Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

The Last of Us Part I

Featured Replies

• Odpowiedzi 1,5 tys.
  • Wyświetleń 133,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Sylvan Wielki
    Sylvan Wielki

No dobrze. The Last of Us Part I ukończyłem dwukrotnie zdobywając przy tym swoje platynowe trofeum nr 180, zatem kilka słów o grze. To nie jest tak, że Part I nie otrzymało żadnych dodat

• Quantum Flux
    Quantum Flux

Zamiast premiery tych odwlekanych frakcji i przerzucenia wszystkich sił do pracy nad nowym IP dostajemy ponownie The last of us 1, które ktoś niespełna rozumu postanowił nazwać rimijekiem. Jak widać n

Opublikowano

Przecież warsztat był w jedynce, jedynie co te parobasy zrobiły to copy/paste animacji z tlou 2. Ai zobaczymy, na fragmentach gameplayu dalej latają jak kurczaki bez głowy

Opublikowano
7 minut temu, KrYcHu_89 napisał:

Przecież ich ostatni remaster, gdzie było w zasadzie 0 zmian dostał 88 ... https://opencritic.com/game/12559/uncharted-legacy-of-thieves-collection

No i tak samo były narzekania, że niepotrzebny remaster, że wycieli multi itp. Ale z tą różnicą, że można było go kupić za 50PLN i dostawało się drugą grę. Jakby ten remake Part I był na start za 169 zł to odbiór też byłby inny.

Opublikowano

Preorder opłacony, trzy i pół bomby z przyjemnościa zapłaciłem i czekam do piatku. Możecie hejtować :)

382C94AF-1417-480F-8FBC-77609C628FC0.jpeg

Opublikowano

Kogucikowa recenzja

Zabieram się za oglądanie

Opublikowano

Obejrzałem reckę ACG a tam na każdym urywku gameplayu auto aim xd To musiała być ciężka przeprawa dla niego.

Opublikowano

Ja się jakoś chyba pod kamieniem schowałem i nigdy nie ograłem oryginału ani na ps3 ani ps4. No ale ludzie szanuje swoje pieniądze i kupię za 100zł używkę xD

Opublikowano

No proszę, a zastanawiali się ludzie kto jeszcze nie grał :) A nawet na forumku sa tacy ludzie

Opublikowano

"reactive carpets".

Tutaj zaczynam się przekonywać.

16 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

fajne minusy -> nieadekwatna cena do jakości + brak multi = 9,0 ^^ 

Ale w zasadzie ocena gry nie powinna brać pod uwage cenyb bo jak za rok ktoś znajdzie ją w lombardzie za 120zł to ma się zastanawiać bo oceny zgarniała 7 bo cena rok temu była za wysoka?

Edytowane przez Rtooj

Opublikowano

Ech teraz z racji tego, że ma wyjść serial Horizon na netflixie w przyszłości, to Sony będzie chciało, żeby Guerrilla games zrobili remake pierwszej części :nosacz2:

Opublikowano
30 minut temu, Homelander napisał:

Preorder opłacony, trzy i pół bomby z przyjemnościa zapłaciłem i czekam do piatku. Możecie hejtować :)

382C94AF-1417-480F-8FBC-77609C628FC0.jpeg

To samo. Jako fan serii nie mogłem sobie odpuścić, chociaż podświadomie wiem, że źle robię, bo cena jest za wysoka i myślę że gdyby było to z 200 zł to i takiego dymu by nie robiono ale o ile w przypadku innej gierki miałbym wywalone to tutaj po Part 2 marzyła mi się też jedynka w tej rewelacyjnej oprawie no i taką tu dostanę. Gra jest zresztą zrobiona dla fanów i dla tych co nie grali, nie ma tu nic pomiędzy. 

https://youtu.be/kJShmdOwA1k

Opublikowano

Dziwi mnie natomiast to, że Sony nie wrzuciło tego remake'u do plusa. Wiele osób wzięłoby większy tier tylko po to by w to zagrać, a potem już by zostali z abonamentem z przyzwyczajenia.

Opublikowano
7 minut temu, Rtooj napisał:

Ale w zasadzie ocena gry nie powinna brać pod uwage cenyb bo jak za rok ktoś znajdzie ją w lombardzie za 120zł to ma się zastanawiać bo oceny zgarniała 7 bo cena rok temu była za wysoka?

Poniekąd się zgadzam, ale tu trzeba spojrzeć na to całościowo (zwłaszcza, że cyfra w czasie nie tanieje). Wycinanie zawartości i sprzedawanie tego jak nowego AAA? To jest zbrodnicza zagrywka. Jak Nintendo sprzedało 3 romy w limitowanym nakładzie to ludzie słusznie suszyli im za to głowę, jak remaster trylogii GTA okazał się kaszaną to również, a teraz mamy pobłażać ND, bo przecież ktoś mógł nie grać? Tak się nie godzi po prostu. :/ 

Opublikowano

Nie poblazać, po prostu nie kupować. Ja rządzę moim portfelem a nie kto inny.

Ale dawanie tej grze mniej niz 8 to patrzenie krótkowzroczne.

Opublikowano
5 minutes ago, WisnieR said:

Dziwi mnie natomiast to, że Sony nie wrzuciło tego remake'u do plusa. Wiele osób wzięłoby większy tier tylko po to by w to zagrać, a potem już by zostali z abonamentem z przyzwyczajenia.

No ale jak to? Przecież to wielkobudzetowa gra zrobiona z rozmachem, tego nie da się sfinansować abonamentem.

Opublikowano

Ja myślę że dla "recenzentów" to była najłatwiejsza recka do napisania.

Idealnym przykładem jest ta na ppe, hej przecież to Tlou i to ładniejsze! Dramat kurwa, chciałbym żeby sprzedało się tego jak najmniej by takie praktyki nie miały miejsca. 

Dobrze ze w mojej głowie na słowo REMAKE mam w głowie Resident Evil 2 

Opublikowano

Nintendo w Marianach 3D podbiło rozdziałkę i tyle, nic więcej. Co zrobiło Rockstar z trylogią nawet szkoda gadać. TLoU Part I to raczej ta półka co remake Zeldy Wind Waker (pełna cena), Resident Evil na GCN (pełna cena), czy Shadow of the Colossus (nie pamiętam, chyba 40$ było). I poziom niżej niż RE 2/3 czy FFVII. Uważam, że nie ma co dyskutować za bardzo o cenie, jest jaka jest. Wszyscy by woleli taniej, a jak ktoś nie chce płacić pełnej to niech poczeka i tyle, co zrobić.