Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

S.T.A.L.K.E.R. 2

Featured Replies

Opublikowano

Ehh, chętnie bym wrócił do Zony ale niestety nie ma cross-sejwa ;/

• Odpowiedzi 1,6 tys.
  • Wyświetleń 136,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• To nie będą bugi, to będą anomalie.

• Dla samej gry nie ma to wielkiego znaczenia w chwili obecnej, ale to kolejna furtka do dojenia kasy dla wydawców. Z tego co ogarnąłem (wyprowadźcie mnie z błędu jeśli się mylę), to rzeczy kupione w fo

• Nie bój żaby  Twojego kompa niszczy siedmioletni Wiedźmin 3, a co dopiero będzie na UE5 

Opublikowano

Dajcie panowie znać jak to hula na podstawowym PS5. Recenzje recenzjami, ale od forumkowiczów zawsze lepiej usłyszeć.

Opublikowano

Jak jutro wyciągnę z paczkomatu to coś napiszę, bo jestem pojebany i kupiłem to drugi raz, mimo że na XSX nadal nie skończyłem (a mam 120hD).

Opublikowano
1 minutę temu, Wredny napisał(a):

Jak jutro wyciągnę z paczkomatu to coś napiszę, bo jestem pojebany i kupiłem to drugi raz, mimo że na XSX nadal nie skończyłem (a mam 120hD).

Ale to serio takie dobre jest, czy jesteś po prostu jakimś turbofanem od początku serii? Pytam poważnie, bo jak patrzę na opinie graczy w sieci to takiego optymizmu nie dostrzegam. Wręcz przeciwnie - raczej narzekania, też na stan techniczny niezależnie od platformy boomer

Opublikowano

Pierdolenie dla samego pierdolenia. Zwłaszcza na facebooku widzę januszerię, która jedzie po gierce, bo modne jest teraz jebać wszystko co ukraińskie.
Jasne, że miała sporo patchy, zajmuje ogromną ilość miejsca (150GB chyba) i ciągle coś łatają, ale to chyba dobrze raczej.
To jest ogromny, żyjący świat i ciężko wyłapać wszystkie błędy, więc zawsze się coś trafi, ale bez przesady, żeby porównywać to do tego, w jakim stanie wychodził np Cyberpunk na PS4/XONE.
To od samej premiery była naprawdę dobrze działająca gra, a teraz na bank działa jeszcze lepiej.

A czy jestem fanem?
Ze S.T.A.L.K.E.R.em miałem do czynienia dopiero od niedawna, jak wyszły te remastery na konsole i stałem się fanem, bo uwielbiam wszelkiego rodzaju post-apo, a takie swojskie, surowe to już w szczególności, więc jedno i drugie - lubię, ale głównie dlatego, bo to zajebista gierka jest.

Opublikowano

Beta testy się skończyły, to można myśleć o zakupie pawel

Opublikowano

Też grałem jeszcze na Xboxie, gdzie gra była zawalona błędami i bawiłem się świetnie. Największy minus dla mnie: ten nieszczęsny pasek staminy, wkurzał mnie nawet bardziej niż glitche, ale o tym to już w zasadzie rozprawkę napisałem i wiem że nie wszyscy się z tym zgadzają. Tak czy inaczej, dla mnie to jest najlepsza gra "falloutowa" nie będąca Falloutem, klimat urywa łeb, a eksploracja i survival wciągają mocno.

Opublikowano
31 minut temu, Josh napisał(a):

Też grałem jeszcze na Xboxie, gdzie gra była zawalona błędami i bawiłem się świetnie. Największy minus dla mnie: ten nieszczęsny pasek staminy, wkurzał mnie nawet bardziej niż glitche, ale o tym to już w zasadzie rozprawkę napisałem i wiem że nie wszyscy się z tym zgadzają. Tak czy inaczej, dla mnie to jest najlepsza gra "falloutowa" nie będąca Falloutem, klimat urywa łeb, a eksploracja i survival wciągają mocno.

Podobno stamina dostała jakiś rework w ostatnim patchu, nie wiem tylko co tam się pozmieniało.

