Opublikowano piątek o 12:303 dni 5 minut temu, kislawa napisał(a):nie no gra 2/10, zero realizmu, od kiedy 25 funtów to 10kg?Trzeba zacząć trenować wciskanie triggerów w dualsensie. Najpierw rosomak teraz tu. Peak gameplay
Opublikowano piątek o 12:483 dni Przy takim projekcie celującym do jak najszerszego grona odbiorców nie da się dogodzić wszystkim choćby Zelnick władował jeszcze 5 miliardów, a rockstar stawałby na rzęsach przez kolejne 5 lat produkcji. Jeden jest wypalony i przećpany grami tak bardzo, że choćby dupsko Lucyny wyskoczyło z ekranu to by tego nie zauważył i dalej lamentował, że nic nie robi wrażenia, a kiedyś to było. Drugiemu nieważne ile dostanie realizmu w finalnej wersji to się przypierdoli, że przy otwieraniu lodówki nie ma animacji sięgania po butelkę, tylko sama się materializuje w łapie postaci. Trzeci nie lubi jak jest dużo otwartych przestrzeni zagospodarowanych przez naturę, a czwarty powie, że nie bo właśnie jest zajebiście i tak ma być, większa immersja. Inny dostanie więcej swobody w fabule kosztem liniowości, to następny się popłacze, że zabierają mu kinowe doświadczenie oskryptowanych, korytarzowych misji. Ostatecznie no nie pogodzi się wszystkich, bo zawsze będzie konieczność pójścia na kompromis ze strony gracza i ze strony twórców. Najbardziej takie problemy są właśnie odczuwalne przy wieloletnich seriach z nagromadzonym kapitałem fanów, którzy swój idealny balans między rozgrywką i realizmem już znaleźli w którejś z poprzednich części.Mi się osobiście podoba, że będziemy zaczynać jako para podrzędnych, amatorskich rabusiów pukających od spodu do zgniłego, przestępczego świata. Im dalej w las tym pewnie stawka będzie większa, a napady będą zyskiwać na rozmachu, ale taka stopniowa eskalacja połączona z intymną relacją dwójki bohaterów może być bardzo angażująca, jeśli będzie to dobrze poprowadzone. Wyciągając pochopne wnioski powiem, że głos Jasona wydaje się być momentami taki sztuczny i nadmuchany, a generalnie na pokazanym materiale w kontraście do Lucii wyglądał jak bezosobowa kukła. Raul na przykład jako wizerunkowa reinkarnacja Dutcha to spodziewałem się, że walnie z ust niskim charyzmatycznym tonem, a tu taki delikatny i aksamitny głosik potencjalnego wariacika. Mam wrażenie, że dużo głębi się chowa w tych wszystkich charakterach i nie ma niczego oceniać, bo to nawet nie było liźnięcie wierzchołka góry lodowej. Potencjał jest duży, ale po RDR 2 poprzeczka też jest zawieszona wysoko w warstwie fabularnej.Już to pisano pewnie wyżej, ale detale, drobiazgi, animacje, oświetlenie to absolutny majstersztykNie wiem może to ostatni raz w dziejach, kiedy człowiek patrzy na nową gierkę i mówi sobie, że to jest nowy poziom. Trzeba się nacieszyć tym, że człowiek ma jeszcze hype na nowe GTA, bo następne to pewnie za 20 lat i nie wiadomo czy będzie jakikolwiek efekt "wow" jak teraz.
