Opublikowano 29 stycznia 20232 l To w jakiej kolejności powinno się ogrywać te dwa tytuły aby się nie znudzić?
Opublikowano 29 stycznia 20232 l 3 minuty temu, PiPoLiNiO napisał: @KrYcHu_89 Nie no, ale trzymaj się faktów. DS wygląda fajnie, ale Calisto jest generację ładniejszy. Nie wiem czy generacje, ale na pewno ladniejsza, niezaleznie od sprzętu. Moze to i dobrze, w czymś to Callisto zrobiło, obiektywnie tylko w tym:). Subiektywnie, nie wiem - ogram dopiero po DS. Teraz, Elitesse napisał: To w jakiej kolejności powinno się ogrywać te dwa tytuły aby się nie znudzić? Ja jadę DS -> Callisto (tam już po paczykach, ng+ I jakies inne rzeczy, co brakowało (wybrakowało :)) na premierę dodali).
Opublikowano 29 stycznia 20232 l Jednak pogralem jeden rozdział - 3ci, gierka sie dopiero rozkreca, miotacz ognia wymiata w tej grze :). 1 godzinę temu, Figuś napisał: PS5 i XSX konsole beton 60 fps w perf, czyli jednak potrafię to wyczaić bez pomiarów:). PC - stuttering, jak zwykle :/.
Opublikowano 29 stycznia 20232 l 3 minuty temu, KrYcHu_89 napisał: Jednak pogralem jeden rozdział - 3ci, gierka sie dopiero rozkreca, miotacz ognia wymiata w tej grze Czyli poprawa względem oryginału, bo tam miotacz ognia to było największe gówno ever, co tylko łaskotało umarlaków.
Opublikowano 29 stycznia 20232 l 33 minuty temu, Wredny napisał: Czyli poprawa względem oryginału, bo tam miotacz ognia to było największe gówno ever, co tylko łaskotało umarlaków. Ja na razie każdą broń na stocku mam, ale w r4 coś będę musiał wybrać do ulepszania, na razie pakuje w kombinezon :). Ciężka decyzja :).
Opublikowano 30 stycznia 20232 l Ja pierwsze przejście tylko Plasma Cutterem, więc nawet nie docenię zmian w broniach, ale w NG+ sprawdzę inne na bank, skoro tak wszyscy zachwalają. Jak wczoraj wróciłem do oryginału, tak wewnętrzne OCD nie pozwala się oderwać i już 11. Chapter robię Wpadnie calak to wrócę do remake'u - może w międzyczasie wyjdzie jakaś łatka, żeby mi ten glitch z brakiem HP na RIGu naprawić.
Opublikowano 30 stycznia 20232 l Ale naginąłem w tej scenie po zniszczeniu skał w tej pomarańczowej wiązce, rozdział 7. Na hardzie apteczek nie brakuje, ale amunicji czasami tak. Uwielbiam Force Guna Edytowane 30 stycznia 20232 l przez Rtooj
Opublikowano 30 stycznia 20232 l Ja używam wszystkich broni, ale np w rozdziale 6 miałem sytuację z Spoiler macką jak wcześniej i chciałem się uwolnić za pomocą AR bo dużo ammo tylko kompletnie tej broni nie ulepszam i musiałem zmienić, bo za słaby Damage i mnie zabijało.
Opublikowano 30 stycznia 20232 l @Wrednyten bug z HP da się ominąć. Wystarczy wymienić kombinezon na ten ze skrytki. Wszystkie ulepszenia nam zostają
Opublikowano 30 stycznia 20232 l Są jakieś większe zmiany względem oryginału? Rok temu robiłem replay jedynki i teraz oglądam materiały to poza grafiką nie widzę różnic.
Opublikowano 30 stycznia 20232 l No to dziwne bo co chwila są tak zmienione lokacje że ja znając oryginał na pamięć czasem nie wiem gdzie jestem
Opublikowano 30 stycznia 20232 l 20 minutes ago, XM. said: No to dziwne bo co chwila są tak zmienione lokacje że ja znając oryginał na pamięć czasem nie wiem gdzie jestem Oglądałem tylko kilka minut materiałów. Dzięki, w takim razie jest to dobra wiadomość.
