Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Słuchawki dla Series X | S - patrz pierwszy post

Featured Replies

Opublikowano
6 godzin temu, maxoffe napisał:

a tym bardziej jak ktoś wspominał że mają dodatkowo 6mc Dolby Atmos w prezencie. 

Ale co znaczy 6 miesięcy w prezencie. To co po 6 miesiącach nie będą już wspierały DA?

• Odpowiedzi 915
  • Wyświetleń 124,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Ale huopie ty nie filizofuj lepiej, mój problem wynika z dzwona który miałem jakiś czas temu a nie dlatego że zajadam top chipsy i siedzę całe życie na kanapie grając w gierki, na tej samej zasadzie j

• Sprawdziłem trzy gierki.  Sam początek w Gearsach robi niesamowite wrażenie. Nawet kobieta na przelatujący helikopter zrobiła WOW. Granat w tył, granat w przód. No pieknie pozycjonuje.  Ori

• Znalazłem chyba idealne słuchawki gejmingowe open back, grają tak że nie mam pytań, a co będzie jak membrany się rozruszają Sennheiser PC38X

Opublikowano
7 minut temu, milupl napisał:

Ale co znaczy 6 miesięcy w prezencie. To co po 6 miesiącach nie będą już wspierały DA?

Licencja jest na 6 miesięcy gratis przy zakupie, po tym okresie jeśli dalej chcesz korzystać z DA to musisz zaplacic

Opublikowano
W dniu 21.05.2021 o 21:27, milupl napisał:

Będą ale płatnie. 

Ale dla mnie to i tak duży PLUS bo przez te pół roku sprawdzisz sobie na spokojnie w wielu grach czy Atmos Ci odpowiada czy nie. 

Według mnie super sprawa, zobaczę po zakupie jeszcze jak w filmach bo podejrzewam że też będzie mega wypas! 

Opublikowano
W dniu 21.05.2021 o 21:36, ASX napisał:

Licencja jest na 6 miesięcy gratis przy zakupie, po tym okresie jeśli dalej chcesz korzystać z DA to musisz zaplacic

To wiem, ale jak oni to wyłączą?

Ps. To trzeba jakoś włączyć żeby był DA?

Opublikowano

W tych słuchawkach oficjalnych chyba jest kod na 6msc DA i normalnie Ci się skończy tak jak okres próbny. Atmosa włączasz w opcjach dźwięku.  

Opublikowano
25 minut temu, messer88 napisał:

W tych słuchawkach oficjalnych chyba jest kod na 6msc DA i normalnie Ci się skończy tak jak okres próbny.

30 minut temu, milupl napisał:

To trzeba jakoś włączyć żeby był DA?

nie ma kodu :lapka: po podłączeniu słuchawek i włączeniu aplikacji DA po prostu pojawia się opcja 6 miesiecznego okresu próbnego

Opublikowano

6 miesięcy? A nie, że to takie promo, które uruchomili w dniu premiery słuchawek do września? Ja je kupiłem w zeszłym tygodniu i mam jeszcze 4 miesiące. 

Edytowane przez Metoda

Opublikowano

Ja bym nie dawał słuchawek dziecku :lapka: poza tym większość z nich będzie dla niego za duża 

Opublikowano
6 minut temu, Hanza71 napisał:

Zadowolenie dziecka najważniejsze, tak trzymaj. 

Z drugiej strony ktoś pisał że by nie polecał dziecku słuchawek, może ja także ale jak miał bym słuchać głośno odgłosów z gier w które nie gram, a np. oglądał bym na drugim TV ciekawy film to także by mnie irytowało... 

Wiem bo przechodziłem to trochę już latek wstecz, i tylko mówiłem do syna, Patryk przycisz ta grę :-) 

Opublikowano

W której grze atmos najlepiej gra? W Girsach? Aktywowałem traila i muszę posprawdzać, ale na razie nie słyszę jakiejś różnicy pomiędzy dolby, a windows sonic.

