Opublikowano 18 sierpnia 20213 l Sam nie jestem jakimś pokemonowym freekiem - kiedyś tam pograłem trochę na game boyu, później zaliczyłem Suna na 3DS i teraz mam wielką chrapkę na tego Arceusa - otwartość tej odsłony, przemawia do mnie, jak swego czasu Breath of The Wild. Myślę, że swobodne łapanie pokemonów i nieskrępowana przygoda w tej części tchnie nową jakość w tą trzymającą się tradycji, serię. Edytowane 19 sierpnia 20213 l przez White Raven
Opublikowano 18 września 20213 l Preorder w UK - steelbook plus poke-catrige https://www.ign.com/articles/pokemon-legends-arceus-preorder-bonus-steelbook-pokeball-cartridge-uk?utm_source=twitter Ciekawe jak u nas? Szukał już ktoś? Edytowane 18 września 20213 l przez _mike
Opublikowano 29 września 20213 l Pokemon jak pokemon, za to biednie wyglada sama gra. Pewnie w GF traktują to jako eksperyment skoro nawet premierę na styczeń ustawili, kto wydaje gry w styczniu?
Opublikowano 9 października 20213 l Dopiero po artykule Kotaku się kapnąłem, że ta gra oficjalnie ma formę misji. Czyli to nie jest open-world. Bardziej nasuwa się porównanie do Monster Huntera. Dużo przygotowywania się w bazie i potem wypad na konkretne zadanie na konkretną miejscówkę. Ogólnie nie wiem, czego się spodziewać, chyba strasznie słabej gry, ale to oczywiste że firma musi jakoś przetestować ten kierunek zmian w serii, bo w dzisiejszych czasach trudno w nim nie pójść.
Opublikowano 19 października 20213 l W dniu 9.10.2021 o 14:24, ogqozo napisał: Dopiero po artykule Kotaku się kapnąłem, że ta gra oficjalnie ma formę misji. Czyli to nie jest open-world. to moje zainteresowanie spadło do zera
Opublikowano 26 października 20213 l To ma być bardziej na wzór Monster Huntera niż BotW. Gra ma ważyć 10gb (mniej niż SW/Sh) więc albo jest super zoptymalizowana albo niezbyt rozbudowana. Nowe formy https://twitter.com/Bulbagarden/status/1452984962538516488?t=tUYGt4OO7-AOm_89MVaDkQ&s=19
Opublikowano 7 stycznia 20223 l Wszystko fajnie, zapowiada się ciekawie, jako powiew świeżości w formule Poksów, tylko czemu to ciagle wyglada tak paskudnie!? Na prawde nie mogli poprosić Monolith Softu żeby pomogli im zrobić świat, chociaż może to i dobrze, niech Ci robią Xeno 3 w spokoju, ale no wyglada faktycznie jak cos z PS2 a znajac GameFreak i tak będzie niezoptymalizowane...
Opublikowano 7 stycznia 20223 l Autor gra zapowiada się ciekawie, i styl podobny do BOTW tylko to bardzo słabo wygląda jak pokazują szerokie krajobrazy
Opublikowano 8 stycznia 20223 l Postacie i pokemony jeszcze jakoś się prezentują, miasteczka ujdą w tłoku, ale reszta jest biedna, no i te rozmazane tekstury. I tak pewnie sprzeda się w kosmicznej ilości.
Opublikowano 8 stycznia 20223 l 3 minuty temu, łom napisał: Postacie i pokemony jeszcze jakoś się prezentują, miasteczka ujdą w tłoku, ale reszta jest biedna, no i te rozmazane tekstury. I tak pewnie sprzeda się w kosmicznej ilości. Niestety azjaci kupują marki, zamiast gier i to jest fakt.
Opublikowano 8 stycznia 20223 l W sumie nie licząc tej obrzydliwej grafiki to całkiem fajnie się prezentuje ten gameplay jak na pokemony
Opublikowano 8 stycznia 20223 l Ja zamowilem pre order, jak bedzie chujowe to sprzedam jakiemus nintendofagowi z naklejkami i plakatem i jeszcze zarobie. Na ten moment mimo gownianej grafiki to gameplay mnie zaciekawił.
