dominalien 261 Opublikowano 17 stycznia Udostępnij Opublikowano 17 stycznia OK, wszystko jasne. Od strony sprzętowej chyba mogli się trochę bardziej w takim razie postarać. I jakiś driver napisać, który będzie odpowiednio obsługiwał kontroler/przycisk zasilania w kontekście uśpienia. Może to jeszcze kiedyś zrobią. Cytuj Odnośnik do komentarza
creatinfreak 3 827 Opublikowano 17 stycznia Udostępnij Opublikowano 17 stycznia W windowsie mogliby chociaż zrobić odpowiednik qucik resume. Wtedy to by tak nie bolało na rogach i legionach. Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 615 Opublikowano 18 stycznia Udostępnij Opublikowano 18 stycznia Czy wam tez sam zmienia sie ktory dysk jest domyślny? (Mi ciagle zmienia sie na karte sd) Cytuj Odnośnik do komentarza
dominalien 261 Opublikowano 18 stycznia Udostępnij Opublikowano 18 stycznia Ja nie zwróciłem uwagi. Może rzeczywiście jest jakiś bug. I tak mi zawsze pokazuje okno gdzie zainstalować i w zależności od gry i wolnego miejsca klikam jedno albo drugie. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 617 Opublikowano 18 stycznia Udostępnij Opublikowano 18 stycznia Ja mam to samo. też mi przypisuje kartę jako domyślny dysk do instalacji. A co Decka to po skończeniu Uncharted 4 zabrałem się za Call of Duty 2 którego nigdy nie dane mi było skończyć, bo miałem wówczas zbyt słaby komputer i gra chodziła w 15 fpsach. Trochę trzeba było pokombinować ze sterowaniem bo to jednak gra skrojona na PC pod granie na myszce, ale tak poza tym żadnych problemów. Zacząłem też Batman Arkham Origins bo jakoś ominęła mnie ta część, no i pomimo tego że teoretycznie widnieje jako nieopslugiwana to działa pięknie. Zero problemów i betonowe 60 klatek. Piękny sprzęt Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 051 Opublikowano 18 stycznia Udostępnij Opublikowano 18 stycznia A ja sobie odpaliłem obydwa Starcrafty. Dwójeczka działa płynnie na ustawieniach high. No to teraz czekam na jakieś Steamowe promocje, a między czasie zdecydowanie mam co na Steamdecku robić. Piękny sprzęt Cytuj Odnośnik do komentarza
Emtebe 2 524 Opublikowano 18 stycznia Udostępnij Opublikowano 18 stycznia 1 godzinę temu, MichAelis napisał: Czy wam tez sam zmienia sie ktory dysk jest domyślny? (Mi ciagle zmienia sie na karte sd) Tak ;( A ja mam inne pytanie. Bo od jakiegoś tygodnia, co odpalę Decka to ściąga mi jakieś aktualizacje po 20-30 MB do większością gier jakie mam zainstalowane. Takie GTA4 czy Max Payne 3 to codziennie coś aktualizuje. Co to za łatki są? Wcześniej były jakieś aktualizacje shaderów, ale to po kilka kilobajtów miało. A teraz żadnego dodatkowego info, tylko ściąga po 20-30 MB. Cytuj Odnośnik do komentarza
dominalien 261 Opublikowano 18 stycznia Udostępnij Opublikowano 18 stycznia To są shadery po aktualizacji systemu, włączyłeś sobie preview? To się aktualizuje praktycznie codziennie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Emtebe 2 524 Opublikowano 18 stycznia Udostępnij Opublikowano 18 stycznia Nie mam preview, poza tym chodzi o aktualicje gier a nie systemu. Jak mi pobierało shadery, to było info o tym przy pobieranym pliku i zajmowało to ze 100-200 kb, teraz zadnego info i pobiera po 20-30 MB. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 18 stycznia Udostępnij Opublikowano 18 stycznia To nadal shadery. Norma. Mi pobiera w przypadku niektórych gier nawet po 500 MB. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
dominalien 261 Opublikowano 18 stycznia Udostępnij Opublikowano 18 stycznia (edytowane) Tak, shadery są wielkie, kilkaset kilo to na pewno nie to. Ściągają się jako aktualizacje gier, ale głównie po aktualizacji systemu. Jak jest nowy driver karty graf. wszystkie stare shadery lecą do kosza. Może to być z opóźnieniem, bo zanim się pokompilują (u Valve albo u użytkowników decka) na nowej wersji i będą gotowe do ściągania może trochę minąć. Edytowane 18 stycznia przez dominalien 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Emtebe 2 524 Opublikowano 18 stycznia Udostępnij Opublikowano 18 stycznia Ok, dzięki za wyjaśnienie Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 256 Opublikowano 20 stycznia Udostępnij Opublikowano 20 stycznia Ktoś ograł może Resident Evil 0 na decku? Status jest niby unverified, ale w bazach jakieś sprzeczne opinie, jednym działa, drugim nie. Ktoś coś? Mam na PC, ale nie ma kiedy usiąść, na Decku łatwiej by to wpadło :D. