Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

RETROARCH czyli emulator wszystkiego na Xboxie Series X/S.

Featured Replies

• Odpowiedzi 782
  • Wyświetleń 94,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Tak kaszpirowskim Wyświetliło się: "GearsUp płaci 400zł rocznie za wypożyczenie 10 romów n64"

• Nie testowałem wczoraj z dysku zewnętrznego ale pobawiłem się chwilę tym co mam na wewnętrznym i efekty są bardzo dobre.   Nie można już kupić Jet Set Radio HD z poziomu Xbox Series X? No tr

• Tutorial od twórcy, jak pobrać, jak wrzucić biosy i takie tam. Oczywiście część z podawaniem maila jest już nieaktualna, jako, że przeszli na public release i aplikacje są dostępne dla każdego chętneg

Opublikowano
  • Autor

Nie mam pojęcia dopiero wróciłem do domu i sram po całym dniu bo brzydzę się w robocie na budowie w toitoiu. 

Info mam z discorda twórców. 

Edit. Piękne czasy gdy można w każdej chwili zapytać twórców o to:

Screenshot_20211209-164216.thumb.png.9b0b7259c7b178b70ab62a20ddadf88e.png

Z tego co widzę chłopaki testują gry z DC i większość działa w 60fps.

Edytowane przez devilbot

Opublikowano

Zainstalowałem Retroarch w nowej wersji Pub i przy próbie odpalenia gier z Gamecube z USB nadal czarny ekran pomimo, że gry mieszczą się w limicie rozmiaru.

Edit: okazało się, że Gamecube działa na obu tylko po prostu bardzo długo się ładuje. Niestety tak rwało, że nic nie da się zrobić. Odpaliłem Twin Snakes i mam info, że Performance is terrible. Zmieniłem grafikę z gł na dx12 i zdaje się być o wiele lepiej :)

Edytowane przez Czoperrr

Opublikowano

Działa Ci w ogóle ten retroarch w wersji pub2? Mi od czasu updatu nie odpala się w ogóle. Reinstalacja nie pomogła

Opublikowano

To go zaktualizuj. Jeden build nie działał, ale wczoraj wypchnęli update i działa. Wejdz w bibliotekę gier, znajdź RA, wciśnij View, wybierz "zarzadzanie grą" i tam sprawdź kafelek z updejtami, czy coś przypadkiem nie wisi.

Opublikowano
55 minutes ago, czapa said:

Działa Ci w ogóle ten retroarch w wersji pub2? Mi od czasu updatu nie odpala się w ogóle. Reinstalacja nie pomogła

Zostałem przy starej wersji bo miałem już skonfigurowaną. W nowej nie zauważyłem korzyści.

Opublikowano
39 minut temu, Bzduras napisał:

To go zaktualizuj. Jeden build nie działał, ale wczoraj wypchnęli update i działa. Wejdz w bibliotekę gier, znajdź RA, wciśnij View, wybierz "zarzadzanie grą" i tam sprawdź kafelek z updejtami, czy coś przypadkiem nie wisi.

A faktycznie musiało się jakoś w tle zaktualizować że nawet nie widziałem, już wszystko działa

Opublikowano

Wyszedł update, można emulować gierki z PS2 i GC z USB niezależnie od rozmiaru pliku.

Opublikowano

Pub2 21.12.13 jest najaktualniejsza. Numer kompilacji można sprawdzić wchodząc w kafelek RetroArch, wciskając View (ten xboxowy select) i wybierając Zarządzaj grą i dodatkami.

Opublikowano
  • Autor

Nie. Ale lada chwila może wjechać standalone emulator atomiswave.

Opublikowano
18 godzin temu, Czoperrr napisał:

Świetna wiadomość. Testowaliście już te konsole z USB?

Zapomniałem o tym. Ciekawe, czy da się odpalić z biosem na pendraku czy nadal trzeba tworzyć katalogi w pamięci wewnętrznej.

@Czoperrr PS2 działa, ale foldery z biosem i innymi takimi musisz mieć w pamięci wewnętrznej. Wrzucasz je przez Durango FTP albo kopiujesz z pendrajwa za pomocą MCA Managera. Personka leci z USB :banderas:

16395015453698255440408167762007.jpg

Opublikowano

Aktualna wersja to 21.12.17 i jeśli macie pendrive to sformatujcie go w NTFS - gierki będą uruchamiać się bezpośrednio z niego zamiaat kopiować się do LocalState.

Opublikowano

Dopiero sobie zdałem sprawę, że mógłbym w końcu po latach zagrać w Xenosagę jeżeli emulator działa poprawnie ze wszystkimi grami :obama:

Opublikowano

Możesz próbować, czemu nie. Ja sprawdzałem do tej pory:

- Persona 3 FES - śmiga bez zająknięcia

- Tony Hawk's Underground - jak wyżej

- Resident Evil Outbreak - jak wyżej

- Def Jam FFNY - drobne graficzne glitche, ale grywalna jak skurczesyn :obama:

Opublikowano
W dniu 25.11.2021 o 21:19, Czoperrr napisał:

Śmiga elegancko. Szkoda, że Gamecube nie działa z USB (chociaż rozmiar ma poniżej 2.5GB) bo głównie na tym mi zależy, konsola ma większą moc niż mój laptop.

Ale za to jak MGS wygląda na Duckstation w 4K widescreen :fsg:

70634aad-c59d-4217-ad41-ed09d11508c9.png

W którym miejscu w emu ustawia się 4K? Albo jestem ślepy albo nie widzę tej opcji.

Opublikowano
19 minutes ago, Meanthord said:

W którym miejscu w emu ustawia się 4K? Albo jestem ślepy albo nie widzę tej opcji.

W duckstation w zakładce enhancements ustaw rozdzielczość na 9x(4K).

Opublikowano

W Duckstation nie zapomnijcie włączyć sobie korekty geometrii, najlepszy bajer tego emulatora.

Opublikowano
1 hour ago, Bzduras said:

W Duckstation nie zapomnijcie włączyć sobie korekty geometrii, najlepszy bajer tego emulatora.

Oczywiście. Scaled dithering również.

Opublikowano

OMFG jakimś cudem przespałem co tam sie dzieje jak chodzi o emulatory i nadal na espxe siedze. No chyba pora nadrobić zaległości :obama:

Opublikowano
10 minutes ago, pawelgr5 said:

OMFG jakimś cudem przespałem co tam sie dzieje jak chodzi o emulatory i nadal na espxe siedze. No chyba pora nadrobić zaległości :obama:

Panie, to nie 97 żeby na epsxe grać. Duckstation to dar od samego boga!

Opublikowano

Ekran bootowania biosu można wyłączyć w razie potrzeby.

@20inchDT Xenosaga zapierdziela aż miło popatrzeć.