Opublikowano 15 stycznia 20223 l Nie no miałem ochotę na pokemony bo dawno nie grałem ale tego nie kupię. Sam gameplay czyli walki zarówno ta część z rolkami postacią jak i turowe pokemonem wyglądają spoko ale całość jest koszmarnie brzydka i wygląda na grę ledwo co złożoną do kupy. Switchowe spin-offy pokemonów czyli Pokken, Mystery Dungeon i Snap wyglądaj dużo lepiej niż główna seria która spadła poniżej poziomu gier na komórki.
Opublikowano 21 stycznia 20223 l Ej jak wiadomo gra już wyciekła i oglądałem sobie gameplaye na twitchu i powiem że zastanawiam się czy by nie kupić pierwszych od dawna pokemonow na premierę. Ten gameplay overview nie pokazał prawie nic. Jest masa nowości w tej grze i naprawdę czuć świeżość. Np podczas walki z pokemonem mogą dołączyć się inne i spuścić nam wpierdol.
Opublikowano 21 stycznia 20223 l 3 godziny temu, devilbot napisał: Ej jak wiadomo gra już wyciekła i oglądałem sobie gameplaye na twitchu i powiem że zastanawiam się czy by nie kupić pierwszych od dawna pokemonow na premierę. Ten gameplay overview nie pokazał prawie nic. Jest masa nowości w tej grze i naprawdę czuć świeżość. Np podczas walki z pokemonem mogą dołączyć się inne i spuścić nam wpierdol. Mnie osobiście podoba się to co widziałem , grafika to sprawa drugorzędna natomiast to że wędrujemy w świecie między pokemonami jest niesamowite.Próba złapania wielkiego onyxa w podziemiach czy też gyaradoss-a w głebinach działa na wyobraźnie. W sumie dla mnie nowe Poksy zaczynają najmocniejszy okres giereczkowy w tym roku : -28 stycznia Pokemony -4 luty Dying Light 2 -11 luty Lost Ark -18 luty Horizon FW -22 luty Destiny 2 TWQ -25 luty Elden Ring W sumie ten styczeń/luty wygląda mi lepiej niż cały zeszły rok i za tydzień raczej zdecyduje się na poksy mimo że pewnie nie ogram ich do premiery DL2
Opublikowano 21 stycznia 20223 l 9 godzin temu, devilbot napisał: Ten gameplay overview nie pokazał prawie nic. Jest masa nowości w tej grze i naprawdę czuć świeżość. Np podczas walki z pokemonem mogą dołączyć się inne i spuścić nam wpierdol. Ludzie się z tego śmiali tak z pół roku temu. To jest inna gra więc mówienie o "świeżości" wydaje mi się dziwne. Pokemon Snap też ma wiele "nowości" względem głównej serii, no ale sęk w tym, że nie ma żadnych "starości", po prostu inna gra. Samo w sobie nie mówi wiele o tym, czy pozycja będzie udana. Sami twórcy ewidentnie traktują tę pozycję jako pomniejszy eksperyment, więc trudno mi się jarać. Może nawet będzie fajny, taki Snap jest świetną grą, i ma zaskakującą żywotność, to nawet nie tak, że fani nie spędzą z tym Snapem 50 albo 100 godzin.
Opublikowano 22 stycznia 20223 l Dołączanie nowych poków podczas walki było już w jakiejś formie w Sun Moon. Dobrze, że coś kombinują w formule bo mainline to dla mnie równia pochyła od czasów XY
Opublikowano 23 stycznia 20223 l https://www.videogameschronicle.com/news/japans-press-have-played-pokemon-legends-its-an-experience-like-no-other/ Zapowiada się obiecująco
Opublikowano 23 stycznia 20223 l Na PC jeszcze da się na to patrzeć: Na switchu niestety jak to zwykle w grach od game freak - rozmazana i szarpiąca sraka