Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano

50 minut temu, KrossOver napisał(a):

To tylko przemyślenia po pokazie, ale napiszę coś od siebie. Dla mnie Jason wygląda na zupełnie odmienną postać jak na serię GTA, momentami przypomina Niko z czwórki. Twardy głos, brak ekscytacji, brak okazywania emocji podczas zabijania policji i darcia ryja jak odstrzeli komuś łeb, okazuje znacznie więcej mowy ciała niż gadaniny szczególnie wobec Lucii, ale poza tym? Liczy się pewnie dla niego tylko kasa i robota, coś jak pracoholik uwikłany w przestępczość, z którą pewnie będzie bardzo zżyty. Całkowite przeciwieństwo ekstrawertycznej trójki z GTA V czy wesołego gangusa z osiedla CJ'a "I hate gravity". Wiadomo, scenariusz i charaktery postaci z poprzednich części pisał Dan Houser i chciał żeby ekstrawertyzm i szaleństwo był motywem przewodnim w serii GTA , ale raz na kilkanaście lat trzeba zrobić bardziej stonowaną postać, a od czasu Niko jednak minęło sporo czasu.

A tutaj proszę bardzo, macie do wyboru Lucię, która wpisuje się w kanon GTA - gada jak najęta, jest pełna energii i szaleństwa. Pewnie w fabule + opcjonalnych zadaniach pobocznych Jason będzie z niesmakiem podchodził do imprezowania z nią czy ogólnie randkowania, a będzie wolał skupiać się na czystej robocie i efektach tej pracy, czyli wspinania się po drabinie świata kryminalnego.

Chociaż znając Rockstar i system honoru z RDR2, to z pewnością opcje dialogowe po tym jak będziemy zimnym skurwysynem jako Jason będą zupełnie inne i będzie miało to wpływ na zakończenie )

Lucia to może być taka Catalina w wersji light, naprawdę spoko zapowiada się babeczka. Jason? Ciężko powiedzieć, za to Figaro słusznie zauważył, że jego va jest tragiczny. Gra stworzona za 100 miliardów dolarów, a nie potrafili ogarnąć przynajmniej przyzwoicie brzmiącego aktora. Kolo brzmi jakby zasypiał w studiu nagraniowym.

• Odpowiedzi 5,4 tys.
  • Wyświetleń 477,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Mocno kurz opadl

• Kara za dojenie Online i brak nowego GTA przez prawie 10 lat 

• Oby szybko, bo tego pierdolenia nie da się czytać. A JA NIE MA HAJPU I NIE CZEKAM KUPIE W GRUDNIU PATRZCIE JAKI JA JESTEM NIE INTERESUJE MNIE GRA KUPIĘ PÓŹNIEJ 8)

Opublikowano
3 godziny temu, Figaro napisał(a):

wyobraźcie sobie jakieś piraty od Rockstara... Scifi...

ale nie, pupcie chcą trzeciego kowboja choć mieliśmy już jeden ukazujący schyłek dzikiego zachodu jak i jeden we wczesnych, złotych latach. kurwa kisnę

Szczerze to też bym nie chciał nic z kombojów ale jakby zrobili coś w Anglii w epoce wiktoriańskiej to bardzo chętnie. Ale to najwcześniej w 2035.

Opublikowano

bez kitu, czasem miałem wrażenie, że audio w filmiku jest popsute, tak tragicznie typ brzmi

i pomijam że na filmikach ma osobowość ugotowanej marchewki, ale to się pewnie zmieni

Opublikowano
18 minut temu, Josh napisał(a):

Lucia to może być taka Catalina w wersji light, naprawdę spoko zapowiada się babeczka. Jason? Ciężko powiedzieć, za to Figaro słusznie zauważył, że jego va jest tragiczny. Gra stworzona za 100 miliardów dolarów, a nie potrafili ogarnąć przynajmniej przyzwoicie brzmiącego aktora. Kolo brzmi jakby zasypiał w studiu nagraniowym.

Tak było

Pora umierać #famemma - nemesisevil - Wykop.pl

Opublikowano

Chyba po prostu z Jasonem celują w prostego chłopaka z wiejskich terenów i stąd akcent.

Ja się wstrzymuję z oceną, bo pamiętam, że po pierwszych trailerach RDR2 wiele osób mówiło na Arthura, że o boże co to za generycznie wyglądający i brzmiący kowboj, a wyszła jedna z najlepiej napisanych i zagranych postaci w historii gejmingu.

Opublikowano

No dobra, skoro już niektórzy zdążyli się pozachwycać detalami w jednej z najdroższych gier w historii, no to ja mam inne pytanie. Czy ten zwiastun nakreślił o czym ma być ta historia? O zemście i przebaczeniu jak w RDR czy TLou 2, czy po prostu to będzie jakaś historia rodem z książkowych harlequinów?

Opublikowano

Na razie nic prawie o bohaterach nie wiemy.

Lucia zbiera lepsze opinie, bo jest nowością jako grywalna postać kobieca w grach od R* oraz niekonwencjonalną postacią jak na świat przestępczy.

Jason to dla wszystkich na razie randomowy facet bez cech szczególnych, co może być zamierzonym działaniem, aby, pomijając jego ścieżkę kariery, przeciętny gracz w GTA mógł się z nim utożsamić.

Opublikowano
1 minutę temu, Domino56 napisał(a):

No dobra, skoro już niektórzy zdążyli się pozachwycać detalami w jednej z najdroższych gier w historii, no to ja mam inne pytanie. Czy ten zwiastun nakreślił o czym ma być ta historia? O zemście i przebaczeniu jak w RDR czy TLou 2, czy po prostu to będzie jakaś historia rodem z książkowych harlequinów?

