Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Console Wars 15: Każdy coś tam dla siebie znalazł

Featured Replies

Opublikowano

No dla mnie Zelda>Żelek od War.

Ale nie da się ukryć że jednak to Nintendo traktuje się w branży jak upośledzonego, niewiele się oczekuje, więcej wybacza.

Czacie jakby MS albo Sony zrobili konfe w 90% złożona z "zapowiedzi gier które już wyszly dawno temu" ? A tu luzik. Same pierdolone porty i to za chore pieniądze xd

Ale i samo Nintendo wie że nie ma do czynienia z bystrzakami dlatego na każdym trailerze jest lektor i gościu musi im tłumaczyć co się dzieje na ekranie.

Niestety nawet to nie pomaga bo biedny Ferdziu się złapał na Tomb Rajdera za 108 zł który lata po 20zl na wszystkich platformach, ale przynajmniej w najgorszej jakości.

Ale kochajmy tych miszczów z Kyoto

• Odpowiedzi 36,5 tys.
  • Wyświetleń 1,2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Zresztą nie ma co się teraz wykręcać że  granie w lepszej jakości nagle was smieszy bo jeszcze ponad rok temu sami pisaliście że "strata" tych gier "by was zabolała". A przynajmniej schabek tak pisał

• Kurwa juz sam microsoft przyznaje ze sony robi lepsze gry i legendarne serie XD jak te biedne boty z growego domu dziecka musza sie czuc broniac xkurwy   To jakby waszym ojcem byl Suchodolsk

Opublikowano

Tak drozdu bo kupowanie portu gry na konsolę hybrydową a stacjonarną to jest to samo.

Opublikowano

Znicz 2 do kupienia jak będzie premiera nowej Zeldy lub wypasionego Mario w 3D.

Że te małe żółtki zmarnowały czas na Red Faction z małpą /

Opublikowano
3 godziny temu, ASX napisał(a):

To ten sam gościu?

20260609_201017.jpg

a wróciły?

Opublikowano
4 godziny temu, Donatello1991 napisał(a):

I teraz pomyśleć, że wszystkie te gry będą najchujowiej działać i wyglądać na sracztendo i szczamboxie.

Zawsze jak wchodzę na to forum to mnie rozwala ten poziom przedszkolnych docinek od starych chłopów ;D. Dowalic innemu pudełku pod TV i wychwalać swoje jakby którekolwiek miało jakieś niesamowite unikalne doświadczenia. Czasy ps3 i ew. 4 się skończyły, teraz nawet Sony klepie mało i na jedno kopyto. To juz zieloni przynajmniej są bardziej różnorodni, bo studia podkupili.

Edytowane przez Kangus

Opublikowano
7 godzin temu, MYSZa7 napisał(a):

a wróciły?

Jasne że nie, niektóre gry po prostu nie będą wychodziły na inne konsole;) Ale oczywiście że nie masz nic przeciwko, prawda? kaz

W dniu 24.04.2026 o 12:30, MYSZa7 napisał(a):

Mi w to graj że tytuły z Xboxa wychodzą na Sonkę i oby tak było dalej.

A tak serio Mysza to trochę mi szkoda że zmienili swoje podejście, ale IMO fani Playstation w dużej mierze sami są sobie winni. Gdyby włożyli tyle samo energii w kupowanie gier ile włożyli w CW przez ostatnie lata, to takie Gearsy Reloaded sprzedałyby się w milionach na PS5 i M$ znacznie trudniej byłoby podjąć decyzje o anulowaniu E-Day w wersji na PS5.

Opublikowano

Też myślałem, że żaden to eks jak gra wychodzi też na największej i najbardziej dla każdego przystępnej platformie do gier czyli steam.

No ale jak widać po reakcjach klapow na forum tyle wystarczy.

Opublikowano

To sprzedaż Gearsów Reloaded miała wpływ na anulowanie portu Eday na PS5?

Opublikowano

Dobra decyzja. Klapy to są mega śmiecie nie powinny mieć dostępu do świeżych dobrych gier. Raz na rok im wrzucać do klatki ubi rajtuzowca albo jakiś gro film i tyle

Opublikowano

27 minut temu, ASX napisał(a):

A tak serio Mysza to trochę mi szkoda że zmienili swoje podejście, ale IMO fani Playstation w dużej mierze sami są sobie winni. Gdyby włożyli tyle samo energii w kupowanie gier ile włożyli w CW przez ostatnie lata, to takie Gearsy Reloaded sprzedałyby się w milionach na PS5 i M$ znacznie trudniej byłoby podjąć decyzje o anulowaniu E-Day w wersji na PS5.