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 064 Opublikowano 20 stycznia Udostępnij Opublikowano 20 stycznia 45 minutes ago, KrYcHu_89 said: Ktoś ograł może Resident Evil 0 na decku? Status jest niby unverified, ale w bazach jakieś sprzeczne opinie, jednym działa, drugim nie. Ktoś coś? Mam na PC, ale nie ma kiedy usiąść, na Decku łatwiej by to wpadło :D. Jak masz na pc to czemu samemu nie sprawdzisz na decku? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 256 Opublikowano 20 stycznia Udostępnij Opublikowano 20 stycznia 6 minut temu, Czoperrr napisał: Jak masz na pc to czemu samemu nie sprawdzisz na decku? Mogę, ale chodziło mi o opinię nt. pełnego przejścia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 20 stycznia Udostępnij Opublikowano 20 stycznia Godzinę temu, KrYcHu_89 napisał: Mogę, ale chodziło mi o opinię nt. pełnego przejścia. Tak, skończyłem. Potrzeba tylko konkretnego Protona GE pobrać, (bodajże 18 już nie pamiętam) bo w przeciwnym wypadku będziesz miał graficzne glitche w jednej sekcji na początku gry. Poza tym gra normalnie śmiga. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 426 Opublikowano 20 stycznia Udostępnij Opublikowano 20 stycznia Ściągnąłem, włączyłem na GE25, wygląda na to, że działa. Cytuj Odnośnik do komentarza
dominalien 261 Opublikowano 20 stycznia Udostępnij Opublikowano 20 stycznia Ale się sam zrobiłem… normalnie jakbym miał 3 lata. Dostaję od GOGa promkę na Sinking City, patrzę na Steama, strasznie drogie, SD verified, no to biorę z GOGa. Instaluję Heroikiem, no i oczywiście nie działa. Ze 2h już nad tym spędziłem. No kurka wodna. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 426 Opublikowano 20 stycznia Udostępnij Opublikowano 20 stycznia Lutrisa spróbuj. Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 051 Opublikowano 20 stycznia Udostępnij Opublikowano 20 stycznia A ja pograłem w Starcrafta, nawet przeszedłem kampanię Terran. Oczywiście mysz jest niezbędna, a w przypadku grania Zergami i klawiaturę jakąś trzeba ogarnąć. Bo o ile Terranami da się skończyć kampanię najpierw oddziałem czołgów, a potem Battlecruiserów tak Zergami bez tworzenia oddziałów za pomocą klawiatury nie da rady. No ale warto, to nadal fantastyczna, legendarna pozycja. Oczywiście widziałem filmy na tubie gdzie grają bez myszy i klawiatury, ale to sztuka dla sztuki Cytuj Odnośnik do komentarza
dominalien 261 Opublikowano 20 stycznia Udostępnij Opublikowano 20 stycznia Godzinę temu, Bzduras napisał: Lutrisa spróbuj. Na pewno jeszcze będę próbował coś z tym zrobić. Ale zły jestem na siebie, że nie dodałem do wishlisty na steamie i nie poczekałem na promkę, bym kliknął i odpalił jak normalny człowiek a nie kombinował bez sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Assassins_78 878 Opublikowano 20 stycznia Udostępnij Opublikowano 20 stycznia Jak ktoś kochał się w Heroes of Might and Magic 3 to polecam Songs of Conquest Jak dla mnie cudowna gra. Świetnie sie gra na SD https://store.steampowered.com/app/867210/Songs_of_Conquest/ 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 051 Opublikowano 20 stycznia Udostępnij Opublikowano 20 stycznia 2 minutes ago, Assassins_78 said: Jak ktoś kochał się w Heroes of Might and Magic 3 to polecam Songs of Conquest Jak dla mnie cudowna gra. Świetnie sie gra na SD https://store.steampowered.com/app/867210/Songs_of_Conquest/ Mam ją na radarze, ale póki co zagrywam się w Heroesy, ostro się za nimi stęskniłem. Ale słyszałem o grze bardzo dużo dobrego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 918 Opublikowano 20 stycznia Udostępnij Opublikowano 20 stycznia 8 minut temu, Homelander napisał: Mam ją na radarze, ale póki co zagrywam się w Heroesy, ostro się za nimi stęskniłem. Ale słyszałem o grze bardzo dużo dobrego Jak nie grałeś latami to są nowe miasta tworzone przez społeczność. Nieoficjalne całe dodatki Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 541 Opublikowano 20 stycznia Udostępnij Opublikowano 20 stycznia 13 minut temu, Assassins_78 napisał: Jak ktoś kochał się w Heroes of Might and Magic 3 to polecam Songs of Conquest Jak dla mnie cudowna gra. Świetnie sie gra na SD https://store.steampowered.com/app/867210/Songs_of_Conquest/ Nawet parę dni temu odswiezylem temat postem po prawie roku bo wróciłem do gierki odkąd w grudniu wyszedł patch z sterowaniem padowym. Absolutnie świetna pozycja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi