oczywiste, że też ludzi nie znudzi ten typ żartu), ale ma swój urok. Akurat triumfy święci film "Haily Mary", no to czemu nie więcej takiego buddy buddy w kosmosie.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Godzinę temu, ogqozo napisał(a):Walka nadal ciężka, gdy muszę myśleć o kilku rzeczach naraz.Jestem 2h w grze, pierwszy boss padł i szczerze? Nie czuję tego poziomu trudności. Wjechały ulepszenia do hakowania i perki, więc roboty schodzą błyskawicznie. Samo hakowanie zrobili bardzo intuicyjnie, przyjemnie się klika. Ciekaw jestem, jak trudność skoczy dalej.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Bazując na reckach to chillujcie, jeszcze ponarzekacie ze przeciwnicy sie w gabki zmienili;).
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Wiecie co mi się szalenie podoba w tej gierce? Duuuużo rzeczy tak naprawdę :) Niemniej obecnie mam na myśli system progresji i rozwoju bohaterów. Świetnie zrobili to "levelowanie" i wzmacnianie poszczególnych umiejętności i sprzętu. Gra się w to trochę jak w takiego rogalika + ogniska z Soulsów (powroty do bazy po drabince by nabyć to i owo przed dalszym wyruszeniem w drogę). Kapitalna gra!Edit: i fakt, gierka powinna być zdecydowanie trudniejsza, ew. powinni dać harda od razu. Edytowane 4 godziny temu4 godz. przez Amer
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Ja też jestem po dwóch godzinach i narazie nie mogę narzekać na poziom trudności, jak na normal jest wyważony idealnie
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Serio jestem aż tak ślepy? Terminal na pierwszej stacji pokazuje 45%. To gdzie ja zgubiłem te pozostałe 55%?
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. 3 minuty temu, Kuba0101 napisał(a):Serio jestem aż tak ślepy? Terminal na pierwszej stacji pokazuje 45%. To gdzie ja zgubiłem te pozostałe 55%?Też mam 45.