Opublikowano 30 stycznia 20232 l Godzinę temu, Lochu napisał: @Wrednyten bug z HP da się ominąć. Wystarczy wymienić kombinezon na ten ze skrytki. Wszystkie ulepszenia nam zostają Kombinezon to tylko skórka, ulepszenia są te same.
Opublikowano 30 stycznia 20232 l 2 godziny temu, Lochu napisał: @Wrednyten bug z HP da się ominąć. Wystarczy wymienić kombinezon na ten ze skrytki. Wszystkie ulepszenia nam zostają Ale ten ze skrytki to ten oryginalny, a jego nie chcę nosić (i prawdopodobnie jest on przyczyną tego glitcha, bo zanim zrobiłem upgrade do levelu drugiego, ubrałem na chwilę ten stary właśnie). Czy po ponownej zamianie kombinezon z remake'u będzie już miał podświetlony RIG czy będę zmuszony grać w starym? 1 godzinę temu, Czoperrr napisał: Są jakieś większe zmiany względem oryginału? Rok temu robiłem replay jedynki i teraz oglądam materiały to poza grafiką nie widzę różnic. Chyba nie czytałeś tematu, w którym co chwila podkreślamy, jak wiele tu zmieniono i nawet kiedy gram równolegle oryginał na XSX to tutaj momentami czuję, jakby to nowa część była.
Opublikowano 30 stycznia 20232 l Ja dzisiaj chyba skończę i zacznę NG+ po alternatywne zakończenie i w końcu sprawdzę resztę broni, a nie tylko plasma cuttera, jestem mega ciekaw co tam wymyślili ten rimejk to cudo. Aż strach pomyśleć co się będzie działo w marcu. Fatal Frame 4, RE4 Remake, Amnesia nowa Edytowane 30 stycznia 20232 l przez Szermac
Opublikowano 30 stycznia 20232 l 1 hour ago, Czoperrr said: Są jakieś większe zmiany względem oryginału? Rok temu robiłem replay jedynki i teraz oglądam materiały to poza grafiką nie widzę różnic.
Opublikowano 30 stycznia 20232 l 23 minuty temu, messer88 napisał: Marzec będzie luksja dla graczy, każdy coś dla siebie znajdzie. czas odejść na emeryturę i skupić się na graniu .
Opublikowano 30 stycznia 20232 l 44 minuty temu, Wredny napisał: Ale ten ze skrytki to ten oryginalny, a jego nie chcę nosić (i prawdopodobnie jest on przyczyną tego glitcha, bo zanim zrobiłem upgrade do levelu drugiego, ubrałem na chwilę ten stary właśnie). Czy po ponownej zamianie kombinezon z remake'u będzie już miał podświetlony RIG czy będę zmuszony grać w starym? Chyba nie czytałeś tematu, w którym co chwila podkreślamy, jak wiele tu zmieniono i nawet kiedy gram równolegle oryginał na XSX to tutaj momentami czuję, jakby to nowa część była. no wygląda na chamski glicz :/. Ale na 99% jak zamienisz to się naprawi:
Opublikowano 30 stycznia 20232 l Godzinę temu, Wredny napisał: Ale ten ze skrytki to ten oryginalny, a jego nie chcę nosić (i prawdopodobnie jest on przyczyną tego glitcha, bo zanim zrobiłem upgrade do levelu drugiego, ubrałem na chwilę ten stary właśnie). Czy po ponownej zamianie kombinezon z remake'u będzie już miał podświetlony RIG czy będę zmuszony grać w starym? Właśnie tak. Jeśli zmienisz ponownie to wszystko wróci do normy i widać wreszcie to ulepszenie że to LVL2
Opublikowano 30 stycznia 20232 l To w takim razie w nocy po robocie wracam do remake'u, bo oryginał znów wymaksowany, tym razem na XBOXie
Opublikowano 30 stycznia 20232 l 3 godziny temu, Wredny napisał: nawet kiedy gram równolegle oryginał na XSX to tutaj momentami czuję, jakby to nowa część była. Grasz w oryginał i remake jednocześnie? Możesz powiedzieć po co?
Opublikowano 30 stycznia 20232 l Do usunięcia, pojebałem tematy Edytowane 30 stycznia 20232 l przez orion50