Opublikowano piątek o 13:083 dni 51 minut temu, l33t napisał(a):Ale ja mówiłem jedynie o kwestii oprawy audiowizualnej, a o żadnym cyklu produkcyjnym nie pisałem przecież. Czas oczekiwania na "szóstkę" to przegięcie - jak ktoś twierdzi inaczej, to jest niepoważny.Z drugiej strony praktycznie co roku wychodzi kolejna FIFA czy inny CoD. I zarówno coroczna premiera, jak i 13 lat przerwy między GTA5 a GTA6 to skrajności, których jako gracz nie akceptuję.Tylko co proponujesz? Mam się teraz zżymać na R*, że kazał mi tyle lat czekać i w związku z tym nie kupować?Jasne - mogę. Ale wtedy to ja byłbym niepoważny.Oczywiste jest, że oprawa i czas produkcji idą w parze. Powiedzmy, że można by im wybaczyć gdybyśmy może w międzyczasie dostali Bully 2, o którym wspominał Josh. Dobrze wiemy, jaki był główny powód czyli stały dopływ kontenerów hajsu z Online. Przynajmniej dostaliśmy w tym czasie grę żyćka RDR2. Często porównuje oczekiwanie na GTA do Elder Scrolls, na którego też trzeba czekać kilkanaście lat. Z tym, że rockstar jak na razie dostarcza bdb gry wyznaczające nowe standardy a nowy TES pewnie będzie gównem patrząc na Starfielda i to jak bardzo Bethesda jest upośledzona. Nikomu nie mówię, że ma nie kupować bo sam pewnie wyskoczę z kasy jak dobry goj, po to kupiłem PS5 specjalnie. Natomiast takie praktyki jak brak fizyków, pazerność i plucie na swoich fanów trzeba tępić. To jest właśnie chujowe bo wiedzieli, że masa ludzi nie będzie w stanie się oprzeć i kupi tak czy siak. Za brak płytki należy im się karny kutas.
Opublikowano piątek o 13:153 dni 5 godzin temu, Figaro napisał(a):w czym? w posiadaniu takiego budżetu? faktycznie, robią nam na złość, znowu ci leniwi developerzy nie mają 11 lat i 2 mld dolarów na zrobienie takiej gry.Masz jakieś insiderskie info z rozpiską budżetu i terminarzu produkcji? Bo bez tego to zwykły populizm i pośrednie bronienie partaczy, a przecież kiedy indziej tak krytykujesz korpo. Bo przecież biedne Square nie miało czasu i kasy i dlatego FF VII Rebirth tak wygląda i działa na bazowych konsolach. A produkcje typu Expedition 33 czy Hellblade II jakoś potrafią pokazywać graficznie coś więcej, niż update z czasów PS4.Prawda jest właśnie taka, że gracze przyzwyczaili się do partactwa i chodzenia na skróty przez devów. Dlatego też bawi mnie teraz ta egzaltacja nad wyglądem GTA VI i że MAGICY Z ROCKSTAR robią cuda na ANTYCZNYCH sprzętach. Nie, po prostu wreszcie jakaś gra wygląda tak, jak należy. I to samo podniecanie się było chociażby przy RDR2 i wtedy też mnie śmieszyło. Edytowane piątek o 13:153 dni przez kotlet_schabowy
Opublikowano piątek o 13:233 dni Pewnie żeby ogolić Lucię na łyso i dać jej więcej girlbossowych lini dialogowych
Opublikowano piątek o 13:273 dni Mógłby jednak trochę te designy "poprawić" może dać możliwość customizacji głównej bohaterki zanim przepierdoli te ostatnie 500 mln, które mu zostało, grę niszową to już zrobił Tlou2 a ja chcę ND, bo tylko oni potrafią zrobić coś tak się pięknie ruszającego jak Rockstar.Lubią Lucię? Ależ oczywiście, że to się ludziom podoba i oczywiście, że to był strzał w 10, by zrobić taką chicka bombę w grze.
Opublikowano piątek o 13:333 dni Mówisz, że można zrobić atrakcyjną postać kobiecą w grze którą da się lubić i nie rzuca co chwilę jakimiś chamskimi odzywkami i nie wygląda jak jakiś Sebix spod bloku? Figaro Ci nie uwierzy.
Opublikowano piątek o 13:353 dni Wystarczy zrobić ladną dupę w grze i nikt nie będzie narzekał, że ustawia do pionu pizdeczkowych chłopów.
Opublikowano piątek o 13:353 dni 2 godziny temu, Josh napisał(a):Od Rockstara to ja bym chciał tylko Bully 2Albo Manhunta 3
Opublikowano piątek o 13:363 dni 1 minutę temu, PiotrekP napisał(a):Wystarczy zrobić ladną dupę w grze i nikt nie będzie narzekał, że ustawia do pionu pizdeczkowych chłopów. Można zadowolić jak widać dwie strony, albo raczej rozwiąć problem politycznie :).
