Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Awaryjność PS5

Featured Replies

Opublikowano

Chłopie, po prostu graj na tej konsoli, jezus maria.

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Wyświetleń 335,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Bo może to błahostka a jakby oddał to już nie miałby konsoli cieciu?

• to nie cewki tylko mały chińczyk siedzi w środku i sypie pieprzem 

• Stary srasz się o zakup konsoli jakbyś ostatnie pieniądze z komunii wydawał i koniecznie musi to być sprzęt bezawaryjny, bo komunię to ma się tylko jedną. Pisałeś coś wcześniej, że INTERESUJESZ SIĘ TE

Opublikowano
55 minut temu, HiS napisał:

Jacyś spadachroniarze z PCMR :reggie: 

Temperaturki, OC, ramy, chamy, chvje itp. 

Więcej będzie rozkminiał parametry pracy podzespołów  niż grał. 

To wygląda jakby kupił, żałował wydania pieniędzy i szuka powodu żeby oddać:reggie:

Opublikowano

Gram na nowej wersji konsoli od kilku dni, najdłuższe posiedzenie 7h w GOT, wszystko jest gitara nic się nie dzieje, jest miodzio, Polecam.

Osobiście też dużo rozkminialem i dostawałem jobla bo to aż 300g chłodzenia MATKO Bosko co to będzie co to się stanie, spali się, dlaczego nie kupiłem wcześniej, teraz mam gorszą, co ja narobiłem. 

Szkoda nerwów i czasu na to. 

Opublikowano

Do McDrive, HiS, i tym podobnym. Rozumiem, ze nakazujecie, aby nie interesować się aspektami sprzętowymi tylko grać na konsoli i grać. Jeżeli Wasze życie to tylko gry to grajcie sobie. Ja oprócz grania interesuje się sprawami technicznymi w tej kwestii. Sami zreszta czerpiecie zapewne wiedzę z różnych źródeł m.in. podobnych wywodów.

pzdr 

Edytowane przez eraeste

Opublikowano

Rzecz w tym, że z Twoich postów można wywnioskować, że w zasadzie, to jeszcze nawet tej konsoli nie uruchomiłeś. Fajnie być świadomym konsumentem, spoko. Ale jasna chałupka, kupiłeś sprzęt, który służy do grania, a teraz robisz analizy NASA, co to będzie z tym o 300g lżejszym chłodzeniem. Graj i się baw. Jak się wywali, to lecisz z gwarancją. Ta zasada dotyczy KAŻDEGO sprzętu elektronicznego. Jak kupiłem nową lodówkę, to od razu cyknąłem ją do gniazdka i żarcie wsadziłem - bez żadnych analiz ;)

Opublikowano

2 cz. o nowym ps5

- z filmiku wynika, jak jego autor informuje, ze nowa ps5 na pewno nie jest gorsza od pierwszej konsoli a nawet wnioskuje, ze lepsza (informacja dla zainteresowanych tym tematem)

https://youtu.be/eP8lRhpuh5U

miłego weekendu.

Edytowane przez eraeste

Opublikowano

Chyba nikt normalny nie spodziewał się, że Sony strzeliło sobie w stopę i wydało nowszą rewizję gorszą od pierwotnej. Zdarza im się czasem cos odwalić, ale jednak trochę tych konsol wydali i po rozsypujących gumkach na stikach, czy YLODach wnioski jakieś na pewno zostały wyciągnięte. Typowe artykuły robione po kliknięcia. 

Opublikowano

O Sony zaczyna rewizować PS5? W takim razie PS5 Pro już za moment będzie w sklepach :dafuq:

Opublikowano

I tak najlepsza jest teraz konwersacja na temat pamięci RAM. W tym pierwszym filmiku Hardware Busters International zmierzył temp. na SSD (48 stopni) i podpisał 'memory' i wszyscy znafcy stwierdzili że to chodzi o RAM więc może CPU jest chłodniejsze ale RAM ma 8 stopni więcej xd Normalnie pamięci VRAM działają w mniej więcej 85 stopniach ale 'eksperci' płaczą że przy 48 wszystko się spali w środku xd

Opublikowano

Witam ;) jestem,nowy chciałbym się dowiedzieć. Czy to, jest normalna rzecz podczas wyłączenia. Gry, Cod Cold War słychać taki dzwięk jakby terkot? pózniej. Konsole, trochę przesunąłem i o dziwo nie słychać tego dzwięku.Juz podczas wyłączenia gry wiatrak. Jakby nie wchodzi w wibracje/ terkotanie? o ile można nazwać to terkotem z góry, sory za rozpierdziel na szybko pisałem Pozdrawiam.

Edytowane przez DeVils

Opublikowano

Co za rzęch te PS5. Druga konsola i znowu problemy. Pierwsza chociaż padłą z łaski pana, a druga co chwilę CE-108255-1 ( już na pamięć nawet znam ). Reset i instalacja z USB nawet nie pomogła. Co za pech. Ktoś coś doradzi? Nie mam zamiaru znowu przechodzić przez proces zabawy z supportem Sony. 

Opublikowano
7 godzin temu, Donatello1991 napisał:

Co za rzęch te PS5. Druga konsola i znowu problemy. Pierwsza chociaż padłą z łaski pana, a druga co chwilę CE-108255-1 ( już na pamięć nawet znam ). Reset i instalacja z USB nawet nie pomogła. Co za pech. Ktoś coś doradzi? Nie mam zamiaru znowu przechodzić przez proces zabawy z supportem Sony. 