Opublikowano
Zacząłem na xboxie, ale później przesiadłem się na pc ze względu na obsługę modów, można było poprawić kilka wkurzających rzeczy.
Opublikowano
3 godziny temu, McDrive napisał(a):

Beta testy się skończyły, to można myśleć o zakupie pawel

pisałem o tym w dziale xbox, ale tam zbyt nerwowo na takie mocne słowa, zresztą Bzduras twierdzi że na premierę działało boomer

Opublikowano

Oczywiście, że tak. Akurat Ty zawsze znajdziesz powód żeby to sonka wygrała niezależnie od sytuacji - myśli gira, ale ubrany na niebiesko zamiast na czerwono lapka

Opublikowano
Godzinę temu, Bzduras napisał(a):

Podobno stamina dostała jakiś rework w ostatnim patchu, nie wiem tylko co tam się pozmieniało.

Uuu, to nieźle, może wolniej się teraz zużywa. Ktoś u nas dobrze to napisał, że wystarczyłoby żeby kondycha nie spadała podczas zwykłej eksploracji, a jedynie podczas walk z przeciwnikami i to byłby taki złoty środek nie psujący balansu gry, jednocześnie poprawiający jej dynamikę. Podpisuję się pod tym rękoma, nogami i penisem.

Opublikowano

Widziałem coś o jakimś "second sprint" w menu, ale nie wiem, na czym ma to polegać, a po takiej przerwie pewnie nawet nie zauważę różnicy.
Nie wiem natomiast, czy to w ogóle coś poprawi, bo z kolei dodali pojebane drżenie rąk po spożyciu energola, więc jak ktoś ratował się ich piciem, żeby zniwelować niedobór staminy to tak naprawdę cały system stał sie bardziej upierdliwy dla użytkownika.
No ale mogę się mylić i może jest git - trzeba sprawdzić.

Macie jakieś spoko ustawienia na HDR? Bo domyślnie trochę mleko i zawsze mnie to wkurza na PS5.
Na klocku chyba działa to w Dolby Vision i wszystko z automatu było pięknie czarne, a tutaj muszę bawić się suwaczkami.

Opublikowano

Nadal nie kumam czemu tu nie ma szybkiej podróży. Kto by chciał, to by korzystał. Czytałem wiele razy, że czasem chce się tylko iść do handlarza, żeby sprzedać fanty i trzeba się z tym użerać. Nie kupuję tu tłumaczenia, że realizm czy inna mechanika poziomu trudności. Nie chodzi o nasranie tego co 5m, ale choćby w głównych miejscówkach.

Opublikowano

Są przecież "przewodnicy", którzy za opłatą Cię "przeteleportują" - tak to wyglądało w serii od czasów Clear Sky i tak zostało, wierne korzeniom.

Opublikowano

Ja też grę polecam, jest świetna. Jedna z najlepszych pod kątem eksploracji w tego typu klimatach, zwłaszcza, że miejscówki takie znajome, duża mapa i naprawdę ogrom miejsc do zwiedzania. Klimat post apo pierwsza klasa i na PC z odpowiednimi modami to jedna z najładniejszych gier na UE5 i można mieć prawie fotorealistycznego Stalkera, co tylko potęguje klimat i wrażenia. Jak ktoś lubi klimat post apo to nawet się nie zastanawiać i brać.

Opublikowano

Wiem o tych przewodnikach, bo sporo w stalkery grałem, ale chyba też nie każdy wszędzie docierał, a tam mapy były chyba mniejsze niż tutaj.

Opublikowano
2 godziny temu, Josh napisał(a):

Uuu, to nieźle, może wolniej się teraz zużywa. Ktoś u nas dobrze to napisał, że wystarczyłoby żeby kondycha nie spadała podczas zwykłej eksploracji, a jedynie podczas walk z przeciwnikami i to byłby taki złoty środek nie psujący balansu gry, jednocześnie poprawiający jej dynamikę. Podpisuję się pod tym rękoma, nogami i penisem.

Staminy chyba nie ruszono ale dodano opcję truchtu, czyli po wyczerpaniu staminy po sprincie nadal można biec ale trochę wolniej.

Przy okazji nowego patcha, wróciłem zrobić drugie przejście, gra się elegancko a na PC po ostatnim patchu wyczuwam znacznie lepszą wydajność.