Opublikowano piątek o 13:373 dni Gdzie tylko się da gram Lucia, Jason tylko w wymuszonych fabularnie fragmentach
Opublikowano piątek o 13:403 dni 1 minutę temu, Daffy napisał(a):Gdzie tylko się da gram Lucia, Jason tylko w wymuszonych fabularnie fragmentachTo już drugi przypadek w ciągu 12 miesięcy, gdzie chłop średnio się zapowiada w grze z dwoma bohaterami, w AC Shadows to już w ogóle playtime był 7:1 dla Naoe.
Opublikowano piątek o 13:403 dni No nawet robiąc ich formułe kopiuj wklej jest tyle fajnych settingów które chciałbym zobaczyć przy ich jakości tworzenia światów i nawet poświęce na szali mojego kochanego rdra, no ale po co sobie to robić. Teraz dopiero zobaczymy dojenie online w pełnej krasie, to co sie działo przy piątce to będzie nic. Więc rdr 3 za 15 lat to jedyny realny scenariusz. Cieszcie sie że mogliście doświadczać tej firmy jak robiła inne gry bo niektórzy nawet nie znają uczucia czekania na nowe gta
Opublikowano piątek o 13:423 dni Jak się da grać (stworzoną) kobitką to gram nią. Chyba że wygląda totalnie niewyjściowo, to podziękuję. Na PC w tym drugim przypadku są jeszcze ewentualnie mody.
Opublikowano piątek o 13:463 dni 2 minuty temu, PiotrekP napisał(a):Jak się da grać (stworzoną) kobitką to gram nią. Chyba że wygląda totalnie niewyjściowo, to podziękuję. Na PC w tym drugim przypadku są jeszcze ewentualnie mody.O czym Ty mówisz? Ogólnie tak? Bo w GTA VI to chyba nie ma kreatorów, chyba, że online :D.5 minut temu, Pupcio napisał(a):No nawet robiąc ich formułe kopiuj wklej jest tyle fajnych settingów które chciałbym zobaczyć przy ich jakości tworzenia światów i nawet poświęce na szali mojego kochanego rdra, no ale po co sobie to robić. Teraz dopiero zobaczymy dojenie online w pełnej krasie, to co sie działo przy piątce to będzie nic. Więc rdr 3 za 15 lat to jedyny realny scenariusz. Cieszcie sie że mogliście doświadczać tej firmy jak robiła inne gry bo niektórzy nawet nie znają uczucia czekania na nowe gta"Robią" jeszcze Maxia 1/2, ale oczywiście to tylko wydawca, czy tam coś dłubią ich devsi to pewnie nie.Famitsu przygotowało ekskluzywny wywiad https://www.famitsu.com/article/202608/85753:There's now bedspread animations when going to sleep at your hideoutIf you're drinking coffee, you have to put it in the right place rather than just haphazardly leaving it around the hideoutThey had toyed with the idea of having to replenish your refrigerator regularly, but nixed it due to complexityYou will get a buff in strength and stamina if you visit the gym 3 days consecutivelyRDR2's in-game shopping discounts via reputation has not been carried over to VIThere are safe-zones in the map, such as around your hideout and mission-specific locations, where cars cannot be stolenYou start off with a garage that can take 3 personal vehicles, and additional garages can be purchased laterYou can use an app-based service (Scooter Bros) to deliver personal vehicles to your locationYou can also buy a weapons locker at Ammu-Nation, and purchased weapons can be customizedSuppressive fire is now an option, and cameras and alarm systems can be taken out before robberiesDestinations can be set by long-pressing a button without opening the mapMoney acquired from missions is apparently not enough to progress the story - you need to do the side activities and robberies to get there. - hmm, dziwne, może się dłużyc... ale zobaczymy :)
Opublikowano piątek o 13:493 dni @KrYcHu_89 tak ogólnie. Akurat w GTAO kobiece modele są brzydkie i pomimo prób nic dobrego nie potrafiłem stworzyć.