Opublikowano
  • Autor

Atmos w nowych Gearsach mnie zmiażdżyło.

Opublikowano

To włąćzę później gearsy i porównam. Jak będzie brzmieć lepiej, to trzeba kupić przed premierą halo.

Opublikowano

Czy trzeba zresetowac gre po zmianie formatu audio, zeby zaczeło działać? Właczyłem poczatek gearsow 5 przy wodospadzie i jazde na lawie w hivebusters i nie słyszę różnicy. Włączyłem też demko w apce dolby i ustawiałem nawet stereo i nie słyszę różnicy XDD Jest tam moment gdzie ptak przelatuje z tyłu od prawej do lewej i jak dla mnie tak samo brzmi :sapek:

Opublikowano

Szybkie pytanie, mam w miarę dobre słuchawki pod jacka do pada, czy to norma, że po podłączeniu do pada dźwięki są na słuchawkach i na tv? Muszę tv ściszać, aby się nie dublowało. Nie ma opcji odcięcia tv, przy podłączeniu słuchawek?

Opublikowano

Niestety to normalne, trzeba wyłączać dźwięk w tv ręcznie

Opublikowano

6 minut temu, ASX napisał:

Niestety to normalne, trzeba wyłączać dźwięk w tv ręcznie

Szkoda, że nie działa to tak jak na play station, że dźwięk w TV wycisza się gdy włączy się słuchawki . Też mam ten problem z oryginalnym headset-em Ms.

Opublikowano

No szkoda szkoda, nawet na moim Pc głośniki automatycznie się wyciszają po włączeniu słuchawek, a na konsoli z jakiegoś powodu to nie działa

Opublikowano

Tak samo jak nie ma żadnej moliwości sprawdzenia czy działa mikrofon, ustawienia czułości itp. - bez robienia alpejskich kombinacji. Trochę przypau, bo Sony jakoś, to ogarnęło w optymalny sposób na ps4. 

Opublikowano

Jak mówisz to masz odsłuch, który w opcjach można dostosować, no ale tak jest to gorzej zrobione niż na plejce 

3 hours ago, 20inchDT said:

Czy trzeba zresetowac gre po zmianie formatu audio, zeby zaczeło działać? Właczyłem poczatek gearsow 5 przy wodospadzie i jazde na lawie w hivebusters i nie słyszę różnicy. Włączyłem też demko w apce dolby i ustawiałem nawet stereo i nie słyszę różnicy XDD Jest tam moment gdzie ptak przelatuje z tyłu od prawej do lewej i jak dla mnie tak samo brzmi :sapek:

Może po prostu masz słaby słuch :dunno: ale tak jak kiedyś pisałem polecanie słuchawek to nie taka prosta sprawa bo każdy insczej słyszy i czego innego oczekuje od dźwięków 

Opublikowano
3 minuty temu, kubson napisał:

Może po prostu masz słaby słuch :dunno: ale tak jak kiedyś pisałem polecanie słuchawek to nie taka prosta sprawa bo każdy insczej słyszy i czego innego oczekuje od dźwięków 

Albo sluchawki, albo ten atmos jest chuja wart. Sprawdzałeś moze jakies demo filmiki w apce dolby? Zawsze słyszę dzwieki z kazdego kierunku, nawet na stereo, i nie wiem co tu jeszcze mogłoby lepiej brzmiec. Jedyne wrazenie z 3d audio robily na mnie filmiki z binaural audio na yt.

Opublikowano

Tak sprawdzałem te filmiki i działało to dobrze. Ja mam atmosa od początku i słyszę różnice, lepiej grają niż Windows Sonic, ale jakiejś super miazgi imo nie ma, dziwek jest po prostu bardziej przestrzenny i pomaga w zlokalizowaniu z ktorej strony dochodzi 

w apce atmosa możesz sobie poprzestawiać EQ, może to coś da? btw jakie słuchawki masz?