Jakim cudem Gyrosy miały się dobrze sprzedać, skoro MS ordynarnie poleciał z graczami, udostępniając tego starocia niemal za cenę nowego produktu. A to, że na płycie nie było całej trylogii to też srogi odjazd - resztki z pańskiego stołu rzuconego na ziemię z pogardą.

Opublikowano
1 minutę temu, MYSZa7 napisał(a):

To sprzedaż Gearsów Reloaded miała wpływ na anulowanie portu Eday na PS5?

A serio myślisz że nie miała?

Gdyby gry Sony były wielkimi hitami na Steamie to Sony również trudniej byłoby podjąć decyzję o wycofaniu się z PC. Oczywiste jest że sprzedaż ma znaczenie.

Opublikowano

No i dobrze, tak trzeba z robakami.

Oni myślą że wszystko im się należy, zbawcy gejmingu jebani. Nawet jak w dwie gry Xboxowe w roku nie zagrają to będzie gitarka.

Sami przecież mówili przez lata że taki model jest najlepszy więc nara

Opublikowano
2 minuty temu, l33t napisał(a):

Jakim cudem Gyrosy miały się dobrze sprzedać, skoro MS ordynarnie poleciał z graczami, udostępniając tego starocia niemal za cenę nowego produktu. A to, że na płycie nie było całej trylogii to też srogi odjazd - resztki z pańskiego stołu rzuconego na ziemię z pogardą.

169 zł to cena niemal jak za nowy produkt? To ile remaster singlowej gry na 10h powinien kosztować? i jeszcze mieli tam całą trylogię wrzucić?

Opublikowano
Teraz, ASX napisał(a):

A serio myślisz że nie miała?

Gdyby gry Sony były wielkimi hitami na Steamie to Sony również trudniej byłoby podjąć decyzję o wycofaniu się z PC. Oczywiste jest że sprzedaż ma znaczenie.

serio myślę że nie miała, miesiąc temu na pewno

Opublikowano
1 minutę temu, ASX napisał(a):

169 zł to cena niemal jak za nowy produkt? To ile remaster singlowej gry na 10h powinien kosztować? i jeszcze mieli tam całą trylogię wrzucić?

Poważnie pytasz, broniąc polityki cenowej i wydawniczej, polegającej na odświeżeniu tylko pierwszej części? Po ile dla przykładu latał Bond, za ile ludzie kupowali Pragmatę? To zupełnie nowe, tworzone od zera tytuły.

Remaster 20-letniej gry; absolutnie nie jest warty więcej niż te 6-7 dych. To nawet nie jest remake jak Gothic.

Wina graczy, że Gearsy się nie sprzedały, bo ludzie liczą pieniądze i wiedzą, że za niewiele więcej mogą dostać realnie coś świeższego?

Opublikowano

PRZYJACIEL PC xd zawsze bawi ta odklejka

Opublikowano

Nie wiem może się nie znam, ale nie kojarzę jakoś remasterów gier AAA sprzedawanych za 6-7 dych. Wydaje mi się że 169 zł na premierę to nie była taka zła cena, za kultową przecież grę odświeżoną w taki sposób że nie ustępuję dzisiejszym wizualnym standardom, do tego po raz pierwszy trafiającą na platformę Sony. Znam wydawców którzy bez mrugnięcia okiem zawołali by za to 2 razy więcej czyli 3 bomby, a fani by się cieszyli.

Opublikowano

Codziennie tu zaglądam czy jeszcze latają spłakani o jakąś tam strzelankę.

Nie zawiedli mnie, klaperski beton mocny na forum.

Opublikowano
8 minut temu, ASX napisał(a):

Nie wiem może się nie znam, ale nie kojarzę jakoś remasterów gier AAA sprzedawanych za 6-7 dych. Wydaje mi się że 169 zł na premierę to nie była taka zła cena, za kultową przecież grę odświeżoną w taki sposób że nie ustępuję dzisiejszym wizualnym standardom, do tego po raz pierwszy trafiającą na platformę Sony. Znam wydawców którzy bez mrugnięcia okiem zawołali by za to 2 razy więcej czyli 3 bomby, a fani by się cieszyli.

169 zł za port 10 letniej gry to moim zdaniem średnica cena, okolice 100 zł byłyby lepsze. Sam wziąłem bez zastanowienia za 59 zł.

Opublikowano

Ale przecież niedługo po premierze była promka na 84 zł. Przejrzałem deku deals i co chwila jest na wyprzedaży

Opublikowano

A ja sobie dostałem kodzik za darmo, a że ktoś musiał 169zl zapłacić?

A akurat Sonka jest mistrzem w wycenianiu swoich gier czy to u siebie czy na Steam

Opublikowano

Ano na Xboxie dla większości co grali w pierwszy remaster przysłali kod za darmo.

Ale to już tak nie smakuje jak kupienie na sonce