Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano

Ciekawe czy jak po tym trailerze wywali hype w kosmos i jeszcze więcej ludzi zrobi preorder w cyfrze to czy wywalą jajca na wydanie na płycie albo je maksymalnie opóźnią.

• Odpowiedzi 5,4 tys.
  • Wyświetleń 477,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Mocno kurz opadl

• Kara za dojenie Online i brak nowego GTA przez prawie 10 lat 

• Oby szybko, bo tego pierdolenia nie da się czytać. A JA NIE MA HAJPU I NIE CZEKAM KUPIE W GRUDNIU PATRZCIE JAKI JA JESTEM NIE INTERESUJE MNIE GRA KUPIĘ PÓŹNIEJ 8)

Opublikowano
3 godziny temu, Krzysztof93 napisał(a):

Ja nie grałem w 30 klatkach od lat / fajnie, że graficzka wam się podoba ale gdzie jest drugie 30 klatek? Połowa wartości gdzieś się zgubiła ale będą D-E-T-A-L-E. Nie wiadomo jakby wyglądały inne gierki gdybyśmy nie walczyli o te 60 więc nie potrafię się jakoś tym osiągnięciem oprawy cieszyć. Ciekawe jakby wyglądało GTA VI w 15 klatkach.

Człowiek się przyzwyczaił do 100+ klatek na PC więc zejście do 30 na pewno będzie bolesne. Chyba miesiąc przed premierą zacznę jakąś gierkę w 30, żeby potrenować oczy.

Opublikowano

Teraz sobie wyobraźcie co Rockstar przy RDR3 by mogło wysmażyć… no może przed swoją 50-tką jeszcze zobaczę.

Opublikowano
9 minut temu, Lukas_AT napisał(a):

Teraz sobie wyobraźcie co Rockstar przy RDR3 by mogło wysmażyć… no może przed swoją 50-tką jeszcze zobaczę.

Teraz wyobraźcie sobie co Rockstar przy nowym IP by mogło wysmażyć... Serio ktoś chce kolejne RDR? Serio mamy tak mało wyobraźni?

Opublikowano

Nowa gra od rockstara a nie jestem tym najgorszym. Sukces.

Opublikowano
1 minutę temu, Figaro napisał(a):

Teraz wyobraźcie sobie co Rockstar przy nowym IP by mogło wysmażyć... Serio ktoś chce kolejne RDR? Serio mamy tak mało wyobraźni?

Dokładnie, ja wciąż czekam

Agent was originally announced all the way back in 2009 as an exclusive for  PS3 in a partnership with Sony originally targeting release for 2010 It set  during the Cold War in

rayos

Opublikowano

wyobraźcie sobie jakieś piraty od Rockstara... Scifi...

ale nie, pupcie chcą trzeciego kowboja choć mieliśmy już jeden ukazujący schyłek dzikiego zachodu jak i jeden we wczesnych, złotych latach. kurwa kisnę

Opublikowano

Spierdalaj lewaku ty nawet nie grasz w ich gry. W inne zresztą też nie

Opublikowano

Skończyłem w tym tygodniu Big Walk, Zelduchę i Rouge Legacy, a Ty? haha

Opublikowano

W sumie to nic haha beksalapka

Opublikowano

Ale ten temat ma zdałnienie, aż przykro patrzeć.

Opublikowano
9 minut temu, Figaro napisał(a):

Piszę o RDR3, bo wiem, jak wygląda RDR2 oraz GTA 6, więc mam coś namacalnego, na podstawie czego mogę sobie wyobrazić pewien przeskok w ilości detali. Nowe IP może natomiast być wszystkim - tutaj nie mam żadnego punktu odniesienia. Też bym chciał nowe IP, ale równie mocno bym chciał też RDR3.

Opublikowano
41 minut temu, l33t napisał(a):

Co to za pierdoletto? Właśnie na tym polega postęp. A wraz z nim wybór.

Ja na przykład nie kupuję mody na pixel-art, ale nie jojczę, że w tak wyglądające gierki to grałem na początku lat 90.

Nikt nikogo nie zmusza do grania w GTA6. Można sobie dalej grać na C64/Amidze/NES-ie i się dobrze bawić. Ale równocześnie pitolenie, że problemem jest przesuwająca granice oprawa audiowizualna, to jest jakiś dziwny odjazd.