Kupiłem półtora tygodnia temu PS5 z napędem. Leży jeszcze w pudle, bo męcze Yakuze na Xboxie, ale po tym wpisie to będę musiał ją wcześniej wyciągnąć i sprawdzić. Zawsze mogę odesłać, lub wymienią na nową od ręki :x 

Edytowane przez bebbop

Opublikowano
7 hours ago, Donatello1991 said:

Nie mam zamiaru znowu przechodzić przez proces zabawy z supportem Sony. 

Chyba będziesz musiał,z tego co można przejrzeć na necie po komentarzach.

Ja miałem podobny problem z PS4 z dnia na dzień przestała odpalać gry.

Tylko ty przynajmniej masz gwarancję a my się zepsuło 3 miesiące po XD XD.

Opublikowano

Astroboot na ten moment działa tylko normalnie. Jeszcze jedną rzecz obczaje zanim przystąpie do dezynfekcji pokoju po tym szrocie.

Edytowane przez Donatello1991

Opublikowano
W dniu 13.09.2021 o 23:12, DeVils napisał:

Witam ;) jestem,nowy chciałbym się dowiedzieć. Czy to, jest normalna rzecz podczas wyłączenia. Gry, Cod Cold War słychać taki dzwięk jakby terkot? pózniej. Konsole, trochę przesunąłem i o dziwo nie słychać tego dzwięku.Juz podczas wyłączenia gry wiatrak. Jakby nie wchodzi w wibracje/ terkotanie? o ile można nazwać to terkotem z góry, sory za rozpierdziel na szybko pisałem Pozdrawiam.

Klasyk, cewki. Większość osób tak ma, nic strasznego.

Opublikowano

Ochłonąłem, zadzwoniłem, udało się za pierwszym razem. Wszystko już moje dane mają z ostatniej " sprawy ". Jutro konsola będzie wysłana. Gościu ( francuz ) mówił, że jest to bardzo powszechny problem z dyskami. 

Opublikowano

A to czemu nie zwracasz do sklepu na niezgodność? Powinni od strzała przyjąć i wymienić, ale przy brakach to raczej zwrot kasy prędzej. No chyba, że wolisz poczekać na nowy po wymianie w serwisie.

Opublikowano

No właśnie. Wolę do Sony. Wysłali nówkę sztukę za pierwszym razem i trwało to niecałe dwa tygodnie od wysłania. Zwrotu kasy nie chcę, konsola ma śmigać:D Jestem cierpliwi, więc i jak trzeba będzie do 19 listopada będę wysyłał. Czyli aż się gwarancja skończy. No bez kitu, ta fuszerka z dyskami. 

Opublikowano

Jeżeli zostało gwarancji mniej niż trzy miesiące to ona się wydłuża o ten brakujący czas i od odebrania konsoli będziesz miał 3msc gwarancji

Opublikowano

Ogólnie to słabo z tymi 3 miechami jak wymieniają na nowy egzemplarz czy to konsola czy pad, powinno lecieć 12 od nowa.

Opublikowano
2 godziny temu, Donatello1991 napisał:

Ochłonąłem, zadzwoniłem, udało się za pierwszym razem. Wszystko już moje dane mają z ostatniej " sprawy ". Jutro konsola będzie wysłana. Gościu ( francuz ) mówił, że jest to bardzo powszechny problem z dyskami. 

mam ten sam błąd CE-108255-1 tylko u mnie on wystąpił tylko w kilku grach, w sleeping dogs przy kontynuowaniu gry z menu wywalało, ale dało to sie obejsc wybierajac ostatni save recznie, w jednym indyku którego nazwy juz nie pamietam gra wywalała ten blad na mapie swiata i ogolnie wtedy pad przestawał reagowac no i w multi titanfall 2 nie da sie grac bo ekran stoi tylko odgłosy bitwy słychac, a jak wywaliło do menu to tez ten blad pokazało. Kampanie single ograłem bez problemu.

Myslisz, ze powinienem reklamowac? w reszcie gier wszystko działa dobrze

Opublikowano
5 godzin temu, łom napisał:

Jaki jest wniosek wg Ciebie z tego filmiku?

Opublikowano
49 minut temu, eraeste napisał:

Jaki jest wniosek wg Ciebie z tego filmiku?

Taki że nie ma co się przejmować tym że nowa rewizja jest pod jakimś względem gorsza. Poprawili trochę temp. na RAMie, na SOC/APU trochę się zwiększyła (ale nadal te 70 stopni w stresie to jest bardzo mało) więc nie powinno być żadnych problemów (a przynajmniej większych niż do tej pory).

Opublikowano
10 godzin temu, PabloPSX napisał:

mam ten sam błąd CE-108255-1 tylko u mnie on wystąpił tylko w kilku grach, w sleeping dogs przy kontynuowaniu gry z menu wywalało, ale dało to sie obejsc wybierajac ostatni save recznie, w jednym indyku którego nazwy juz nie pamietam gra wywalała ten blad na mapie swiata i ogolnie wtedy pad przestawał reagowac no i w multi titanfall 2 nie da sie grac bo ekran stoi tylko odgłosy bitwy słychac, a jak wywaliło do menu to tez ten blad pokazało. Kampanie single ograłem bez problemu.

Myslisz, ze powinienem reklamowac? w reszcie gier wszystko działa dobrze

Jak uważasz. Właśnie mi się pobrało  na nowo Demon Souls Remake i sprawdzałemi i tam nie wywala. Zostawiam na dysku RAtcheta, Spidera i Deathloopa w których wywala i niech patrzą i nówkę odsyłają XD Reklamuj. Sprzęt kosztuje i ma śmigać jak ta lala. To nie pc, że wiecznie problemy i errory.