Serio chcesz już to wiedzieć?

W listopadzie się to odkryje ;o

Wplączą się w większą intrygę ...

Tak mówił opis z ich strony i tyle mi wystarczy narazie ;)

Opublikowano

A propos bohaterów. W pewnym momencie Brian rzuca do Jasona dialogiem rodem z Gorączki Manna (o konsekwencjach), więc jeżeli dostaniemy takiego mruka, gościa po przejściach, wyszkolonego i oddanego profesji, który tylko przy kobiecie prywatnie może pokazać się z innej strony, a koniec końców przegapi idealny moment, żeby dać sobie siana i wybrać to co dla niego ważniejsze, to jak dla mnie idealnie. Jeżeli życzyłbym sobie czegoś poza większym naciskiem na napady, to właśnie tak poprowadzoną postać. Zobaczymy finalnie jak wyjdzie.

Opublikowano

No fabularnie jak zawsze dostaniemy zmiksowane motywy z 50 filmów o gangsterach, ale zapowiada sie fajnie, na pewno lepiej niż ten cyrk na kółkach z piątki. Oby tylko nie było żadnego trevora

Opublikowano

Fragment jak jadą cabrio bmw na imprezę to może być z początku gry. Tam sobie załatwią fuchę (albo ich ciąg) w której zapewne coś się w końcu rypnie i trzeba będzie odwalać coraz grubsze akcje, żeby ratować skórę.

Pytanie czy dostaniemy jakiś prolog w stylu North Yankton z piątki.

Opublikowano

r/GTA6 - Netflix vs. uncompressed

z lewej wersja z Netfliksa, z prawej bez kompresji

Jeszcze raz polecam ściągnąć filmik 14gb i obejrzeć jak człowiek, bo jak na te kasę co Netflix sobie życzy za pakiet to jakieś kurwa nieporozumienie jest, człowiek ma wrażenie że gra jest w niższczej rozdzielczości

media-rockstargames-com.akamaized.net/VI/downloads/videos/GTAVI_An_Extended_Look/GTAVI_An_Extended_Look.mp4

Opublikowano

Jeśli Gra wygląda tak dobrze na 6 letnim staruszku to ja się nie mogę doczekać wersji na PC gdzie będzie można rozwinąć skrzydła pod względem wizualnym i płynności rozgrywki.

Opublikowano
Godzinę temu, Pupcio napisał(a):

No fabularnie jak zawsze dostaniemy zmiksowane motywy z 50 filmów o gangsterach, ale zapowiada sie fajnie, na pewno lepiej niż ten cyrk na kółkach z piątki. Oby tylko nie było żadnego trevora

Co do filmowych inspiracji, to w ramach oczekiwania na premiere gry polecam miniserial Lucky na Apple TV z Anyą Taylor Joy. Jak to ogladalem to czulem sie jakbym cutscenki z GTA widzial, wlasnie z damsko-meskim duetem w roli głównej.

Opublikowano
Godzinę temu, Pupcio napisał(a):

Pewnie tak, ale martwi mnie że na razie po opublikowanych materiał nie widać aby Rockstar robił tu jakikolwiek progres. GTA V była jaka była, ale akurat pomysł z narracją na trzech bohaterów akurat był świeży i unikalny. RDR2 to jedna z dojrzalszych opowieści w grach. A w VI jeszcze mnie nic nie przekonało narracyjne z oficjalnych materiałów, bo jedyne co wiem od Rockstara to że Jason i Lucia rozbijają się po mieście.

A co do samego Rockstara to chciałbym od nich dostać jeszcze kiedyś coś takiego jak pierwszy zwiastun GTA IV

Opublikowano

Ten trailer to była pierwsza bomba gamingowa w moim życiu, pamiętam jak za małolata czekałem do 00:00 jak dobrze pamiętam na ten trailer Gta 4 i wywaliło serwery a następnie rano kilkanaście razy go oglądałem i czytałem tutaj na forumku analizy co i jak. Niesamowite czasy, to samo miałem przy V i RDR2 natomiast tutaj laga nie dyga. Pewnie to kryzys który przyszedł w wieku 33 lat ale naprawdę bardziej czekam na tego wieśka 3 remake mimo iż wiem że GTA VI będzie molochem i pewnie grą na następną dekadę.

Opublikowano

Bardzo mi się podobał ten pokaz. Widać napracowanie (i pieniądz) władowane w produkcję. Strona techniczna (poza tymi trzydziestoma klatkami), realizacja, przywiązanie do detali (to w jaki sposób Jason trzyma pistolet czy wyścigi, które wyglądają jak osobna gra a nie mini gierka). Mam tylko jeden problem. Do tej pory w każdym GTA postacie były kiczowate i przerysowane, tutaj Jason i Lucia są bardzo zwyczajni i normalni żeby nie powiedzieć nudni. Oby zyskali trochę więcej ikry.

Opublikowano

Ja dopiero teraz obejrzałem - dojebali People Are People. I na tym zakończyłem oglądanie. Nic więcej nie chcę wiedzieć. Kupię bieda wersję, ale nigdy za gta nie przepadałem xd

Opublikowano
2 minuty temu, suteq napisał(a):

Screenshot_20260829_101033_X.jpg

)

Coś pięknego, romantyk jak ja. Dałbym serduszko za posta czy inną emotkę, ale nie wiem jak to się robi

Edytowane przez Resident Debil

Opublikowano

Przestań Rafał przecież to twoje 3 konto chłopie!