Tu się mylisz bo obecnie to duży problem w branży. Czeka się 15 lat aż zrobią grę, koszty produkcji rosną astronomicznie a gry potem okazują się gównianym slopem. Nie wiem jak Ty ale ja wolałem czasy kiedy liczył się miodny gameplay a na nową odsłonę ulubionej serii czekało się 2-3 lata. GTA pewnie będzie dobrą grą ale następnej części niektórzy na forum nawet nie dożyją.

Opublikowano

Duży plus że trzeba dbać o relacje z tą meksykańską dupeczką, więc wystarczy nie odpisywać i olewać a będzie można ogrywać samym chopkiem. Sam fakt meksykanki mi nie przeszkadza ale jak zobaczyłem wczoraj jak idzie przed siebie strzelając jedną ręką z strzelby i przeładowując w powietrzu to jednak chce jej jak najmniej. Wiadomo że czepianie się detali ale każdy kto strzelał z strzelby wie że po jednym takim strzale by miała wybity bark i byłby kwik.

Opublikowano

Od Rockstara to ja bym chciał tylko Bully 2. Zrobiliby to za 5% budżetu GTAVI, no ale w sumie nie muszą i nie zrobią, bo po co jak przez następne 13 lat będą zarabiać na online do Szóstki.

Opublikowano

3 godziny temu, wojtas011 napisał(a):

to chodziło w 4k na bazowym ps5, więc spokojnie mają możliwość zjechać do 1080p i 60fps utrzymując detale

To niech zjada z rozdziałką i dadzą te opcje jeśli jest taka możliwość. Już tak odwyklem od grania w 30 fpsach, nawet w 60, że to nie będzie fajne tak grać a jeśli miałbym możliwość w to jakoś na ten moment zagrać to wolałbym chyba niższa rozdzielczość i lepsza płynność niż 4k i 30 klatek, byleby ta szczegółowość została zachowana, i tak później definitywna wersja bez kompromisów wjedzie na PC więc luz. Póki co chodzi o to żeby w to normalnie moc grać.

Opublikowano

Po zobaczeniu tego trailera nadal nie wiem czy chce kupić GTA6. Ani mnie nie zachęcił ani nie zniechęcił.

Graficzka na plus, poboczne aktywności i symulowanie świata też ok ale jak fabularnie mamy dostać dramat sensacyjny a'la Bonnie & Clyde gdzie na końcu jedno z nich albo oboje giną w pościgu to jednak meh.

Wolę dobrą opowieść, a nie patrzeć jak lud w drinkach npców się topi i kałuże wysychają.

Opublikowano

Dla mnie problemem jest to, że to się niczym nie wyróżnia na tle serii, no chyba, że baba, to ma być ta główna atrakcja.

Opublikowano

Pytanie na ile tylko będzie można zrezygnować z grania nią. Domyślam się, że całkowicie to nie, ale jak duże będzie to "minimum".

U mnie będzie wpierdzielać hamburgera za hamburgerem - nawet w trakcie misji. Zero biegu, wszędzie furką, nawet do sklepu za rogiem.

Zobaczymy na ile będzie można sobie pozwolić na zrobienie cysterny, choć już może spokojnie rozgniatać orzechy pierdziawą.

Opublikowano
34 minuty temu, Chewie napisał(a):

Tu się mylisz bo obecnie to duży problem w branży. Czeka się 15 lat aż zrobią grę, koszty produkcji rosną astronomicznie a gry potem okazują się gównianym slopem. Nie wiem jak Ty ale ja wolałem czasy kiedy liczył się miodny gameplay a na nową odsłonę ulubionej serii czekało się 2-3 lata. GTA pewnie będzie dobrą grą ale następnej części niektórzy na forum nawet nie dożyją.

Ale ja mówiłem jedynie o kwestii oprawy audiowizualnej, a o żadnym cyklu produkcyjnym nie pisałem przecież. Czas oczekiwania na "szóstkę" to przegięcie - jak ktoś twierdzi inaczej, to jest niepoważny.

Z drugiej strony praktycznie co roku wychodzi kolejna FIFA czy inny CoD. I zarówno coroczna premiera, jak i 13 lat przerwy między GTA5 a GTA6 to skrajności, których jako gracz nie akceptuję.

Tylko co proponujesz? Mam się teraz zżymać na R*, że kazał mi tyle lat czekać i w związku z tym nie kupować?

Jasne - mogę. Ale wtedy to ja byłbym niepoważny.

Opublikowano

To fake

Edytowane przez Masamune

Opublikowano

nie no gra 2/10, zero realizmu, od kiedy 25 funtów to 10kg?

image.png