Opublikowano piątek o 13:523 dni 11 minut temu, Daffy napisał(a):Gdzie tylko się da gram Lucia, Jason tylko w wymuszonych fabularnie fragmentachStrasznie bezbekowo wypada ten chłop po trailerze co jest dziwne patrząc na to jak bardzo wyraziste i dobrze napisane postacie mieliśmy w poprzednich odsłonach. Mam nadzieję, że to tylko takie pierwsze wrażenie.
Opublikowano piątek o 14:073 dni Arthura też wszyscy nie trawili po pierwszych zapowiedziach, jak to tak, że nie John, a potem stał się ulubieńcem. Na razie za wcześnie na jakieś osądy postaci, zobaczymy jak wyjdzie w praniu.
Opublikowano piątek o 14:083 dni Joł pewnie się tu naraże i Colin wlepie mi zaraz osta że piccolo uderzyło do glowy ale joł niezły kurwa początek pierwsze 20 sekund tego gameplayu i joł wypierdolilo poza skale i ten murzynski klimat którego nienawidze te kurwa joł gadki i ten murzynski trap a najgorsze co to drąca pizde baba murzynka i zaraz sie zbiera stado i shut up bitch, fakt co mogę pochwalić to że grafika wygląda jak życie ale moj stary tak gadał o shenmue w jakimś dwutysięcznym pierwszym.
Opublikowano piątek o 14:103 dni To tylko przemyślenia po pokazie, ale napiszę coś od siebie. Dla mnie Jason wygląda na zupełnie odmienną postać jak na serię GTA, momentami przypomina Niko z czwórki. Twardy głos, brak ekscytacji, brak okazywania emocji podczas zabijania policji i darcia ryja jak odstrzeli komuś łeb, okazuje znacznie więcej mowy ciała niż gadaniny szczególnie wobec Lucii, ale poza tym? Liczy się pewnie dla niego tylko kasa i robota, coś jak pracoholik uwikłany w przestępczość, z którą pewnie będzie bardzo zżyty. Całkowite przeciwieństwo ekstrawertycznej trójki z GTA V czy wesołego gangusa z osiedla CJ'a "I hate gravity". Wiadomo, scenariusz i charaktery postaci z poprzednich części pisał Dan Houser i chciał żeby ekstrawertyzm i szaleństwo był motywem przewodnim w serii GTA , ale raz na kilkanaście lat trzeba zrobić bardziej stonowaną postać, a od czasu Niko jednak minęło sporo czasu.A tutaj proszę bardzo, macie do wyboru Lucię, która wpisuje się w kanon GTA - gada jak najęta, jest pełna energii i szaleństwa. Pewnie w fabule + opcjonalnych zadaniach pobocznych Jason będzie z niesmakiem podchodził do imprezowania z nią czy ogólnie randkowania, a będzie wolał skupiać się na czystej robocie i efektach tej pracy, czyli wspinania się po drabinie świata kryminalnego.Chociaż znając Rockstar i system honoru z RDR2, to z pewnością opcje dialogowe po tym jak będziemy zimnym skurwysynem jako Jason będą zupełnie inne i będzie miało to wpływ na zakończenie
Opublikowano piątek o 14:103 dni 31 minut temu, PiotrekP napisał(a):@KrYcHu_89 Lara Croft robiła to już dawno i nikt się nie pluł.
Opublikowano piątek o 14:543 dni 44 minuty temu, KrYcHu_89 napisał(a):Mamasita z pierdla > Lara Edytowane piątek o 14:553 dni przez Resident Debil
Opublikowano piątek o 14:593 dni Odnośnie Jasona to ja go jeszcze nie skreślam. Wydaje mi się, że jak to dobrze rozegrają to może wyjść fajny duet mała charyzmatyczna pyskata Meksykanka i wielki cichy Amerykaniec z kijem w dupie. W sensie jest tu duży potencjał jeśli chodzi o ich dialogi między sobą i ogólną relację